- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
XSIboy #49540 üzenetére
Azert mert a 90% ban ezek hulladek kategoria, a minosegi darabok meg az objektivek araval vetekszenek, olympus csinalt eleg jo darabokat az E-10 E-20 hoz ezek hasznalhatoak DSLR en is (T-con W-con) de azt tudni kell hogy ezek adot objektivhez lettek fejlesztve nyilvan azon adjak a legjobb minoseget, M zuiko 14-42R hez is vannak direkt ahoz tervezett elotetek amik pengen is mukodnek, elotetlencse elonye hogy nincs fenyero veszteseg,
T-con 14b volt nekem is de annak merete mar objektiveket megszegyenito volt 86 os szuromenet, 500g leszakad az objektiv amire rarakod
Egyebkent telekonverterbol is az a penge amit egy adott objektivhez terveztek meg.
-
Kleroo
veterán
válasz
XSIboy #49545 üzenetére
A telekonverter már más tészta.
Ott vannak jó konverter@obi kombinációk.
Habár azt egyiktől sem szabad várni,hogy árkokat karcol a D800-baimyfd:
Ízlés kérdése. Nekem Sigma 2x,és 70-200-al van tapasztalatom. Tök korrekt képe volt,használható.
Vagy 1 évig megvolt de jó ha 2x felraktam a szükség miatt. Így el is adtam. Sőt,az új tulaj is rájött,hogy csak dísz.))
Valahogy nem az én világom a TC,de nem is vagyok tele-mániás. -
psycroptic
őstag
válasz
XSIboy #47869 üzenetére
és (#47870) MC Pite: Köszönöm szépen, de felhagyok a Tamronnal. Legalábbis idén biztosan. Most megveszem a 40mm-el és jövőre hátha olcsóbb lesz a tamron90. Tudom, hogy hülyeséget csinálok, de szerintem a 40mm-el is kitudom próbálni, hogy akarok-e a makrózással jobban és a jövőben foglalkozni. Idény ennyit enged a keret, jövőre meg nem kell vázat vennem, mert már meglesz valamint eladom a 40mm objektívet és már abba a tudatba leszek, hogy milyen jó üzletet kötöttem...
Na most crey, majd jól elkezd kiútálni innen...
Szerk.:
(#47872) XSIboy: nem várom el senkitől, hogy felelősséget vállaljon az esetleges hibákért se vásárláskor se szállítás közben. Tudjátok bármi megtörténhet és itt most nem a bizalomról beszélek.
-
Larry303
addikt
válasz
XSIboy #47800 üzenetére
ha annyira meg akarod nézni sztem a legegyszerűbb ha fenthagyod a kupakot az obin, lősz 1600iso környékén képket és visszasasolod akár a váz kijelzőjén is...elvileg lesz ott jópár hotpixel...de mindig máshol...ha találsz olyant ami mindig uott uolyan színnel világít akkor az jó eséllyel döglött...
-
válasz
XSIboy #47795 üzenetére
mert egyszerűen a váz megfelelő hotpixel térképpel kiinterpolálja a döglött pixelek helyét. Azaz ezentúl ha lősz egy képet, nem egy piros világító pöttyöt kapsz, hanem a kinyírt pixel helyén a gép magától a környező pixelek értékéből számol egy oda illő képpontot.
Szervízben sem egy nagy mutatvány megcsináltatni - szerintem nem is lehet vészes összeg (de igaz, nem tudnám mennyi. A saját árainkhoz meg nem tudok viszonyítani, mert mi picit más területen utazunk).
imyourfriend: műszaki eszköz. Ha elromolhat, akkor el is fog romlani. Ez igaz Nikorra ugyanúgy. Nem az almát hasonlítod az almához - így meg tényleg felesleges vitázni arról, hogy milyen előnyei vannak egy garanciális eszköznek, a nem garishoz képest.
-
válasz
XSIboy #47788 üzenetére
miután könnyű "szervízelni" - ezért nem egy visszatartó erő váz vásárlás esetén, ha van egy-két kimúlt pixel. Ha sok van belőle, az azért más. Próbálj meg magasabb ISO-n lőni pár képet, majd egy laptopon gyorsan visszanézni. Ha vannak feltűnően világító pixelek, ráadásul ugyan ott, akkor az valószínűleg döglött pixel.
aleister: ráadásul azért is fosch az 220V supportja, mert szürke importál mindent --> nem tudja itthon érvényesíttetni a garanciákat. Mondjuk hogy az emporium computert miért éri meg megkerülni, azt nem is értem, de ez a 220V dolga.
-
TeeJay
félisten
válasz
XSIboy #47588 üzenetére
bocsi mint írtam tökéletes a látásom itt más áll a háttérben
de akkor majd nem hunyorgok annyira erősen illetve jobb szemmel fogok a keresőbe nézni
azt gondoltam a dioptria szabályzó miatt van mert a bal szemem egy rossz dioptriára állított keresőbe néz órákig és mikor kinyitom a jobb szem máshogy fókuszál
de akkor legközelebb máshogy próbálomha jól tudom a D90 meg úgy minden Nikon keresője -2 és +1 dioptria közt állítható
csak éppen ki tudja hogy hol van 0 állásban? engem az érdekelne mert akinek jó a szeme nincs szüksége erre.
így néz ki a tekerő, amikor megkaptam a + ás - jel vízszintesen állt egymás mellett
vajon így lenne a helyes? nálam most függőlegesen állnak egyik fent másik lent -
törölt tag
válasz
XSIboy #47576 üzenetére
1. Voltcraft: megkérdeztem a gyártót (a németet), írtam nekik. Kiv leszek a válaszukra.
2. D800 balszélső AF: nem. Szerviz.
3. Nem. Szerviz. A legkésőbbi firmware frissítés csak egy gamut állítás volt, az Adobe RGB-ben lőtt képek megjelenését teszi élénkebbé a kijelzőn. A kijelző színhőmérsékeltét nem érinti. -
törölt tag
válasz
XSIboy #47574 üzenetére
Nem tudom, okos-e. Nem tudom, hogy tudja-e, kell-e csepegtetni ha kicsi a belső ellenállás. Hiszen én is most tervezek venni egy ilyet.
Fenntartó töltés („TRI“, „TRICKLE“)
Az akkuk idővel maguktól is kisülnek. Ezt a tulajdonságot önkisütésnek nevezzük. Ennek a veszteségnek a kiegyenlítésére a „Charge Manager 420“ szükség szerint a „TRI“ („TRICKLE“) fenntartó töltési programot automatikusan beindítja. Ez természetesen nem érvényes akkor, ha az akkut a „DIS“ („DISCHARGE“) programmal csak kisütötték. Az utántöltés („TRICKLE“) kapacitása (C) és az ehhez szükséges idő („óra:perc“) nincs kijelezve, sem hozzáadva. Csak a feszültség és áram aktualizálása történik. Ezért a töltési kapacitás, adott esetben a kisütési kapacitás és az idő mindig csak az előzőleg lefutott programra vonatkozik.Illetve:
A töltési folyamatnál nem lép fel memória-effektus (a töltő- és kisütő áram szaggatott). Ennek hatására csökken az akku magas belső ellenállása, és nő a terhelhetősége.
Ezek alapján azt mondanám Neked: ha nem is tudja, legalább sejti.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Könyvajánló
- Renault, Dacia topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest