- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
válasz
BogyóBP #25293 üzenetére
Várjál mert nekem IPS van
Olyat szeretnék AOC -ba vagy Gigabyte -ba venni - még agyalok -,de akkor ezek eszerint ott is van gond?
Hány ezer forintos monitort kell venni hogy azt mond ez teljesen megérte??
2020-ban vettem a 2. AOC monitorom, szintén VA paneles mint a jellenlegi, hibátlanul végzi a dolgát a mai napig... Van hogy másodlagos monitorként használom, van hogy a másik gép megy vele, illetve a gyerekek Nintendo-ját is kiszolgálja néha.
A legelső is AOC volt,már tizen akárhyány éves. Működik hibátlanúl.Jelenleg a 90-100k-s kategóriát nézem, de ezek szerint jól meg kell itt gondolni a dolgot. Vagy gyűjteni még többet aztán negyed milláért venni eggyet.
Sokszor eltűnődöm azon hogy nem az lehet e a háttérben hogy pl a windows alatt a freesync hiába van 144 hz re téve leviszi kisebbre a frissitési rátát
Ez nálam egy monitor esetén nem jellemző. Azt észre venném a brightness flickering miatt, de sose vibrált, ha ment a Chrome, steam egyszerre vagy egy youtube videó akár.
Na de amikor 2 monitor van a kártyán akkor vissza veszi a hz -et,de csak akkor ha pl valami GPU igényes feladat megy. Pl a Steamet megnyitottam és azon épp ment egy streaming akkor vibrált a monitor, a másodlagos nyilván nem.
De ezt is csak a monitor freesync hibája miatt veszed észre, amúgy reszponziv az egész mert a freesync ugye ki simitja az egészet.Idle be nem vibrál, tehát nem veszi vissza a hz -et két monitor esetén sem.
-
heavygrip
senior tag
válasz
BogyóBP #25290 üzenetére
Bár lehet a kérdés furcsa lehet de volt akinél maga a freesync vezérlő hibásodott meg?
Nekem konkrétan freesync hibás a monitoron. 100-110 hz/fps -nél intenzíven alatta kevésbé brightness flickering-el. E tartomány felett egyáltalán nem.
Videóba kellett prezentálni az AOC -nak a jelenséget.
Az anomália a következő:
A probléma a hz -ek közötti fényerő váltáson van. Ha pl 111 fps -t kapcsolok teljesen jó a képi megjelenítés, 155 HZ-ig baba a kép, hibátlan, illetve nem zavarja a szemet.
Alatta, azaz 110nél vibrál egészen 100-ig.
99 re levéve nem vibrál,de világosabb a kép és nem az igazi.
99 és 111 között próbálgatva elég számottevő a különbség.
Cyberpunkba néztem illetve arról küldtem videót az AOC -nak így könnyű dolgom volt,hiszen a játékba "beépített " maximum FPS kapcsolónak köszönhetően tök egyszerű volt ezt bemutatnom.Ez csak egy ötlet. Nekem ez az észre vételem a hibás freesync -el kapcsolatban, ettől függetlenül neked lehet más lesz. Próbálj váltani hz/fps között hátha kiadja.
Sajna VA panelek ilyenek. Már azon is gondolkodom hogy inkább adják vissza a pénzt és le vásárolom náluk egy IPS panellel rendelkező monitorra...
-
Bandi821
tag
válasz
BogyóBP #25266 üzenetére
sikerült megoldani a problémát. A winfos valamiért nem állt át a monitor frissítésére, ezért egy másik monitor segítségével ki kellett választani a 144 MHz-et. Ezzel a stabilan ment minden, egészen a játékok indításáig, amikor ismét eldobta a jelet. Na akkor derült ki, amit Te is írtál, hogy egyébként a kábel is cserés. Az új kábellel és az átállított frissítéssel már stabil.
-
miczo
tag
válasz
BogyóBP #25255 üzenetére
Mérd meg a fali csatlakozón melyik ág a fázis, meg az elosztóban is és próbáld ki, hogy a monitor dugaszát fordítva dugod be az elosztóba. Meg ugyanezt el lehet játszani a géppel is. Banális dolognak tűnik, de ilyet okozhat fázis-nulla helyzet vagy földhurok is. A kapcsolóüzemű tápok szekunder része alapvetően földfüggetlenek, ugyanez igaz a gépre is. Ez a fázis-nulla váltás lehet, hogy valamelyik pozícióban (gépnél vagy monitornál) megoldja ezt a jelenséget.
-
Biga123
addikt
válasz
BogyóBP #25251 üzenetére
Fiatal macsek foga olyan mint a tű, nekem lett tőle vérmérgezésem, úgy h a nyoma sem látszott.
Cserélném azt a kábelt, aztán jól elzárni előle.
Kábelcserénél meg csináljatok egy vaktesztet , hogy tényleg látod e a különbséget .
De nekem is inkább contact hibának tűnik, ha nem a megrágott kábel okozza. -
sztivo
őstag
válasz
BogyóBP #25247 üzenetére
A két hálózati kábelnek semmi köze ehhez a jelenséghez szerintem. Inkább arról van szó, hogy laza a csatlakozás vagy a monitoron vagy a VGA-n. Kulcs kérdés lenne, hogy hol áll fel a macsek, illetve babrálgat-e valamit a HDMI vagy DP kábeleddel (simán el tudom képzelni, hogy egy rossz csatlakozás miatt eldobja a jelet). DP-t használsz? Próbálj meg olyan kábelt venni, amin körmös rögzítés van. Első blikkre ez lenne a javaslatom, de persze erősen cáfol az is, hogy más monitorokkal meg nincs ez a jelenség, illetve a flickeringet mi okozza..
-
Dyingsoul
veterán
válasz
BogyóBP #25083 üzenetére
Természetesen online. A 14 napos visszaküldési lehetőség miatt így szoktam venni minden értékesebb dolgot, hogy kipróbálhassam pontosan az ilyen esetek miatt. Csak nagyon nagy macera számomra az egész mert itthonról, erről dolgozom és épp haldoklik a másik monitorom. De van C terv is persze csak rossz arról dolgozni.
-
Kerio
őstag
válasz
BogyóBP #25068 üzenetére
Közben kipróbáltam az USB-C/DP kábellel.
Ezzel úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma.
Ilyet vettem hozzá. -
-
-
Ghoosty
őstag
-
kzolee216
senior tag
válasz
BogyóBP #24860 üzenetére
Igen, valami szoftveres probléma lehet, mert valamikor napokig nem jön elő, viszont ha előjön akkor nagyon bosszantó. Főleg ha benevezek egy 1 órás versenyre és vibrál mind a három a verseny felétől...
És szerintem pont a lényegnél jön a probléma (freesync LFC), amikor sokszor visszalépek a menübe, majd a hátékba. Menü 30 fps, játék pedig 72. Most megpróbálom 120hz-en futtatni, hátha minimalizálja ezt a dolgot.Pedig amúgy tök jó monitorok lének, ha ezt meg tudnák oldani.
-
DroneZ^
őstag
válasz
BogyóBP #24700 üzenetére
Ez ugyanaz a 43-mas Odyssey G70.
A notebook csak HDMI-t tud és kiváncsiságból kötöttem rá. Majd meglepődtem hogy azon jó az árnyalat. Ezután kipróbáltam az RTX-en is HDMI-vel de mivel ugyanúgy PC üzemmódban indult el mint a DP-porton, így a hiba megmaradt.
A DisplayPort-on mindig is produkálta a hibát. Valójában a jelenséget a portok üzemmódja produkálja: AV jó, PC rossz... (legalábbis ezt az összefüggést találtam)
Azonnal visszavinném ezt a monitort, ha lenne értelmes monitor a kínálatban
Mindeközben egy órát telefonáltam a Samsung Magyarország munkatársaival. Minden információt továbbít valahova az ügyfélszolgálatos és nem hajlandó szakértőt/szervizest kapcsolni.. Így esélyt sem ad, hogy megoldjuk a problémát. Azt ismételgeti hogy vigyem vissza...
-
DroneZ^
őstag
válasz
BogyóBP #24683 üzenetére
Azóta sem adtam fel a szenvedést.
Rákötöttem sima HDMI-vel egy notebookra, amiben gagyi integrált Intel UHD VGA van.
Képzeld el, drasztikusan jobb lett az átmenet!!! Mondhatni tökéletes lett. Elkezdtem tovább vizsgálódni, észrevettem hogy engedélyezi a Clarity Settings (Judder, noise reduction) beállításokat a monitor. Az erőműre kötve pedig nem engedélyezte. Utána
jártam, hogy miért: azért mert PC módra váltja a HDMI portot a monitor és olyankor letiltja ezt a menüt. Ha viszont AV módra váltja a HDMI portot a monitor (notebook esete), megjelennek az előbb említett beállítások és sokkal jobb az átmenet is!!!A probléma csak az, hogy a módok kiválasztását automatikusan csinálja és nincs lehetőség sehol megadni manuálisan... Valamiért ha RTX videókártyára kötöm - PC módban fogja használni a portot...
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy bármennyire gagyi a VA panel, nem az a ludas... Viszont a problémát továbbra sem tudom megoldani
-
DroneZ^
őstag
válasz
BogyóBP #24683 üzenetére
Az nagyon zavaró, hogy az IPS monitor lazán megjelenítette ezt a hátteret jó átmenetezéssel kisebb felbontásban is.
Értem én hogy a VA gyengébb, ezt én is tudtam... De hogy ennyire... Főleg úgy, hogy ez egy Odyssey G70NC Neo 43" monitor. Minden csak nem olcsó. Ja és ilyen paraméterekkel nincs konkrétan semmi a piacon (4K 100+Hz 38-43"), illetve ami van, az mind VA paneles..
(Ívelt monitort sem szeretnék)
-
DroneZ^
őstag
válasz
BogyóBP #24683 üzenetére
VA paneles a monitor. Eizo monitor testben az átmenetnet nézve egész jó volt. Sávos volt ugyan kicsit, de töredéke a Windows háttérhez képest.
Érdekes mód, a TCL VA MiniLed TV-mnél volt valami zajszűrés, ami ezt megoldotta. Ennek a monitornak a beállításai között nincs ilyesmi, hogy esetleg finomítani tudjak rajta..
Windowsban/Nvidia szoftverben vannak beállítások esetleg, amivel javíthatok ezen?
-
RJános
újonc
válasz
BogyóBP #24674 üzenetére
Nem dokkoló probléma, ha kicserélem a monitorokba menő kábeleket, akkor is a "beteg" monitor mutatja a tüneteket, a másik nem. Annyi szépsége van a dolognak, hogy az egyik monitor VGA a másik DVI kábellel kapcsolódik a dokkolóra, mert ilyen monitor csatlakozók vannak rajta. A két monitor meg nem véletlen, sok esetben az egyiken egy excel tábla látszik amiből dolgozom (pl. készletnyilvántartás), a másikon meg írom a megrendeléseket, számlázok stb. Szóval kell a két monitor. Persze lehetne egy darab bazi nagy 40" feletti monitor is, de ár/érték arányban sokkal kedvezőbb két (akár használt) 20-22" körüli.
-
petymeg
addikt
válasz
BogyóBP #24656 üzenetére
DisplayPort. Majd otthon megnézem. Ami biztos: játékokban 1440p van és 165 hz. A monitor menüjében is 165 hz van engedélyezve. Monitor firmwaret tegnap frissítettem, a screenshot már az után volt, videokártya driver is friss. Régebben tutkó hogy 1440 p és 165 hz volt az alapértelmezett. Nem tudom mi állítódott el, meg hogy a G-Sync kapcsoló is hová tűnt...
-
Uher
aktív tag
válasz
BogyóBP #24498 üzenetére
Rakuldtem amit lehetett, amikor jo nem dob hibat semmi sem. Kivettem a processzort a helyerol, atneztem mindent, nem latok fizikai serules. Visszacsereles nem jatszik tobb ok miatt sem. Egyenlore hagyom igy, es varom, hogy surusodni fog-e a jelenseg. Neha napjan ujrafuttatom a teszteket is.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
BogyóBP #24502 üzenetére
Hát ha ujracsomagolt is, akkor soha nem volt használva, minden kábel zárt csomagolásban és az "új szaga" is megvan a monitornak és semmi sérülés nincs a dobozon
Lehet ezért volt majdnem 100.000 Ft-al olcsóbb, mint az Alza-ban
Simán el tudom képzelni hogy ugyanazon a gyártósoron több gyártónak is gyártanak monitort és a Lenovo kupacba bekerült egy általános kábel amit mindenki más használ.Ahogy nézem nem egyedi eset monitorok között: [link]
-
Mrsmith90
csendes tag
válasz
BogyóBP #24015 üzenetére
Az OSD softvere csinálta az egészet. Bezártam és azóta semmi. Több, játéknál is mind ezt csinálta.
Lgrol lett váltva a kártya miatt fhdrol.Pl melyik monitorra gondolsz ami min 2k,27inch, 144hz és ips?
Van egy 4k 32inch Samu céges monitorom (túl nagy ehhez a távolsághoz), na azzal nem tudtam én megbaratkozni. Áll az asztal szélén. -
PuffyMinnie
tag
válasz
BogyóBP #24017 üzenetére
Ezzel (ASUS VP249QGR) a monitorral teljesen jól működik a Gsync. Igen visszadobnám csak akkor nem lesz monitorom és nekem kell napi 10 órában a munka miatt. A másik monitort meg nem vehetem el mert azt meg a feleségem használja munkára ő is napi 10 órában. De majd lehet valamit kitalálok addig. Köszi
-
PuffyMinnie
tag
válasz
BogyóBP #24014 üzenetére
Amikor vettem a monitort 3 hónapja akkor nem volt még RTX 3060-as kártyám így nem is tudtam kipróbálni, hogy jó volt-e, vagy sem. Pár hete vettem egy 3060-at akkor próbáltam, és nem jó vele. Mindent megpróbáltam, de sajnos nem jó. Igazából hdmi-n jó minden vele meg display kábelen is, csak ha a Gsyncet benyomom akkor rossz. Szerintem egyelőre akkor hagyom, mert végülis jó a monitor akkor ez így marad Gsync nélkül. Köszi a választ.
-
-
-
Dzsozefzon
csendes tag
válasz
BogyóBP #22949 üzenetére
Többször is megismételtem a gpu ki/be helyezést, tápcsatit megnéztem, ddu val safe mode-ban driver uninstall/ reinstall is megvolt, nem tudom mit tudok még ellenőrizni, a mostani drivert a win update húzta fel, de előtte a frissen verziós amd official driverrel sem ment.
-
-
Sn4k388
tag
válasz
BogyóBP #19750 üzenetére
Sajnos igazad van.
110 vga 200 monitor.
Az a gond ha visszadnám gariba nem találnának semmit. (Plusz nem lenne monitorom 1 hónapig)
(Ahogy írtam ez a második ilyen monitor ami ezt csinálja Első pixelhiba miatt ment vissza és cserélték)
(Esetleg drága dp kábel vagy nemtudom pár dolgot kipróbálok hátha bejön)
Ami furcsa hogy az asszony nem panaszkodik miatta (Lehet az én szememnek van valami baja?)
-
saco
csendes tag
válasz
BogyóBP #18551 üzenetére
Upscaling-t 150%-ra állítottam, akkor sem javult a dolog. Az lett a vége, hogy ma elálltam a vásárlástól, keresek egy WXGA-s matt monitoros notit. Mivel 14"-t szeretnék, így a felbontás megfelelő. Csak furcsa, hogy másik készüléknél ezt eddig nem tapasztaltam, se mobilnál, se tabletnél.
-
válasz
BogyóBP #15500 üzenetére
Tényleg semmi különbség nincs. Ugyanaz a képi jel megy mindkét kábelen, csak a csatlakozó formája más. (Most eltekintve pár tényleg egzotikus különbségtől, ami professzionális vga és többszázezer forintos monitor közötti kapcsolat esetén lehetséges).
A display port eltérő a hdmi-dvi párostól, de képminőségben az sem jobb, vagy rosszabb, csak a digi jel más szabványú.
Talán annyi, hogy néhány vga hdmi csatlakozós kimeneten hülye módokat választ, ami miatt szenvedni kell a beállításokkal, de ez nem a kábel, vagy a csatlakozó hibája, hanem a driverbeállításé.
-
-
-
-
-
-
necrobin
tag
válasz
BogyóBP #13281 üzenetére
Széttudnám szedni, a számítógépeim is mindig magam rakom össze/szedem szét, cserélem az alkatrészeket sok éve, viszont ezzel van egy olyan kis gond, hogy nincs egy darab csavar se a hátulján, ...sehol egy csavar. Illetve, van, csak az a talpazatán, ami egy fémet rögzít a műanyag talphoz.
-
necrobin
tag
válasz
BogyóBP #13279 üzenetére
Köszi a választ. Sehogy se világít.
Egyszer már ment úgy tönkre, hogy csak sárgán világított, és nem is jött be a kép, de ilyen még nem volt. Értem, ha mondjuk szétszedem, megtudom nézni, hogy a kondik-e, ugye? Ha nem az, akkor akár az inverterre is gyanakodhatok.
(A szétszedést azt hagyom, mert fogalmam sincs hogy kell.
)
-
fero02
nagyúr
-
AXisBOLD
addikt
válasz
BogyóBP #4973 üzenetére
csak 2 játékban csinálja ezt, máshol jó, asztalon is.
LCD.
recall-t már próbáltam, ennél a két játéknál nem használ.
igen ATI
.
megpróbálok egy másik drivert feltenni, de a lényeg hogy nem hardveres, vagy monitor probléma.
köszi.
(#4977) Whaazzup: CCC ismeri, úgyhogy ettől nem javul meg. de ahogy fentebb írtam a lényeg hogy nem monitor hiba. köszi a megerősítést.
üdv.
-
El Kebir
őstag
válasz
BogyóBP #4949 üzenetére
"a nagykiterjedésű homogén felületek megjelenítésekor a kép valamelyest vibrálhat"
de van még több írás is a neten, csak keresni kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kerékpársportok
- Béta iOS-t használók topikja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nintendo Switch 2
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest