- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #18621 üzenetére
Csak megerősíteni lehet Peethy véleményét.
Én kihagynám az örömeli vétel és azt követő gyors eladás élményét.
Hosszú távon porosodik is és a végén nagyon gyenge a képe. Én is inkább egy 55-200-at javaslok, használtan megkapod ennyiért.Macro mód sem az a kimondott leányálom, 1 méteres közelponttal elég nehéz vadászni
#18624: hát ha valaki FX-re ilyet vesz, az meg is érdemli
hijj de megszaladt itt a forgalom mostanság -
papeti01
senior tag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Sucuka #18617 üzenetére
Az vicces, hogy egy bizonyos idő (és kor
) után a lányok-asszonyok még anyagilag is támogatják a párjuk hobbiját. Biztos azért, hogy ne kocsmában verjük el a lóvét
A feleségem is mindig hozzá szokott járulni anyagilag a fotós cuccaimhoz régebben. Mióta a feleségem, azóta meg nem
Szerintem dícséretes, hogy támogat a párotok a hobbizásban, meg végülis róluk is születnek így szép képek -
JohnyBlue
addikt
válasz
Sucuka #18363 üzenetére
Megnéztem s megvilágosodtam. Akkor ez egy party sorozat, halfőzésnek álcázva
Sok sikert a halfesztiválhoz
Amúgy meg a véleményem most is ugyanaz mint előbb. Nappal elég a beépített vaku és a mostani obid. Este meg ne fotózzál, hanem fogjál két korsó sört a kezedbe és dobd el az agyad.
-
-
Kleroo
veterán
válasz
Sucuka #18341 üzenetére
Nem te kavartál be. Azt arra írtam,hogy ez az egész össze-vissza van kavarva,és én sem tudnék biztosít mondani
Csak nem értettem,hogy hoztad ide a hdTV foglamat. De értelekAkár még azt is be lehetne vonni,hogy videojátékok piacán a nextgen=HD (HD=720p? 1080p?
)
Szóval káosz.
720p/1080p oszt csókolom -
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #18275 üzenetére
"Sajnos" (tényleg idézőjeles) már megvettem a D70-et, épp most 1,5 órája
Előtte egy órával adtam el a D50-et, mint kiderült, egy olyan fickónak, aki 40 éve Hasselbladokkal dolgozik, fotográfus, és ez lenne az első DSLR gépe.. kente vágta a filmes technikát, de érdekes, hogy a Nikonon nem tudott semmit, hogy mi hol van, mindent egyesével kellett megmutogatni neki. Korrekt volt nagyon.
D80 egy pár tízessel magasabb kategória, nyár végén veszek majd D90-et, de addig nem akartam még több expot belelőni a D50-be. Ebben most olyan 28ezer van, nekem ez bőven megfelel, ugyanannyiért vettem, mint amennyiért eladtam a D50 + Sigma 28-80-at (utóbbi objektívet egyébként soha ne vegye meg senki, egy rakás hulladék, szerencsére nem nagyon lehet kapni). A D70-en egyedül a kijelző mérete kiábrándító, azért egy D50-es méretűt igazán rakhattak volna bele... a többi viszont nagyon tetszik, az ergonómiája rendkívül jó, nagyobb szabadságot enged meg minden téren, mint a D50 (pl. ISO). Szóval egyelőre tetszik
Várom a privit!
-
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #18187 üzenetére
az obiról: én is nézegettem, fogásra, építésre szokásos nikon minőség.
Azonban teszteken nem a legjobban szerepel, főleg szélen gyenge. Ha nem fontos ekkora látószög, akkor talán jobban és olcsóbban kijösz egy 35/1.8-al, ami itthon is jó áron van.
Az 2.8-tól már valóban éles. -
andorra
őstag
válasz
Sucuka #18187 üzenetére
Nincs ebben semmi csipkelődés. A kérdésedből ezt nem lehetett kitalálni.
Továbbra sem tudom miért másoktól vársz erre választ. Én vásároltam már e-bayen keresztül objektívet német piacról.(18-105) Valamennyi kockázat persze van ebben, de ezt neked kell vállalnod és mérlegelned. Valamit, valamiért. Az ilyen fix objektíveket többnyire nem azért adják el mert hibásak, hanem azért mert vásárlás után rájönnek arra, hogy nem nagyon használják őket a gyakorlatban, ha pl. van mellette egy elég jó minőségű zoom objektívük. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Sucuka #18177 üzenetére
Az a szomorú, hogy olyan országban élünk, ahol nagyon nagyok a különbségek az embrek között. Sokan azt csinálják mint te, csak nem a D7000+18-105-ért, hanem azért, hogy el tudják tartani a családjukat... Gondolj csak bele, hány ismerősödnek van ennyi pénze a hobbijára. Pedig az lenne a normális, hogy tisztességes munkával megkeresed az életed fenntartására valót, a maszekból szerzett pénzt pedig elköltöd a hobbidra, arra ami kikapcsol, megnyugtat, örömöt okoz... Mások meg besétálnak a boltba 20 évesen és milliós összegeket hagynak ott, azt sem tudják mire. Más ennyi pénzből két autót vesz.
Sajnos ez pedig azt szüli, hogy a tisztességesen megélni próbálók eléggé bele tudnak keseredni az életbe, kicsit ezt érzem Donald esetében is. Egyetértek sok gondolatával, de mindig elszomorít ha az emberek ilyen borúlátóak a saját szakmájukban. Ennek az általános rossz hangulatnak meg az a vége, hogy egy jószándékkal feltett kérdésből is ilyen vitát tudunk kikerekíteni
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sucuka #18108 üzenetére
viszont itt nem ez a helyzet, mert a Nikon akkuk vezérlőchipjének számlálója látható!
nem a konkrét töltés/kisütésszámot írják ki, hanem 1-4-ig skálán jelzik az "elhasználtságot" - de még a 4-es, "erősen használt" érték sem jelenti azt, h megtagadná a működést, ezt a felhasználóra bízza
itt nyilván egyszerűen tönkrement a chip az átépítés során
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sucuka #17810 üzenetére
D7000-en mondjuk pont lesz fénymérés manuális obikkal!
azon már rajta van az ehhez szükséges rekesz-érzékelőgyűrűD90-en még nincs, de ha nem rendezvényt fotózol, nem vakuzol, kültérben jól el lehet lenni így is: a váz hisztogram szolgáltatása nem más, mint egy 21. századi fénymérő...
(persze először lőni kell vele, de max 2-3 képpel be tudod állítani az adott helyzethez. Utána az jó az összes képhez, ha nem változik folyamatosan a megvilágítás. Van, aki eleve pont azért választ manuális módot, mert akkor konzisztensek az expók, nem kavarodik meg a gép egy fényes vagy épp sötét területtől) -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #17810 üzenetére
Lehet chipeltetni a régi obikat. Pre-AI-ből AI-t csinálni, ilyesmi okosságokra utalt a kolléga.
Ettől függetlenül szubjektív véleményem szerint nem ebben az irányban kellene gondolkodnod a jövőt illetően.Pontosabban inkább vedd meg a gépet, vegyél hozzá pár alap obit (18-105, 35, egy makró, nagylátó, tele), vaku, állvány, szűrők, markolat, pótakku, táska, tisztítószerek.
Ha ezek már mind megvannak és ki is tudod őket használni, akkor gondolkozhatsz olyan dolgokon amihez fénymérő kell.Amennyiben nem a gyűjtői élvezet vagy a régiségek szeretete, hanem anyagi okok miatt akarsz régi objektívekre vadászni a d7000 mellé, abban az esetben inkább egy használt d90 kitet javaslok és ne nullázd le magad egy váz miatt.
jó szándékkal mondom mindezt -
charlie_hu
aktív tag
válasz
Sucuka #17805 üzenetére
Azt nem tudom, hogy újonnan milyet, mert mikor néztem ezek 100e feletti összegek voltak.
Használtból szilíciumos a jó, a szelénes kerülendő, mivel a szelén nem stabil, elbomlik 30-40 év alatt normál körülmények között (=nem lesz jó a mérés)
(esetleg ha okos telefonod van és van benne fénymérő, átmenetileg az is jó megfelelő programmal, 10-15 EV-t azok is átfognak)
-
hello28
aktív tag
válasz
Sucuka #17757 üzenetére
Szia
Megnéztem igazábol sok eltérés nincs a full hd hiányzik belöle..amikor megfogtam a d90-et akkor ugy jol meg lehetett fogni stb..d3100 pl kicsi szerintem...
Igazábol csak azt nemtudom hiányzni fog e full hd egy gépböl vagy nem..azt nem tom
De valamiért nagyon tartja az árát a D90...érdekes -
ATM_automata
őstag
válasz
Sucuka #17683 üzenetére
Én silicon power cl10-es kártyát használok, meg van egy ugyan ilyen CL6-os is. Azt vettem először...fantasztikusan drága volt
Kb. 5K. De van pár fanatikus fotós ügyfelem, akinek szoktam hozogatni a 20K körüli Sandisk Extreme CF kártyákat....
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #17698 üzenetére
Pl.:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1455769007
Igaz ugyan, hogy az SDHC támogatottság kérdéses, de CF-et használóknak ideális... És nem vészes az ára sem. Az újak ettől csak annyival tudnak többet, hogy videokimenet, meg csilli villi kijelző. De itt főként a gyors mentésről és kártyahely-felszabadításról beszélünk. Arra meg ez teljesen jó.Személy szerint utálom a netbook-okat...na jó, praktikusak, de néha túlzásnak tartom őket.
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #17694 üzenetére
Nem bírtam ki
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Product.do?BV_UseBVCookie=yes&sku=B31B191002#3
http://www.vosonic.hu/cimlap.htm - Szerintem az egyik legjobb!
http://www.xs-drive.com/"Multimedia storage viewer"-ként érdemes rákeresni.
-
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #17683 üzenetére
1db Sadisk Ultra class4 8gb
2db Transcend Class 10 8gb
most 2 transcend van bennemost elég jók a memóriakártya árak, nem érdemes rajta spórolni. Javaslom például a Sandisk Extreme HD (cl6) kártyákat.
Jó elgondolás a 16+4 gb, de arra érdemes ügyelni, hogy a JPG nem 1/4-e a raw-nak.
Össze vissza valahol 20-50% közötti méretű, tehát megeshet, hogy a 4 gigás kártyád hamarabb telik beTúl nagy kártyákat nem érdemes venni, most kb annyibe kerül a 2x8 gb mint az 1x16 és ha egy kisebb betelt, akkor legalább az egyik biztonságban van és megy a helyére a következő.
Videót meg úgysem enged 4gb-nál többet ha minden igaz, bár még ennke a méretnek a közelében sem jártam eddig. -
rinpocse
aktív tag
válasz
Sucuka #17683 üzenetére
Szerintem jó elgondolás. Nekem D300s van, s a CF slotban van egy 16 GB-s kártya, az SD slotban egy 8 GB-os. Mind a kettő Sandisk class 10. Ajánlom figyelmedbe az ebay-t. A beállítás RAW+JPEG. Szerintem ez a legjobb megoldás a két slotos gépeknél. Mármint a biztonság szempontjából.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Sucuka #17651 üzenetére
bajnokpityu: Én a 2 obival 210-ért vettem a kit-et.
Sucuka: Jól muzsikálnak az obik. Egy sigma 10-20-at vettem még melléjük és tervbe van véve még egy makro obi vásárlása is. Beltérben általában a 18-55-öst használjuk, kültérben meg az 55-300-at, illetve kültérben közelikhez szoktam feltenni a kicsit. Nálunk 40/60 a 18-55/55-300-as használati aránya.
Ha lenne még egy vázam, akkor tutira vennék valami utazó zoom-ot is nagy átfogással, hogy ne kelljen cserélgetni rohangászás közben. Kirándulás alkalmával, állatkerben, városlátogatáskor általában a nagy obit használjuk. Épületen belül, vagy közeli témáknál meg a kicsit...logikusan....azt biztosan állíthatom, hogy nem tudnék létezni a 300-as obi nélkül, és időnként még érzem az is, hogy lehetne nagyobb is
Itt egy újabb adag Kutyás kép, hogy lehessen csámcsongni a képminiőségen. Az exif infókból kiderül, hogy milyen obival készült.
-
-
törölt tag
válasz
Sucuka #17555 üzenetére
A HDR jelentése High Dynamic Range, magyarul magas dinamika tartomány. Rövid lényege, készítesz 3 pontosan ugyanolyan felvételt, azzal a külömbséggel, hogy az egyik egy 0-ás expó, a másik meg pl +1 fényértékes, a harmadik meg egy -1 fényértékes (de lehetnek akár +2, 0, -2 expók is), majd egy erre való programmal a 3 képet összeilleszted, pl DP HDR-el vagy Photomatix-al. DP HDR szerintem jobb.
-
törölt tag
válasz
Sucuka #17553 üzenetére
A lightroom azt tényleg nem tudja, viszont kézzel nem tart sokáig kivenni azt a néhány porszemet. Illetve annak aki tág belndével fényképez, ilyen problémája nincs is, mint pl legtöbbször nekem. Viszont időnként HDR-ezek szűk rekesszel, oda néha elkéne ilyen funkció...
Amúgy fotozz-on legtöbb hosszásólás célja a kerditszerzés
5-ösre csak 0,03-mat ad a rendszer, 3-masra meg 0,14-et
-
törölt tag
válasz
Sucuka #17550 üzenetére
Tudom, hogy nem mondtál, én kérdeztem, mert érdekelt. Gondoltam, ha van olyan sokoldalú kipróbálnám én is, szeretek kipróbálni új szoftvereket időnként.
Köszi a dicséretet
Örülök, hogy tetszenek a képeim. Történetesen a legutolsó kép amiről szó van, a fotózz pont hu-n mindössze egy 3-masra volt elég
Kissé torz az az oldal. De néha össze lehet szedni hasznos tanácsokat. Szoktam kiigazításokat végezni a képeimen az ottani emberek javaslatai alapján.
-
gerjus
senior tag
válasz
Sucuka #17493 üzenetére
Szia,
en egy 16-85 ot hasznalok nagy megelegedessel D7000 en.En nagyon szeretem, bitang eles!
Alapvetoen szerintem az szamit hogy a nagylatoszog mennyire kell, mert 16-18 kozotti kulonbseg eszreveheto rendesen a valosagban, ha a 16 eleg akkor nem kell utana meg nagylatot venned. Illetve termeszetesen az ar donto meg.
A 18-200 praktikumban verhetetlen de azert ekkora atfogas miatt nem mentes problemaktol.
Osszessegeben en nem bantam meg, ujra ezt vennem.
Udv
G -
törölt tag
válasz
Sucuka #17493 üzenetére
A sorrend ahogy feltüntetted őket, a következő. Fentről lefelé csökken a minőség, de javul a használhatóság.
Ha nem vágysz túl hosszúra, de minőségi obi kell akkor 16-85. A nagy kezdő látószög miatt kiváló lehet belterekben, pl templomok, katedrálisok, szép épületek. De a 85-ös végén portréhoz is jól jöhet, akciófotózgatni, futó kutyákra, gyerekekre, erre arra pl.
Ha szeretnél egy jól használható, rekeszelés nélkül is éles képet készítő kompakt kitet olcsón ami nem is túl rövid de néha lehetne hosszabb is akkor a 18-105 a jó választás. Akciózás és izébizé miegymás ugyanúgy érvényes mint a 16-85 esetében is, annyi hogy a nagylátója nem annyira jó. Lencsetorzítással tele és nagylátó állásban is kell számolni vele, nem is kicsivel.
Ha hajlandó vagy kiváló használhatóság oltárárn a képminőséget feláldozni akkor 18-200. Nagyvárosokban, lesifotóra, állatkertekben, utazásra nagyon jó, megment tőled mindenféle obicserélgetésektől, és plusz eszközök cipelésétől.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Sucuka #17493 üzenetére
Ha minőséget nézed, akkor valószínűleg a 18-105re fognak a legtöbben voskolni (én mint hozzá nem értő ezt jósolom). Ha viszont nincs 18-200-as obid, akkor én tutira azt venném meg, mert állati szar dolog egy utazás alkalmával állandóan cserélgetni a 18-55 és az 55-300-as obit. Ha lett volna 18-300-as obim annak nagyon örültem volna Prágában
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #17491 üzenetére
Előző hsz-emet folytatván, a következőre lennék kíváncsi:
Ki mit javasol, melyik kitet érdemesebb venni?
(az árától most tekintsünk el, hisz nem annak függvényében akarom megvenni)
Szóval:
Nikon D7000 + AF-S 16-85mm G ED VR f/3.5-5.
Nikon D7000 + AF-S 18-105 mm G ED VR f/3.5-5.6
Nikon D7000 + AF-S 18-200 mm G ED VR II f/3.5-5.6Érveljetek, mert az mindig hasznos
-
Byk01
őstag
válasz
Sucuka #17135 üzenetére
Egyrészt valóban vigyázni kell a gépre. Másrészt nem hinném, hogy olyan könnyen letörne az a kijelző, hisz hajlik, forog, így elég szerencsétlen irányból kellene valószínűleg elég erős ütést kapnia ahhoz, hogy letörjön.
Szerintem az objektív is van akkora "veszélyben" azt meg mégsem hagyja le az ember a gépről, mert "bármi történhet"
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Diablo IV
- Android szakmai topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest