- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz Szten Márs #3599 üzenetére
Ezzel a vázzal, úgy tudom, sportfotózásban lehet nagyokat alkotni a gyors sorozat és a kiváló AF miatt.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Éppen néztem a K7 adatlapját,Az LCD felbontása 220e.pixel.Akkor abban mi a csudának a HD felbontás,ha csak 1280-ig vesz fel és nem nem full 1980-as felbontásban.Akkor inkább a Nikon D90 vagy a Canon 50D.Az Optiform oldalán meg lehet tekinteni.A K7 nem győzött meg az árához képest a tudása.Akkor inkább a video nélküli Pentax K20D.
-
Zozzant
addikt
-
Chapel
addikt
válasz Mercutio_ #3594 üzenetére
Erre csak annyit mondok h jóban vok vele személyes és éppen Ő az aki 40D-re beszélt rá...volt neki több illetve szervízes szal tudja miről van szó.
igaz amit írsz h nem számít a gép...részben!
Pl. tele az tele,minőség is....szal hiába baromi pro az ember záridőt,fényerőt,élességet nem tud adni tehetségből....csak is vassal.
Ha nem lesz érdeklődés a kit-em iránt, akkor max elmegy az 55-300 (az tuti) és beinvesztálok egy 70-200 2.8-ba (ha rendezvényezek). Ha pedig mégis a magam kedvére lövök, akkor pedig egy 120-400 HSM. Amiről vegyesen olvastam jót-rosszat, szal fene tudja.
A gond az, h hosszútávon ff lenne a cél,de ha elkezdek költeni pentaxra még komolyabba,n akkor az simán szívás hiszen pentaxnak nincs ff gépe, jövőben nem is lesz és obiparkja meg aztán végképp nincs hozzá sajnos.Szten: tudtam h érzékenyen fog érínteni a dolog Nem MarkII a cél de a videó módon kivül nem sokkal több az a k7 mint a 40D...viszont újjonan +180k az ára...ez irreális akárhonnan nézem,illetve nem hinném h 200-250-re fog lemenni rövid időn belül
Tudom, h végtelenségig lehet hozni az érveket, miért hülyeség ez,de megszületett a döntésem Illetve úgy emlékszem igencsak bejött a canon mark II Neked is...
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Szten Márs
nagyúr
Hát, sajnálom kissé a döntést. A felsőbb kat. gép alatt mire gondolsz? 5D mark II van tervbe véve, mint távlati célkitűzés?
Amúgy a kezdőárral nincs semmi baj, szépen le fog ez zuhanni. Azt meg tudjuk jól, hogy tudásukhoz mérten a Pentax árulja az egyik legolcsóbban, ha nem a legolcsóbban a vázait, ezzel igazán nem lehet baj. Egy ff gép meg 380 ezerbe nem mostanság fog kerülni. Talán pár év múlva, de most igazán durván irreális lenne. -
Mercutio_
félisten
-
johnjohn
addikt
válasz Mercutio_ #3586 üzenetére
A zárbeszarás -para hisztéria, semmivel nincs nagyobb meghibásodási százalék az eladott gépek számának tükrében, mint más gyártóknál. Volt pár széria az elején, amivel volt gond, de ha utánakeresel a külföldi fórumokon elenyésző számú az ezzel kapcsolatos visszajelzés. A Nikonnál is vannak gondok, ha utánanézel, itt a fórumon is volt pár hibás gépről szó.
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #3587 üzenetére
No igen, csak azok a fránya obi árak bár 3rd party gyártóktól talán elég korekt obisort össze lehet lapátolni nemtom, nyikon fronton nem ismerem az obilehetőségeket de majd jön szten és kiokosít minket
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Azt már az elején tudtam, de ez nem válasz a kérdésemre
szvsz látványos képminőségjavulást jobb obikkal könnyebb elérni, a 40D alá ugyanúgy kellenek a jobb obik, különben max. az alapként beállított magasabb kontraszt és szaturáció miatt fognak élesebbnek tűnni a képek, de ha az jön be azt a K200D-ben is beállíthatod
Egyébként meg ne hallgass ránk, a te pénzed, a te géped, te tudod mire van szükséged, mi itt csak süktelünk
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Khm, milyen obik miatt váltol?
A K7 árán nem tudom miért lepődsz meg az új vázak mindíg extrém profittal indítanak, másrészt a Yen ára elég dúrván elszállt a forinthoz képest.
szvsz 40D az nem felsőkat, - vagyis nem tudom miben jobb mint egy K20D - azok az 1D és társai, és remélem tájékozódtál a zárbeszarásos problémákról, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek
-
Chapel
addikt
válasz Szten Márs #3584 üzenetére
Canonra váltok valszeg 40D-re. Az obi park meg a felsőbb kat-os gép miatt....k7-et akartam de 380k??? Normálisak? ha még ff-lenne...de így
-
Chapel
addikt
akit érdekel eladom a pentaxomat komplette Link
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #3580 üzenetére
Gyurcsók mester elkötelezett híve vagyok, holmi japán kóklerek szóba se jöhetnek nálam
Azok a képek tényleg elég vízfestmény-szerűek, de amíg nem kezdenek megjelenni boltban vett K7-el készült képek nem vonnék le messzemenő következtetéseket se a gép, se az obik képességeiről. Ha visszanézed pl. a dakari K20D tesztképeket, amiket megjelenés előtt a "szakújságírók" csináltak, és a későbbi már bolti gépekkel és obival készített képeket ott is komoly különbségek vannak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #3579 üzenetére
Pedig úgy hallottam azzal dolgoznak a hipnotizőrök most Japánban. Fejbevágnak vele, mert bírja, aztán transzba esel....
A linkelt képekből ítélve nem lett túl jó az obi, bár ha fontos az időjárásállóság, akkor lehet, hogy a legjobb választás...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #3578 üzenetére
K20D balunál 157,9 csak a váz, duplakitben 207 , ha hazai gari és számla kell, akkor sima kitobival ediginél 209, de digitcamnál már 197,5-ért megvehető.
Én a vázra értettem azt az árat, WR obi annyira nem hoz transzbaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Majd egy év múlva, akkor talán már belefér az ára az általam elképzelt keretbe
-
Mercutio_
félisten
Csak szólok, hogy elvileg eladó lesz a K10D-m de niincs időm összedobni a hirdetést
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Bee: Tudom, de...
Hooper: Nem, sőt...!
ALL: Felraktam a drágaszágot is, bár kétlem, hogy itt találna gazdára
-
Mercutio_
félisten
Ha valakit érdekel eladó lett az 50/1.4-em
-
BiriBum
őstag
Gubro, Adik, Bee köszi. Eléggé zsebbenyúlós az ultranagylátó, de nagyon rá vagyok kattanva a dologra. A Tokina 11-16 biztos nagyon magasra lesz árazva.
Lehet, hogy elég nekem a 16mm A kicsit jobb képminőség és -2 mm miatt azonban nem biztos, hogy érdemes 100k-t kiadni. Állítólag a CA is eléggé nagy.
A Sigma 17-70 talán jobb ilyen szempontból, de az "csak" -1 mm -
BiriBum
őstag
Én Tamronról váltottam, azzal sem volt semmi bajom, azon kívül, hogy teljes tele állásnál tényleg lágy (nem zavaróan).
Az 55-300 kulturált, viszonylag masszív felépítésű, az átfogáshoz (és a Tamronhoz) képest gyors a fókusz (igaz, hogy a Tamron "makró", ezeknek lassabb a fókuszálása).
Élesen rajzol és a színek tetszetősek, különösen a zöld. Az élénk színekkel azonban a kitobinál sincs gond. -
Hooper
őstag
sziasztok!
Sikerült szert tennem egy pentax 55-300 4-5,8 obira..használt, de kb bontatlan állapotban van.
Eddigi tapasztalatok - meglepően részletes, és élesen rajzol (eddig nem volt lehetőségem más obikat próbálni a kit 18-55 és 50-200 -najó meg van 1 fix 50esem, de vele nem ér versenyeztetni -). 50-200assal összehasonlítva is jól látható difi van, még ha azt rekeszeltem akkor is. F4en is szép, bár kicsit lágyabb. A fényerőt jól tarja a különböző gyújtótávokon, ez külön öröm volt a próbálgatás során.
Eddig kint még nemnagyon volt lehetőségem próbálgatni. Talán mintha élénkebb színeket adna..Lehetséges ez? vagy csak a lila köd beszél belőlemDiablo1 - nemhiszem h a sigma v tamron 70-300 szebben rajzolna, kb az 50-200al van 1 szintben, annyi h ezek 200-300 felett kissé lágyak.
Egyébként a kettő közül ha ennyi a keret a Tamron 70-300at érdemesebb venni. Több a pozitív visszajelzés. -
Diablo1
csendes tag
válasz BiriBum #3557 üzenetére
Sok obi-váz összeállításban nem pontos a fókusz és ezt a Camera Kft csak Sigma és Canon obik esetében tudja garanciában ingyen korrigálni, pentaxot és más obikat külföldre kell kiküldeni.
Tamron 70-300-ról eddig szinte csak rosszat olvastam.
Most egy Sigma 17-70-et használok és nagyon meg vagyok vele elégedve , pedig nagyon sokan szidják. De lehet, hogy pont egy jó példányt fogtam ki. -
BEE
addikt
válasz BiriBum #3558 üzenetére
Az a 2mm bizony sokat számít !
20mm alatt már minden mm számít.
A Sigma 10-20 nekem tetszett, jobb mint gondoltam.
A Tamron 10-24 elég gyengének tűnik a képek alapján.
A Pentax 12-24 nagyon jó, csak drága.
A Tokina 11-16/2,8-ot mindenhol dícsérik, állítólag nemsokára kijön Pentaxra is.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
BiriBum
őstag
Szerintetek a 16-45 esetén a -2mm érezhetően többet jelent nagylátóban a 18-55 II ellenében? Esetleg a Sigma 17-70 -1 mm-re? Netalán raboljak bankot és Sigma 10-20?
-
BiriBum
őstag
válasz Diablo1 #3555 üzenetére
Egyébként ezen kívül amiatt, hogy a Camera Kft. nem tudja a fókuszt összeállítani a vázzal Pentax obiknál, és a nagyobb látószög miatt is a Sigmánál maradnék.
???
Az 55-300 nagyon korrekt, gyors a fókusz és a tele végén sem lágy.
A Sigmáról nincs tapasztalatom, de ahogy Szten mondja, nem szokták szeretni.
Tamron 70-300-at néztél már?[ Szerkesztve ]
-
Diablo1
csendes tag
válasz Szten Márs #3553 üzenetére
Lehet, hogy nálad így jobb, de én jpg-be konvertálva csak rosszabb minőségű képet kaptam. (Lehet, hogy sz@r programmal konvertáltam? ) Egyébként a Canon Digital Photo Professional programjával nézegettem őket, ami valószínűleg ezekre a képekre van kifejlesztve, így sokkal szebben nyitotta meg, mint például az ACDSee, ezért egyáltalán nem zavartak, hogy a képek rawban vannak.
Ezzel egyet értek, én is sok hozzászólást olvastam, hogy jobb az 55-300, de elég sok tesztképet megnézem és egyáltalán nem tűnt jobbnak.
Egyébként ezen kívül amiatt, hogy a Camera Kft. nem tudja a fókuszt összeállítani a vázzal Pentax obiknál, és a nagyobb látószög miatt is a Sigmánál maradnék. -
Szten Márs
nagyúr
válasz Diablo1 #3552 üzenetére
De a raw azért van, hogy lekonvertálgassuk TIFF-be, jpg-be, akármibe, nem azért, hogy magában nézegessük, annak semmi értelme, így felesleges összehasonlítani gépeket.
Az 55-300 vs. 70-300 tesztet majd hnap megnézem, ma már nincs hozzá energiám, mindenesetre igen sok forumhsz-t megnéztem a témában ilyen-olyan külföldi forumokról, olyanok tollából, akiknek mindkét obihoz volt szerencséjük és abszolút egyöntetű volt az 55-300 győzelme. Meg vannak még ezen kívül is tesztek szép számmal. Nyílván ezeket a teszteket/véleményeket a gyári szórás nagyon nagyban befolyásolja - ha az egyik obiból a gyári szórás legalját, a másikból a tetejét kapja ki a tesztelő, akkor homlokegyenest más fog kijönni, mintha fordítva kapná őket és más fog kijönni mindkét esetben, mintha mindkét obi a szórás közepéből származna - magyarán egy teszt nem teszt, egy vélemény nem vélemény.
-
Diablo1
csendes tag
válasz Szten Márs #3550 üzenetére
Rendben van, de nálam valamiért jóval részletesebbek (és lehet, hogy ezért) élesebbek a 450D raw képei.
A tesztképek alapján nekem is úgy tűnik, hogy elég rossz a 70-300 200mm felett, úgyhogy sztem maradok a 28-300-asnál. Pentax 55-300-ast pedig nem szeretnék, mert tesztképek és ezen teszt alapján még a 70-300-nál is rosszabb: DCWatch.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Diablo1 #3547 üzenetére
A raw képek nem nézegetésre valók, amíg nem hívjuk elő őket
A Sigma 70-300 igencsak felejtős, főleg 200-300mm között, a másikat nem ismerem. Egy Pentax 55-300 lenne leginkább ajánlott, bár drágább sajna, mindenesetre úgy érzem megéri gyűjteni rá, főleg ha a 200-300 mm közötti tartomány a leglényegesebb.
A többit megválaszolták előttem. (Mondjuk szvsz ISO-t ne a gép válasszon, hanem te, de ez nem tartozik a kérdéshez.)
-
ottkar
addikt
válasz Diablo1 #3547 üzenetére
Rekesz a házból csak az ún. A blendeállású K bajonettes manuáloptikákkal van mással csak kézi rekesz van. Menetes optikákkal hogyan menne bármilyen elektromos jel át? Fénymérés és élességvisszajelzés meg stabilizátor van ha be van a setupban a külső optika engedélyezve. T2 menet K bajonettre ugyanúgy van mint M42 K-ra. A T2 ún távcsőmenet M42x0,75-ös, távcsőboltban lehet kapni.
(Mellesleg az A blendeállású K bajonettnek van egy elektromos érintkezője ami miatt a váz tudja a blendét állítani)
[ Szerkesztve ]
-
Diablo1
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég egy Pentax K20D tulajdonosa lettem, és lenne vele kapcsolatban pár kérdésem:
1. Nálatok is halk a fényképező hangszórójának "csipogása", pl. mikor beállította az élességet? Régebbi kompakt gépeim és egy Canon 450D is sokkal hangosabban "csipog" .
2. Nálam a raw képek nagyságrendekkel életlenebbek, mint a JPG képek akár ACDSee-vel, akár a Pentax Photo Browser-rel, akár más programmal nézem. Canon 450D-nél ez pont fordítva van. Ez mindenkinél így van?
3. Szerintetek a Sigma 70-300 APO DG Macro vagy a Sigma 28-300 DG Macro csinál jobb képet 200 és 300mm között lehetőleg minél nagyobb rekeszen. Több tesztképet is néztem, és legtöbbször a 28-300 tűnt jobbnak, de nem sokkal. Nekem a képminőség a legfontosabb, ti melyiket ajánlanátok? Egy példa: 70-300; 28-300.
4. Olvastam, hogy a régi filmes gépekre való objektíveket is rá lehet rakni a gépre, úgyhogy körbenéztem az Ebay-en és láttam Pentax K, M42 és T2 bajonettes obikat is, amelyekhez azt írták, hogy kompatibilisek a K20D-vel.
Kisebb keresgélés után arra jutottam, hogy ugye a Pentax K bajonetteseket csak fel kell rakni, az M42-höz kell egy Pentax K - M42 adapter, de most a T2-höz milyen adapter kell? Egy Pentax K - T2, vagy Pentax K - M42 és M42 - T2 is?
5. Valamint mind a Pentax K, M42 és T2 bajonetekkel is átmegy az obiból a gépbe rekesz info és ahhoz tudja automatán állítani a gép az isot és záridőt, vagy mégsem?
Ez M42 és T2 obik esetén attól függ, hogy van-e chip az adaptergyűrűn?
6. Illetve, azt hogy tudom eldönteni, hogy egy manuális obi tud-e autómatán rekeszt állítani vagy sem?
Ha valaki esetleg tudna linkelni egy jó weboldalt, ahol ezen bajonettek közötti különbségek rendesen le vannak írva, azt megköszönném!
Bocsi a sok kérdésért, és előre is köszönöm a válaszokat! -
Gubro
senior tag
Tumax vakukról van valakinek tapasztalata?
-
Mercutio_
félisten
De van még olcsóbban is, bár sehol nem írják a vastagságot, vagy én vagyok béna
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz inzsellér #3542 üzenetére
d variáció: Veszel egy ilyet e-bay-ről Bár ez lehet, hogy vékonyabb mint a tiéd
-
inzsellér
tag
-
BEE
addikt
válasz BiriBum #3536 üzenetére
Elvileg ugyanolyan mindenevő kell legyen mint az elődei,
hiszen KAF2 szabványú bajonet van rajta.
Ez eddig minden más gépen működött.
Ha mégis gond van, az valószínűleg a Sigma sara, mert nem vették meg
a Pentax kommunikációs rendszert, hanem visszafejtik a működés alapján.
Állítólag...
Így meg adódhat pl olyan eleme a rendszernek amit eddig nem használtak,
de most a K7 elővenné.
Meg azért sántít is a kijelentés kicsit, mert hány K7-en próbálhattak ki
hány 17-70-et a valóságban ?BEE
-
jeni
félisten
Van a Vaterán egy Pentax K10D+18-55 KIT obi, összes tartozékkal,dobozosan 70e.Ft-ért.
Szépség hibája az,hogy minden bekapcsolásnál be kell írni a dátumot,illetve páralecsapódás miatt rozsdafoltok vannak rajta belül,jaa még egy-két pötty van a prizmán vagy az CCD-n.
Mennyi lehet a javíttatása a gépnek
-
BiriBum
őstag
Szerintetek az igaz lehet, hogy a K7 nem eszi a Sigma 17-70-et? Egyáltalán milyen objektívek lehetnek inkompatibilisek az új vázzal?
Nem mintha nagyon fenyegetne a lottó ötös, csak kíváncsi vagyok. (A K10D sokáig nem fog kiesni a pikszisből, hacsak nem produkál valami javíthatatlan hibát.) -
Allien
veterán
Ez nem feltétlenül igaz ebben a formájában. Ready2-t pl itt a PH-n is lehet kapni (legalábbis eddig itt vettem vagy 3-4 garnitúrát 2E pénzért). Eneloop-ot mondjuk meg az edigiben érdemes venni, de a 8-s kiszerelésben, mert úgy jóval olcsóbban jön ki.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hooper
őstag
válasz macskajancsi #3531 üzenetére
Elvileg az szűrő, pl cirkular polár amin van az a "tekerő" így napellenzővel is használható, ha azt leveszed.
gyakorlatilag nekem eddig arra volt jó, hogy elvesztettem
mind1, a másik napellenzőn van 1 csak kár érte. -
Darkness1
aktív tag
Bizonyos újratölthető AA akku típusok esetén hibás a töltöttség kijelzés. Alighanem szoftverhiba. Viszont az általam említett típusok esetében helyesen működik a kijelzés. Csak épp elég kevés helyen kaphatóak, emiatt érdekel, hogy van-e még más ami jó és egyben sok helyen kapható.
No stress, no work Today!
-
Hooper
őstag
válasz Darkness1 #3527 üzenetére
működik minden elemmel.. más kérdés h nem érdemes szerintem!
itt viszont k200D tulajok.. Nektek az elem kijelzés mennyivel előre szól?
nekem csomószor van, h a státusz kijelzőn felet ír, de az LCD infó képernyőjén még telinek jelzni. van h ki be kapcs, és megint fullon van, és még jó is elég sokáig.. de van h pár kép után már le is merül.
Lehet kicsit beteg az elem állapot visszajelzés?
mondjuk van tartalék.. csak idegesítő, h össze vissza jelez.ja és mégvalami:
A képen látható alkatrészt, ami a napellenzőről levehető, tudok valahol szerezni? elvesztettem[ Szerkesztve ]
-
Darkness1
aktív tag
Talán már volt róla szó, nem találom: K200D-vel a Sanyo eneloop és Varta ready2use típusokon kívül más AA akku működik rendesen?
No stress, no work Today!
-
BEE
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #3516 üzenetére
Na csak vigyázz !
Engem is a Jupiter meg a Pancolar vittek az erőteljes pénztárcanyitogatásba.BEE
-
Mercutio_
félisten
Skacok kellene nekem megbízható e-bay-es eladó aki árul Pentaxhoz fordítógyűrűt és vastagabb nyakpántot, valakinek tipp?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ezt én is most tapasztaltam meg, vasárnap az Állatkertben szinte végig csak a 3,5/135 Sonnar-ral fotóztam. Itthon meg csak ámultam és bámultam, hogy milyen képeket csinál. Azóta szinte csak ezt meg az 1,8/50-es Pancolar-t használom, a többi obi pihenhet.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Lenne egy eladó SMC 50-200as pentax obim. Dobozban, mindennel. Még garis.
Érdekelne valakit? -
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #3512 üzenetére
Kis huncut
-
inzsellér
tag
válasz germanh #3454 üzenetére
Múlt héten megvettem a Hama 180-t, mert a 160-as kicsit kicsinek tünt (és a környéken nem volt Kata 445) nagyon sok fér bele, de egy délután alatt leszakadt a vállam, mert 1,7 kg a Kata 0,7 kg-val szemben, és még a 160-as is 1,4 kg. Úgyhogy ha ezt el akarod kerülni, vedd inkább a Katát.
-
ottkar
addikt
A fényerő semennyiben nem befolyásolja a képminőséget. A Chinon Takumar Jupiter Ricoh Zeiss optikák jók. A Görlitzi gyártmányú optikák gyengék, a Drezdaiak közepesek. A Pentacon pld Drezdai. Én pld vettem 11 ezerért Carenar felíratú optikát (135mm) amiről nem tudtam pontosan egyértelműen kideríteni hogy milyen gyártmány, de nagy valószínűséggel Zeiss. Nagyon jó képet ad. Portréhoz és középtelének nagyon jó a 135-ös.
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Mercutio_ #3508 üzenetére
Bennem is felmerült a 135-s vétele, bár még nem jöttem rá, mire is tudnám használni ezt a kb 200mm-s részt (na azért ez nem teljesen igaz természetesen). Előnye a kit obihoz képest a fényerő tuti sokat segíthetne bizonyos esetekben. A kép minőség is gondolom jobb. Már csak az nem tiszta, hogy a 3,5 illetve 2,8 közül melyik lenne jobb képminőségben. Elvileg gondolom a 2,8 jobb lenne, de ki tudja. Választék az van bőven, látszólag. Az is tuti, hogy 10E körül max, amit rá áldoznék, kérdés, melyik éri meg.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
BEE
addikt
válasz philoxenia #3506 üzenetére
135-ös M42 obiban egy Jupiter 37A-t próbálj levadászni.
Nagyon jó és nincs ára, nemrég 4000 körül láttam egyet a vaterán.BEE
-
Mercutio_
félisten
Ha gondolod és nem sürgős megpróbálok levadászni neked egy 135/2.8 k-s obit Soósnál
-
BiriBum
őstag
Te vetted meg végül? Ha még nem, azért érdemes egy Chinon 135-öst kivárni. Az M42-es adapteres játékot én még nem próbáltam, erről az objektívről pedig nehéz optikai tekintetben nyilatkozni, de 5ezret (2-3 pizza ára) valószínűleg megér.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #3505 üzenetére
Néztem ma is, de azok az obik mindig az eladva árkategóriában vannak.... Ha pesti lennék és a közelben laknék, talán... Mire az internetre fölkerülnek már el vannak adva. Nem érné meg fölutazni sem, még ha ingyen van sem.... Majd fél nap... Amúgy is kíváncsi vagyok a manuálra a K10D-n, gyakorolni vettem, max 5000-et veszíthetek rajta...
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #3504 üzenetére
Ha hozzáadom a szálltási költséget Soósnál kapsz ennyirért egy Auto-Chinon 135/2.8 K-bajonetes manuál obit, aminél nem kell konverterrel tökölni és a maga nemében elég korrekt kis obi.
-
tbs
addikt
válasz philoxenia #3502 üzenetére
Attól függ mit szeretnél.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez megért 5000 Ft-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik