- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
quasarus
tag
-
HSM
félisten
válasz
B4l!nt #22115 üzenetére
Valakinek meg kéne nézni BCLK wallos lappal, milyen hibát dob... Nálam az EVGA 222-n is bootol, afölött meg más miatt van wall...
Picit fura, miért pont "Base memory"-s hibát dob, bár nekem is nagyon simerős a C1-es hiba, nálam is rengetegszer előjött régen, csak nem emlékszem már, pontosan mikor és miért pontosan, de nálam beállítási gond volt...
-
HSM
félisten
válasz
B4l!nt #22105 üzenetére
Na, akkor sorban...
1. XMP legyen profile helyett SPD, nem baj ha tudjuk, mit állít a lap a ramoknak.
2. BCLK próbálgatásnál, hogy ki tudjuk zárni a memóriagondokat, több beállítást is ki kéne próbálni, és semmiképpen sem a névleges értékén kell próbálni a memóriát, sokkal inkább 1066-1333 között, CL8-9-ben.
3. Load-Line felejtős, csak átvered vele magad.
4. Az 1,3V LLC nélkül olyan 3800Mhz-ig lehet elég kb. átlagos procival, ugyanis kb. 1,2V környékére droppol le a lap. Többi feszes beállítás jó.
5. Ne pont a 200-as BCLk-t erőltesd, az a legproblémásabb ugyanis. Legyen 190 vagy 210, de már a 205 is sokkal jobb.
6. Uncore is a lassabb ram mellett mehet lassabban, zárjuk ki a potenciális hibaforrásokat.
7. A 19-es és a 21-es szorzókat jobban kedveli az I7, mint a 18-ast vagy 20-ast, ez is megér egy próbát. (Hopp, Turbo hogyan/minek 18-as szorzóhoz? Így lehet 4200-on próbálna menni, ezt nézd meg először, turbo disabled=kikapcsolva)
8.Thermal monitor minek van ki, a virtualizáció meg bekapcsolva?
9. És amit már előttem megjegyeztek, performance enhance legyen standardÍgy első ránézésre....
Amúgy valszeg beállítási gond, de láttam én már wallos procit/lapot nem egyet 180BCLK körül....
Bár a többség viszi gond nélkül a 200-210-et... Ja, és mégvalami, esetleg ha ezek a tippek nem jönnének be, megpróbálhatnád valami régebbi BIOS-al.. Pl. amivel én lenyomtam a 222-es BCLK-t, screen és rajta a dátuma alapján Jzelectronic-ról visszakereshető/letölthető.....
-
-
HSM
félisten
válasz
B4l!nt #22102 üzenetére
Na jó, de minek másik ramkit?
A lap a magas BCLK-t nem bírja, ennek vajmi kevés köze van a ramokhoz... A ramokat szépen vissza lehet osztani, nálam 222 BCLK-n pl. 1333-n mentek, amit gyakorlatilag bármilyen kitnek illene tudnia, max nem CL6-ban.... [link]
Ott nálad vagy valami user error van, vagy a lapból kifogy a szufla. Az első hsz tuning útmutatóját olvastad? Airbooms valamelyik korábbi screen-je alapján nem próbáltad belőni?
És azért azt se felejtsük el, hogy az UD5 nem annyira kiélezett tuninglap, mint az R2E, lehet feszekből is több fog kelleni... -
AirBooms
addikt
válasz
B4l!nt #22102 üzenetére
Nem tudom, mennyire megoldható, de egy havernál bele kéne rakni a procit illetve a ramokat egy másik lapba, lehetőleg külön-külön, s ha úgy szépen mennek, akkor együtt is. Mivel én tudom, hogy a proci csupán a futártól (és valljuk be, elég jól be volt csomagolva) nem nagyon tud sérülni, s korábban ettől sokkal jobban ment, így csak a lapra gyanakszom. Illetve, ami a legelvetemültebb esetek végén mindig kiderül, az a táp... De ez egyelőre nem logikus, bár ha éppen volna egy kéznél, csak babonából azt is megnézném...
-
AirBooms
addikt
válasz
B4l!nt #22077 üzenetére
Hát ez nekem nagyon úgy tűnik, hogy lapprobléma lesz, vagy ram. A proci biztosan tudja a 200 bclk-t - tudod, küldtem neked screen-t (most nem tudom újra belinkelni, mert szinte mindenem eladtam, most laptopról írok). De a korábbi tulajnál is nagyon jól ment (aki itt szintén közismert). Az egyik legjobb itteni prociról van szó (asszem). Amúgy a 19x200-at, vagyis a 3800 MHz-et 1,18 V-on használtam, s ha jól tudom, a 20x200 HToff screen-en 1,226 Vcore volt a porci feszültsége? Tehát a procival nem lehet gond.
Próbáltad már egy rammal (csak az első, A1-be rakd)? Lehet, hogy a ram kavar be? Lehet, hogy nem szeretik egymást az alaplappal?
Hát eléggé lehangoltál, hogy nem akar összejönni a dolog. Az kevésbé ütött volna mellbe, hogyha azt írod, hogy nélad magsabb Vcore kell a 4 GHz-hez... De az, hogy nem bírja a 180 feletti bclk-t, szerintem valami nagyon ocsmány dolog... Vagy valami egészen banális hiba lesz, vagy valami inkompatibiltás. Szerintem nem finomhangolásról van itt szó... -
pincehely
addikt
válasz
B4l!nt #22077 üzenetére
Szerintem felesleges a biossal szórakozni, nekem is UD5-van és szintén F12bios.
A követekező feszültségeket ellenőrizd:pqu/uncore:1,36V
PLL: 1,88V
Ram: 1,66V
IOH: 1,2V (adhatsz többet is, de max 1,3!!!!!!)
ICH 1,2V (adhatsz többet is, de max 1,3!!!!!!)Ezeknél többet ne adj, de a leírt értékek még biztonságosak.
A 20-as szorzó nem a legstabilabb, így egyenlőre próbáld 19-el.Első körben kapcsold ki a következőket is: EIST, Turbo Mode, C1, Spread Spectrum
És állítsd be ezeket:
CPU Clock drive: +800mv
PCIE Clock Drive: +900
CPU skew: +300ps
IOH clock skew: 0psQPI link pedig: X36(Fontos)
Performance enchance: standard
-
pincehely
addikt
válasz
B4l!nt #22075 üzenetére
Amikor a bclk-t 200-ra állítod be, akkor ugye a ramszorzót visszaveszed 8-ra, illetve az uncore szorzót 16-ra?
Mert a nem is bootolós dolog nálam kizárólag túlhúzott Uncore, vagy ram esetében jelentkezett.
Ha a proci kevés feszt kapott, attól még mindig lepostolt a lap.Illetve(állítólag) egyes lapok nincsenek odáig a 200-as bclk-tól.
Próbálj mondjuk 198-at, vagy 202-t. -
AirBooms
addikt
válasz
B4l!nt #22067 üzenetére
Szia!
Biztos vagy a lapban? Mondjuk a 185 bclk tényleg nem túl magas, de próbálta már előtted valaki azt a lapot? A procival nincs gond, mert az tudni fogja a 200-as bclk-t (felette nem én próbáltam, hanem az első tulaj), és a 4 GHz-et is. A qpi nem fogja befolyásolni a bclk-t (ilyen értelemben). Az uncore mekkora? Az még bekavarhat, ha túl magas.
-
gombcomp
senior tag
válasz
B4l!nt #21900 üzenetére
Ez úgy szokott működni (általában),hogy a gyártó support oldalán kérsz
regisztrálás után egy u.n. RMA (garanciális ügyintézési) számot.
Ha ez meg van akkor értesítenek hogy milyen azonosítón fut az ügy,és hova kell
elküldeni.
A gyártói 3 évbe be kell,hogy férjen a termék.
A postázási címre a te költségeden kell elküldened a hibás cuccot,hibaleírással,
ez kb. 10-18 ezer forint.Ha jogos a gar igény,akkor visszafelé ők fizetik.
Nekem a Corsair-nél kb. két hét volt (hollandiai címmel),és teljesen követhető
a neten.
Üdv.: gombcomp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged