- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
válasz
ateszm #11958 üzenetére
Jaja. Szép az a mosoda de a 85 1.4-nek nyitva ezt tudni kell.(a másik képet miért kellett f10-ig rekeszelni azt nem értem mondjuk). Jöhetnének nyers képek, főleg portrék, meg low light dolgok. De erre még várhatunk. Remélem a Pantax csepegteti majd folyamatosan a morzsákat.
-
tévelygő
aktív tag
válasz
ateszm #11199 üzenetére
Nincs egyenlőre csak ez a két objektívem van.
Tervben van egy ilyen: [link]
vásárlása , de aktívan nézegetem az eladó objektíves hirdetési oldalakat is,mert szeretnék 1-2 fix, fényerős objektíveket kipróbálni.
Egyébként pár hónapja kezdtem a DSLR fotózást, már rengeteget olvastam a témában,amit szeretnék persze a gyakorlatba is átültetni. -
-
Colonel993
senior tag
válasz
ateszm #10669 üzenetére
fejben kevertem a Tamronnal... sokat zizeg itt mostanság
De végeredményében így pontosítva is aktuális a dolog...
Deadpapa:
Nem...
A Magyar pont ez.
Filléresen akar csúcs professzionális minőséget... aztán a Pentaxet fogja így megmagyarázni annak [önmagának]
(Aztán a következő lépcső az lesz, hogy minden felmerülő probléma ellenére megmagyarázza önmagának, hogy Jó döntést hozott... akár mások előtt is.. minden megragadva, hogy indokolja és magyarázza/jónak állítsa be döntését.)(bakker, korábban még olvastam is róla, van is erre egy megnevezés)
Persze most ágálva jelentkezhet egy tucat forma, hogy ŐŐŐ ugyan nem.
Ennek nagyon örülök majd perszede a valós statisztikai helyzeten nem változtat.
Ezért is van piaca az olcsó szaroknak miket különböző áruházakban hirdetnek és a vásárló is úgy megy oda;
"Most megveszem ezt, mert csak 2 000 Forint, aztán ha tönkre megy... veszek másikat"
Ahelyett, hogy venne 3 000Ft -ért olyat, ami működik és működni is fog.Lusta ember kétszer fárad... ki olcsóskodik, Farag-farag az árból... az ráfarag !
-
Colonel993
senior tag
válasz
ateszm #10206 üzenetére
Van benne valami...
De amúgy valóban különös, mintha anyagbeli szórás lenne.
Mindig ugyan azt a steril mikroszálas törlőkendőt bontom ki M-zártból, mindig ugyanúgy lefújom a mattüveget, hogy a rajta lévő por se csiszolhasson, mindig ugyanúgy a kendő saját súlyával az izopropil száradási sebességével törlöm, hogy ne hagyjon száradásos "vízfoltot" a felületen.A kínai mattüvegeknél még papírzsepivel is ellehet játszani mindezt (ha nagyon értéktelen ÉS nem félted ÉS nincs más ÉS nagyon kell pucolni) nem ilyen érzékenyek...
Ami talán magyarázhatja, hogy miután megsérül/megkarcolódik a mattüveg, utána nedves tisztításra így reagál.
Előző és jelenlegi mattüvegemen is volt karcolás, korábbi felhasználók buzgósága/ügyetlensége oktán... bár korukat (és árukat) tekintve belefér... -
sasa134
addikt
válasz
ateszm #10037 üzenetére
Ugyanez igaz a Pentax 50-200-ra, és az talán jobban passzol a 16-45 mellé - nem lesz akkor luk vele a 45 és 50mm között, mint 45 és 70 között. Ràadàsul a Tami 430g, a Pentax 250. Ok, jóval hosszabb a vége, de sztem városban az ekv 300mm kb mindenre elég, nem sűrűn fog 150 fölé tekerni valószínűleg.
-
Deadpapa
aktív tag
Az élesség elég hamar megy már 3x voltam azzal nincs gond,Tudnak várni 2-3 mp et.Han em igy jártak lemaradnak,
Inkább a vakun van a hangsuly,Picit tartok a Digitális vakutól hogy nem jól lövi be a fényeket,Eddig egy kölcsön YN 460 al voltam deritőlapocskával nyomtam rájuk ne vakuljanak meg nagyon,És a képek szinhüek szépek lettek tudom az 560 as is hozná ezt,Viszont a MEtcel tele kellene nyomni a fejeket és attól tartok nem lenne előnyös,
-
brumi1024
veterán
Nyáron az Usából 2db bontatlan GoProt hoztam haza(meg rengeteg ruhát amik darabonkémt túllépték a vámhatárt), egy szót se szóltak. És
FerihegyenLiszt Ferenc International Airporton sem. Pedig kint átnézték a táskát. De Ausztráliából jövet sem volt ilyen gondom. Semmi rizikó, tényleg. -
fi:zi'k
nagyúr
Külföldia esetleg?
Németeknél szerintem már találsz 300-350 EUR körül.
...
Na jó, a 300 kicsit optimista volt.
De 360-ért már van 10-15E expós. Erre simán be lehet próbálni egy "350-ért szállítással" ajánlatot. Úgy meg már majdnem 100E.
Persze ha akarsz, akkor még jobban is alkudozhatsz. -
1501N
tag
A lábzúmmal az a gondom, hogy mozgó témánál csak 1-2 lehetőséged van, míg, ha utána tudsz tekerni, akkor több. Arról nem is beszélve, hogyha nem tudsz jó pozícióba zúmolni a lábaddal, akkor vágni kell a képet. Nyílván a zúmos obival is ki lehet szaladni a tartományból, de legalább egy kis mozgásteret ad.
16-50 felejtős nekem az ára miatt, még a 17-70 sdm is. A sokat dícsért 16-45 elég rövid és amellett én nem igazán láttam olyan jónak. Néztem vele képeket a neten, flickr-ne. Persze lehet, hogy rossz helyen kerestem. Ami meg furcsa, hogy általában le vannak méretezve a vele készült fotók. -
BiriBum
őstag
Ha egész alakos embert fotózol amúgy sem szerencsés nagylátóval lőni a perspektíva torzítás miatt. Persze lehet az erősen hordós UWA objektívvel még portrézni is, érdekes hatásokat lehet vele elérni.
A 35/2,4 nyitva is jó képet ad, a Tamront úgy tudom érdemes egy-két blendényit behúzni - ez is számíthat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenMediaVault
- E-roller topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest