- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
rinpocse #17115 üzenetére
Komolyabb képszerkesztésre a laptop képernyő nem igazán alkalmas, teljesítményben viszont nekem egy i3 + 4 giga rammal megfelelőnek találtatott.
Ettől függetlenül inkább az összeszerelési minőséget, garit és a supportot nézd majd a vételnél. Hosszú távon sokkal többet ér majd a teljesítménykülönbségnél. -
törölt tag
válasz
rinpocse #17115 üzenetére
Szia!
Szerintem egy mai notebook min. i3 proci, 4gb ddr3, hiába nem játszol jó lenne egy dedikált videokártya, bár egy Intel MHD is elboldogul pl a full HD-val ha csak arra kell.Utómunkákra jó lehet a matt kijelző, egy SSD (40-60Gb rendszernek) + külső vinyó. Ezen túl a többi, csatlakozó, súly, méret, akksi mind másodlagos
szerintem
-
Norti7
csendes tag
válasz
rinpocse #16706 üzenetére
Mivel többen is a 16-85-öt ajánlottátok ezért elég gyanús, hogy ezt fogom választani. Igen vaku az kellesz majd mindenképp, ez is be van tervezve, de egyelőre a váz és obi legyen meg. Azt hittem, hogy majd pikk pakk megy a dolog, de már kb másfél hónapja nézegetek, oksítom magam és kérdezősködöm. Most kezd kirajzolódni a kép. (jaj de idevág az uccsó mondat
sry, nem hagyhattam ki)
-
Norti7
csendes tag
válasz
rinpocse #16689 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos választ, pont így szerettem volna Pro-Contra.
"16-85 VR és 70-300 VR jobb választás. (139.000+138.000=277.000 Ft.)" - ezen a megoldáson rágódom még pár napig olvasgatok, nézelődök. Tetszik az ötlet. Mindenképp írok majd ide egy üzit,hogy mit sikerült összehozni. Elkapkodni semmiképp nem akarom, túl sokáig spóroltam ahhoz
A D7000-es váz az viszont elég valószínű, hogy marad.Első körben mindenképp rendezvény fotózáshoz, tárgyfotózáshoz és sajtós tevékenységemhez (főleg autós vonalon) fogom használni a leendő masinát (szerelemből néha kimenni a természetbe, de ez csak másodlagos egyelőre
).
-
i4s
tag
válasz
rinpocse #16135 üzenetére
D7000 vs D300s... Ott altam a boltban es elottem volt mindket gep. A D300s-t hoztam el vegul. Nekem ergonomikusan es funkcionalitasra jobban bejott a D300s. Lehet masnak epp a forditottja. Szerintem menjen be a boltba es tapogassa meg es vegye azt amelyiket jobban magaenak erzi.
Amennyiben a penz valoban nem szamit es FF sem gond akkor megkockaztatnam a D700-at, tudva tudvan, hogy jo darabig (esetleg soha) nem lesz fullra kihasznalva a gep. Viszont a lehetseg adott a fejlodesre... Az edsapam pl 70+ evesen tanulta meg hasznalni a szamitogepet 0-rol, ma laptopja van es vigan elvan vele.
Objektivek DX eseten:
v1 Nikon 70-200 2.8; ala egy Nikon 17-55 2.8 vagy 24-70 2.8
v2 Nikon 70-200 2.8, Nikon 16-85 es 35 1.8 - en ezt a sort ajanlanam.
v3 Nikon 70-300, Nikon 16-85 es 35 1.8
esteleg ha nagyon belejon akkor meg 1 Nikon 85 1.4 barmelyikhez.FF:
Nikon 70-200 2.8; 24-70 2.8, 50mm 1.8 (mar csak az ara miatt is) -
Throme
veterán
válasz
rinpocse #16138 üzenetére
Ez az "Exposureplot" nagyon jóóóóóóóóóó progi! Nem ismertem
.
Mostanában gondoltam arra, hogy kitolom a határokat 300mm-ig, de tényleg ritkábban használom a telét...Elején filóztam ilyen nagy átfogású obin. A tesztek és a fórumok alapján döntöttem úgy, hogy ezt a fókusztávot 2 lencsével oldom meg (igaz, hogy ezek alapobik). Kíváncsi voltam már egy felhasználó véleményére is
.
-
Kleroo
veterán
válasz
rinpocse #16135 üzenetére
De csak automatában fotózna?
Mert arra manapság felesleges egy dslr....
Sok teszt van arról,hogy ha nem hozzáértő kezében van egy dslr,akkor éppenhogy észrevehető különbség van egy sima kompakt,vagy bridgehez képest(sőt nokia n8hoz képest)
Ha a barátod,akkor vagy beszéld le róla,vagy tanítsd meg neki a fotózást.
Talán egy fullos pana bridgdzsel jól is járna.
Kiváló leica objektív,jó képek napos időben,és sokkal könnyedebb,videókészítés.Tipikusan családi célokra. -
TeeJay
félisten
válasz
rinpocse #16125 üzenetére
kompakt után azt fogja legnehezebben megszokni hogy itt a keresőbe nézzen
és ne az LCD-t bámulja LV módban ha fotózni akar...
hallottam már olyat aki kompaktról ment DSLR-re és fikázta végig hogy mi az hogy a kis ablakba kell nézni, ő a nagy kijelzőt akarja használni fotózáskor.
csak gratulálni tudtam az illetőnek, mondtam is neki ezért felesleges volt pénzt költeni drága cuccraszerintem egy D90+18-105VR meg egy 70-300VR bőségesen sok is lesz neki főleg ha csak unokát akar fotózni. az ilyen ember sosem fogja átolvasni a sok száz oldalas használati útmutatót, nem is érti majd meg mi újság, meg nem is akar vele nagyon foglalkozni
csak benyomja AUTO módba a vázat aztán nyomkodja az expo. gombot
arra felesleges D300s meg D7000 vázat venni mert semmivel nem fog értékesebb képet csinálni vele mint egy D5000/D90-elobjektívből sem hiszem hogy a drágák kellenének neki, bőven elég az a két zoom amit írtam, egyik a vázhoz jár a másikat meg meg lehet venni 150ezer körül
-
Throme
veterán
válasz
Nem tudom esetleg jó ötlet lenne a jelenlegi D300s gépet próbálgatásra kölcsönadni a barátnak. Ha ezzel a bonyolultságú vázzal jól elboldogul az illető, akkor már csak a D7000-rel kell összehasonlítani, fogásra (valahol biztos meg lehet fogdosni), paraméterekre, stb.
Ha próbálgatást követően kicsit soknak tűnik a kompakt után a D300s, akkor még mindig van lehetőség D7000 alatt keresgélni dslr-t.
-
válasz
Jó gép a D7k, nem viszed rossz útra
Viszont a pana kompakt után nagyon nagy lépés lesz, sokat kell majd beletanulnia a rendszerbe, és oda kell figyelnie a gépváz esetleges hibáira (front/backfocus) - amit volt kompaktosként nem feltétlen venne észre.
Obipark:
Sigma 8-16, AF-s nikkor 2.8/17-55, AFS 2.8/70-200"családi portré"-ra jó lesz a 17-55-ös zoom. izgő-mozgó családtagokat ugyse tudja az ember mindig a megfelelő látómezőbe terelni.
Jó nehéz cuccok, viszont ha fel volt készülve FX-re, akkor nem panaszkodhat
#16127: nembaj, legalább jobban megy majd a nikonnak és a magyar üzleteknek, ez a fogyasztói társadalom lényege
-
Ijk
nagyúr
válasz
rinpocse #15722 üzenetére
Szerintem is végy az asszonynak egy 18-105-öt és tartsd meg a 18-200-at, a 10-24-el nagyon ütős kombó. Amúgy számomra DX-en alapobik közül a 17-55 az álomobi, még ha nem is karcol, de valami brutálisan jó építési minősége van, d300s-el olyan rendszert alkot hogy már ránézni is jó
Persze az ára meg olyan, amilyen.
-
kricsi81
senior tag
válasz
Nikon 24-70/2.8-at nem ajánlom DX-re, főleg ha nem kell a 2.8. Képminőségben olyan, mint a 16-85VR, csak ugye ott az f2.8, ennyi.
A 18-200 VR II szerintem nagyon jó kis obi, nekem is megtetszett, képminőségben szinte végig hozza a 16-85 szintjét, a bokehja szép, és mégiscsak egy obival le vagy fedve 200mm-ig...
Használtan vedd az obit, így egy későbbi eladással sem buksz (max kicsit). -
Degeczi
nagyúr
válasz
szerintem teljesen fölösleges most kényelmetlenséget és pluszköltséget bevállalni egy egyáltalán nem biztos (és veszett drága) FX-re átállás miatt: legföljebb eladod majd, ami akkor szükségtelenné válik, ennyi...
(a váz eladásán úgyis többet buksz, mint egy Nikon obién)a D3100-ast veheted kitben is, vagy vkitől egy olcsó (és könnyű! D3100-hoz eleve jobban illő) 18-105-öt, és akkor maradhat a 18-200-ad
(ha utóbbival nem vagy megelégedve, az persze más)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rinpocse #15140 üzenetére
minden Nikon nagyon pesszimistán saccolja a lőhető képek számát, ez már a D70 korában is így volt
nem kell vele foglalkozni, elég ha magad tudod, kb. mennyi fér rá, és úgy készülsz egy eseményre
(amikor pedig számít, vagyis ahogy egyre fogy a hely, úgy lesz egyre pontosabb a kijelzés - hiszen ott már kisebb tér marad a hibának)
-
Kleroo
veterán
válasz
rinpocse #15140 üzenetére
Nem ugyanakkora minden kép.
És sajnos a 4 gigás kártya sem 4000mb. (4096nak kéne lennie) A valóságban kb 3800mb.
Szóval a gép a legelején megtippeli mennyi fér rá,ha a létező legnagyobb méretben menti el a képeket.De pl ha lefotózol 1 fekete falat az biztos töredék méretű lesz,mint mondjuk egy virágos rétNincs hiba a gépedben. Ez a fontos
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest