-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezmivolt
tag
válasz
hotkar #14868 üzenetére
A normál, (alapbeállitás)-ra volt állítva, de azt írja, a füzet, hogy ez csak ISO 2000 vagy magasabb érzékenység felett végez a gép zajcsökkentést. Ergo, ha kikapcsolom, de nem megyek 200 fölé, akkor nem csinál semmit - gondolom.
Azt szeretném, ha a gépem maximális felbontását "láthatnám" is a jelenlegi eszközeimmel -
A Zéé
addikt
válasz
hotkar #13850 üzenetére
nem is a mérete a gond, ha a raktérbe megy, hanem a légitársaság viszonyulása a csomagokhoz. Fapadoson, charteren második csomagként feladni szinte biztos, hogy fizetős, hiába pici, de ha jól tévedek még annó Malévnél is turista jeggyel fejenként 1 cucc mehetett a raktérbe. Egyetlen csomagnak feladni egy háromlábút meg elég nagy luxus. Ha hozzá van fóliázva a bőröndhöz kívülről, akkor talán felmegy
Ha meg belefér a bőröndbe, akkor a kutyát se érdekli.
-
torzo
őstag
válasz
hotkar #11532 üzenetére
Hát, lehet, hogy én vártam tőle túl sokat, vagy kifogtam. A 18-55 dx-en számomra kellemesebb volt kitobinak. 24-en használhatatlan volt, utáltam a torzítását, a képszéli homályát stb.stb, már írtam. Igaz, én mindig rawban lövöldözöm. G-s obitól pedig a pontos AF nem meglepő. Szóval nem sok könnyem hullott érte. Jó, ha a tied OK, örülj neki! Anno tesztekben olvastam olyat, hogy párba állították a 24-70/2.8-cal. Hát, szerintem a szatyorját sem viheti. Igaz, más az árkategória is.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
hotkar #10382 üzenetére
Persze, hogy említi, de arról egy szó sem esik, hogy ilyen hamar ki kell, hogy írja. Ha 30mp után írná ki, akkor nem lenne semmi gond.
Ráadásul azt sem írja, hogy mi az oka: a fénymérő méréshatárán kívül esik a téma, vagy hogy a gép maximális záridővel sem tudja kiexponálni a felvételt.
Hibaüzeneteknél csak annyit ír, hogy a felvétel sötét lehet. -
Mercutio_
félisten
K5-ben emlékeim szerint az rgb vagy az af bénázott, de mivel külön modul volt firmware oldalon helyre tették - persze gyártási szórás ott is volt - inkább az szívott akinek kisebb váza volt, mert abban nem raktak külön modult így csak ugy-ahogy tudtak firm oldalon reszelni.
-
aleister
veterán
2-3k expo között szokott ez előjönni. Lehet, hogy egész egyszerűen nem vetted még észre. Ezért is írtam, hogy kicsit túl van lihegve, mert átlagos használatnál nem feltűnő a jelenség.
Homogén világos felületről (égbolt, világos papírlap, stb) lőj egy képet szűk (minimum f16) rekesszel. A sarkoknál kell figyelni a képet.Ne érts félre, nem vészmadárkodni akarok. Szívből kívánom, hogy jól működjön a vázad!
-
spm
tag
A vonatkozó menüpontot megtaláltam és "OFF"-ról "ON"-ra állítottam, elvileg ezzel a beállítással már tartja a növekvő sorszámozást, a probléma "mindössze" annyi hogy újra 1-es sorszámmal kezdte így ha nem mókolok a fájlnevekkel PC-n, akkor az első 1350 képemből 2 is lesz, ezért szerettem volna hogy onnan folytassa a számozást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest