- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat #23915 üzenetére
Nahh, addig nyomkodtam a monitor ki-be kapcsoló gombját ami elvileg a külső bemenetről működést is kellene kapcsolnia, h vagy attól vagy mástól de most műxik teljesen jól tegnap óta ... éjszakára ki volt kapcsolva, hátha bemelegedés után lesz jó, de nem, sajnos teljesen hibátlanul működik ... azért sajnos, mert szüleimé lenne a gép, de semmi kedvem hozzá, h összerakom, beállítom, aztán 3 nap múlva megint nem működik ... úh most várok, hátha megint elromlik. Közben küldtem rá egy TeamViewert, ha megint rossz lesz belépek másik gépről és megnézem, h TeamVieweren lesz-e kép.
-
eladohardver
őstag
válasz
Magnat #23909 üzenetére
ezek csak úgy vándorolnak? a képernyő mind3 harmadában? vagy csak ezen a 2 helyen jelenik meg?
Ha úgyhagyod sokáig a monitort... h ne menjen alvóba akkor is jelentkezik ez? Mondjuk hagyd bekapcsolva 20-30 percig, és próbáld meg azt, hogy ki-be kapcsolod a monitort 20 perc elteltével.. -
umkumiut
csendes tag
válasz
Magnat #17869 üzenetére
Szét kell szedni, akkor tudni fogod milyen típusú kijelző van benne, és tudsz újat venni. Ebayen nagy eséllyel találni fogsz. Nem feltétlenül kell azonos típusúnak lennie, az eladók általában meg tudják mondani, hogy kompatibilis-e. Én már cseréltem így egy rossz Chungwát egy Samsungra, semmi gond nem volt vele.
-
-
válasz
Magnat #13547 üzenetére
Így távolról kb lehetetlen megmondani, mi a konkrét hibája, viszont amit írtam, az is egy lehetséges ok.
Ha tényleg csak ennyi a baja, akkor ugye értelemszerűen annyi kondenzátort kell bele vásárolni, amennyi tönkrement. Az anyagköltség ebben az esetben párszáz forintból megvan. Ha van olyan ismerősöd, aki beforrasztja neked, akkor az - gondolom - nulla forint, szóval relatíve olcsón megúsztad.
De ha elviszed egy megbízható(!) szervizbe, akkor is 2-3000 forintból megvan a javítás, és ebben benne van a munkadíj is. Hangsúlyozom, csak akkor, ha a hiba valóban ez a kondenzátoros-téma!
Másik lehetséges probléma, hogy az inverterben ment tönkre "valami". Ez sem szokott nagy összeg lenni, én még 5000 forintnál nem fizettem többet az ilyen jellegű javíttatásért. (Ehhez már kellenek speciális műszerek, amivel kimérik, hol a hiba, meg persze némi szakértelem is, amivel én már nem rendelkezem, szóval marad a szerviz.
)
Ha találsz olyan helyet, ahol ingyenes a hibamegállapítás, akkor oda érdemes elvinni. Meg kell határozni egy árat, mondjuk 3000 - 3500 forint, amit hajlandó vagy adni érte. Úgyis túllicitálják, és azt mondják majd, hogy "hát, ezt sajnos csak 4000-ből lehet megjavítani", aztán erre rábólintasz, és van egy működő monitorod.
MOD: A forrasztásra visszatérve. Nem egy bonyolult dolog, de csak olyanra bízd rá a monitorod, aki valóban forrasztott már életében, mert ha nekimegy a panelnek pl. egy vastag hegyű pillanatforrasztóval, neadjisten' túl sokáig melegíti az alkatrészeket, akkor több kárt csinál, mint hasznot!
-
-
Zsolto
őstag
Szerintem a TFT-k mind 60 Hz-en mennek, de nem vibrálnak, mert a háttérvilágításuk folyamatos fényt ad. Nem is láttam még olyat, hogy az infóban megjelenő 60 Hz-et feljebb lehetne húzni, de nincs is szükség rá. Az enyém is 60 Hz-en megy, de nem villog egy picit sem, amíg CRT-m volt, nagyon allergiás voltam erre, még a 75 Hz-et se bírtam, nem hogy a 60-at. Vagy lemaradtam valamiről?
Nem tudom, BogyóBP-nek mi bánthatja a szemét, talán túl nagy a monitora fényereje? Bár az nem villódzás
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Igen csak egy darabig jó,de lehet több hónap is,semmit nem tsz tönkre csak a NT68xxxx eeprom megy tönkre ami anélkül is szar.ÜDV.
Válasz.sunny84-nak remek!
Válasz:pottyantós-nak,monitor tesztet töltsd le.
Válasz:Zsolto-nak igen javítok,még vissza térünk rá csak keres meg,akkor már okosabbak leszünk. -
Whaazzup
senior tag
Szia.Gyári hiba ólommentes a mikróvezérlője más nevén eeprom ée már elfáradt ezért van ez,új eeprommal javitva ami már nem sokáig bírja mindennel együtt 6000ft a bruttó javitás.
2005-év körüli a lcd akkor megvan rá az esélyed/15xx/7xx/9xx/19xx/20xx/stb típus baj.
ha leírod a modellt rögtön tudom hogy ez a mikróvezérlő van e benne.Néz jóval vissza a topikban írtam rá ingyenes megoldást hátha segít az ellenállás egy darabig aztán kampó.ÜDV.Válasz:ferrero3 a megfelelő osztókörűvel igen.
Válasz:sunny84 Vedd le a frissitési frekit vagy csak kivan már száradva sorkimenőtrafó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged