- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
IstvánLászló
őstag
A gyári cimkéjén ezt látom,annyit is tudok is hogy, ips a panelje:Asus VZ239HE IPS Ultra-wide viewing.
A monitorrol síkerült kideritenem hogy 70Hz-es a képfrekvenciája: EndeavourOS Linux a rendszerem és megnéztem a tulajdonságait,felbontás1920x1080(16:9)frissítésí gyakorisága70-59,94Hz,fiamnak a Hdmi-s monitorja60Hz-es most probáltamki és minden is jól műkődik és van képrögtön,gép bekapcsolása után alaplapnak a logoját-látom és biosba is betudok-lépni.
Ezt nem is értem is pontosan a miértjét,arragondolok is most is hogy a radeonak a vga-ja más képfrekvenciával tudelindulni,ami60Hz és ezt az én monitorom,valamiért nem is tudja - lehet hogy híbás a paneljában valamilyen alkatrésze,ami váltaná a képfrekvenciát és most,milehet a megoldás is erre lehetőség,mit tehetek szétszedjem vagy nem. -
Köszönöm! Ez nekem kínai sajnos, a lényeg számomra a válaszodban az, hogy van esély a rentábilis javításra. "Csak" embert kell találnom hozzá, aki egy új monitor ára alatt tudja ezeket leellenőrizni és esetleg megjavítani.
Eger környékén ismer valaki olyat, aki foglalkozik vele?
-
Blindmouse_
aktív tag
Mondjuk áramfelvételt az életben nem mértem, nem is tudom hogy kell (igen, be van kötve a google majd megnézem a hogyanját) sima mezei multimeterem van.
Hááát. az apró pici dolgokhoz, meg a forrasztáshoz sose volt kézügyességem..
Simán összehegesztek 0.8-as lemezből egy kockát, de a forrasztás az káromkodásban, nagy óngubóban, meg megégett ujjakban végződik..Addig amúgy eljutottam még az elején, hogy lehet hogy a pulzáló led az vészjelzés.
De a fene tudja melyik adapter képes "kommunikálni".. btw az elfüstölt adapter egy kínai vacak volt.Ideiglenesen megoldottam a problémát, vettem gyorsan egy másik monitort kézalól pár forintért..
Szóval a másikat mostmár tönkre is tehetem a kísérletezéssel.
Tenni fogok egy próbát a méricskéléssel, csak erre rá kell készülnöm.. -
Blindmouse_
aktív tag
Öööö.. nagyon szívesen megcsinálnám, de az elektronika nekem szürkületi zóna erősen..
Az autómba amikor a ködlámpát reléztem-kötöttem be az elvitt egy egész délutánt kompletten pedig az elég egyszerű.
De lehet akkor meg kéne nézetnem egy hozzáértővel mert nem a táp szar, vagy a tápban a kondi, hanem maga a monitor. -
adumble
csendes tag
És igen! Működik!
Hálásan köszönöm az útbaigazítást!
A monitorban lévő 25 elkóból 24-et kicseréltem. Volt, amelyiknek az ESR-e 29 Ohm volt! Igaz, ugyan, hogy nem 100kHz-en mérve, csak egy kis T7 teszterrel. Külön meg kellett szenvedni a kiforrasztásokkal, mert érdekes módon az egyik lábuk még úgy-ahogy kijött, de a másiknál nem nagyon olvadt az ón. Azokat kiszippantani sem lehetett a furatból. Mintha kétféle forrasztóónt használtak volna, de el sem tudom képzelni, hogy annak mi értelme lenne. -
PNP
őstag
Igen, szöggel változik, a kép középről készült, ahonnan nézném. Ha fentről nézek lefele, fényerőben kb. kiegyenlítődik, de némi színbeli eltérés akkor is van.
Alap böngészésnél is látszik, olyan, mintha az oldalak designjában lenne gradiens, miközben homogén felületet nézek.
Eizo-t néztem, abból az offline változat van meg. -
Bandit21
addikt
Először akkor lett látványos amikor 60 hz ről 100 ra tettem. Mert amikor összedugtam elsőre HDMI vel, csak a felbontást néztem, a hz-et nem, mert azt hittem, automatikusan - mint a felbontást, azt is - fel lovi maxra. De aztán rájöttem hogy 60 a hz, áttettem 100 ra és akkor lett zöld. És onnantól akár HDMI akár DP ha nem 60 hz akkor zöld.
(Nem írtam, de volt egy próba egy HDMI laptopon, de az csak 60 hz et tudott, és ott nem volt zöld.)
Ami érdekes, hogy 60 fölött sincs baj ha az adaptive sync off.Fut a játék, elinditom az adrenalin -t, megy a játék fölött, és ahogy kapcsolgatom, ki be az adaptive ot, úgy vált a pixel zöldre vagy vissza.
Valószínűleg ha fix a hz akkor jó de ha változik a hz (nemcsak a szine a pixelnek) azt már nem tudja lekövetni és zöldre vált.
A szomszédnal mivel vasárnap délelőtt zavartam ezzel ezt az adaptive ki be kapcsot nem csináltam ott eleve adaptive volt es zöld volt ott is.Ez alapján ha valaki ilyen monitort vesz nem elég 2 D be hajtani valami videóval mert a win gondolom alapból 60hz. 3d be vált feljebb, ott pedig nem mindegy hogy fix hz vagy adaptive. Nálam utóbbi volt a tényező de ez nem derül ki egy sima monitor teszt videóval sajna.
-
PeL
addikt
Belső tápos, külön lapon van a tápegysége szerencsére, így könnyen cserélhető is lenne, 10.000 forintért láttam hozzá működő bontottat egy elektronikával foglalkozó oldalon, ennyit talán megérne rápróbálni a cserére. Mégiscsak jobb mint venni egy másik TV-t több tízezerért, mert amúgy semmi baja az ég világon ezt leszámítva
.
-
Kristo
tag
Sziasztok !
A monitorom leginkább youtube és néha-néha twitch nézés közben ( Amikor nincs full screenen a kép ) időnként be-be villan ilyen fekete szögletes foltok, fotóm felvételem sajnos nincs róla, mert teljesen random. Sem játék közben sem ha full screenen nézem a videót nincs ilyen hiba jelenség. Ötlet, hogy mitől lehet ? Bár az is lehet nem monitor hiba... Ötleteket előre is köszönöm srácok !!
Kristo -
jgergoo
újonc
Képzeld, igazad volt.
Kosz volt, egyszer csak egy pár millimétert megmozdult, ekkor vérszemet kaptam és elkezdtem nagyon óvatosan "pöckölgetni" szemből, miközben a monitor hátulját egyel erősebben mint az elejét kopogtattam, gondoltam így több rá az esély, hogy a két réteg a mozgástól eltávolodik annyira, hogy ne szoruljon/feszüljön egymáshoz és a kosz darab leessen. Pár apró ütéstől szépen megindult lefelé, aztán lent eltűnt.
Köszi szépen a segítséget!
-
jgergoo
újonc
Köszi szépen, most ezzel picit megnyugtattál, hogy nem kell kidobnom, vagy fillérekért eladnom. Bár én nem hiszem, hogy neki merek állni ezt kibűvészkedni onnan, de hátha találok valakit.
Csak tudnám, hogy a kékköves ménkűbe került az be oda.. a poén az hogy maszatos volt picit, ezért délután egy nagyon enyhén nedves üvegtisztítós ronggyal áttöröltem és egyből szárazzal is, rá sem nyomtam kb. csak a rongy saját súlyával és utána vettem észre ezt a foltot, persze simán lehet hogy már előtte is benne volt vagy pont utána került bele, de ez attól nem lehet, igaz? 🙄
-
zAcsKO
tag
Megvettem egy harmadik monitort, 38 colos LG. Nem hiszitek el pixelhiba ugyanott, ugyanúgy, mint az előző kettőnél. Ez nekem már gyanús, visszanéztem a képeket és az EIZO monitorteszt jobb alsó részén van egy szöveges ablak, és ahhoz viszonyítva dot-ra ugyanott van a fehér pötty mindegyik monitor esetében. Ez hogyan lehetséges? Gyanús nekem, hogy mégiscsak kábel vagy videokártya, vagy a Windows szórakozik velem.
-
zAcsKO
tag
szia,
Köszi. Vettem egy másik monitort ez 32 colos. Nagyjából ugyanott megjelent a pixelhiba mint a másiknál. Ugyanúgy feketén fehér pötty. Ilyet nem okozhat videokártya vagy kábelhiba ugye? Ez most már bosszantó, mert kettőt kell visszavigyek. Nem akartam megint Samsungot, az egyik Gigabyte a másik Msi, de lehet mégis visszatérek a Samsunghoz ezek után... nagyon dühítő. Van megbízható márka ?
-
Ice&Lime
veterán
Ez a hordozható monitor ips fullhd és nincs még 2 hónapos. Most vagy ilyen gagyi az ips technológia vagy tönkre megy lassan az új technika, viszont majdnem száz százalék, hogy szervízben nem fogják tapasztalni a problémát, mert nem akarják, nem érdekük, így szokták ezt általában, de ha már tényleg elég látványos szerintem csak akkor foglalkoznának vele.
Kicsit finoman megnyomva a kávát a világos résznél elűnik a fehéredés, majd elengedésnél ismét visszajön, olyasmi mint a blacklight bleed.
Nem tudok normális képet csinálni róla mobil kamerával. Ezért próbáltam keresni interneten képeket, és találtam hasonlókat, szóval valahogy így néz ki, mint ahogyan ezek:
-
szaszlaci
addikt
Az az érdekes, hogy pihentetés és bekapcsolás után szinte semmi nem látszott a "beégésből", de egy fél óra után előjött.
De ha jól megnézed, a világos rész KÖRÜL jött létre egy ilyen füstszerű valami, tehát ez nem hiszem, hogy az a beégés, amikor elfáradnak az LCD pixelei, mint pl. egy bankomatnál évek alatt. Pont, hogy a világos részen JÓ a kijelző, míg a széleknél, ahol sötét, ott lett füstös.
Hát még a plazmák hogy be tudtak égni, öröm volt nézni. -
Golyobis
tag
Persze, először a monítoron próbáltam, de aztán rájöttem, hogy nem úgy reagál a kép, mint ahogy a guide szerint kellene. Végig néztem a beállításokat, de nem jöttem rá, hogy mi az ami esetleg be lehet kapcsolva és ezt befolyásolja. Szerintem többnyire az alap beállításokat használom. Amúgy ez alapján csináltam: TFT monitor kalibrálása házilag
-
szabot81
csendes tag
Szia!
Fél éves, de úgy vettem egy üzletben, hogy van egy pixelcsík benne. Mivel 32 colos 4K és IPS, így gondoltam megér 45 ezret. Szóval garnciális lenne, de azzal nem megyek semmire, ha visszaadják a pénzt, vagy levásárolhatom.
Fokozatosan lett ilyen és lassan növekszik a zöld terület.
-
-
sutaxx
tag
Elég régi a probléma, vagyis régen beszéltünk róla... konnektoros dugós fordítgatós pillanatra kép eltűnős történet... Ha egyik állásban sem tökéletes, lehet valami úton módon mentesíteni? UPS esetleg? vagy valami villámvédős aljzat esetleg? egyéb esetben lehet köze a gyenge minőségű HDMI kábelhez is?
-
Aprósólyom
addikt
Köszi az instrukciókat. Úgy tűnik, hogy a szín, fényerő emlékezet nem volt rendben, mert vettem a fáradtságot, és beállítottam egymás mellé a régi és az új monitort és így már egyértelműen látszik, hogy a TN-nél kontrasztosabb és fényesebb is az új IPS paneles monitor.
És hála az új gyors IPS-nek, a pixel válaszidőben olyan pici a különbség, hogy szabad szemmel nem mondtam volna meg, hogy van különbség. Csak a fényképezőgép elővéve, az ufókat fényképezve (1/1000 és 1/2000 rekesszel) látszik némi lassabb pixel response time a TN-hez képest. -
Aprósólyom
addikt
Nincs semmilyen szoftveres képmódosítás, csak az LG driver színprofilja. (nVidia vezérlőpultba a színek is defaulton vannak, nem is szoktam használni ilyesmiket.)
Kontraszt 69-nél még OK. Kontraszt 71-nél már teljesen egybefolyik már az utolsó szürke és a fehér.
Viszont, bárhogy állítom, az első fekete és sötét szürke majdnem 1 az 1-ben ugyan az. (Bal felső sarok nagyjából OK, de a bal alsó saroknál egybefolyik. Ez lenne az IPS black light bleed? IPS lottery? Jóformán csak akkor különbözik, ha tolok rá egy kis black stabilizert.A monitor default picture adjust állása gamma mode 2. Viszont úgy érzékelem, hogy gamma 1-ben tudok jobb kontrasztot elérni. Ez számít/érdekes lehet?
-
-
naja
aktív tag
Köszi. Sajnos mindig ilyen. Ez amúgy LED háttérvilágítású panel. Nem tudom, hogy bemelegedési időről lehet-e beszélni az ilyeneknél is. Valamennyi biztosan van, csak szerintem nem számottevő. Arra gondoltam, hátha valami automata kalibráció van elállítódva, vagy valami hasonló dolog.
-
FistXL
senior tag
Húha, akkor a ledesítés nálam is kilőve, mert ebben is U-csövek vannak a panel mögött. Nem 2 monitort szedtem már szét, de eddig a ccfl csövekhez nem kellett nyúlni, ha kellett volna is, azok is alul-felül voltak. Találtam néhány u-ccfl hirdetést ebayen, de valószínűleg a csövek pontos méretét csak akkor tudom meg, ha előbb atomjaira bontom a monitort.
-
TwoLoki517
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy az LG 27UK600-W monitoromon miért nem működik a Freesync? Használtan vettem, tökéletesen működik egyébként, viszont a Freesync nem. Ezt eleinte betudtam anank, hogy nvidia kártyám van, és azzal nem kompatibilis. Most viszont váltottam AMD-re (R9 290), és így sem működik, sem Basic, sem Extended módban. a driver freesync kompatibilsnek látja, be is van kapcsolva ott is, Basicnél 48-60Hz, Extendednél 40-60Hz-et ír freesync tartománynak, viszont láthatóan nem működik. Van mellette egy Samsung C24RG50FQU monitorom, amit Freesync Premiumnak ír, azon tökéletesen működik, teljesen akadásmentes a 48-60FPS közötti érték, míg az LG-n akadozik, OSD is végig 60Hz-et ír, tehát valóban nem működik. Driver fent van a hivatalos oldalról, legfrissebb (ezalatt a monitor driverére gondoltam, de az AMD drivere is a legfrisebb).
Próbáltam egyébként HDMi és DisplayPort kábelekkel is, bekapcsolt dp 1.2 móddal, egyik esetben sem működik. Samsungon egyébként mind a kettővel megy, HDMI-vel ugye csak 120Hz-et tud, de úgy is tökéletesen működik vele.
Bármi ötlet, hogy mi miatt nem működhet, esetleg mit próbálnátok meg?
-
Kígyó
senior tag
-
Flinter
tag
Nekem tökéletesen ugyanez a hibám volt egy LG IPS monitorral, amit ezen az orosz oldalon mutatnak be. https://youtu.be/tEpM5P3nQFc?t=238
A lényege, hogy a táp egyik kisfesz elkója hibásodott meg (szemmel láthatóan púpos volt) - annak cseréje megoldotta a monitor bekapcsolását. -
-
emiki6
veterán
Ha nem fogok meg semmi földelt vezetőt, mialatt az áram alatt lévő eszköz házát, akkor nem lehet baj.
Btw érezni a fém borítású eszközeim házán, hogy más érzés áram alatt simogatni őket, érezni valami frekit.
Meg a massdropos modmic is búgott mint a franc, ha nem fogtam meg a gépházat és váltam kondenzátorrá ezáltal. -
emiki6
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest