Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TAKÍÍ
tag
Na akkor bonyolítom. Cmos, ha jól tudom egy Jumperral törli a Bios-t. Igen ilyet nem csináltam, DE. Elemet cseréltem. Vagyis alaplapi elem új került bele. Kb egy évig elem nélkül volt az ágy alatt. Tudtommal az elem arra van, hogy a Bios beállítások megmaradjanak. Gondoltam, így csak törlődtek. Vagy érdemes lenne egy CMOS.
JA a Ram típus. Egyik.Kingstone: KVR 400x64c3A/ 1G
A Másik: Kingstone: KVR 400X64C3AK2/2G Kit of 2Alaplap típus: Asus A7V600-X (tök mezei kis alaplap, semmi Delux) [link]
Az elsővel elvileg tegyük fel minden rendben. A második is tök ugyan ilyen akart lenni. De kiderült, hogy hibás volt. (Akitől vettem azt mondta). Így egy KIT egyik tagját adta oda. Na most itt rögtön nem értem a dolgokat. Mert 2 Giga van rá írva. Most azért mert kétgigása KIT vagy mert egyesével 2 Giga és ez igazándiból egy 4gigás kit lenne? ÉS igen így jól járnék ha működne.
Lenne 3 Gigám. ÉS a Dual Channel nem izgatna annyira.
De ha nem 2Giga akkor is egy Gigásnak mindenképp kéne lennie.De a lényeg, nem reagál semmit az alaplap. Ha kiveszem egyik vagy másikat, beteszem 512 MB . Sose volt még egyszer se 1 Giga se.
JA megfordult a fejemben esetleg, hogy átvertek...ööö igen..De ha kiveszem és csak egy van benn vagy ha 2 akkor is 512 MB. Tehát úgy érzem a hiba az "ön gépében van" Vagyis az alaplapomban.Próbáljam végig mindegyik Slotban mindegyik Ramot?
Mit lehet állítgatni a Biosban?
Az Zavar, hogy kvázi még tesztelni se tudom, vagy mi a rák. Mert lehet hogy a Ramom jó vagy rossz,de idáig még el se jutok, mert az Alplap szerint csak 512 MB. ÉS kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30, új, bontatlan, 10 év garancia
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lenne 3 Gigám. ÉS a Dual Channel nem izgatna annyira.
fudi2002