- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Nagynozi #40080 üzenetére
Azért nézd meg ha van időd... Mert lehet, hogy valamelyik kettő modullal megy és akkor a 3. hibás...
Én is vittem vissza 4*8Gb Corsairt mert xmp-be 2133-on hibázott...(gyári 2133 volt ) 1866-on jól ment...
Rögtön jöttek az I betüs cégnél: mért melyik cpu támogatja a 2133mhz-et?
De nálad az 1600Mhz-re még csak ezt sem mondhatják! Mondjuk, hogy az alaplapod támogatja e hivatalosan az 1600-at nem is vizsgáltuk...De gondolom igen... -
krx21
nagyúr
válasz
Nagynozi #40070 üzenetére
A bios-ba való belépés után ha van XMP profil beállítás akkor be kell állítani! Pl nálam ilyen...
Vagy beállítod manuálisan a paramétereket:
9-9-9-24 2T, nálam pl ilyen
A feszültség 1.5V... Kis emeléssel lehet a stabilitást növelni, de mennie kell...
Ha rögtön kifagy a fesz emelés sem segít...
Most milyen beállításon vannak? -
krx21
nagyúr
válasz
#65675776 #40062 üzenetére
Azért nálam a 1866mhz-es 4*4Gb kit tökéletesen futott 2133Mhz-en! Illetve a mostani gyári 2133-mas meg változatlan cl és feszültség ellenére meg 2200Mhz-en... Nincs nagyságrendű különbség persze, de minél jobban meghúzod a procit annál inkább fontosabb a gyorsabb ram is... Nem mondom, hogy vegyetek 2133mhz-es ramot mert nem éri meg, de egy jól húzható 1866-os semmivel nem drágább mint egy másik...
Sok kis tuning önmagában nem sokat hoz, de ha sok van belőle akkor igenis érezni...(CPU. GPU. MEM...)Hiába minősül OC-nek... Ha az alaplap és a mem. hivatalosan támogatja, mondjuk a 2133-at akkor annak mennie kell! A gyártók sem, a meg nem jelent, hivatalosan is 2133-at támogatott cpu-n teszteltek...
-
krx21
nagyúr
válasz
Cseneles #39831 üzenetére
Szerintem állítsd be mindent figyelmesen XMP-be, 2400-on a megfelelő feszültséget és idősítést ellenőrizve! Egyéb tuning OFF! Aztán boot-olj be egy memtest86+ 4.20-al és futtass 3-4 kört (nem kis idő..) Ha hibázik akkor vissza gariba...
Ha finomítani akarod a tesztet esetleg variálhatod a modulokat, vagy egyesével is meg lehet nézni melyik modul a kakukktojás... Én ezt tenném...
Ha jó akkor win7 Prime95 blend test 3-4 óra... Ha az is jó, akkor szerintem jó a memória...(99.8%) -
-
krx21
nagyúr
Hát akkor nincs mese, ha ragaszkodsz a nagyobb ferkihez akkor Qru kollega beállításait kell próbálnod...
Nekem is 2133-es van ráadásul nem cl9-es hanem csak cl10-es és 4 modul, de megy az általam leírt időzítésekkel! A 2200-at ha vinné változatlan időzítésekkel... Az nekem szimpatikusabb lenne...
Le kell tesztelni melyik a gyorsabb! -
krx21
nagyúr
válasz
marcyman #39233 üzenetére
Ha megtisztítottad, akkor nézd meg a foglalatot, nem maradt benne a letört darab, mert az rövidre zárhatja a lábakat és az probléma lehet! Utána én kipróbálnám. Vagy érintkezik, mert felér a foglalat odáig, vagy nem!
Ha nem akkor jöhetne a gányolás esete... Ha valaki ügyes és bevállalja!
De lehet tisztítás után jó lesz... -
-
krx21
nagyúr
válasz
Silentfrog #39218 üzenetére
bölcs döntés!
Ha nem akarsz rengeteg időt tesztelni és idegeskedni! Én azért megtettem... -
krx21
nagyúr
válasz
Silentfrog #39215 üzenetére
A kérdés logikus gondolkodásra val! Jogos...
2133Mhz-ért biztos... De ezt is le kell mérni pl: AIDA64-el vagy SuperPi-vel, amelyik gyorsabb az a jó...
Mondom rengeteg idő ez!
DDR3-nál a frekvenciának valamivel nagyobb dominanciája van mint az időzítéseknek, de ha mind a kettőt emeled, persze kevesebb lesz a különbség...
Az azért szorosan a témához kapcsolódik, hogy a frekvencia lépcsők alapvetően csekély gyorsulást hoznak csak és azokat is legfőképpen csak kihegyezett memóriatesztek alatt lehet észlelni! Az összteljesítményben még kevesebb a különbség! Tehát tudd miért tesztelsz, variálsz... Viszont nagyon könnyű egy kicentizett memóriában hibát hagyni, ami teszteletlenül okozhat bizony váratlan leállásokat...Nekem a "régi" 16GB-os KIT-em 1866-9-10-9-27 T2 1.5V majdnem ment 2400-11-12-11-27 T2 1.65V!
Aztán 2133-10-11-10-27 T1 1.6V-on találtam meg a legjobbat és stabil volt...A mostani 32Gb 2133 10-11-11-31 T2 1.5V rengeteg beállítást néztem és "csak" ez lett a vége:
2200 10-11-11-31 T2 1.5V
Azért 32GB-ot 4 modullal nehezebb tuningolni!
Ráadásul ahogy egyre több gyorsabb ram jelenik meg, annál többet válogatnak, tesztelnek ki a jobban sikerült modulokból. Mert ugye nem külön gyártanak 1866-ost és pl: 2133. Ennek következménye, hogy a lassabb ramok ebből a szériából, már nehezebben tuningolhatók és a kiteszteltek meg azért, mert látszik a vége és a szerint is árazták be. Úgyhogy a ram tuning darab és főleg széria függő, de nagyon... Szerencse kérdése mit fogsz ki! -
krx21
nagyúr
válasz
Silentfrog #39212 üzenetére
A beállítások száma nagyon sok ami jó lehet! Ezen én is átestem!
De a lényeg, hogy nem kevés idő letesztelni! A memtest86+al kezd, 3-4 kör minimum!
Aztán 2-3 óra Prime 95 blend teszt! Ez már kb 99%-ban biztos...
Én valamelyik nap az 1%-ba estem, mert ezek után a FarCry3 jelezte hogy nem szereti a command rate 1-et...
Sajnos alaposnak kell lenni, hogy biztos legyél benne, hogy nem fagy majd később a tuning miatt...Ahogy az előttem szóló kolléga is írta a 2000Mhz 10-11-10-30-at próbáld meg! Ha csak majdnem stabil akkor egy kis plusz feszültséggel lehet, hogy stabilabb lesz...és vagy 10-11-11-30 még "gyári" jellegű...
-
krx21
nagyúr
válasz
mackosajt #39197 üzenetére
A Memtest86+ kb. az első körrel 16Gb ramnál 1 óra 7 perc alatt végez...
A második kör sokkal tovább tart mert az már részletesebb...
Természetesen ram-ra van kihegyezve, de ha valami más fatal hibával bír, akkor természetesen az itt is jelentkezik, hisz ez egy összefüggő rendszer...
Ha hibát ír ki akkor az baj... Ha nem, akkor sem biztos hogy minden 100%-os
Egy "rendes" teszt legalább 3 kört jelent! Ez nálam majdnem 12óra volt...(32Gb)
Ha megfelel akkor lehet tovább vizsgálódni Prime95 Blend tesztel, az nagyon jól kihozza a RAM hibát...
Azt is érdemes 2-3 órán át futtatni legalább... -
krx21
nagyúr
Nos, beszereztem az új memória garnitúrámat:
CORSAIR 32768MB Vengeance DDR3 2133MHz CL10 KIT CMZ32GX3M4A2133C10
Az előző 1866Mhz CL9-es "sima" XMP-be hibázott a Memtest86+ alatt úgyhogy visszavittem!
Eddigi tapasztalatok:
Érdekes hogy a modulokra 10-11-10-31 2T 1.5V van írva míg a XMP profilt betöltve ez 10-11-11-31!
Megjegyzem a gyári oldal is 10-11-11! Természetesen rögtön meg kell nézni elképzelhető határokon belül, hogy mit tud! Ez az egyik leggyorsabb 1.5V-os ram! Ezért ezt választottam. Felette már gyárilag is 1.65V kell...
Jelenleg 2400Mhz 11-12-12-27 2T, 1.575V tesztelem evvel azért elégedett lennék!
1T persze fagy már 2400Mhz, de kipróbáltam
11-12-11 nem szereti...
2200Mhz 10-11-11 T1 jó lehet... De a 2400 talán jobb eredményeket hoz a magasabb CL-ekkel is kicsit...
Tapasztalt fórumos kollégától kérdezném Ő mit javasol ehez a KIT-hez amit érdemes lehet kipróbálni?
Vajon ez a 2400 11-12-12-27 2T 1.575V az ideális beállítás? (ha stabil...)
Létezhet jobb alternatíva? Vagy profi vagyok és ennél nincs jobb? -
krx21
nagyúr
Nem értek egyet! Ha egy Prime 95 mondjuk 3-4 óra után hibát észlel akkor nem stabil 100%-ig a géped!
Normál üzem jónak tűnik, de csak idő kérdése, hogy fagyjon és akkor nem tudod majd hogy pontosan mitől?
Ez a legrosszabb beállítás szerintem ami lehet a kb. 99,8%! Mert a probléma nem egyértelműen detektálható...
A tipikusan "kicentizett" gépek esete! Nagyon sok tuningos belefut, aztán később korrigál feszt. meg egyebeket, mert a töke tele van a 2-3 naponta érdekes leállásoktól...
Tipikus hiba: 1.2V-on egyértelműen fagy akkor 1.205V a következő lépcső... Nagy esélyel arra is fagyhat csak 1-2óra múlva... Akik átélték ezt azok általában úgy csinálják, hogy a több órás kicentizett fesz.re rátesznek még egy aprót... Evvel spórolva a 2 napos tesztet...
Én ha biztosra akarok menni az 2 munkanap folyamatos teszt... -
krx21
nagyúr
válasz
HolyFire #39131 üzenetére
Röviden: A T1 gyorsabb, de kevésbé stabil. A T2 nagyobb stabilitás, hasonlóan mint a cl-eknél...
Általában 1866Mhz alatt elmennek T1-el, de ki kell alaposan tesztelni, hogy később ne érjen meglepetés!
A 2133 és feletti frekvenciánál már ritkább, hogy T1-el stabil marad... -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
A chip-et tekintve ugyan az? Csak a hűtő más...
A héten vettem corsair vengeance 1866 cl9 16Gb kit x 2db (32GB)
Elkezdtem kicsit tuningolni, de a memtest86+ mindig talált hibát...
Aztán a "sima" XMP-be teszteltem és ott is talált hibát...
Visszavittem, mert nincs már bizalmam hozzá! Most meg képes voltam 2x annyiért megvenni a gyári 2133 cl10 32GB kit-et!... Remélem jó lesz...Pénteken jön...
Kicsit félek, hogy a 4*8Gb-ot nehéz összehozni stabilan vagy csak rossz ramot fogtam ki?...
Ez a leggyorsabb 1.5V-os ram... Az ennél gyorsabbak már 1.65V-osok és a legtöbbje magasabb cl-es is...
Ha XMP-ben stabil ,már elégedett vagyok, bár kit tudja mennyit fog menni mondjuk 1.6V-on..
A régi 16GB 1866 cl9-em elment 2133 cl10-en 1.6V-on!...Sőt 1.65V CL11 -en 2400Mhz-en is...
Kell hogy jó legyen nem? Az alaplapom asus sabertooth z77... -
krx21
nagyúr
Vajon a corsair vengeance és a corsair dominator platinum között a nyilvánvaló paraméterek és a megjelenésen kívül van valami különbség? Mit érdemes tudni?
Pl: 1866-cl9-es mind a kettő... -
krx21
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #39092 üzenetére
Az XMP: Extreme Memory Profil. Ha a memória és az alaplap is támogatja akkor XMP profilba téve egy gyorsabb beállítás aktiválódik... Az XMP-s memória modulok 2 vagy több beállítást tartalmaznak, különböző sebességen (frekvencián). A beállítások leegyszerűsítik a paraméterek megadását, mert rögtön beállnak az adott frekvenciához tartozó különböző időzítések is... Manuállásan mindig lehet azért állítani...
-
krx21
nagyúr
válasz
mateve #39087 üzenetére
Ha 3 modult teszel bele akkor a dual channelt bukod... Ha kisebb frekvenciájút veszel akkor, akkor az nem biztos, hogy megy a nagyobb értéken, tehát az egész kisebb sebességgel fog menni (be kell állítani...)
Ja és az időzítéseket sem lehet csatornánkét vagy modulonként állítani... Tehát a közös nevező mindig a kisebb sebesség... Ezért javallott az azonos típusú modul.. -
krx21
nagyúr
válasz
Motion_Blur #39085 üzenetére
Aham... Ha tudja a Quad Channel-elt a lapod akkor értem...
-
krx21
nagyúr
válasz
Motion_Blur #39083 üzenetére
Én már 8Gb-os modulokat vennék a helyedben... Van olyan is....
2*8Gb... Még rakhatsz mellé ha akarsz és a tuning is jobb 2 modul esetén...
A jósolt tuning amit írtál, azért én avval kicsit szkeptikus vagyok...
Kisesebb CL-el menne +260Mhz-et? Az érdekes lenne!
Én most veszek 8Gb-os modulokból 1866 Cl9-est, ami ennél papíron gyorsabb az 2x annyiba kerül...
Nekem a 4Gb-os modulokból (ez van most...) ez a ram 2133 cl10-et megy... -
krx21
nagyúr
Hát igen.... A VTT kár hogy nem lehet külön állítani... De az alaplappal nagyon elégedett vagyok, oly annyira, hogy még egyszer megvenném... Lehet automatikusan feljebb emeli a VTT-t magától...
Eddig 9 javított, BIOS jött ki hozzá! Sokhoz a nagyobb memória kompatibilitás is fel volt tüntetve...
Van program amivel meg tudom nézni a VTT feszültséget? -
krx21
nagyúr
De én például, hogy emeljem meg a VTT-t, amikor nálam külön nem lehet állítani?
Csak ezeket tudom...
Bár megint valami legenda, azt mondja, hogy az lapom a VCCSA-val együtt arányosan állítja a VTT...
Azt találjam ki hogy most mennyi....
Vagy lehet, hogy a RAM feszültségéhez állítja arányosan, mert akkor az lenne a logikus... -
krx21
nagyúr
Amit én másoltam be az nem hiteles?
Nem vitatkozni akarok, de kíváncsi vagyok hogy ez az egész honnan ered?
Volt akinek tönkrement? Nem? Én eddig evvel kapcsolatban, "gyári oldalon" erről állásfoglalást csak mit az előző üzenetembe olvasható, az ellenkezőjét olvastam!
Lehet, hogy csak bennem merült fel a kétely?
Ráadásul a konzekvencia amit mondanak: a ram és a VCCIO(VTT) között a feszültség különbség ne legyen több 0.5V-nál...Szóval komolyan érdekel, ha van gyártói információ, de én keresve se találtam csak az ellenkezőjét...
(meggyőzhető vagyok, csak érdeklődöm...)
-
krx21
nagyúr
Ezt annyi helyen mondogatják... Kicsit szkeptikus vagyok evvel kapcsolatban...
Valami hivatalos dokumentációban meg lehet ezt tekinteni?
Az én Z77 asus lapomban pl:az ajánlott ramok között van 1.5V és 1.65V-os is vegyesen...
Sehol nem említik, hogy az 1.65V-osnál valamilyen kompromisszum vagy spéci beállítás kellene...
Az intel specifikáció sem említi, hogy kerülni kellene az 1.65V-os ramokat...Az ellenkezőjét ugyan akkor hiteles oldalon gyorsan megtaláljuk:
"Of course, a new processor release like this raises questions about memory compatibility. Any current Corsair DDR3, two or four module kit, rated at 1.5v, 1.6v, or 1.65v kits will work well with the Ivy Bridge CPUs. We are also in the process of validating a large variety of modules in 8GB, 16GB, and 32GB kits for Intel XMP certification using the Intel XMP standard 1.3. " -
krx21
nagyúr
válasz
pifu76 #39034 üzenetére
Pontosan...
ST5:
Az első kör 8Gb-nál kb.35 perc, a második bővített teszt ennél 2x több ideig mehet...
A win7 belső nemtesztje rövidebb ideig tart, de az csak "kóstolgatja" a memóriát...
Bár ott is beállítható teljes teszt...
Valószínű a tápod nyöszörög terhelésnél (nekem is...)Sound_Mania:
4Gb minimum, de én 8Gb alatt ma már nem tennék össze új gépet...
(nem bánnod meg ha 8-at veszel az biztos...) -
krx21
nagyúr
válasz
pifu76 #39031 üzenetére
XMP= Extreme Memory Profil : Ez tartalmazza a megnövelt teljesítményhez szükséges beállítások!
Jelen esetben az 1866Mhz 9-10-9-27 T2 paramétereket... Ha támogatja a lap, akkor XMP-be téve ezeket automatikusan beállítja... A normál SPD csak 1333Mhz 9-9-9-24-T2... De ezeket lehet manuálisan is állítani... -
krx21
nagyúr
válasz
pifu76 #39029 üzenetére
Memóriából minél több annál jobb....(én biztos a 8Gb venném a 4 helyett...)
A kinézett memória a lehető legjobb ár-érték arányú, most szerintem...
A alaplapi leírás megmondja menni fog-e, ha van hasonló akkor is fog menni...
Legalábbis benne van meddig támogat frekvenciát...
De 100% biztosat csak az tud mondani akinek ilyen lapja++memóriája van... -
-
krx21
nagyúr
04ahgy:
Már megint annyi mindent írnak! Most nekem kell emelni a VCSSA-t, ha 1.6V-on mennek a memóriáim 3770K esetében? A VTT külön nem tudom állítani, csak ezt!A válaszodat előre is köszönöm!
-
krx21
nagyúr
válasz
belanszabolc #38584 üzenetére
2 csatorna megy? Megfelelő helyre vannak téve?
(Nekem ezek a ramok 11-12-11-27 T2 1.65V 2400Mhz is mennek ha kell!!! és ráadásul 4 modul...) -
krx21
nagyúr
válasz
belanszabolc #38579 üzenetére
Minden alaplapban máshol lehet...
Nekem Asus Z77-van ITT így néz ki...
De manuálisan is kellene mennie, szerintem... -
krx21
nagyúr
válasz
belanszabolc #38577 üzenetére
Az alaplapod támogatja az XMP profilt? Ha igen azt kell beállítani! Ha nem állítsad be manuálisan:
9-10-9-24 T2 1866Mhz
" 9 9 9 24 9-re" Ezt jól írtad? Mi a végén az a 9...? -
krx21
nagyúr
Ezt hallottam én is, de nem tartom hitelesnek, szerintem mende-monda...
De ha van valami ami ezt igazolja akkor szívesen veszem...
Az én lapom pl: Asus Sabertooth Z77 és a leírásban nem említik meg sehol, hogy ivy bridge mellé csak 1.5V-os memória használható! A felsoroltak mellett persze van gy csomó 1.65V-os...
Ráadásul én a VTT-t nem is tudom állítani csak a VCCSA-t...
Mintha az automatikusan állítaná nekem (asus)
De azért bizonytalan vagyok, azért kérdezgetem néha... -
krx21
nagyúr
válasz
Darko_addict #38493 üzenetére
Bölcsen teszed...
-
krx21
nagyúr
válasz
Darko_addict #38490 üzenetére
A témához azért hozzá tartozik, hogy gyári feszültségen ritka esetben megy kisebb időzítésekkel a memória és ha megy is, kicsi lesz a gyorsulás... A másik, hogy a kitesztelés procedúrája nem kis idő, ha biztosra akarsz menni, hogy stabil maradt a gép... A legidegesítőbb helyzet amikor a határon táncol valamilyen beállítás és az elején stabilnak tűnik, aztán váratlanul mégsem... Nézd az én vergődéseimet, feljebb...
-
krx21
nagyúr
04ahgy!
Szia! Megint tőled kérdezek!
Az új beállításokkal tesztelem a gépet, már napok óta, hogy elkönyvelhessem, ez bizony atom stabil!
Hibátlanul lefutott tesztek:
9 óra Memtest86+, 7óra Prime95 Blend, 2-3óra LinxAVX és IBT...1 óra Cine...
Lassan azt mondanák, hogy ez őrültség! De hogy mért vagyok ilyen alapos? Hát ezért:Ma elindítom az AIDA64 stress-t mindent bekapcsolva, kivéve a GPU....
Kb. 20 perc múlva vágott az orom előtt egy olyan reset-et, mintha az előlapon nyomtam volna...Te mire gyanakodsz? Adtam egy +0,005V feszt a procinak! Remélem jól tippelek!
Megint csak magamat igazolom: Nem jó nagyon kicentizni a gépet! -
krx21
nagyúr
04ahgy!
Szia!
Egy újabb speciális kérdés!
Szerinted a HDD műveleteket gyorsítja egy nagyon gyors usb 3.0-ás pendrive, readyboost technológiával használva?
Ha már van akkor alkalmazása ilyen területre hasznos lehet-e?
Gondolom a SSD műveleteket nem gyorsítja, de sok program van a HDD-is...
Egy közel SSD gyorsaságú! pendrive-ról lenne szó: (Kingston 64GB USB3.0 HyperX (DTHX30/64GB)) -
krx21
nagyúr
04ahgy!
Szia!
Szerinted van értelme, persze a jövőre nézve 32Gb ram-nak?
Van esetleg valami nagyon jó program (mint régen a smartdrive) , hogy 16Gb cache-nek használ a rendszer? -
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #38327 üzenetére
Hát elszóltam magam... A Prime 95 hibázott! GO BACK 2133Mhz az legalább megy T1-el...
De tapasztalatnak nem volt rossz, lehet hogy 1.6 helyett 1.65V-al jó lenne, de a T1 (T1) szimpatikusabb...
Hiába megint a Prime95 találta meg, pedig a Memteszt86+ 2 teljes kört is ment előtte...Neked ez hogy jött össze? :2150MHz CL7-7-7-21 1T
Mit dob rá egy AIDA64? -
krx21
nagyúr
-
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #38302 üzenetére
Rövid teszteket nyomok első körben: Prime95 alatt lefuttatok egy 32M SuperPi-t...
Most: 2400Mhz 11-12-11-27 T2 1.65V fut éppen... (Ez már egy gyári 2400Mhz-es Kingston adatai, nem?)Próbált változatok:
2400 11-11-11-27 T2 1.65 nem indul...
2400 11-12-11-32 T1 1.65 a SuperPi hibát ír ki...Lehet tudni, hogy ezek az időzítések,mit jelentenek tulajdonképpen?
A negyedik időzítéssel lementem a gyári értékig! Jónak tűnik!
Aztán a harmadikat is megpróbálom, de szerintem a többire már sokkal érzékenyebb...Qru Köszi, próbálkozok mert nem férek a bőrömbe
...
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #38280 üzenetére
Szia! Gondolkozok...
Most a ramok a következőképpen mennek: 4*4GB Corsair Vengeance...
2133Mhz, 10-11-10-27 T1, 1.6V (default XMP: 1866Mhz, 9-10-9-27 T2, 1.5V)
Ha feljebb mennék az időzítésekkel, tudnék feljebb menni a frekvenciával?
Valami ilyesmit alkarnék: amiért már érdemes lehetne...
2400Mhz, 11-12-11-32 T2 1.65V
Szerinted?
Valószínű gyorsabb lenne... Vagy hagyjam 2133-on?
Mit ajánlasz? -
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38226 üzenetére
88C már nem kevés, pláne hogy ez egy nyári melegben kb 92C fölé megy az biztos...
De hogy a gyári hűtőknél ez lenne a "normális" azt nem tudom... Pentium 3 óta nem használok gyári hűtőt... Azért nem kell megijedni... -
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38218 üzenetére
Fusson reggelig!
Ha 5-6 óra már igen csak tisztességes teszt értékű. Adj neki 1.6V-ot nyugodtan... -
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38216 üzenetére
Nem tudom... Ha visszalépsz a BIOS-ba akkor ott mit látsz? Ha ott még mindig a 1.6V-van akkor az Aida lehet a dsp értéket írja ki...
-
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38208 üzenetére
Ja, ha majdnem 3 órát ment akkor egy kis fesz kell neki, lehet jó lesz...
-
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38210 üzenetére
Memória vagy cpu hiba... Valószínű memória...
-
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38208 üzenetére
Melyik tesztel?
-
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38205 üzenetére
Hát ha gyorsabban fut le az nem biztos. hogy jót jelent...Sőt...
-
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok #38198 üzenetére
Mikor tuningoltam a ram-ot, nekem is a prime95 64bit (menjen legalább 3-4 órát) hozta ki a hibát és a memtest86+ pedig éjszakát futott előtte... Sőt megfigyeltem azt is, hogy ha 1-2 óránál többet megy, magasabb hőmérsékletem lesz a cpu-nál mint a Linx-nél vagy a IntelBurnTest-nél...
Szóval nálam abszolút az előkelő helyre mászott fel stabilitás tesztelésben a Prime95...
A Blend tesztet kell futtatni, a hőmérsékletek csak később másznak feljebb...
Ráadásul tökéletesen lehet nettezni míg fút... A lényeg, hogy mikor leállítod annyi "0 errors" feliratot kell látnod, ahány szálon tud dolgozni a CPU-d... -
krx21
nagyúr
válasz
Chaosftw001 #38097 üzenetére
Itt az a kérdés, hogy milyen alaplapba és melyik slot-okba tetted a memóriákat?
Általában a dual channel-hez 1-3 és-vagy 2-4 slot-ba kell elhelyezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged