- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz
stranger28 #38696 üzenetére
1GB 128M x 64-Bit DDR2-533. Koszonom, megtalaltam.
Mar csak arra lennek kivancsi, kb menyit erhet. -
Geresics
addikt
válasz
stranger28 #38644 üzenetére
Akkor mehet a garoztatás szerintem.
-
Geresics
addikt
válasz
stranger28 #38641 üzenetére
Azt még csekkold le, hogy megfelelő értékek vannak-e hozzá állítva, illetve megkapja-e a szükséges feszültséget!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stranger28 #38175 üzenetére
Neeem, csak ha a tRAS tényleg 10 lett volna, akkor megy a PÜ, hogy mennyiért adod el.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stranger28 #38170 üzenetére
9-9-8-10 1T?
ez biztos? Milyen RAM? CPU-Z Validod van róla?
(#38163) EdgarPE: Kellene a BIOS verzió. A pontos menete, hogy állítottad be a RAM-okat. CPU hűtése. Gondolom friss Load UEFI Default után vagy és csak a RAM órajelet állítottad át manuálisról XMP-re, ugye? Memtest mehet akár két napig is, volt a kezeim között egy 16GB-os 1866-os Patriot kit, az csak 1866-on hibázott, csak az egyik modul és fél nap után. Akkor is csak egy-két piros sort.
(#38161) ryger: a fesszel valóban nem mennék feljebb, az időzítések sem szoríthatók szerintem lejjebb. A többit daa-raa megválaszolta. Amúgy korrekt értékek ezek, nem minden RAM tudja.
(#38160) madspider15: Kérj kölcsön támogatott, és biztosan jó RAM-ot. Ha azzal jó, akkor RAM hiba, ha azzal sem jó, akkor másik topik témája a gond.
(#38159) wbalu8: Ha jó hűtésed van, akkor 1,35-1,4V-ig óvatosan, kis lépésekben elmehetsz a QPI/VTT feszültséggel. Az lesz a gond, négy modul esetén kéri az IMC a plusz kraftot.
(#38151) Silentfrog: Mert ez a memteszt bugos. És nem mellesleg nem is az, amit a http://memtest.org oldalon találsz. Annak zöld a fejléce. Szóval töltsd le, és ezzel teszteld újra.
(#38147) EdgarPE: Mondtam én, hogy a futtatására fordított idővel nem kell fukarkodni.
(#38173) Lupi00: A CL8-as bizonyos esetekben picit gyorsabb, mert kisebb a késleltetése. Ha visszaolvasol pártíz hsz-t, daa-raa épp erről diskurált. Valós alkalmazásokban nem érzed a gyorsulást, de kimérhető szintetikus tesztprogramokkal, és spéci célprogramokkal (pl. SuperPi 32M).
HGyu
-
válasz
stranger28 #38170 üzenetére
Teljesen jó érték.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stranger28 #33633 üzenetére
Így van, a feszültséget már más megfontolások: élettartam növelés, és hőtermelés csökkentés érdekében célszerű levenni. Minek süsd szét, ha kisebb feszültség is elegendő ugyanahhoz...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stranger28 #33579 üzenetére
Szimplán nem mindegyik gyártó programozza fel a modulok SPD-jét sorozatszámra. Pl. az én ADATA RAM-jaim esetén is üres.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stranger28 #33573 üzenetére
Semmi más nem bántja a memóriavezérlőt, mint a magas (1,57V feletti) feszültség a Sandy Bridge esetén.
Ha az 1600-at viszik 1,5-ön, az jobb.
HGyu
-
Toxy
aktív tag
válasz
stranger28 #33274 üzenetére
Értem.
De most lehet hogy csak egy 4gbost teszek be s akkor lesz 6gb.
s a 2gb modul és a 4gbos modul tud dualba menn?Illetve milyen ram az ami jó is? Most geil value plus van. Ha ilyenböl teszek be egy 4gbost az jó. S lehet késöbb a másik 2gbost is lecserélem egy 4gbosra.
-
Balee_boy
tag
válasz
stranger28 #33165 üzenetére
Semmit nem éreznél belőle, még az is lehet, hogy egyforma rajtuk a chip és ugyanazt tudják, csak beállítás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest