- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Aktív témák
-
kutyix
csendes tag
válasz
seaky77 #3079 üzenetére
Ha szeretnél vakuzni, és előbb-utóbb akár egy külső vakut is vennél, akkor a Nikon, mert a vakuzási rendzsere egész egyszerűen jobb, mint a Canon-é. Ha inkább magas ISO-nál fotózol - színház - természet - egyéb esemény - ahol nem vakuzol, akkor Canon, mert a színzaj tekintetében jó egy blende külömbség van még ennél a két gépnél a Canon javára :-)
-
kisbergics
tag
válasz
seaky77 #3079 üzenetére
Úgy fog a legegyértelműbben billenni a mérlek, és ez is egy nagyon fontos szempont, ha bemész és kézbeveszed őket. MediaMarktban gondolom van mindkettő, ott összehasonlíthatod a fogását, meg ilyenek. Soha nem fogsz (olyan) jó képet csinálni egy olyan vázzal, aminek nem vagy megbékélve a fogásával. Nálam is megvolt, hogy milyen vázak jönnek számításba ár szerint, besétáltam a MM-ba, kezembe vettem őket, hogy szép meg jó, és amikor a kezembe vettem a D50-et akkor ért a villámcsapás, hogy igen, nekem ez kell.
Szerk: Megelőztek.
-
j.bravo
addikt
válasz
seaky77 #3079 üzenetére
Ha a haverral való cucc-cserebere bejátszik, akkor én amiatt a kanyont választanám.
Ha ez nem játszik, akkor viszont menj el egy boltba, fogd kézbe mindkettőt, próbáld ki a gombokat-tárcsákat, és amelyik kényelmesebb, amelyiket szívesebben veszed a kezedbe, amelyik jobban kézreáll, azt vedd meg.
Nagyon nem lősz mellé egyikkel sem, ugyanakkor többet és jobban fogsz fotózni azzal a géppel amit szívesen veszel kézbe.
Szerintem. -
j.bravo
addikt
válasz
seaky77 #3075 üzenetére
MLU = Mirror Lock Up, előzetes tükörfelcsapás részletesebben
Normális körülmények között, ha exponálsz, a tükör felcsapódik, és aztán kinyit a redőnyzár - azaz exponálsz. Ilyenkor előzetesen felcsapod a tükröt (és elsötétül a kereső); a gomb lenyomásakor csak a zár nyit. Így a tükör csapódása által keltett rezgés nem mozdítja be a képet.
Igazából csak makrónál, vagy nagyon nagy telénél kell (van még egy záridő-tartomány amikor jól jön állványról való fotózásnál, de ez elkerülhető).DOF = Depth Of Field, mélységélesség. részletesebben
Itt olvasd el a linkelt cikket, lusta vagyokA fotópélda szemléletes.
Az előző hsz-edből - nemigen fogsz objektívet cserélni stb. - arra követleztetek hogy semmivel sem lenne rosszabb választás a d40(x-szel vagy anélkül) mint a 400D; főleg mert az előnyök amiket írtak (a váz masszívsága, fogása stb) is igazak.
A 400D képei vsz. jobban hasonlítanak majd a 350D-ére, mint a d40x-é, de ez nme azt jelenti hogy bármelyik feltétlen rosszabb vagy jobb lenne.
Ellenben ha a a barátodnak vannak objektívjei, külső vakuja stb. a 350D-hez, az jó lesz a 400D-re is, és egymás között tudnátok csereberélni, próbálgatni stb.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest