- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
Biga123 #25254 üzenetére
Már vagy 50 fajta elosztot próbáltam régebben nem is volt a lakásban mindenhol földeles itt ennél a konnektornal főleg nem nemrég újra húztuk a villanyt minden kapott foldelest is de a jelenség előtte és utána is megvolt. A furcsa az egészben hogy egy alap lap vagy vga váltás is más képet eredményez (jelen esetben most alap lap csere volt ). De egy monitor csere is már lehet más megjelenítésű. Érthetetlen a dolog azt hiszem lehet szemészet lesz ebből.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Biga123 #25252 üzenetére
Viszonylag fiatal kb 2 éves körül lehet úgy találtuk egész kicsiként és hazahoztam szótár velünk él szép egészséges cica és valamiért imád a gép mögött de főleg a monitor előtt tobzodni aludni hemperegni különben sose jöttem volna rá hogy a monitor tőle vagy a szőre statikussagatol le tud kapcsolni lehet a monitor áramköre nagyon érzékeny erre de hogy ezt reprodukalni vagy kimerni mivel lehet fogalmam sincsen.
Nem is villogas ez a képi jelenség és nem is olyan mint egy vrr flicker vagy vsync bug hanem valami teljesen más mintha valami zavart szedne össze a halozatbol vagy nemtudom -
szasanyi
félisten
válasz
Biga123 #25215 üzenetére
Win11 re-install megoldotta, nemtom mi volt a nyűgje. Az viszont nem oldódott meg - és nem értem az okát annak sem -, hogy a FW frissítés nem megy. USB kapcsolat van, Gaming Intelligense app érzékeli is és működik, a FW update app mégis azt mondja nincs kapcsolat és nincs FW update sem.
-
MCPD
csendes tag
válasz
Biga123 #24006 üzenetére
Ha nem muszáj, akkor nem.
De feltettem ezt a kérdést másik topicban is és ott a 20-as láb kikötését javasolták, mert:
"The VESA specification shows that both the source and the sink are supposed to provide power at 3.3V+-10% and 500mA on the DP_PWR pin, which is the notorious pin 20."
Most még nem érzem magamban az erőt, hogy barkácsoljak. -
MCPD
csendes tag
válasz
Biga123 #24004 üzenetére
Köszi és ne sértődj meg, csak nem gondoltam/gondolnám, hogy szerelési hiba.
Másrészt három dolog maradt meg a régi gépemből, ahol ilyen hiba nem volt: a monitor, a VGA és a displayport kábel. Azóta megpróbáltam a másik dp-porton a kábelt, ugyanez a helyzet. Sajnos másik dp-kábelem nincs itthon, de a guglis linked alapján adok neki egy esélyt. -
MCPD
csendes tag
-
MCPD
csendes tag
válasz
Biga123 #23999 üzenetére
Eszembe sem jutott azt cserélni, egyrészt mert eddig is ezzel használtam és a kép tökéletes. Másrészt most is hibátlan a kép, "mindösszesen" alaplapot, tápot, procit és ramot cseréltem. Tehát a VGA, a monitor és a displayport kábel a régi. Semmilyen hiba nincs. Csak kikapcsolás után nem áll le a CPU cooler, és ezt a tápkábel kihúzása sem oldja meg.
Földöntúli csoda. És akkor kihúzom a monitorvezérlőből a kábelt és tapsvihar.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Biga123 #23933 üzenetére
Évek óta ezt használom, és soha nem volt semmi gond vele! Win7-el, Win10-el, Win11-el sem!
Mint írtam az update-ben, nvidia vezérlőpiltból sikerült (plusz a driver felrakása után a nevet is kiírta csak felobontást nem engedett változtatni Win alól). Amúgy azért használom ezt a drivert, mert így 75Hz-en tud menni a monitor. -
ForRedGlory
félisten
válasz
Biga123 #23882 üzenetére
Bemászott és elfáradt a monitor közepén?
Nem vagyok monitor szaki, de ilyen sok hely van a kijelző mögött, hogy akár egy szunyog is befér?
Ez nálam gyártási/tervezési hiba, ASUS monitorjaimnál ilyet nem tapasztaltam, ez az LG meg ˇkb 1 hete van meg, máris befészkelte valami magát a kijező mögé... legalább a szélén pusztult volna meg, ahol nem látom.
Mindegy, leadom szervizbe, aztán ha mást mondanak, amit nem hajlandóak javítani/cserélni, akkor küldöm vissza az Emaghoz, úgyis 30 napig visszaküldhető.
-
Cs7
tag
válasz
Biga123 #23753 üzenetére
Gyárilag 63%-on van, 80%-os kontraszttal, a fénykép is úgy készült. Próbáltam állítani, de lejjebb véve is látható volt, csak másképp. Van alatta egy sötétebb kb 1 cm-es szakasz, majd azalatt is egy pici blb, de az már tényleg semmi, nem is jön át a fényképen. Ha egy kicsit ujjheggyel nagyon-nagyon óvatosan tekerő mozdulatot csinálok a kereten mellette, hasonlóan ahogy ebben [link] a videóban mutatják, akkor picit vékonyodik a bevilágított sáv, de lehet hogy csak placebo hatás.
Véglegesen nem szünteti meg. Állólámpás szolid led fénynél már nem észrevehető, csak korom sötétben. Közben találtam még egy videót [link] , ua. a műanyag keret, csak egy szériával korábbi, de rog csúcsmodelleknél széria hiba lehetett a durva blb, ahhoz képest ez semmi, de ez alapján összeszerelési vagy tervezési "hibának" tűnik. Azért állítgatom még a fényerőt-kontrasztot, hátha valahol el lehet csípni egy közel tökéletes állapotot. Köszönöm még egyszer!
-
Cs7
tag
válasz
Biga123 #23751 üzenetére
Nagyon köszi! Azt nem tudtam, hogy ez hibának számít-e, de akkor emiatt nem fogom lecserélni, mert használat során tökéletes a monitor, csak tesztelés közben vettem észre. Ha nem futtatom le a pixelek ellenőrzése miatt az Eizo-t akkor lehet, hogy észre sem veszem.
Akkor inkább egy minimális blb legyen, mint pixelhiba.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Biga123 #22914 üzenetére
Szintén zenész, Dell s3220dgf de teljesen más problémával. Nekem nincs olyan gondom ami nálad, viszont a bevilágítás [kép]
Élőben ennyire nem gáz, de azért könnyen észlelhető
Különben iszonyat jó monitor, ez az egyetlen hibája.. nem tudom mit csináljak. Küldjem vissza és visszakapom az árát, vagy Dell szerviz és cserélik a panelt?
03-as verzió, itt nincs 144Hz csak 120 illetve 165Hz. Szinek nagyon jók, nem vibrál, nincs semmi más probléma vele. Ja, és 1080 ti van alatta, g-sync bekapcsolva. -
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
válasz
Biga123 #17048 üzenetére
A jelenség simán lehet a túl hosszú válaszidőtől.
A VA panelek esetében (ez egy gyűjtőnév: VA, MVA PVA S-VA) bizony bele lehet futni ilyenbe, ezért is érdemes elidőzni monitorvásárlás előtt a teszteken, illetve kideríteni, hogy az a VA panel amivel a monitort szerelték milyen gyártástechnológiával is készült valójában? Mert amit a gyártó válaszidőként megad csak egy számított elméleti érték, ha magad akarsz megbizonyosodni erről próbáld ki ezt a programot - aranyos és szerintem közelebb van a valósághoz mint a gyári érték.
A VA paneles monitorok irodai munkára, tervezésre teljesen alkalmasak, de sajnos játékra a hosszú válaszidő miatt nem mindegyik.
Viszont ma már gyártanak olyan VA paneleket (VMVA, VMVA+), melyeknél már korrigálták ezt a hibát és a tesztek szerint egész jól teljesítenek, és tudják azt a szintet hozni mint a jobb IPS panellel szerelt monitorok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest