- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmarci
senior tag
Nehalem: drága és ezek szerint sokat fogyaszt.
-
Hakuoro
aktív tag
-
gV
őstag
válasz
schwartz #595 üzenetére
nos a mem osztásokról van 1 régi hír aszerint 1:1; 1:2; 1:3; 3:4; 4:5 lesz, de ahogy közeledik a proci megjelenése ugy lesz egyre zavarosabb az infok róla, elösször a tuning és korlátai, aztán a játékok alatti esetleges gyenge teljesítmény, most meg a memoriák kezelése
-
schwartz
addikt
Jo, de meg nem tudunk semmit az osztokrol. Mondjuk memoria savszelben igy sem lesz hiany, nekem eleg lenne a DDR3-1333-as orajel is, boven... Cdak a procit lehessen huzni...
-
gV
őstag
válasz
schwartz #590 üzenetére
én arról beszéltem hogy a memoriának mennyi a szabvány feszültsége és a DDR3-nak 1.5V ezért mondtam hogyha a Nehalemnél ez szinkronban van akkor a procinak 1.5V kéne amit viszont én kizártnak tartok illetve azt is hogy a memoriák mennyjenek 1.2V, mert szerintem annyi kell a procinak
-
-
gV
őstag
válasz
schwartz #583 üzenetére
Jó, ez hülyeség, már a jedec szabvány szerinti 1.5V is sok lenne a procinak, mivel 45nm-es Penrynek 1.2V-on járnak, a Nehalem sem fog magsabb feszt használni (a Northwood ment 1.5V-on ami viszont még 130nm-es volt és cirka 7 éve jelent meg), tehát a memoriának kellene 1.2V-on menni, viszont nem DDR4 hanem DDR3-at támogat a proci.
-
schwartz
addikt
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #579 üzenetére
es ki mondta?
-
Overlocker
veterán
Az aláirásommal szólnék hozzá a témához, amit tegnap hallottam
-
Oliverda
félisten
válasz
whitehand #574 üzenetére
Ha emeleled a modulok feszültségét miért melegedne jobban a prociba integrált IMC? Elárulom hogy ezért csak a modulok fogyasztása nőne.
Számomra csak azért "vicces" egy kicsit ez az egész mert eddig az volt jópár ember vesszőparipája hogy meeenyit fogyasztanak az AMD processzorai, most meg amikor az Intel is csinált egy hasonló felépítéső CPU-t már egyből nem is számít ez annyira.
-
Frigo
őstag
válasz
westlake #564 üzenetére
ÚJISZTEN MOST MI JESZ !!!!!!444???,,,
ja hogy ebben a 130W-ban a magokon és a chache-en kívül benne van még a 3 channel IMC , QPI Link ,energiatakarékosságért felelős controller ,mind olyan dolog amik korábban alaplapi chipsetekben voltak (zárójelben azért megjegyezném hogy a 3.2-es Yorkfield XE TDP-je IMC még minden más sallang nélkül : 150W)
-
Hakuoro
aktív tag
Nehalem and memory overclocking
2 volttal kinyírható a Nehalem
Egyre inkább űgy tűnik nekem, hogy csak bele akkarnak kötni egyesek az Intelbe
Bár az biztos, hogy csak márkás ramokkal lehet majd jól tuningolni. De ki vesz egy Nehalem mellé dzsunka ramokat? -
Oliverda
félisten
válasz
whitehand #572 üzenetére
"ha memnek magasabb feszt tud majd biztositani de akkor a fogyasztása is értelem szerüen nöni fog"
Az szvsz nem kérdés hogy ilyen problámája nem lesz mivel eddig sem volt. Hát a proci fogyasztása nem fog nőni attól ha emeled a RAMok feszültségét az egyszer fix.
Mellesleg a Deneb-et a Penryn konkurenciájának szánják.
-
Oliverda
félisten
Úgy látom a Nehalem megjelenésevel egyből átértékelődik majd pár emberben fogyasztás mint olyan illetve a fontossága.
-
westlake
félisten
ejj-ejj
-
Achill3uS
nagyúr
ezt énis láttam, de nézd meg mekkora feszültséget kapott ahhoz a "gyér" órajelhez, hiába gyorsabb az architektura, ha nem fog úgy skálázódni mint egy wolfdale és órajelben nem éri utol...
westlake: haha, még az is lehet
de lapot könnyebb lesz szerezni mint cpu-t asszem
#554 hát ezért tépem a szám -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #551 üzenetére
ezt meg eddig is tudtuk, csak ez még nem a valós sávszélt mutatja, és arra hívtam fel a figyelmed, hogy ez nem biztos hogy reális eredmény kár addig állejteni...
de, megyek előrendelni 3 extrem-et
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Z790 alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest