- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AzŐsgén
tag
válasz
OldJohnny66 #26197 üzenetére
Írtam, hogy nem emlékszem pontosan, menyi volt, AIDA-ban néztem, mert a bios-ban csak auto-t írt ki
-
AzŐsgén
tag
válasz
AirBooms #26195 üzenetére
kisebb tuningokat eddig is csináltam, igaz eddig AMD-m volt 965BE, viszont nem volt ilyen jó lapom hozzá.
Én télleg csak ki akartam próbálni a gyári O.C.-t, ezekszerint hiba volt, soha többet nem csinálom!
Majd később tuningolok, most előbb befejezem a vizes projektet -
katt777
félisten
Hát, nekem volt konfiggal, a vevőm azt mondta, eladogatja az alkatrészeket, de azóta is azt használja.
Ki érti ezt?
Keldor papa: Hát, hiába erősebb kicsit a 2 K-s proci a (3.3GHz-es!) 980X-nél, ha a legbénább i7-920 is tud alapfesz körül 3.8GHz-et, máris nincs sehol a SB.
TC-ről annyit, hogy ha DC-ben mennek a RAM-jaim, durván lassabbak lesznek, ergo csak van valami értelme.
SB prociknál ráadásul ott a PCI-E sávszél korlátozás (16X v. 8+8X), ergo ha csak egy PX kártyát akarsz, már lefeleződik a fő kártya teljesítménye! (Amúgy a lapokban a 16+4 ennyire még elfogadható lenne.)
Aztán, ami rendkívül unszimpátikus, hogy tuningot ÉS jó VGA-t csak a K-s procikkal kapsz, viszont ha H-s lapba teszed, akkor nem tudsz tuningolni, ha meg P-sbe, akkor nem tudod használni a VGA-t, ergo MIND2 esetben olyan szolgáltatásért fizetsz, amelyet nem kapsz meg. Hát, most először azt mondom, menjen az Intel a p.csába.
Szóval én továbbra is azt mondom core i7-9xx!Én inkább vennék 86k helyett 62k-ért egy 950-et, oszt' hadd szóljon alap feszen, amennyit bír!
Az a baj, hogy VGA-hoz nem csak izom, hanem driver is kell. Azzal meg az AMD ált. eléggé hadilábon áll, főleg a 2 GPU-s kártyákkal. 5970-nel is még mindig driver gondok vannak.
Azt nem értem, egyesek mit "pöcsölnek" a tuninggal 7-eket (már most félretéve a hibás cuccokat). 1-2 nap alatt mindent beálíltottam az ASUS-ban úgy, hogy nem sok fogalmam volt az i7 tuningolásáról (köszönet itt a segítőknek), ASRock-ot meg pikk-pakk belőttem, oszt' jó napot!
BMW001: 6870-hez sztem bőven rendben vannak a mostani i7-ek is, főleg, ha a játékok multicpu-"támogatását" nézem. Amúgy a 6870CF jó döntés 1db 6970 áráért, csak ne fuss bele bugos/nem támogatott játékokba, ahogy anno én a 3870-ekkel.
Azért ez az Intel HD3000 graphics jó pár diszkrét kártyát lenyom ám!mpierre: Nem kell oda 980X, elég egy 930 meghúzva (ne adj isten egy elavult 920
), hogy befogja a legjobb SB-eket.
Dehogynem tuningolunk, csak jöjjön ki a Crysis 2!Cybertrone: Ezúttal messzemenően egyetértek veled.
Azt a cikkben is leírták, hogy i7-ről nem érdemes váltani, azt már kevésbé (gondolom, ezért fizetett az Intel), hogy még E8-ról is inkább megéri i7-re váltani, vagy persze bármi másról.
i are robot: No de most, ha lenne egy SB topic (ha nincs már), ott meg az i7-ek lennének OFF-ok, sztem semmi baj azzal, hogy itt hasonlítjuk össze a 2 generációt.
Sztem rohadtul nem nyomtak rá 6.5p alatt egy 2 órás LinX teszet arra az 5GHz-re (én meg főleg nem nézek videót moblinettel).HSM: No de ott voltak az órajelek, 980X és 2500K eléggé hasonlóak, nem?
(3.3GHz vs. 3.33GHz)
AzŐsgén: A túlfesz okozta meghibásodás nem közvetlenül jelentkezik, és nem feltétlenül okozza a proci halálát, szóval nagyon még ne örülj, hogy minden rendben van. A "fejfogók" sztem bírnak némi tapasztalattal e téren.
Próbáltad már a 8-9-8 időzítést? Mert arról nem nagyon írtál. -
AirBooms
addikt
válasz
AzŐsgén #26192 üzenetére
Én nem tudom követni, mit csinálsz. Azt gondolom, több százszor leírták már ebben a topikban is, hogy feszültségeket tuningkor sosem hagyunk AUTO-n, mert halálos lehet egy-két alkatrésznek. Miért nem lehet, a megengedett határokon belül próbálkozni??? Ha nem megy úgy, akkor bele kell törődni - vagy ha a ramok nem bírják úgy a gyárilag előírt értékeket, akkor gari, vagy reklamálás.
-
AzŐsgén
tag
válasz
AirBooms #26190 üzenetére
részletesebben:
proci alapon 3,07 GHz-en, ramok 1600MHz-en, feszek akkor auton voltak, így volt stabil a rendszer.
aztán bekapcsoltam a biosban valami O.C. profilt, akkor:
proci: 3,8GHz, ramok 1850MHz körül, 1,9V-n, ezt az egyet írta ki pirossal a biosban, a többi ugyanúgy auton volt. (BCLK 200 volt, ha jól emlékszem, de erre már nem merek megesküdni)
Már bánom, hogy nem csináltam képet róla...
Most meg már nem merem újra beállítani, gondolom megértitek -
AzŐsgén
tag
válasz
mpierre #26183 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de kaptam egy jó ajánlatot, másrészt külön-külön leteszteltem a ramokat, memteszt 300%-ig sem hibázott egyiknél sem, szóval a ramok rendben vannak.
Alap órajelen (proci) egyébként 1600-on betonstabil, csak hát kell még egy kis plusz..Ráadásul egy fórumtársnak köszönhetően olcsón jutottam ezekhez a ramokhoz, nem szívesen válnék meg tőlük...
-
AzŐsgén
tag
válasz
mpierre #26181 üzenetére
AZ én "szilicium szeletkém" jól sikerült
1,9V RAM fesszel kibírt 1,5 óra Linxet... néhány fórumtárs fogta a fejét
Persze hibázott, de nem fagyott.
Mindegy, nem egy tuningbarát proci, azaz érzésem, hiába megy 3,8-on, ha nem stabil, ugyhogy cserélem..Az OCZ-k egyenlőre maradnak.
-
mpierre
veterán
920,930,940,950,960 mind ugyanaz, csak más a szorzójuk. Nagyjából mindenben ugyanúgy teljesítenek. Ez függ persze attól is, hogy milyen jól sikerült az adott szilícium szeletke... Ezek mindegyike 4,8GT/s-t tud. A 6,8GT/s qpi az extrém ediciók kiváltsága. Tehát renderben, meg minden másban tök egyformán teljesítenek azonos órajelen. Ha nem akarsz tuningolni, akkor a magasabb szorzós a jobb.
Szerk: Így most azért keveredik a C0/C1 és D0 proci, de nem érdemes nagyon ketté dobni őket. Mindegyikből van jobb és rosszabb példány.
-
i are robot
senior tag
Amondó vagyok, ha az Intel most jelentet meg vadás új alaplapokat, az jelent valamit.
-
cut
aktív tag
Hali, fiúk!
Egy aprocska véleményt szeretnék kérni... a i7 920 ról....D0
Sokkal kevesebbet tud mint a 950, 960 sok?
vagy csak a 4.8 és 6.4 között van különbség... ne talán a memoria kezelés?
szeretnék egy ilyen (régi) darabot vásárolni, még ma.....válaszokat előre köszi mindenkinek..
Cut
ui: ami érdekel render és számolási műveleteknél , hogy viselkedik (játék nem izgat)
-
HSM
félisten
Ó, végre egy frankó, alapos teszt, köszönöm.
Megerősítetted, amit eddig is láttam, azonos körülmények között 15% difi az SB előnye. Ezért kár kidobni 2GB ramot, meg lapot cserélni, még ha a kedvezőbb fogyasztás is befigyelne bónuszként...
Az az 5Ghz jól hangzik, csak ahhoz kivételes cucc kell, meg magas fesz... A 4,5Ghz reálisabbnak hangzik. Ha hozzáveszem, hogy a jelenlegi I7-em 3800-on erőlködés nélkül szalad, ez pedig hasonló körülmények között 4400-4600-at tudhat, és még +15%, akkor is max 30-40%-al gyorsabb. Ebből azért lejön jócskán, ha szűkössé válik a 4GB ram, vagy plussz vagyon kerül kidobásra 8GB-re... Egyre kíváncsibb leszek a nyári/őszi felhozatalra.... (Az új 4-csatornás csúcs-SB, Bulldozer, Liano, stb...) -
gV
őstag
válasz
i are robot #26174 üzenetére
amikor 5GHz-re huzták még csak levegőt használtak, aztán váltottak és huzták 5,5GHz fölé, de aszhittem egyértelmü 2:38-nál nézd
-
Cybertrone
veterán
válasz
i are robot #26171 üzenetére
Nekünk sem jutott eszéba, csak felmerül ez is mint lehetőség!!! Jó lessz ez a rendször még! Max vga-val kell etetni!
gV:
Azért az a hűtőrendszer kicsit erős szerintem 24/7-re, de ha megy és van hallásvédő az emberen használat közben ám legyen -
gV
őstag
válasz
Cybertrone #26163 üzenetére
5GHz nem rossz, de ha a 975-el 45nm-en sikerült, igaz nem(?) 24/7-re [link], akkor most 32nm-es SB-vel nem tünik túl nagy "wasistdas"-nak, anno netbrust cerka is tudta [link], most végre oda jutott a gyártástechnika h a P6/Core alapu procik is tudják, pusztán maga a frekvencia h 5GHz, engem már nem hoz lázba
-
i are robot
senior tag
válasz
keIdor #26169 üzenetére
Meg én is örülnék, feltéve ha megkapnám végre a pénzemet.
De ez egy más történet. Szóval engem sem vonz annyira hogy heteket baxxak el azzal, hogy valami értelmesen működjön, használni szeretném a gépet, nem pedig tutujgatni és babusgatni.
Azt meg nem nagyon tudom hova tenni, hogy miért merült fel egyáltalán egyesekben, hogy 1366-ról 1155-re érdemes lehet-e váltani?
Szerintem ez evidens, hogy még ha újabb is, akkor is downgrade, ha 1366-om lenne, eszembe nem jutna ilyesmi.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #26167 üzenetére
1-2 kivételtől eltekintve 2x16 PCI-E ennél sosem lesz, ahogy a P55-nél sem volt. Ez nem hiszem, hogy újdonság.
Qru: Ennek az egyszerű tuningnak csak én örülök?
Én pont olyan vagyok, hogy gyűlölök pöcsölni a BIOS-ban, vagy bocsánat... mostmár EFI-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26167 üzenetére
Én sem egy jó darabig az fix. Max egy 980X jön ha emberibb árban lesz. Pár nap és remélhetőleg meg jön az új vga-m (most hogy megnéztem a DAO 2 gépigényét jobb is
) , így el leszek megint vagy egy bő évig a cuccommal.
Amúgy ez a tuning dolog, meg csak nekünk fáj, mert mi hobbiból csináljuk. Mi mazohista állatok akik szeretünk órákat pepecselni a stabil-nem stabil marad-e ha emelek még egy bclk-t vagy ha csökkentem a feszt 0,0001V-al.
Ez azoknak lesz jó akik a 920-asukat megkínálják 1,9V-os ram fesszel (bár ettől még az SB se véd meg sza'l ez pont nem jó példa). -
Cybertrone
veterán
1.65v-ra vannak hitelesítve, vagy afölé
Én nem cserélem le megint az egész gépet, itthol felkoncolnának az biztos, megbízható, jó konfig lessz ez az x68-ig
BMW:
Már most hányok a sok idióta sikeréhes antituning b*lfasztól aki majd veri a nyálát nekünk hogy micsoda hatalmas erő lakozik a cuccában...De én tudom hogy 100* jobb volt úgy 4ghz-n nyomatni hogy kiteszteltem mint neki aki nem szenvedett meg a megérdemelt jutalomért... Mellesleg meg kéne tudakolni hogy az intel mennyiben hagyta meg a maximális órajelet mert azért az 5ghz már nagyon fölötte van szerintem, na nem mintha mi ez batertanánk de akkor is...
Az alaplapok meg egyenesen szarok még ehhez a paltformhozMiaz hogy nemtud 2*16-ot a pci-e? Tán visszafelé haladunk az időben vagy mi a csöcs
Nah majd a felső kategória az biztos ütni fog, vagy a lejjeb menő gulfi... szerintem azzal járnánk a legjobban mert még mindíg olcsóbb mint egy teljes lap+ram+proci cseréje+ a hűtő!
-
Qru
MODERÁTOR
Mondjuk arra kíváncsi lennék SB mennyit profitál a DC-ből. Tehát ha a mostani a 3x2GB-omat beraknám, bukom a DC-et de vajh' mennyi bukok vele? Mert 1,5V-on menne 1333MHz a Dominatorom. De val'szeg érezhető különbség nem lenne a mérhető különbség ellenére ígyse-úgyse.
mod: Na most megnyitja vki az SB topikot vagy ez lesz átnevezve
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26155 üzenetére
A rendes i7-esekben már nem lesz IGP hála istennek. Kell az a ráknak, kb. semmire sem jó.
És igen, tuningot ezek után a hülye is megtudja csinálni, nem lesz benne semmi kihívás. Már látom előre, jön majd a sok jani, hogy nekem ennyit megy meg annyit, mert én x szorzón is betudtam izzítani.Hirtelen mindenki nagyon okos lesz.
Keldor: HD6990 csillagáron lesz, és az X2-es megoldásnak mindig megvannak a kisebb hátulütői. 6970-ből pedig összeáll egy olyan CF és olyan áron, ami a 6990-nél tuti jobb lesz mindkét esetben, 5970 áron. CF-et én jobban tudom kezelni, könnyebb lehűteni, és rugalmasabb is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26159 üzenetére
A ramcseréről nem is beszélve... mert ha "el is dobsz" egy modult a 3-ból (DC rulz?!
) akkor is 1,5V-on nem lesz elég potens a ramod. Ne mintha olyan sokat számítana a valóságban a ramsebesség de akkor is...
-
gV
őstag
válasz
Cybertrone #26161 üzenetére
Intel Core i7-2600K, 4C/8T, @ 2,80 GHz, 32 nm, SMT
Intel Core i7-930, 4C/8T, 2,80 GHz, 45 nm, SMT
ezeket nézd ezek mindenhol ott vannak és ezek azonos órajelet illetve HT on-t jelent
de van ott i7 870 és i5 760 is 2,8-on, amd-sből nincs 2,8-on -
Cybertrone
veterán
Szép teszt jó teszt... Domináns lessz a cucc OC-ban ez fix... De ez kevés szerintem a váltáshoz... mellesleg a procikat miért nem egy órajelen tesztelik? Az első 20 oldalon csak olyan tesztek vannak ahol az uj cucc 200-300mhz-el többet megy( tudom az annyit teker oc-val de akkor is)
-
gV
őstag
[link]
980X-et nem tesztelték azonos órajelen a SB-vel, de a 930-at és a 2600K-t megnézték azonos órajelen (2.8GHz-en) is, engem is am ez érdekelt leginkább valamint mikor ezek eredményeit bogárasztam hozzá csaptam a Q9550-et 30MHz hilyán az is 2,8GHz és így 1-re látható 3 generáció h viszonyul egymáshoz -
HSM
félisten
Azért kíváncsi lennék már végre egy jó kis igényes clock-to-clock tesztre is (kikapcsolt turbo, azonos órajel), valami 9x0-es I7-el, egy 980X-el, meg az új SB-kkel... Mert ezzel az újfajta Turbo-val a jelenlegi tesztek eredményeit a hajamra kenhetem, mert nem tudom, éppen mit ügyködött a turbo az SB-n a háttérben... A tuning eredmények viszont nagyon ígéretesek.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
mpierre #26148 üzenetére
A PCIE sávszél az nem árt, valamint nekem a SLI is kell(ene) a 2db 460-as GTX miatt.Valamint a "mezei" lapok még 2x8 sávot sem kezelnek...
A gulftownoknak viszont a közeljövőben csökkenhez az áruk.Ha bejön a 990X, akkor a 980X ára várhatóan leesik a mostani 970-es szintjére, ami pedig akár 600dollár körülire is le mehet, ami pedig már talán nem is olyan elérhetetlen szint.
Az 2011 foglalat viszont nem csak szerverekbe fog érkezni? Az ímént ezt olvastam egy wikipediás cikkben: "The main difference between LGA 2011 and LGA 1356 is 2 QPI connections on the LGA 2011 and 1 QPI connection on the LGA 1356. Other noticeable difference include 2 more Gen 3 PCI-e connections on the LGA 2011 and supports one more channel of DDR3, each of its DDR3 channel can support one more DIMM(only applicable to DDR3 and not DDR3-L)"
Itt úgy látom, hogy a Desktop fronton jön az 1356-os foglalat.Annál ezek szerint megmarad a Tri-Chanel, a szervereknél meg jön a Quad?Akkor gyakorlatilag az új procik meg a PCIE 3.0 jelenti majd a különbséget az 1356 és 2011 között?Kicsit kusza még a jövő... -
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #26155 üzenetére
A tuning egyszerűsödésének én örülök, utóbbit viszont én sem értem.
-
Cybertrone
veterán
Elolvastam én is a cikket... Köszönjük marad a 920-as... Megölték azt amit sok mindenki szeretett, a tuningot, egy 2 éves is tudja a szorzót emelni, hú de jóóóóóóóó... A másik meg minek kell erőltetni asztali piacon azt hogy a prociban is van vga gyorsítás?
Halál gyenge cucc, és tök felesleges...
Laptopokba még megértem ott nagy létjogosultsága van asztali piacon szinte semmi... -
keIdor
titán
válasz
i are robot #26151 üzenetére
Már jó áron van a 2500K. Ugyanitt egyébként 2600K 86.000huf (nem éri meg) és a szorzólockosok meg -3ezerrel olcsóbbak csak. (nincs létjogosultságuk)
Amúgy kéne egy SB topik.
-
i are robot
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest