- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orangutan4
tag
oks, köszönöm
Próbaképp betettem +1gb kingmax 1066mhz ramot a 2*2 1066mhz mellé, és azt vettem észre (ha jól értelmezem az ábrát), hogy cl6 ról átváltott cl5 re, és 800mhz ra ment le. Kérdésem, hogy ez így rendben van-e, és miért megy le 800 ra ha elvileg mindegyik 1066ot tud, és miért ír dualt továbbra is, ha páratlan számú ram van benne
?
-
geckowize
őstag
ja... most már a pöcsöm kivan ezzel a szar asrockkal meg a corsairrel is....
végre nagy kínok árán sikerült ezt a szar ramot 1600ra rakni, mivel kiderült, hogy az alaplap bizony csak a 6,67-es szorzót képes beállítani a ramnak. Jó. Ezen sikerült túllépnem. Be is állítok egy olyan ref clockot, ami 6,67-tel szorozva 1600 körül van (240 x 6,67 = 1599), erre nemhogy letiltja a dual channel módot mostmeg???? A Winfos meg nem látja mind a 8 gigát hanem a 3,97-et... elmehetnek a p....ba az összes, hogy itt egy tuninglap meg egy tuningmemória és nagy szart sem érnek! -
Tenken
őstag
Az a helyzet, hogy 1600mhz-es ramokat tettem egy i5-2430m mellé ami elvileg 1333-ig támogat. Igaz, hogy quad SB-k már jóban vannak gyárilag is az 1600-asokkal, de itt most nekem cpu-z és aida is 800 Mhz-eket ír ram sebességnek. Vagyis nem skálázta vissza, amit nem nagyon értek. Elkézpelhető, hogy csak gyárilag nem írták bele, hogy támogatja, de gyakorlatilag képes kezelni?
-
utánvétel
aktív tag
Na most leteszteltem a laptopommal:
Olvasás:
Core i3-2310M 2100 MHz Asus K73SV Series Notebook HM65 Int. Dual DDR3-1333 9-9-9-24 CR2 13179 MB/mp
Írás
Core i3-2310M 2100 MHz Asus K73SV Series Notebook HM65 Int. Dual DDR3-1333 9-9-9-24 CR2 11736 MB/mpOlvasás
Core i3-2310M 2100 MHz Asus K73SV Series Notebook HM65 Int.DDR3-1333 SDRAM 9-9-9-24 CR2 9759 MB/mp
Írás
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS
Core i3-2310M 2100 MHz Asus K73SV Series Notebook HM65 Int.DDR3-1333 SDRAM 9-9-9-24 CR2 10385 MB/mp10-és 35% között, de semmiképp sem 4%
-
do3om
addikt
Ez borzalmas hányszor jön még elő.
Ez mind azért van mert nincs elég információ szolgáltatva a vevőknek csak annyi hogy az 1333Mhz-nél hű de sokkal jobb az 2133Mhz.
De hogy amit eladnak ramokat ez nem fog a büdös életben soha annyit menni magátol arról nem igen van infó adva a vevőknek. A tesztekben is sokkal jobban fel kéne hívni erre a figyelmet hogy csak akkor érhető el a a dobozon szereplő szép szám ha azt manuálisan állítja be az ember többnyire a bioszban. Ami meg megint nagy sötétségbe van a legtöbb felhasználónak. -
-
ZÁEL
tag
Sziasztok!
Nagyon nagy gáz van!!
Légyszi segítsetek!!
Kicseréltem a memóriákat, ahogy mondtátok, de már eleve az furcsa volt nekem, hogy az alaplapban lévő régi memóriák kb kétszer olyan nagyok voltak, mint ezek az újak. Ez mitől van?
De ez még hagyján, mert mikor szépen visszadugtam minden kábelt a helyére, a gépet hiába kapcsolom be, nem tölti be a windowst és csak csipog/pittyeg hangosan és a monitor is azt írja ki, hogy nincs eszköz csatlakoztatva, pedig van, mert tuti jó helyre dugtam be a kábelt.
Ja és most még nem tettem vissza az oldal dobozt a gépházra és látom, hogy három piros fény villog a videókártyán,sajnos nem tudom, hogy azok régen is villogtak-e vagy csak most vmiért és lehet ez a baj?
Ja és a hangos pittyegést a winchester felől hallom.
Most mit csináljak?
Légyszi segítsek!
Nagyon köszönöm előre is! -
Jóska22
csendes tag
Minden gyári értéken, 1600MHz, 9-9-9-24, 1T, stb. A lapnál a minimális feszültség érték ennyi, a BIOS feszültség kontroll menüjében nem lehet alacsonyabb feszültséget adni
Ha automatán hagyom is ennyi! Persze ha nem megy a Prime 95 akkor normál szoba hőmérsékleten mennek kb.
Ha automatán hagyom a ram beállításokat akkor csak 1333MHz-en mennek kb cl10-11 körül, feszültségre nem emlékszem pontosan de szerintem akkor is ennyi. -
krx21
nagyúr
Nagyon szuper...
Az ennyim csak közelit hozzá: Nem saját kép...csak típusra az...(persze 26"-os...) -
krx21
nagyúr
Nekem is van egy klassz bringám....
Én általában 1 napot rászánok a tesztelésre, mindennel, vegyesen próbálom az esetleges hibát kimutatni... Ha nem jött elő semmivel akkor, nyugodtan konstatálom, hogy stabil a gép...Ha előjön egyszer is, nem hagy nyugodni, hogy kiderítsem mitől is van... A "100,2" % stabilitás a cél, ha csak 99.8%-os biztos a legváratlanabb időben fog előjönni, mondjuk 3-4 nap múlva és teszt hiányában azt sem tudja az ember mitől lehet...Na ezt akarom elkerülni...
(milyen bringád van?) -
ebeni95
tag
CMOS clear nem volt.
Megnéztem.
Ha a 2 db 500-as DC-ben van, és nincs bent a 333-as, ezt írja ki bekapcsoláskor:
Ha a 2 db 500-as DC-ben van, és bent van a 333-as is, illetve ha nincs DC-ben, és nincs bent a 333-as, akkor ezt írja ki:
Ha a 2db 500-as nincs DC-ben, és bent van a 333-as is, akkor működik, és látja mind a 3 memóriát, de a 2 db 500-st nem ismeri fel (név, típus).Everest adatok:
Összegezve.
DDR500 #1
DDR500 #2
DDR333Ennyit tudtam ügyködni. Egy memtestet futtassak?
Üdv!
-
TAKÍÍ
tag
Köszi. Igen én is végig néztem manualt. És nekem is ezek jutottak eszembe. Pl én azt hittem 6 giga ramot tud kezelni. Aztán kiderül, hogy csak 3 at, de logikus, hisz lehet 2 giga se volt nagyon akkoriban, meg ez nem is delux lap. Szóval a Slotonkénti 1 Gigával egyet értek.
Na de tovább. Vannak változások. Tudom jobban konkretizálnia problémát.
Először is kitakarítottam fogkefével szépen. (Megmostam a fogakat szép sárgára.) És kellett,ugyanis az egyik Slot sarkában volt egy kis porgalacsin beszorulva és ezért nem működött.
Namost kiderült a(B) Sima 1 Gigás mindegyik Slotban elmegy(/B). Tehát kiderült, hogy Egy gigásat tud kezelni és az egyik Ram valszeg hibátlan és, hogy mindegyik Slot jó így nem Alaplap hiba.
A kutya annál a fránya KIT -es Ramnál van elásva. Tudjuk, hogy 1 Gigás és az alaplapnak kezelnie kéne. Csak azt beraktam az összes Slotba és mindenhol 512 mb ramot ír ki.
Először az jutott eszembe biztos átvágtak és csak át van matricázva....(Igen honna tudom mennyi a Ram pontosan? Ezt valahogy le lehet ellenőrizni?)
De ez nem helytálló sajnos. Ugyanis berakom Mindkét Ramot. ÉS így is 512 MB. Tehát ha ez egy Jól működő. 512 Mb os Ram lenne,akkor ugye másfélnek kéne lennie.
Tehát kvázi ez a hibás kit nem elég hogy fele annyin működik. De a jó Ramomat is "letiltja". Egyszerűen a helyes Ramot nem érzékeli a gép tőle. Miért?
Utolsó kérdéskét: Milyen teszt programok vannak, amikkel az ilyen régebbi Ramok is tesztelhetők. JA és fontos lenne, hogy Windows alatt fusson, szal ne valami bonyolult és XP re, mert a rossz rammal is megy a gép és futtatnék rajta valami tesztet.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
torma1981
veterán
Köszi szépen.
Van már egy CORSAIR 4096MB XMS3 DDR3 1333MHz CL9 KIT TW3X4G1333C9A kittem.
Ez 1.5V megy. Hozzá szeretnék még venni 4Gb-t, de most nézem hogy 4k-val több csak a 8gb KIT. Amit írtam az előbb. Akkor ezek szerint ez is 1.5V megy. A mennyi lehet észrevenni pl játékoknál ha egy memória 1333, 1600 vagy nagyobb sebességen megy? -
TAKÍÍ
tag
Na akkor bonyolítom. Cmos, ha jól tudom egy Jumperral törli a Bios-t. Igen ilyet nem csináltam, DE. Elemet cseréltem. Vagyis alaplapi elem új került bele. Kb egy évig elem nélkül volt az ágy alatt. Tudtommal az elem arra van, hogy a Bios beállítások megmaradjanak. Gondoltam, így csak törlődtek. Vagy érdemes lenne egy CMOS.
JA a Ram típus. Egyik.Kingstone: KVR 400x64c3A/ 1G
A Másik: Kingstone: KVR 400X64C3AK2/2G Kit of 2Alaplap típus: Asus A7V600-X (tök mezei kis alaplap, semmi Delux) [link]
Az elsővel elvileg tegyük fel minden rendben. A második is tök ugyan ilyen akart lenni. De kiderült, hogy hibás volt. (Akitől vettem azt mondta). Így egy KIT egyik tagját adta oda. Na most itt rögtön nem értem a dolgokat. Mert 2 Giga van rá írva. Most azért mert kétgigása KIT vagy mert egyesével 2 Giga és ez igazándiból egy 4gigás kit lenne? ÉS igen így jól járnék ha működne.
Lenne 3 Gigám. ÉS a Dual Channel nem izgatna annyira.
De ha nem 2Giga akkor is egy Gigásnak mindenképp kéne lennie.De a lényeg, nem reagál semmit az alaplap. Ha kiveszem egyik vagy másikat, beteszem 512 MB . Sose volt még egyszer se 1 Giga se.
JA megfordult a fejemben esetleg, hogy átvertek...ööö igen..De ha kiveszem és csak egy van benn vagy ha 2 akkor is 512 MB. Tehát úgy érzem a hiba az "ön gépében van" Vagyis az alaplapomban.Próbáljam végig mindegyik Slotban mindegyik Ramot?
Mit lehet állítgatni a Biosban?
Az Zavar, hogy kvázi még tesztelni se tudom, vagy mi a rák. Mert lehet hogy a Ramom jó vagy rossz,de idáig még el se jutok, mert az Alplap szerint csak 512 MB. ÉS kész. -
bartucc
addikt
Mod nincs fent, bár az 5770 határait kicsit meg kellene feszegetni, szép textúrákkal, és nem fránya antianalizinggel inkább.
Egyébként érdekes, hogy egy normális cikk se íródott mostanában erre a témára, egy pár 2009-es techdemót találtam, amikor bejöttek a 8Gb-os kit-ek. De semmi mást.
-
jano_77
nagyúr
Nagyjából ugyan ezek az adatok szerepelnek nálam is, azt kivéve, hogy a VGA-m 1024MB és nem 2048.
Neked milyen alaplapod van, megkérdezhetem?
Mert a DAC típusa: Internal DAC (400MHz) -re is mondott egy nagyon érdekeset ez a "drága jó szakember".
Azt mondta, hogy cseréljem le az alaplapot, mert amiatt nem tud a VGA a teljes órajelen üzemelni csak a jelzett 400MHz-en!?
Az én VGA-m max órajele 1125MHz: Asus HD 7770 DCT GD5 TOPui.: és köszi, hogy foglalkozol velem és segítesz, informálsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest