Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Éppen néztem a K7 adatlapját,Az LCD felbontása 220e.pixel.Akkor abban mi a csudának a HD felbontás,ha csak 1280-ig vesz fel és nem nem full 1980-as felbontásban.Akkor inkább a Nikon D90 vagy a Canon 50D.Az Optiform oldalán meg lehet tekinteni.A K7 nem győzött meg az árához képest a tudása.Akkor inkább a video nélküli Pentax K20D.
-
Szten Márs
nagyúr
Hát, sajnálom kissé a döntést. A felsőbb kat. gép alatt mire gondolsz? 5D mark II van tervbe véve, mint távlati célkitűzés?
Amúgy a kezdőárral nincs semmi baj, szépen le fog ez zuhanni. Azt meg tudjuk jól, hogy tudásukhoz mérten a Pentax árulja az egyik legolcsóbban, ha nem a legolcsóbban a vázait, ezzel igazán nem lehet baj. Egy ff gép meg 380 ezerbe nem mostanság fog kerülni. Talán pár év múlva, de most igazán durván irreális lenne. -
Mercutio_
félisten
Azt már az elején tudtam, de ez nem válasz a kérdésemre
szvsz látványos képminőségjavulást jobb obikkal könnyebb elérni, a 40D alá ugyanúgy kellenek a jobb obik, különben max. az alapként beállított magasabb kontraszt és szaturáció miatt fognak élesebbnek tűnni a képek, de ha az jön be azt a K200D-ben is beállíthatod
Egyébként meg ne hallgass ránk, a te pénzed, a te géped, te tudod mire van szükséged, mi itt csak süktelünk
-
Mercutio_
félisten
Khm, milyen obik miatt váltol?
A K7 árán nem tudom miért lepődsz meg
az új vázak mindíg extrém profittal indítanak, másrészt a Yen ára elég dúrván elszállt a forinthoz képest.
szvsz 40D az nem felsőkat, - vagyis nem tudom miben jobb mint egy K20D
- azok az 1D és társai, és remélem tájékozódtál a zárbeszarásos problémákról, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek
-
Zozzant
addikt
Nem vettem, 28-75 tamrongyot vettem, ennek több hasznát veszem úgy döntöttem, penge képű obi
Ha belegondolsz sok lehetőséged nincs. A Sigma 500mm f4.5 EX DG APO HSM Pentaxon nem HSM-es, és gondolom ennyid nincs rá
Márpedig te 300mm-nél többet akarsz. Ha ilyenbe vágod a fejszéd 150-500 (50-500) és gyúrás
-
Zozzant
addikt
Ha tényleg sokkal több kell akkor sigma 150-500 hsm vagy a régebbi 50-500 (bigma). A 70-200 a rövid tele, annál inkább a képminőség és a fényerő számít. Azért az ötszázassal már felkészültség is kell, állvány, fény, leshely satöbbi. Ez sem pótolja a megfelelő leshely kialakítását, az a legfontosabb hogy közelebb kerülj a célponthoz. Ha nem ilyenre vágysz akkor a 200 is elég.
-
-
Mercutio_
félisten
Szia!
A 18-50-es Sigma-t próbáltam, de elég lassú és tévesztős az AF-je kevés fényben, a 2.8-nak meg ott van értelme ugyebár, rekeszelve sok fényben szép a rajza, de arra meg olcsóbb megoldások is vannakA 17-70 közkedvelt és tényleg jó darab, átfogásra és fényerőre is és ahogy Cassidey mondja mint sok belépőkategóriás Sigma itt is nagy a szórás arra figyelni kell
Az enyém egyébként lehet, hogy eladó leszZozzant: Húúú grat!!!!
-
Szten Márs
nagyúr
Melyik külföldi tesztoldalt nézted?
A tesztekkel alapvető probléma, hogy (többnyire) egy darabot kapnak, letesztelik és megírják a konklúziót. De olyan objektíveknél is, ahol nem túlságosan jellemző a nagy gyári szórás, ott sem nulla az "átlagos" minőségű objektívtől eltérő darabok aránya, és simán belefuthatnak egy olyan példányba, amelyikkel jóval jobb, vagy éppen jóval rosszabb eredményeket kapnak, mint amilyen optikai teljesítményt nyújt a boltokban fellelhető legtöbb példány. Szóval már csak ezért sem szeretek tesztekre támaszkodni - ha mégis, akkor rengeteg különböző tesztet megnézek. Plusz ezen kívül még a fellelhető legtöbb forumon userek véleményét, és a neten itt-ott fellelhető user review-eket stb stb és így már azért egy jobb kép kapható az adott objektívről.
(Persze, egy vevő ugyanúgy beleszaladhat az átlagtól eltérő minőségű darabba, mint egy tesztoldal, de ez már egy másik kérdéskör.)Az 50-200 egy példányához olyan kb 300-350 kép erejéig nekem is volt szerencsém. Egy igen kellemes objektívnek találtam. Optikai minőségre mindenképp jobb volt, mint az én 18-55-ös kitobjektívem: a legtöbb kép kis rekeszeléssel olyan F/6,7-F/8 környékén készült, ott teljesen elfogadható, árához mérten főleg, de nyitott rekesszel is meggyőzőbb, mint a 18-55-ös nyitott rekesszel - bár ez utóbbit annyira nem nehéz túlszárnyalni, úgy gondolom. CA-val nemigen találkoztam, bár igazán "CA-erős" helyzeteket nem fotóztam. A színrajza határozottan kellemes volt. Fókuszálásra kissé lasabb a 18-55-ösnél, bár ez azt hiszem nem meglepő.
Az 55-300 jelentősen drágább darab. Egy hivatalos tesztet olvastam csak róla, az nem nagyon árongott a minőségéről, viszont találtam pár részletesebb user review-et, amik igencsak dícsérték és árongtak róla (tesztképekkel együtt), valamint igen sok külföldi forumhozzászólás alapján is az jött le nekem, hogy az árát maximálisan megérő, a Pentax 50-200-nál, illetve a Sigma/Tamron 70-300-nál optikailag jelentősen jobb darabra sikeredett. (Voltak akik közvetlen összehasonlították egyikkel-másikkal, kivétel nélkül az 55-300 jelentős győzelmét hozva ki) Pár forumhozzászóló viszont nem így látta a saját darabja teljesítményét, ami alaőján nekem az jött le, hogy van kis negatív szórás, ki lehet fogni rosszabb darabokat.
Mivel ez mind-mind sokadkézből való infó, fenntartásokkal kezelendő, nyilván. De ennél többet nem tuok róla nyilatkozni. Engem meggyőzött, és nyárra igencsak szeretnék beszerezni egy 55-300-at.Sajnos jelenleg jelentősebb gondok vannak a netemmel, így újra előhalászni jelenleg ezeket nem tudom, bár kisebb kutatással te is sok infót találhatsz. Amit tudok fejből javasolni: www.pixel-peeper.com - itt mind az 50-200-al, mind (ha nem tévedek) az 55-300-al készült képek szép számmal találhatóak.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem minden objektív makróobjektív, aminek a neve mögé odabiggyesztik ezt a szót. A valódi Sigma makróobjektívek: 50mm F/2,8, 105mm F/2,8 és 150mm F/2,8. Igen, mind fix, mint általában a makróobjektívek (igazából nem tudok egyetlen makróobjektívről sem, ami ne lenne fix). A makróobjektívek leképzése 1:1, az említett Sigmájé csupán 1:2, az is csak 300 mm-en. Ami különösen azért jó, mert 300mm-en a legroszabb az optikai minősége. Ezen túl is a 70-300-as Sigmát nem szokták szeretni a tulajok, nem sok jót olvastam még róla.
-
tbs
addikt
DCRaw, RawTherapee (raw előhívó), Photofiltre (képchungeesítő), Gimp (péesizátor), qtpfsgui (dinamikatrükkmester)...
Hirtelen. Ingyenesek, és a 'filtre kivételével linuxon is perfektül ketyegnek.
Ha én képhez nyúlok, akkor DCRaw, RawTherapee, Gimp és ImageMagick. (Ez utóbbi parancssoros manipulátor: átméretezésre, keretezésre, vízjelezésre, képtípuskonverzióra használom.)
DCRaw-val minden pefből kikapom a preview jépeget (1 parancs kiadása), ami alapján válogatok, majd RTvel PNG-t gyártok a PEFből, oszt IMmel/ésvagy Gimppel meg jépeget. -
sylas
tag
köszi
ohha látszik hogy kapós a cucc1db van belőle
mondjuk webshopban nem írják hogy készleten van vagy rendelésrejah szal a IIes van hozzá - asszem innen rendelem majd mivel adnak ajándékba 4Gb sandisk memkártyát máshol kártya nélkül ennyi az ára
Remélem marad a baráti ár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest