- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
-
Nagynozi
aktív tag
XMP profilom nincsen. Lefényképeztem egy részletét a bios-nak, ez még hagyományos kékhátterű bios.
Jelenleg automatikusra van állítva minden, csak a memóriát állítottam 1333mhz-re. ( remélem tudsz valamit spekulálni a képből )
SZERK: Az AIDA64 ezt írja a 800mhz-ről: @ 800 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 41-128-2-6-12-6-6-30 (RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP-FAW) ( ezt nem értem abszolút )
-
andrasko
senior tag
Az alaplapja Asrock 990FX Fatal1ty (AMD) nem tudja az XMP-t.
Cseneles
A ram XMP-s adatait állítsd be a BIOS-ban:
DDR3-2400 / CL 11-13-13 / 1.65V
Én még az alábbi értékeket is beállítanám: tRAS: 30, CR: 2T
Ha így nem megy, akkor az modul többi 2400-as XMP-jén próbálnám: >link<
(van még ezen kívül másik négy, igaz gyengébb késleltetéssel...)
Ha így sem megy, akkor az már gáz...
- akkor jöhet egyenként másik slot-okban a próba,
- egyesével a teszt
- másik deszkában, hogy muzsikál
- vagy egyszerűen vissza gariba, ha az... de ez már másik történet. -
akkormit
csendes tag
Krx21!!
Köszönöm hogy eddíg is sokat foglalkoztal a problémaval.
Nem, nem Netes rendelés hanem a neten csak kinéztem és telefonon lebeszéltem velük, másnapra meg is volt.. Nem az az "L" betüs bolt, mert nincs a nevükben "L" betű..Akkor cseréltessek a bolttal másik ramra és akkor teszteljem azzal??? Feltéve ha a bolt ebbe belemegy..
Mert ezek sem voltak nekik polcon hanem miattam rendelték csak be.. Kérdés hogy akkor majd berendelnek a kedvemért masik tipúst....
És akkor ötlet, hogy milyet??? Maradjak az 1333-nál vagy esetleg 1600? Vagy más? Ezek a KVR-ek 11ezer akárhány Ft.- voltak /db, jó volna ennél az árnál maradni.. Láttam kilóért is ramokat de azt meghagyom a nagyoknak. -
akkormit
csendes tag
Próbáltuk a Bios saját gyári alap belállításaival, amikor is nem nyúlsz hozzá, minden auto.
És próbáltuk, hogy a feszkót manuálisan beírva (1.5V) .. De semmi eredménye..
Megkeresve a ram gyári adatait..
1.5V (1.425V ~1.575V) Power Supply
Most vettem a lapot meg a ramokat. Lehet a compatibilással van a baj valóban. Gondoltam rá, de nincs lehetőségem más ramokkal kisérletezni hogy 20gb főlé menjek mert itthon a régi ramjaim is csak 6 gb.
1db 4gb-s és 1db 2gb-s ram. Most sok manit költöttem, nem tok beruházni sajnos plusz teszt alkatrészekre és pont ezért nem tudom mit kell ilyenkor tenni...
Mintha a 20 gb lenne neki a határ vagy mittomén, na de a lap 32gb-t tud.. Pont ezért választottam így..ugy is próbáltam hogy a két új 8gb=16gb
és akkor breaktam harmadiknak a régi 2gb-emet, így elindul=18gb...
Akkor úgy is hogy két új 8gb-s és a régi 4gb-s.= 20gb. így is elindul...
Aztán egyszer csak gondoltam kipróbálom újra 3db új gb-vel.=24gb.... Elindult, a bios érzékelte a változást. Ki is mutattsa hogy 24gb vel megyünk. Ezt követően az ujraindulásnál már újból jelentkezett a probléma, azaz nem indult. Ilyenkor ha 16gb-vel vagyis ha csak két 8-as van bent és újra próbálom egyből indul... Hmm.
Lehet a proci miatt ez az egész?Valami Bulldozert javasolt a bolt, mert nekik is felhoztam a problémámat, de most akkor vegyek még 43-50ért CPu-t is???
Nemmár!!!!
Fogok, nem egy Bulldózert hanem egy úthengert és átmegyek rajt... Na de most komolyan....Már sírok... -
akkormit
csendes tag
Szio!
Köszi a gyors választ.. oooh, nem írtam le mindent bocsánat..
Ezek már mind megvoltak.
Egyesével egy kártyával végig sakkoztam már mind a négy DIMM-et. mindegyikkel elindul 8gb -vel.
Aztán mind a négy 8gb -s kártyát külön külön is teszteltem. Elindul. Minden jó, minden alkatrész müxik..
Bios reset is volt, meg Bios frissités is.. Semmi nem változik.. -
marcyman
aktív tag
A lényeg: Átnéztem két számítógépben (két külön alaplap, stb.) és mindkettőnél hibát írt ki.
Ugyanabban a foglalatban egy másik rammal tesztelve a memtest nem írt ki hibát.
Tehát a foglalat jó.Viszont akkor ez egy olyan kérdést vet fel, hogy ha nem az érintkező miatt van baja a RAM-nak akkor garancia miatt ki kellene, hogy cseréljék. Csak hogyan bizonyíthatom be?
-
-
marcyman
aktív tag
Úgy tűnik, hogy úgy az alsó 1/3 része le van törve. Felette simán "piszkosnak" tűnik. Afelett meg tiszta, mint a többi. Megpróbálom megtakarítani.
A boltban ahol vették egyébként elhajtottak a garanciájával...Ugye ha belerakom az alaplap foglalatába, nem tehet kárt benne?
-
Silentfrog
veterán
Ez biztos ,hogy igy van,hisz nekem voltak Kingmax nano ramjaim,1600 mhz kit .8 gb,ezeket régen gyártják már
Azoknál akármit csináltam nem mentek 1866 mhz-en stabilan / semmilyen időzitéssel babrálva sem .a plusz feszültséggel. /
Szerencsére az egyik teljesen hibás volt és én kitben vettem a Llano miatt és igy mindkét modult ki tudtam cseréltetni.
Ezeket meg már lehet nyúzni amik most vannak
Szerintem hagyom igy,sosem volt bajom azóta a géppel mióta így használom ,több játékot kijátszottam már vele köztük a Far Cry 3. részét is.
Szerintem nem csinálok magamnak nehéz perceket. -
HolyFire
aktív tag
Valami ilyenre gondoltam én is... Mivel érdemes tesztelni manapság? Legutóbb a C2D E6320 idején és utána eleinte a E8300-at tuningoltam DDR2-kkel...de kb 2 éve kb semmit nem foglalkozom ilyenekkel már...de most az új konfigot szeretném rendesen összerakni úgy hogy minden szépen be legyen állítva...
Bár kérdés érdemes-e vele babrálni...érezhető-e a különbség. -
Qru
MODERÁTOR
Annyi előnyöd van, hogy a gyárilag magas órajeleseket tesztelik. Tehát az 99%, hogy megy a gyári specifikáción (1% a hibalehetőség, az minig van ugye). De nincs két teljesen egyforma ram modul tuning szempontból.
mod:
1866-ból kifogtál egy döglöttet ezek szerint, de van akinél megfutotta a 2400MHz-et. Igaz kért is feszt rendesen...
-
mateve
csendes tag
Aham, köszönöm! Akkor az lenne a nyerő ha 2*1 gb 1066mhz-t próbálnék találni (ami még dualt is tud)?
Ha simán veszek 2 azonos ramot, és vmiért nem működnének dualban, akkor a gép a meglévő 2-t sem tudja dualban működtetni? Ezt a gép maga kezeli, v nekem kellene akkor beállítanom? -
Motion_Blur
félisten
4,2-n használom a procit, szóval most már nem a pontvadászatra megyek. De bizonyos progiknál nagy előny a Quad Channel, ki akarom használni ha már tudja a rendszer. 32GB-ot feleslegesnek tartok, 4x4 szerintem tökéletes, igazából még sok is
mod: nekem bőven megfelel ha tudja a gyári értékeket, 2133@CL11 1.5V
mod2: 20K-ért ennél jobbat szerintem nem kapok
-
Qru
MODERÁTOR
"Ráadásul a konzekvencia amit mondanak: a ram és a VCCIO(VTT) között a feszültség különbség ne legyen több 0.5V-nál... "
Ez a lényeges rész. Egy átlagos usernek erről fingja sincs. Ha ide jön tanácsért akkor meg pláne nem, mi az a VTT. Szóval ezért inkább ajánlunk nekik 1,5V-os ramot ami általában semmivel sem került többe mint az 1,65V-osok.
Ha betartjuk a fenti szabályt akkor 1,7V-ig el lehetmenni valóban. A gyártót meg hidegen hagyja, 1-2-3 évet akkor is kibír ha 1,65V-os ramaml küldöd és nem emelsz VTT feszt. Ha meg gari időn kívül megy tönkre az a te bajod, legalább hamarabb veszel másikat. -
ST05
őstag
elöször én is a tápra gyanakodtam, mert terhelés változásnál ,egy darabig dalolnak uj komponensekkel majd abba hagyják... (általában/jobbesetben)
de jelen esetben tisztán hallatszik h nem a táp, hanem a memók környékén valami, de nem vészes..
tulsokáig ugy sem lesz igp használatban, márpedig csak ott jön elö hangosabban,,,
és köszi a memtest infót, kiprobálom a win-eset is,, -
ST05
őstag
köszi szépen a választ, közben kifüleltem ,hogy valszinű nem is a ramok nyüszörögnek,
hanem a lapon valami, szval marad a cucc valószinü.
Azt szeretném kérdezni a memtest 86+ 4,20
mennyi idő alatt fut le? érdemes az egészet kivárni,
vagy van egy rövidett tesztmetódusa is?
köszönöm -
belanszabolc
csendes tag
Sajnos nem látom a képet, de azért köszönöm!
Az a helyzet, h nagyon elszomorít, h nem megy.....nem véletlenül vettem 1866-es memóriákat és olyan alaplapot ami tudja azt.......és nem véletlenül vettem pont ezeket a memóriákat sem, mivel a Gigabyte pontos típus szerint ezeket ajánlja hozzá! Tehát mertem feltételezni, h ez működni fog 1866-en......de kicsit nézelődtem más külföldi oldalakon, nem csak nekem van ezzel gondom!
És a másik röhej az az, h a Gigabyte ad az alaplaphoz egy Easy Tuna nevezetű progit amivel tényleg 2 kattintással lehet húzni a memóriát és minden mást.......na hát itt is feltettem 1866-ra, újraindítottam és ugyan azt a hiba üzenetet kaptam!
Szóval kicsit elkeserítő ez a helyzet........mert ha ezt tudom más memóriát választok! És attól tartok ha fejre állok se fog működni 1866mhz! -
belanszabolc
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszod!
Igen, bocsi, az a 9-es téves volt!
Én manuálisan beállítottam, amit Te is javasoltál....de sajnos nem jó! (ha nem állítom be amit Te javasoltál akkor még az 1600 sem működik
)
De elvileg támogatja az XMP-t......legalább is ennek alapján!
Jól gondolom??? Ha igen akkor, h találom azt meg a BIOS-ba????- Memory
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory (Note 1)
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules (Note 2)
!!!!!!!!Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules !!!!!!!!!
(Please refer "Memory Support List" for more information.)Előre is köszönöm!
Üdv Szabolcs
-
Qru
MODERÁTOR
Persze az Intel biztos csak hülyeségből találta ki ezt az egészet.
Lehet fölé menni de akkor hamarabb beadja a kulcsot a proci (illetve esetünkben a prociba integrált memvezérlő). Hogy mennyivel hamarabb? Attól függ mennyivel léped túl az Intel által ajánlott max feszt.
Intel által megadott ajánlott feszültségértékek:
Forrás: [link]
mod:
1,65V-os ram abban az esetben mehet ha a többi fesz auton-van (itt nyilván nem a mag feszültségre gondolok) mert akkor a bios magától megemeli a memvezérlő feszültségét.
-
04ahgy
nagyúr
Sosem futtattam AIDA-t, és az Elpida J1108BASE-MGH-E Hyper chipekkel sikerült, 1,9V-on. SNB, SNB-E, IVB mellé már nem jó az a RAM, csak Gulftown mellé.
"Hiába megint a Prime95 találta meg, pedig a Memteszt86+ 2 teljes kört is ment előtte..."
Benchre jó lesz az (3DMark11 pl.). És a Prime az IMC-t is terheli.
Memtestet meg egy éjszakát kell futtatni legalább.(#38329) petrelli86: A képen reg. ECC szerver RAM látható. Nem jó abba az Asrock H61M-HVS lapba.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Azonos CPU órajel mellett futtass ezzel is és azzal is SuperPi 32M-et három-három alkalommal. Amelyik kevesebbet ad időben, átlagolva, azt válaszd.
Szép eredmények egyébként, és igen, a gyári Kingston késleltetéseit már túlszárnyaltad, az csak 30-as tRAS értékkel rendelkezik.
Amúgy a Command Rate az 1T, 2T formátumban írandó. A T1, T2 az egy-egy Kingston HyperX memória.
Időzítések: [link1], [link2], [link3], [link4], [link5]. (Google első öt találata.
)
(#38305) blizzrd: Akkor kapjon ventilátoros hűtést a memória is és a NorthBridge is. Az NB fesz 1,3V, a memóriafeszültség meg a gyárilag specifikált 2,4V legyen. A CPU tuningot elfelejtetted említeni, így hiába tépjük a szánkat, mert attól is függhet. Mekkora az FSB?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Próba cseresznye. Kezdd azzal, hogy előbb az időzítéseket állítod 12-14-12-37-2T-re, elmented, majd a feszt 1,65V-ra, és végül a frekvenciát 2400Mhz-re. Fontos a fokozatosság.
Ha bootol, prime blend lefut, akkor lehet próbálkozni, mit visz, egyesével csökkentve az időzítést. A 37-et lehet kezdeni, majd a 14-et 13-on, esetleg 12-n kipróbálni, a végén a második 12-t 11-en, és aztán az elsőt is.
HGyu
-
-
Ha visszalépek azt látom amit utoljára beállítottam. A DRAM voltage normal 1,5 (ezt nem tudom állítani), és a current 1,56(ezt már én állítottam be és úgy is maradt)
Van még ezalatt egy VRAM termination, de ahhoz nem nyúltam
Azt hiszem megpróbálom megint futtatni a prime95-öt.. -
-
-
-
04ahgy
nagyúr
Általában nem nézem, mennyi idő alatt fut le, Ivy-n meg még sosem futtattam, így még elvileg sincs releváns információm.
Miért baj, az, hogy nincs kész? Úgyis ingyenes, és nincs rá semmilyen support. Akkor meg mindegy a verziója, akár parancssoros is lehetne.
Igen, sok CPU-t kezel. Vannak ilyen programok, pl. a Fritz Chess Benchmark is 20248 magig skálázódik a jelenlegi formájában.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nála nincs XMP, max. DRAM EOCP. XMP az intel sajátja, persze a DRAM EOCP is az XMP profilt olvassa ki. Amúgy nem vészes manuálisan sem beállítani, először a modulra írt feszt, utána a MHz-et, és a legvégén az időzítést kell. Mindegyik után egy mentés, és reboot.
(#37814) lsc: AMD-vel is teljesen jól mennek azok a modulok, szóval csak megerősíteni tudom a fórumtárs által leírtakat.
(#37810) Tarill: Igen, a színes Vengeance LP-k 1,5V-osak, 1,35V-os üzem még 1333MHz-en sincs garantálva, persze kísérletezni lehet vele. Felesleges amúgy a white, mert alapból sem melegszik.
(#37816) Tarill: Tuningban jól mennek, de nem jobban, mint egy sima, mezei, nem LoVo.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ez azért, valljuk be, korrekt eredmény attól a RAM-tól, főleg az árát tekintve, és azt nézve, hogy alig melegszik. OCZ 1600MHz CL7 Platinumot tesztelek most Memtest86+-szal, de az már 1,5V, 1333MHz CL9-ben is tűzforró. Hiába, második generációs DDR3 chipek vannak még csak rajta.
(#37804) Chrys_: Nos, az elérhető sebesség a Te rendszerednél 3 dologtól függ: alaplap - CPU - RAM. A lap és a RAM tudja, de az Intel, mint a CPU gyártója csak 1600MHz-et garantál a procijára. És az IMC - Integrated Memory Controller, tehát a memóriavezérlő a prociban van.
Ráadásul te csatornánként két modult tettél be, azaz összesen nyolcat. Már négy modul is nagyon megterheli az IMC-t. A VCCSA-t és a VTT-t állítsd be manuálisan 1,25V-ra, és úgy próbáld először a 2133MHz-et, ha az jó, akkor a 2400MHz-et. A két említett feszültség az IMC táplálását végzi, és szükséges a többlet az ilyen frekvencián való stabilitáshoz.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Szerintem te abba futottál bele, hogy a Cinebench nem folyamatosan terhel, és vannak órajelugrások. Órajelugrásokkal sokkal könnyebben kijöhet az adott instabilitás, ezért kér több feszt.
Tehát akkor nem a RAM tuning volt instabil?(#37798) torma1981: Mindkét modul jófajta, nem a minőségéből erede az olcsóbbság, hanem valószínűleg több van a nagykernél raktáron.
HGyu
-
krx21
nagyúr
Ki kell, hogy egészítsem magamat...
Lehet, hogy most is hamar vonom le a következtetést, mert folyamatosan megy a teszt...
Úgy néz ki, hogy nálam a CINEBENC jobb cpu stabilitási teszt mint a linx és az ibt..
Kapott egy kis feszt és jónak tűnik...Persze lehet hogy ezt cpu azért kérte, mert megváltoztattam a memória proflt...(tuning)
Azért ezt nem gondoltam volna! A kisebb feszültség igényt semmi mással nem jelentkezett! (Linx, IBT, Prime95, Aida64, 3Dmarkok, Tucat játék, stb...)
Új konzekvencia: A CINEBENCH-el mindenképp érdemes vagy 50kört tesztelni...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
-
Érthető, hogy zavaró a dolog, már ami a szóban forgó esetleges instabilitást illeti, de én úgy szoktam lenni az ilyenekkel, hogy ha a stressztesztek többségében stabil a beállítás, és az általam használt alkalmazásokban nem bukik ki a hiba, akkor jellemzően hagyom a dolgot, hiszen a napi működést, munkavégzést, játékot, akármit nem befolyásolja. Persze nem vagyunk egyformák, és megértem a törekvésed, jómagam a bringámmal vagyok így, hogy csak a 101%-os állapot, működés fogadható el.
-
04ahgy
nagyúr
Mondom, egy mezei ventit gumizz oda.
(#37753) Chrys_: BIOS a legfrissebb-e? Egyesével tesztedl a RAM-okat Memtest86+ programmal, ahogy már javasolták is. A CPU foglalatban nézd meg, sértetlenek-e a lábak.
(#37754) BigDarkJoy: egyrészt abban a lapban már az 1333MHz is jónak számít, másrészt CPU IMC függő. A Sempron 140 memóriavezérlője hivatalosan 1066MHz-es RAM-ot kezel csak, de Phenom II esetén is csak az 1333MHz garantált. Nem kell aggódnod, nem hátráltat semmiben az 1333MHz az 1600-hoz képest, nem memóriasávszélesség igényes az architektúra.
(#37755) krx21: normális, a mérésed meg meglehetősen pontos. Az első pass csak ún. half-iteration módszerrel dolgozik, hogy ha súlyosabb a hiba, azt hamarabb kidobja. A második pass-tól már full iteration folyik, ami meg a kisebb hibát is biztosabban kidobja. Így írta meg a fejlesztő szándékosan.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
1,65V-ig nem melegszik számottevően, a 4 modul miatt persze megreked a levegő, és csak annyi a lényeg, hogy egy halk, leszabályzott venti kivigye onnan az álló légtömeget. A SYS_FAN_N csatlakozóra kötött akármilyen elfekvő, guberált, mezei venti megteszi, amit egyszerűen odagumizol, nem kell a kérdést túlbonyolítani, a RAM meg nem nézi a ventit.
Hajtottam már 2V-tal Vengeance modulokat, ott jó néven vették a 230VAC feszültségről hajtott, erős, masszív (fémkeretes, fémlapátos) WC ventilátor erős fuvallatát.(#37741) Jorus: Bizony, hogy van. De ez már a Nehalemes időkben is nagyon feltűnő volt, ott az elérhető RAM tuningot az Uncore (IMC) kötelezően legalább DRAM * 2 szorzója korlátozta. De SNB, SNB-e, IVB, és mindegyik AMD esetén tapasztalható ilyen szintű szórás IMC tekintetben.
(#37739) Gaskains: juuuj, jááááj, hiba, fel fog robbanni. Amúgy meg minden modern proci visszaveszi az órajelét (a Phenom II X4 965 3400MHz-ről 800MHz-re, az i7-3770K meg 3,5GHz-ről 1200MHz-re), ha nincs terhelve. Neked nem ez a felállás, csak mondtam, hogy ha valami nem annyin megy, mint kéne neki, az nem feltétlenül rendellenes.
Az 1600-as Kingston HyperX-ed valószínűleg soha a büdös életben nem fog a kérdésed szerinti 1600MHz-en menni, 800MHz a névleges órajele, ebből "jön ki" alátszólagos 1600MHz egy 2-szeres szorzás után. (DDR = Double Data Rate - kétszeres adatbusz sebesség, az órajel fel és lefutó éle is részt vesz az adattovábbításban.)
A nálad most fenn álló, 667MHz egy kétszeres szorzással könnyen átszámolható 1333MHz-re, és máris csak feleakkora a riadalom, alig vagyunk elmaradva a hőn áhított 160MHz-től. Ezt pedig csak beállítani kellene a BIOS-ban, mert automata beállításokon mindig egy kvázi szabványos, kisebb órajelet lő be magának, SPD alapján.
Hogy mindezt miért ilyen stílusban írom? Mert a linkelt képeiden ott a válasz. Minden 667MHz mögött ott szerepel az 1333MHz zárójelben, és ha lejjebb olvasol, ott írja az Extreme Memory Profile 1.3-at is, melyben ott a kívánt 1600MHz-es érték. Tehát fáradj be az alaplapod BIOS-ába, és a tuningbeállításoknál az AI Overclock Tunert X.M.P. helyzetbe állítani szíveskedj, majd az értékeket elmentve lépj ki, és élvezd a fizikai 800MHz (1600MHz DDR) frekvencián üzemelő RAM semmivel sem érezhetőbb sebességét.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nagyon jónak számít 4 modullal, de 1,6-1,625V-ig is elmehetsz instabilitás esetén a fesszel, de egy kis ventilátoros hűtésnek még jobban örülnének azok a RAM-ok. Azért hogy megmondtam a frekit és az időzítéseket csukóból?
Igazam van ugye? Nem? De. Öt.
Tapasztalataim szerint Ivy esetén a 200MHz-es RAM strap (800-1000-1200-1400-1600-1800-2000-2200-2400-2600) nem túl stabil, vagy kisebb a tuningpotenciálja. A legjobb BCLK-val és 266MHz-es RAM strappel (800-1066-1333-1600-1866-2133-2400-2666) "kikeverni" a kívánt RAM órajelet.(#37736) Jorus: ott lazán mentek csak a RAM-ok. UCLK limitem volt. Az igazi énjük ez: [link]. 2160MHz CL7, 1,7-1,75V-tal viszik, ezt CPU IMC-je váltogatja. Volt egy vízzel 4400MHz uncore-os 990X-em, azzal szinte feszt sem kértek a RAM-ok. Négy modul van belőle, quadkitként használom SNB-E mellett, kevés sikerrel (1866MHz CL7 a max.), mert az SNB-E memóriavezérlője nem szereti ezeket az Elpida J1108BASE-MGH-E Hypereket. A Sima SB úgyszintén nem, Ivy-vel azért már alaplapfüggő, de jobb a helyzet.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged