- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
papeti01 #18710 üzenetére
A ferrit gyűrű a nem tartozék adatkábelhez kell.Elég fura,hogy adnak ferritgyűrűt,de kábelt már nem(ferrit gyűrű leárnyékolja a kábelt,nem fog antennaként viselkedni és minden féle zajt sugározni).
Memóriakártyából érdemesebb a minőség felé menni.(sandisk)
Milyen sebesség kell?
Csinálj egy rövid fullhd felvételt a legjobb,legtöbb frame/sec beállítással.Aztán nézd meg infoban(pc-n) hogy mennyi a bitrátája.Ez bit/sec-es adat,szóval 8-al oszd el,és így kapod azt,ami a memóriakártyákra van írva. Ilyen sebességű kártyát kell minimum venned.De persze a gyorsabb mindig jobbSzerintem egy Sandisk ultra II a te gépedhez is elég.Bár én kicsit csalódtam benne,mert eléggé lassú az írása a specifikációkhoz képest,de még így is 2x gyorsabb mint a szükséges.
-
Sucuka
senior tag
válasz
papeti01 #18620 üzenetére
Mondjuk hozzáteszem, én két héttel előtte odaszóltam, hogy készítsenek be egyet az Árkád-i üzletükbe, így mikor mentem, már csak leemelték a polcról. De ha előtte egy nappal szóltam volna, akkor is meg lett volna, mert az épp volt a helyi (Megyeri úti) raktárban nekik.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
papeti01 #18486 üzenetére
a 18-105 talán elég nagy átfogás, ha nem akar obira költeni (lábzoom előny), én mint nagyon amatőr, egy vakut mindenképp javaslok, anno nekem azt mondták hogy egy új dimenzió nyílik meg előttem, egy vaku beszerzésével, edigitálban vettem 40ért egy 44es kulcsszámú Metz MB 44 Af-1 et, hát nem bántam meg, tényleg új dimenziók nyíltak meg a beépített aszem 12es kulcsszám után, az éjszakai vagy nagy zársegességet kívánó fényképezéshez meg egy állvány ajánlott, eztis akciósan vettem edigitálban 9ért egy Cullman Primax 18at, egész faint kis cucc, ez plusz 50 pénz volt számomra.
Nade hamár rávettem magam a postolásra, krédés a következő 18-55ös kitobi helyett 18-105, vagy mellé egy 55-200? ezen rágom magam már hetek óta, de nemtudom melyik legyen, mondjuk jó lenne tesztelgetni, nézegetni pár napig vásárlás előtt, de erre nemsok lehetőség van
-
s1ru2
aktív tag
válasz
papeti01 #18475 üzenetére
Hali!
Sok Live View használattal, videózással: 200 db körüli kép meg 5 db 5 perces videó lemeríti az aksit az utolsó egységig. (2. napi tapasztalat kültéri programon)
Ha csak fényképezel, sokkal jobb a helyzet. 3 napja folyamatosan lövögtek ezt azt, tanulgatok 150-200 képnél járok és most ment le egy egységet az akku. Sztem 500-600 között bírhat valahol.Nemtudom mondta itt közben valaki, hogy a kézi fókuszálás nehéz a 5100-on. Hát nekem van hozzá 3db 1967-es NON-AI obim és abszolút nem nehéz őket használni. Pedig csak full manual módban működnek. Jól látszik az LCD-n és a kukucskán is, hogy mikor éles a kép.
totha: Én is most vettem az első DSLR gépem. Volt mindkettő a kezemben, de végül a D5100 at választottam. Igazából egyikkel sem csinálhatsz rossz vásárt. Képminőségben szinte teljesen azonosak. Kezelésben a D90 kicsit jobb és több rajta a funkció gomb, ami hasznos. De a D5100 menüje is abszolút átgondolt és nem zavaróan lassú. Megbízhatóságban a D5100-hoz legalább 150.000 exponálásnyi élettartamot ígérnek, ha jól emlékszem, (de lehet hogy csak 100.000.) Nekem a kihajtható, befordítható kijelző és az 1080p videóvelvétel per pillanat többet számított. (valamint az h a beépített fókuszmotor "hiánya", miatt a fent említett obikat is könnyedén használhatom) Első gépnek, sztem mindkettővel tökéletesen elégedett leszel.
-
padi68
senior tag
-
padi68
senior tag
válasz
papeti01 #18478 üzenetére
ezt a neten olvastam:
"...Próbáltam gyenge fényviszonyok között nekem ugyan elmegy de egy DSLR-rel nem vesz fel a versenyt. Ez egyszerűen nem arra való hiszen az érzékelője jelentősen kisebb ezért csupán hobbi fotózáshoz és házi videó készítéséhez ideális. Mérete kisebb mint pl a D3100 amihez ha olyan obit akarsz ami tudja a 27-840 fokusztávolságot mégegyszer annyit kell rákölteni. Ha csak elsősorban fényképezni akarsz akkor elsősorban Nikon D3100. Ha videózni is és fontos a mobilitás egyszerű kezelés menürendszer akkor bár a nikon is tudja a full HD-t de kezelés szempontjából pl kihajlítható LCD sztereo mikrofon a Sony jobb (avhcd full HD 50p/50i szinte film minősége a Sonynak míg a Nikon csak mpeg 4-et tudja). Ha sokat utazol és számít a könnyű kis csomag akkor szintén a Sony-t ajánlom. Ha igényes képeket akarsz készíteni nem számít annyira a méret és van pénzed még kb ugyanannyi egy komolyabb obira és jól tudsz angolul mivel a menüje angol akkor a NIKON a favorit..."
-
balpis
őstag
válasz
papeti01 #18475 üzenetére
A specifikáció szerint 550-et találtam.
Saját tapasztalat D90-nel (igaz, egész más akku): 3 kvázi új akkuval közel 2000 képet egy 15 napos nyaraláson.
Vaku minimális, liveview és mozi 0 használat mellett.A liveview drasztikusan csökkentheti.
A gyári akku közel 3 évesen visz még 500 körüli képet, az utángyártott 5 dollárosok 1 év után fáradnak, de 3-400-at legalább még most is tudnak
-
-
Throme
veterán
válasz
papeti01 #18462 üzenetére
Én márkakereskedésben venném (ahogy tettem is anno) független attól, hogy előfordul olcsóbb alternatíva valami szürkeimportos cégnél .
Szerintem márkakereskedésből azt fogják küldeni amit megrendelsz. Előfordulhat, hogy nem egy nagy dobozt kapsz hanem kettő kisebbet (váz és obi). Ilyenkor is eredeti csomagolású mind a váz mind a lencse, de azt kapod amit rendeltél.
Szállítási feltételeket mindenképp kérdezd meg mielőtt rendelsz a szűk határidő miatt....Én is lelkes amatőrnek számítok szal nem én írom a frankót, de ha szerdán mélyvíz lesz (utazás, esemény...) és akkor fogod próbálgatni a gépet, hát azért az nem egyszerű.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
papeti01 #18462 üzenetére
a szemüveg nem kizáró ok: azzal is használható a legtöbb váz keresője (ill. pár dioptrián belül a kereső korrigálható szemüveg nélküli használathoz is)
mert ugyan a D3100-on a LV azt jelenti, h a hátsó LCD-n is láthatod a keresőképet - de közel nem olyan szinten, mint a kompaktoknál, az AF sokkal lassabb olyankor
-
Throme
veterán
válasz
papeti01 #18457 üzenetére
pl: van élőkép, magasabb iso tartományokba is mehetsz, talán kényelmesebb is, jobb a szenzora.
A 18-55 hamar rövid és sűrűbben kell cserélgetni ha pl természetben járkálsz.
A 18-105 kombó mellé később ha lesz újra zsé, akkor vehetsz telét. Akár jobbat is mint az 55-200.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest