- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mauzes #39116 üzenetére
Valamivel lassabb lesz a gép ceteris paribus, de nem vészes a dolog. Szerintem vmit elírhattak a spec-ben, mert az 1*4GB-os kiépítés nem nagyon tud DC-ben üzemelni. Nézd meg CPU-Z-vel, hogy milyen modulok vannak a notiban, milyen SPD-vel, milyen üzemmódban, milyen beállításokon futnak.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
Mauzes #11618 üzenetére
Kicsit elkerülte a figyelmem, hogy DDR1-es RAM-jaid vannak jelenleg. Bocs!
C2D eléggé igénytelen a memóriára sávszél szempontjából. Többi is igaz C2D-re is, amit írtam. Q6600-nál FSB elég szűk keresztmetszetté válik, szerény véleményem szerint jobban járnál egy 1333MHz-es FSB-jű C2Q-val, ha már négymagost szeretnél. Mellé RAM (ha tuning nélkül van) 667MHz-en, lehető legkisebb késleltetésekkel.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Mauzes #11616 üzenetére
Első hozzászólás.
Neked nem hoz semmit a DC. Ha eléred bármikor is az 1.9GB-ot programok használata közben, akkor éredmes még egy GB-ot bepakolni, egyébként felesleges.
A te rendszeredben pedig inkább a késleltetés számít, nem az órajel. Tehát egy CL4@800MHz-cel körülbelül ott vagy, mint egy CL5@1066MHz-cel. Modulok száma a tuningolhatóságot befolyásolja (minél kevesebb, annál jobb).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Mauzes #11574 üzenetére
Köszi szépen Mauzes, az első link akkor megoldást jelent vitar100 Kingmax-fikázó hsz-ére is, meg Daa-raa igencsak kétkedő véleményére.
Mivel: "A Tesztgyőztes: Kingmax - tökéletes ár/teljesítmény arány!"
Majd alaposabban is megvizsgálom a tesztet, de egyelőre az derült ki belőle, hogy a Corsair, ha nem is győztes ebben a kategóriában, de azért nem is rossz...(Csak ár tekintetében nem arányos a teljesítmény.)
-
Des1gnR
őstag
válasz
Mauzes #11561 üzenetére
Én a memória tuningra mondtam hogy kevés lesz a kingmax ha a memót 1066 felett akarja járatni
Más: mi történik, ha a 2x1 GB dual párom mellé berakok még 1 GB-ot? Úgy értem, akkor elvesztem-e a dual előnyeit, fog-e gyorsulni a rendszerem, tehát alapvetően érdemes-e?
Vagy érdemesebb 2x2 GB-ra beruházni, érezhető lesz a különbség 2x1-hez képest (hogy másképp fogalmazzak, ár/érték arányban érdemes-e ma 4 GB-ra beruházni)?A 2×1GB mellé tegyél be 2×512MB-os ramokat és akkor van rá esélyed, hogy tudod DC be hajtani!
A 4GB ramhoz viszont kell egy 64bites OP ami tesztek alapján lassab a 32biteseknél de ha már úgy is vásárlásra készülsz akkor inkább 2×2 vagy 4×1GB valami jó tuningramból már ugy sincsenek olyan magasan az árak..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Óra topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Netflix
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest