-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
koko52 #52347 üzenetére
Tudom miről beszélek és azt is tudom hogy igazam van...(több noti megfordult nálam mint gondolnád..mióta gyártják őket) és azt is biztosan tudom, hogy az 1GB-os RAM ami 512-n megy, mert a noti (egy) RAM Slot/DIMM annyit képes kezelni...(/csati amiből 2 van) de nem ragozom tovább, te vagy a topikgazda. Mentem is innen.
MD
L -
válasz
koko52 #52340 üzenetére
Az pedig 1GB-os modul.
És a notiba az csak 2 channel/rankbe megy/menne (ezért látja 512MB-nak) tehát a témában az első h.sz.-em a mérvadó.MD
L -
rostiron
őstag
válasz
koko52 #52339 üzenetére
A linkelt medion laptopba raktam be. Még xp fut rajta, gyárilag 2x256MB volt benne.
Ha csak a most vásárolt "1GB" modul van benne akkor azt látom amiről beszélünk. Ha beteszem mellé az egyik 256-os akkor 768MB lesz. Szépen indul nincs vele gond.Most akkor mi a helyzet ??
-
-
válasz
koko52 #52325 üzenetére
Bocsi, de van.
(nem a bitekre értve, hanem a noti memória támogatásra, adott eszközzel kapcsolatban)
Oldalról is van infó (amit a kolléga linkelt) notival kapcsolatban (spec.)"Werkgeheugen 512MB Samsung
DDR RAM ultra snel PC333
max. 1024 MB Dual Channel Memory""Max" 1024 Dual Channel (ami ez esetben 2x512MB így Dual Channel, 1x512MB az Single Channel) 1Rank az Single 2 az Dual
MD
L -
-
-
-
-
válasz
koko52 #52287 üzenetére
Sajnos nem áll rendelkezésemre szabad USB kulcs (de talán van 1 vagy 2GB-os) és erről van leírás miként kell alkalmazni? összefoglalóba találtam egyet erről , és azért használtam ezt a programot. Win 10 x64 Pro Memória diagnosztika is javasolt? (korábban lefutott gond nélkül)
MD
L -
válasz
koko52 #52283 üzenetére
Azért csak lefutott Full Defaulton és én néztem be, mert OC Profile lett betöltve, aztán nem néztem rá a pontos beáll.-ra és CPU ugyan Default volt, de RAM az 3066-on D.O.C.P (más néven XMP) 1.35v fesz-el. (3200 még-még elindul, de nem stabil, 3400MHz gyári értéken meg 5x ki/be kapcsol és F1 OC Error jön be (ezzel nem is foglalkoztam) de 3066 az stabilnak tűnt (eddig nem tovább)
Lényeg, hogy Defaulton (most) lefutott a teszt, de RAM az nem ebbe a konfigba való... (ez biztos)
MD
L -
-
válasz
koko52 #52281 üzenetére
Ez kimaradt. Volt (Tested memory) 8192MB , 16***MB és maximum is (2133/2933/3066MHz-vel megfelelő fesz/egyéb beáll alatt) és a képen látható teszt (lépés) alatt dobta el magát (ment el a kép, "nincs jel" )CB R1 lefut gond nélkül, és egyéb teszt programok is (CPU-Z Bench, 3D Mark programok, stb..) IBT alatt is kifagy.
MD
L -
MasterMark
titán
válasz
koko52 #52250 üzenetére
& Submarine:
Minden Haswell proci ugye 1333/1600-at tud. A gond, hogy ha 1600-ra állítom, akkor is override-olja 1333-ra.
CPU-Z, és AIDA is 1333-on látja. (666,5 MHz)De ugye az 1600 az nincs benne a JEDEC értékei között a modulnak. Csak 1333-ig van, utána meg az XMP 1866. Próbáltam kézzel 1600-ra, de ugyanúgy 1333-on marad.
Nem próbáltam még ki 4 helyett 2 modullal, de kifogom. De elég valószínű hogy emiatt nem tud mit csinálni.
Köszi a segítséget.
-
-
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
koko52 #52176 üzenetére
közben leírom ,megtaláltam a gondot ,hátha valakinek majd jól jön.Kiderült,hogy a 4-ből az egyik 2gigas ram vacakolt , 4x2 Giga kingston hyperX-ramról van szó (teljesen egyforma modellszámmal )először 2x2-őt majd később megint 2x2-őt vettem ,na most az első kettő párossal semmi gond,tökéletesen mennek 1600mhz-en.
Az utolsó párossal már nem ugyan ez a helyzet mert az Istennek se mennek csak 1333mhz-en ,na szépen mindet kipróbáltam egyesével és az utóbbi páros egyikével már nem is indult el a gép,hiába tettem vissza bele az összes 4x2GB ramot ,már csak 4GB ramot latott a gép,ha kivettem 2GB -os hibas ramot amivel nem volt hajlandó elindulni a gép ,akkor 6GB-ot latja,de 1333mhz megy az egyik ram..lehetséges hogy az is a halálán van azért nem hajlandó 1600mhz-en menni?? ugyhogy most 6gigaval használom,de szerintetek melyik a jobb 3x2 GB 1333mhz-en vagy dobjam ki a francba a masik ramot is es menjen dualba 2x2GB 1600mhz-en?? de az meg igy keveske meglátásom szerint főleg hogy AC originsen játszom a legtöbbet -
-
Kal-El
senior tag
válasz
koko52 #52167 üzenetére
Köszi!
Tehát akkor jól sejtettem. Egyedi minden szituáció és az alkatrészektől függ.
Szóba került a CPU is az alaplapon felül, mint meghatározó egység. a CPU határozza meg mennyi egy memória alap órajele? Tehát, ha van egy 2400MHz-es CL11-es RAM-unk, az alaplap támogatja, a processzor viszont csak 2133MHz-ig, akkor az alap órajele 2133MHz lesz a RAM-nak, meg mondjuk CL12-es a késleltetése? És akkor e-fölé, amit a CPU enged már csak XMP tuning-al lehet menni? (meg ugye a késleltetést lejjebb venni) Jól értettem? -
Kal-El
senior tag
válasz
koko52 #52164 üzenetére
A LinusTech-es srác, amúgy lényegében azt mondja, hogy az alap órajelen érdemes használni a memóriákat, mert XMP tuning esetén sokszor fagyásokat okoz ez?
Ha igen, ezzel kapcsoltban kérdésem is lenne: ez a jelenség csak enyhén tuningolt RAM-ok esetén jelentkezik, vagy mindegy mennyire emeljük meg az órajelet/mennyire csökkentjük az időzítést ez általános, ha már XMP-t használunk a BIOS-ban?
Másik: ez alaplap/memóriafüggő, hogy fagyásra hajlamos-e tuning esetén? -
Kal-El
senior tag
válasz
koko52 #52162 üzenetére
Tehát akkor ez egy baromság. Sejtettem. Gondolom a tesztek, amikben mutatják, hogy a magasabb órajelű memória nagyobb FPS-t eredményez ott nem vették számításba, hogy az alacsonyabb órajelű RAM-ok esetén vannak alacsonyabb késleltetésű RAM-ok is, nekik meg csak ilyen nagyobb késleltetésű RAM-okból lett összerakva a teszt. Bár ő is azt mondja, hogy különböző célra különböző prioritás a fontos.
Amúgy még tegnap pont belenéztem ebbe a LinusTech-es videóba és a Rise Of The Tomb Raider-nél 4:43-nál nála is jobban teljesítettek a magasabb órajelen üzemelő RAM-ok. -
korren
aktív tag
-
NFree
addikt
válasz
koko52 #52112 üzenetére
Ezért kérdeztem mert a nem magyar oldalakkal nem boldogulok , itt meg vannak olyan eberkék akik informáltabbak naprakészebbek , hát szomoruan konstatálom
és köszönöm . akkor vennem kell ramot még most de lehet gép nem lessz majd csak áprilisban
Még egy kérdés ddr 4 es ramot szeretnék 3200mhz de viszonylag alacsony késleltetéssel , nos ahogy körbenéztem nincs viszont van 4000+ os ram , azokat rá lehet bírni alacsonybb órajelre s szűkebb időzítésekre vagy ugyan úgy nagy időzítésekkel mennek ? vagy ez random chip függő (lutri) ? -
marilllyo
veterán
válasz
koko52 #52096 üzenetére
Bevallom nem nagyon követtem a hardverpiacot már egy ideje.
Ilyen ram van a gépembe és emellé szeretnék még egyet. Nyilván hasonlóan de ilyen áron ...na neee.
Csak mondom tud-e ez a ram valami olyat ami miatt ennyibe kerülhet? Mert akkor inkább eladom ezt és veszek az árán 32 gigányi másmilyet. -
maxxenergie
senior tag
válasz
koko52 #52085 üzenetére
Ok köszi értem ezek a Kingmax ramok mindengyiknek más a típusjelzése és még neten is nehéz megkeresni melyik mit is tud pontosan....
Akkor kihegyom inkább eladom a meglévőt nem kockáztatok és veszek Kit-et mert 6000 Ft-ot nem ér 4GB rizikóval meg főleg.
Köszi a választ BUÉK mindenkinek
-
IO.sys
őstag
válasz
koko52 #52053 üzenetére
Hát pedig tényleg az egyik kit az 1-2ben van, a másik a 3-4ben.
A1-A2: Corsair XMS3 CMX8GX3M2A2000C9 ver8.15
B1-B2: Corsair XMS3 CMX8GX3M2A2000C9 ver4.13Ha A1-B1 A2-B2 slotokba raktam, egyáltalán nem látott 2 modult (múltkor rosszul írtam, hogy látta, csak nem tudta használni, az a 2400MHz-nél volt, amikor már A1-A2 B1-B2 felállásban volt bent.)
Szerk: Tudom, én is néztem, elolvastam a manualt 3x, oc-zok.
Szóval egyetértek Veled, hogy milyen felállásban kéne mennie, de a lap nem ért egyet. -
törölt tag
válasz
koko52 #52038 üzenetére
Így van, ha fizikailag sérült a memóriafoglalat vagy az ahhoz tartozó láb(ak) a CPU foglalatban, akkor az már az elejétől kezdve hibát okoz, nem csak 2 hét után kezdi el, ráadásul úgy, hogy onnantól kezdve állandó jelleggel jelentkezik.
Azt lenne még jó tudni, hogy voltak-e a RAM-ok ki-be mozgatva, átrakosgatva, vagy végig egy helyen voltak az első pillanattól kezdve? Esetleg a múltkori hibás RAM és a mostani RAM nem-e egy és ugyanazon foglalatban lett rossz? -
tibce1
csendes tag
válasz
koko52 #52021 üzenetére
Én a tápra gyanakszom habár vadi új az is, viszont egy Corsair CS650M van a gépben és hát elég sokan szidják a corsair tápokat.. :S. Beszerzek egy új tápot egy EVGA 750QG-t, mert azt is hallottam hogy 650W nem elég egy 7700k-nak és GTX 1080-nak habár szerintem elég kéne hogy legyen. Ja és amiért erre gyanakszom az az hogy előtte Kernel 41 crtitcal error-t írt és utánna olvasva leginkább a táp okozza.
-
tibce1
csendes tag
válasz
koko52 #51951 üzenetére
Sziasztok!
Na sajnos a problémám nem oldódott meg (pedig azt hittem
). A hibás ramok ki lettek cserélve megkaptam az újakat, beraktam minden okés. 2 hét használat után megint elkezdte dobálni a bsod-t, majd windows clean install de a telepítés közben is kapom a bsod-t szóval még a windowst sem tudom felrakni
. A kérdés: Lehetséges hogy az alaplap nyírja ki a ramokat, vagy esetleg ez is hibás mint az előző? Légyszi segítsetek
-
-
-
zseko
veterán
válasz
koko52 #51938 üzenetére
Hát olyan vga-k biztosan nem lesznek benne, mert nv-t nem veszek
A poént félretéve, persze, nem fiatal már ez a táp, és lesz is cserélve, már ki is van nézve a másik. Meg is lett volna már, csak a most még ingyenes win frissítés lehetőségét kihasználandó, gépet kellett először cserélnem, még idén.
Egyébként úgy néz ki csak a 'hidegindításkor' van gondja, utána semmi. Több órát játszottam, Crysis 3, Tomb Raider, Far Cry 4, nem volt hiba. Most visszább állítottam 2933MHz-re, így rögtön elindult fél nap állás után is, pár nap múlva kiderül milyen lesz. -
Apollo_21
addikt
válasz
koko52 #51877 üzenetére
Hali..ahha értem
Tehát nemaz a megoldás hogy valahogy lefixáljam 100-ra hanem vegyek gagyibb ramot...vagy vegyem vissza a sebességét
Jó..egyik sem opció...opció 1...gyári xmp profillal akarom járatni az abban foglalt adatok alapján a ram-ot.
opció 2 valahogy fixálni kéne 100ra ahogy azt eddig majdnem minden gépembe sikerült.
opció 3 kikéne okosítani azt a részt hogy meddig van a bclk eltolásának a tűréshatára... -
smiti
veterán
válasz
koko52 #51867 üzenetére
Minden be van kötve, minden össze van dugva. Ez egy komplett új gép, viszonylag minőségi alkatrészekből: ( 10 éves gyereké lesz )
Acer V226HQLBbid UM.WV6EE.015 LED monitor 12+24 hó gar.
Asrock B250M PRO4 alaplap 12+24 hó gar.
Asus DRW-24D5MT OEM fekete optikai meghajtó 12+12 hó gar.
Asus GTX1050 2GB GDDR5 EX-GTX1050-O2G videokártya 12+24 hó gar.
Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3000C15R memória 12+24 hó gar.
DeepCool GAMMAXX 300 processzor hűtő 12+12 hó gar.
FSP 400W HEXA+ tápegység 12+12 hó gar.
Intel Core i3-7100 BX80677I37100 processzor 12+24 hó gar.
Seagate 1TB SATA3 64MB ST1000DM010 merevlemez 12+12 hó gar.Miután nem indult el elsőre s mivel jártam már így máskor is szétszedtem teljesen a gépet, átellenőriztem mindent de sajna nem vezetett eredményre.
-
FaTHI
őstag
válasz
koko52 #51852 üzenetére
Nem adja be igy sem, viszont ahogy néztem mind 3-ram 1600-on megy csak valamiért rosszul mutatja.
Most csak a 2 King volt bent ahogy anno, és egyik helyen 1333-nak irta, közbe meg 800-as frequenciát ir rá.
Most játék alatt néztem és 8200-ig ment fel a ram használat de nem tapasztaltam lassulást.De azért töltök fel pár képet hogy lásd mi a helyzet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged