- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tabrev
aktív tag
válasz
Massacre14 #15358 üzenetére
Végső esetben (és lehet ez a legegyszerűbb is egyben) én egy oprendszer újrainstallt javallanék. Én általában ezt teszem, ha ramot cserélek... (havonta
) szerencsétlen oprendszer be szokott lassulni, ha tele van programokkal - nem tudom mikor tetted fel utoljára - és ilyenkor nem segít a dupla memória sem.
Persze megnézheted a bios-ban, jelenleg mi van beállítva, ha auto-n van minden akkor próbálkozz egy manual állítással (gyári időzítés + fesz).
Most amúgy csak a 2x1gb van a gépben vagy benne van a 2x512mb is? (össz 3gb)
-
tabrev
aktív tag
válasz
Massacre14 #15331 üzenetére
Zso73 kolléga felvetése megfontolandó (bár számomra kicsit érdekes, hogy szemmel látható ha rosszabb a memória időzítése...) mindenesetre azt meg kellene nézned a ramokon (értsd alatta mind az 512 vs 1024 párt is) hogy milyen időzítések milyen fesz mellett vannak feltüntetve az oldalukon. Ez sokat segíthet a válaszadásban. A lassabb betöltés konkrétan mit takar? Win betöltést vagy win alatt a progik betöltését? 2x1gb-al sokkal sebesebben kellene mennie mindennek...
Sorry, nem fértem bele az időbe
-
zso73
veterán
válasz
Massacre14 #15331 üzenetére
Valószínű az időzítések mentek el. Kísérletezz vele.
-
Ősember
őstag
válasz
Massacre14 #15340 üzenetére
jovanna, nem kell kiemelni a lényeget. egy sort még én is végig tudok ugy olvasni, hogy emlékszem az elejére
nekem ez volt a tippem, más majd mást mond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő