- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoz1
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #66308 üzenetére
Mai fejjel Gigabyte Z790 Aorus Master lapot vennék...
-
lowzor
veterán
válasz
NvidiaRTX #66308 üzenetére
Saját ramomnál (Samsung B-die) azt tapasztaltam, hogy egy jó házhűtéssel 1,475-1,5V körül még simán lehet adni neki, ha meg nem kap megfelelő hűtést úgyis előbb kezd el hibázni, minthogy megdöglene, ha meg hibázik, akkor az ember jó esetben azonnal lejjebb veszi a feszültséget. Ahogy redditen olvasom, DDR5-nél is hasonló a helyzet.
-
Baryka007
addikt
válasz
NvidiaRTX #66298 üzenetére
Az imént fentebb 3600-4000-4266 os ram oc-t hasonlítottunk egymáshoz. Csak a ram OC val jött 15 fps... De ha xmp het viszonyítottam volna nem belőtt ramhoz akkor az lett volna 50-60fps is, csak ram oc-n...
Cpu oc hozott még a konyhára 20fps-t ...
Azonban Zebnek igaza van ! Ha akármilyen felbontáson a a vga csak 100 fps-t bír rajzolni... Akkor csinálhatsz bármit, ami nem VGA OC ... Az nem fog érni semmit !
Talán kiegészíteném egy picit, mert a min fps-t azt azért seggbe lehet rúgni egy jó cpu+ram OC val ... De ennyi...
Nekem megéri hobbiból is, szóval nem kell külön szólni, hogy a min fps eket rúgjam seggbe ...De nagyjából ez a felállás...
1080p magas frissítés (cs2, fortnite, valorant, overwatch, esetleg apex) Itt cpu és ram sokat számít...
1440p olyan félút de inkább a VGA felé döccenik a mérleg
2160p itt már szinte semmit nem számít hogy 12400F vagy 9950X3D vel hajtod a rendszert...
Nagyjából én így gondolom a dolgokat.
-
válasz
NvidiaRTX #66298 üzenetére
Nem kell off-ba tenni, ide tartozik. Ha oc, ha xmp, bármi.
Oc-nak csak akkor van értelme, ha tudjuk mi a gyenge láncszem.
Pl. most itt a ram oc-t nézve akkor érdemes, ha az a gyenge.
Legtöbb esetben mivel drága, a gpu a gyenge láncszem.
Azaz a gpu oc hoz vmit, más nem.
Esetemben most vettem egy 4090 vga-t, az nem ütközik fel olyan hamar mint egy 3080/4070.
Azoknál a gyenge gpu-knál bizony nem nagy profit van a mai gpu limites játékokban.
Erre szokram azt tanácsolni, hogy csak annyit, amennyit kényelmesen tud a ram kit. Úgyis a gpu a gyenge, mindegy, hogy egy átlagos xmp, vagy egy drága kit.
Arra kell törekedni, hogy a hardver ne 100%-on dolgozzon amikor leadja a kívánt teljesítményt.
Amikor a gpu 99-100%-on dolgozik, és nem éri el a cél fps-t, azt megette a fene.
Ott a ram oc semmit nem ad. Gpu oc igen.
Cpu-k esetén ugyanez. Csak ott bonyolódik a szál használattal.
Van olyan szitu, hogy egy szál 90%+, többi 15-20%.
Ritka, de van.
Alap, hogy más ne limitáljon, akkor van értelme a ram oc-nak.
Munka jellegű felhasználásnál meg sztem minden esetben van haszna. De nem az értelmetlen oc-nak. -
zozoz1
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #66292 üzenetére
Igen, egyetértek. Tudom hogy ez a tuning sokat nem hoz. Erre inkább amolyan kihívásként tekintettem, és hogy legyen a ram tuningról is valami fogalmam. Beleöltem jó pár órát, de azt hiszem ez épp elég is volt. Itt valahogy semmi sem olyan egyértelmű mint a proci vagy a VGA tuningnál. És messze nem is hoz annyit.
Amúgy én is az 1440p-be tolom.
Köszi hogy foglalkoztál a kérdéseimmel. Thanks... -
Baryka007
addikt
válasz
NvidiaRTX #66273 üzenetére
Még alpha verzió, de töltsd le nyugodtan ... Végig mész a varázslón, és az ATC (ASRock Timing Configurator) sorrendje szerint ajánl neked időket ... Hozzávetőlegesen feszültséggel együtt, bár az mindenkinél más és más...
De mint mondtam, alphában van a progi szóval adhat fals értékeket... De kiindulásnak jó
Ez neked pont jó is lenne, talán azt a 6400 at húznám meg jobban de az idők maradjanak !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged