- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
fury71
aktív tag
válasz
Nixon18 #8354 üzenetére
Én kompaktról váltanék. Főleg táj-, épület-, valamint portréfotózás lenne.Egyenlőre nekem tanulni kéne a váz, hogy későbbiekben full manualban toljam. Ehhez pedig szvsz a Pentax ad kellő alapot belépő szinten. pl a kéttárcsás kivitel. Ne kelljen állandóan a menüben turkálni, ha valamit állítani kell, vagy rosszul gondolom?
Tudom hogy kevés a jó, használt és új obi a Pentaxokhoz, de nekem kezdőként elég lenne a kitobi, egy jó zoom, meg egy fényerős fix. Persze ezek használtan, mert újonnan horror.
Lehet rossz úton járok és más rendszerbe kellene beruháznom, de most úgy érzem nekem Pentax a legjobb. -
fury71
aktív tag
válasz
Nixon18 #8350 üzenetére
Ismerőseim közül kettőnek van Pentax gépe. Az egyik egy K100D és agy K200. Egyik sem cserélné semmi pénzért más típusra. Igaz, hogy a Pentax, mint márka kevésbé ismert mint a többi nagy.
Én is gondolkodom a canikon vonalon, de mindig ez jut eszembe:
Akinek már van meglévő rendszere (objektívei), az maradjon annál, akinek nincs vagy amúgy sem gond a váltás, annak a K500 egy jobb vétel. Kiforrottabb, profibb, időtállóbb. -
BEE
addikt
válasz
Nixon18 #8174 üzenetére
A gépet alapból a dupla kittel érdemes megvenni.
A 18-55 a többi kitobi között nem olyan rossz, ha nem kell sokat vágni a képből,
akkor egész használható, de nem fogod vele megtudni, hogy mit tud a géped igazán.
Lecserélni a 16-45-re érdemes, a többi obi elég drága ugrás tud lenni.
Az 50-200-at én megtartottam, mert időnként egész jó képe van
és a kis mérete sokszor jól jön, meg hogy nem kell féltenem.Most elhalmoznak téged mindenféle jótanácsokkal,
de hidd el, mire kinövöd a kitobikat, tudni fogod mire van szükséged.BEE
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Nixon18 #8178 üzenetére
Ha nem akarsz beleugrani semmi költségesbe, akkor a kollégák által már javasolt manuális obikat kell nézegetned, itt is a fixeket szerintem.
(#8181) sasa134
Ha már megemlíted a limókat, akkor ott vannak az FA-k is.Persze most nem releváns egyik sem, de azért na.
Többiek:
A 17-70 miért ilyen drága?Melyik a legjobb filmes Pentax? Sok helyen az MX-et látom.
-
sasa134
addikt
válasz
Nixon18 #8174 üzenetére
a kollégák már elmondtak előttem mindent: ha a legolcsobban akarsz a Kit-rol nagyot lépni, akkor valószínűleg a 16-45/4 + 55-300 a legjobb kombo. Nyilván itt lesz egy hiányzó gyutav tartomány, de olcsón lefedheto egy M vagy A jelzésű fix 50-es obival. Nagyjából minden pentaxos rendelkezik ilyennel, olcsó, manual fókusz, csodás rajzolat - ez a legendás 50-es. Picit drágábban a Tami 17-50 állandó 2.8 fényével jön a képbe - óvatosan a vásárlással, mindenképp kiprobalni ( bár ez mindenre igaz). olyan 60-65 körül hozzá lehet jutni.
Megfontolando a fix gyutav is, sőt, sztem ez a Pentax erőssége . A kis DA 35mm f2.4 remek obi: kicsi, könnyű, remek ( bár beltérben szűk) gyutav, olcso ( 40-45 körül) , szuper rajzolat. Megemlitendo, hogy egy zoom sem versenyezhet a fix obik képével. Ha egy obit kéne megtartanom,az a 35 2.4 lenne. Aztán ott vannak a Pentax limited fixei, 15-21-31-40-70 stb Nem lehet velük hibázni, de ez az arukon is meglatszik. Manuális fókusz esetén tengernyi obi közül valogathatsz, M42-K adapter használatával pedig zavarba ejtő a kínálat. Összegezve, sztem 16-45+55-300, meg 2 fix a későbbiekben :35 2.4 és 50 1.7 -
1501N
tag
válasz
Nixon18 #8178 üzenetére
A Pentax védelmében el kell mondjam, hogy az említett Tamron 17-50/2.8 minden bajonettel nagyjából ugyanannyi újonnan. Illetve mégsem, mert a többiek fizetnek a stabilizátorért is. kb +30-at.
Sigma 17-70 2.8-4.5-öt elég nehéz találni, de van vagy volt egy 55-ért az irányjelzős fórumon. Pentax 17-70/4 is 90-100 körül szokott lenni használtan, de szerintem annyit nem ér, akkor már a Tamron. 16-45/4 is 50 körül szokott lenni.
A Tamronnál állítólag elég sok a fókuszhibás darab, úgyhogy ki kell próbálni előtte, azt mondják a hangosak. Azt mondjuk nem tudom, hogy garanciába hangolják-e ingyen a fókuszt vagy az is belépős mulatság. És a fókusza is hangos. Bár én már nagyon megszoktam a kézi tekergetést.Nem ismerem az elvárásaid, de érdemes lehet egy 35/2.4-et is kipróbálni, esetleg egy A-s vagy M-es 50/1.7-et.
Azon mondjuk csodálkozok, hogy Pentax 18-135-ből egy darabot is sikerült eladni a cégnek. Ugyanez igaz a 16-50/2.8-ra. Veszel annyiból 2,5 Tamront, az egyik csak jó lesz legalább félig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest