- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz eladohardver #23136 üzenetére
Nem vállalod be 5ezerért? Nem lehet ezekbe kapni egyben tápegységet? Az sem lehet több 5-10ezer Ft-nál, és nem kéne forrasztgatni csak kiszerelni, az újat meg vissza... Egy haverom másik monitoron a púpos kondikat kiszerelte, visszaforrasztotta azonosakkal, de nem kelt életre... A kondi ESR értéke ilyenkor számít?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz eladohardver #23139 üzenetére
Ja, kérdés hogy miért árulják ha használtan olcsóbb egy monitor, mint az alkatrész hozzá... Persze amibe egy ilyen táp kerül, az töredéke, de nincs érdekükben olcsón adni. Most már külső táposat vettem, ahhoz kb. bármilyen jó, ha a gyári beszarik.
-
CsabCharger
csendes tag
válasz eladohardver #23197 üzenetére
A telefonomon. De ha érdekel akkor feltolom youtube-ra és megosztom. 1 informatikus ismerősöm szerint ez inkább valamilyen driverhiba lehet. Az a lényeg, hogy tavaly októberben vásároltam és a hiba kb olyan tavasszal jelentkezett először.
-
CsabCharger
csendes tag
válasz eladohardver #23197 üzenetére
Itt a videó: https://youtu.be/NCCoydx4Vl4
Itt speciel az egész pixeles, de mondom, hogy ki-be kapcsolás után minden ok. Sőt, a párom azt is mondta, hogy bekapcsolás után pixeles volt, majd pár perc után egyszerűen rendbejött a kép. -
CsabCharger
csendes tag
válasz eladohardver #23200 üzenetére
Ok, rendben. köszi.
-
CsabCharger
csendes tag
válasz eladohardver #23202 üzenetére
Másfél évem van a gariból, úgyhogy megnézetem. De köszi az infókat.
-
jozsef83
tag
válasz eladohardver #23212 üzenetére
Bocs de én ehhez nem értek, nem merném szétszedni
-
miczo
tag
válasz eladohardver #23212 üzenetére
Cseréltem diffúzort egyszer egy régi Samsung SyncMaster 720n-ben, párát kapott vagy beázhatott, begombásodott. Gondoltam szétszedem, ennél rosszabb nem lehet már. A diffúzor csere ok is volt (matt poliészter fólia ment bele), még a színhőmérséklet is nagyjából jó lett, de 3x kellett szétszedni, hogy a kis szöszöket kivadásszam. A pumpa nem igazán jó, elektrosztatikusan feltölt a fújkálás, nem viszi le. Finom mikroszálas optikai tisztító textillel húztam át. Ez csak egy 17"-os monitor volt, lehet vele szenvedni. Lakásban nincs olyan, hogy pormentes.
-
myke7
tag
válasz eladohardver #23217 üzenetére
Köszi!
Meg volt, mindaz amit írtál, halványult, majd másnap, mintha el is tűnt volna.Kukázni csak végszükség esetén, drága volt a maga korában.
Van bármi program, amit ellenőrzés céljából érdemes futtatni rajta?[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz eladohardver #23229 üzenetére
Sajnos ezen is túl vagyok. Példás a vérnyomásom, de most fogok venni azért egy mérőt, a biztonság kedvéért.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Micka21
tag
válasz eladohardver #23239 üzenetére
Köszönöm a tippet.
-
Hegyirabló
veterán
válasz eladohardver #23255 üzenetére
Ez pontosan mit jelent?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Gyuri09
tag
válasz eladohardver #23274 üzenetére
-
Raynbow74
csendes tag
válasz eladohardver #23301 üzenetére
Meg lehet javítani?
-
eladohardver
őstag
válasz eladohardver #23321 üzenetére
feltéve hogy a videokártya és a kábelek rendben vannak....
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
miczo
tag
válasz eladohardver #23337 üzenetére
Az a gép nagyon komoly. Gyanítom, hogy egy élet alatt sem termelnéd ki az árat ilyen javításokból. Nem rentábilis ezzel foglalkozni sajnos.
-
hedgehog86
csendes tag
válasz eladohardver #23358 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
miku84
tag
válasz eladohardver #23337 üzenetére
Jaj, nekem!
Épp én is egy ilyen problémával érkeztem ide, de akkor már megvan a válasz. Meghirdetem alkatrésznek. Nekem szállítás közben történt vele vmi...Köszönöm az infókat!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz eladohardver #23377 üzenetére
És persze ha megsérült a memória tartalom az alaplapon azt (általában) helyre is lehet állitani! (ha tényleg alaplap hibás)
Az egy másodperces áramszünet okozott már ilyen bajt! (igaz táphibát sűrűbben)
Eleve hogy állapították meg hogy alaplaplap hibás?
Volt egy ugyanilyen CHASSIS : LM94Q monitorjuk a hiba egzakt megállításához?
Nem hiszem!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Croft-21
őstag
válasz eladohardver #23388 üzenetére
Ha nekem ez nyilvánvaló lenne, nem írtam volna ebbe a topikba. Ne magadból indulj ki Az elmúlt 10 év alatt nem volt még ilyen problémám.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz eladohardver #23393 üzenetére
Juhú, ez szuperül hangzik
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
NONPLUSULTRA
tag
válasz eladohardver #23399 üzenetére
Új a monitor, remélem nem döglődik, inkább attól félek, hogy esetleg hibás darabot kaptam.. Sokmindent próbáltam, csak ez a monitor rákötve, HDMI kábellel, Display port kábellel, másik gépre rákötve, az eredmény ugyanaz.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
-
dknight
tag
válasz eladohardver #23425 üzenetére
Black Friday volt múlt pénteken Emagnál - belőlük infot elég nehéz kihúni, de próbálkozom.
Az LG mint gyártó tudomásom szerint 72 órás pixelgaranciát vállal a monitoraira, ezt akartam volna megtudakolni, hogy valaki hallott-e már róla, esetleg érvényesítette már valamilyen formában. -
dknight
tag
válasz eladohardver #23427 üzenetére
Köszi, délután teszek egy próbát a helyi üzletben, hátha, holnap este jár le a 72 óra, úgyhogy nem kell kapkodni. A szép az egészben, hogy azóta nem forgalmazzák már, így hivatkozhatnak arra, hogy nem tudják cserélni, és akkor marad az elállás. Fiamnak ugyanilyet vettünk tavaly, azzal semmi gond nem volt, azért mertem most is ezt a típust választani.
-
Dozbik
tag
válasz eladohardver #23455 üzenetére
Bocs.
-
Mavrickk32
csendes tag
válasz eladohardver #23460 üzenetére
Ezek szerint igen, bár én nem emlékszem rá, hogy ott koccant volna neki valami, mert a kábelekkel bajlódtam
-
Mavrickk32
csendes tag
válasz eladohardver #23462 üzenetére
A kérdésre próbáltam válaszolni, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy mi történt azért írtam úgy ahogy Végighúzva a körmömet nem érzek semmit. Viszont ott ahol írtad van egy kvázi epicentrum, nem tudom mennyire látszik az a képen
-
Mavrickk32
csendes tag
válasz eladohardver #23467 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom. Van egy olyan félelmem, hogy nem fogom tudni ezen a garanciát beváltatni, mert itt minden jel külső behatásra utal és amennyire tudom arra nem terjed ki a garancia. Extreme Digitalról rendeltem annó és talán tudják javíttatni, de szerintem az nagyon nem fogja nekem megérni Visszajelzek, hogy alakult
-
steewcv65
őstag
válasz eladohardver #23478 üzenetére
Neked vicces,masnak nem
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
tonyrulez
őstag
válasz eladohardver #23478 üzenetére
Mivel ma már se videokártyán se monitoron nincs DVI, majd neked is kell.
4 8 15 16 23 42
-
desigo
senior tag
válasz eladohardver #23492 üzenetére
A DDU rendben eltávolította a mostani drivert de bármelyik frissebbet rakom fel akkor is max 1280x1024 felbontást enged kiválasztani.
-
Pityu.
nagyúr
válasz eladohardver #23504 üzenetére
Gondolod megzavarodott valahogy magától?Mindjárt át állítom 125%-ra aztán vissza 100%-ra ha erre gondoltál.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
addikt
-
SzekeresPeti
tag
válasz eladohardver #23586 üzenetére
Utánanéztem a HDMI lehetőségeknek is, és azt találtam, hogy 2000 Ft-ért vehetek egy DVI - HDMI átalakítót F/F -ben, és egy 3 méteres HDMI hosszabbítót egy ezresért, ami olcsóbb mint a DVI hosszabbító. Tehát úgy használnám, h a monitoromba dugom a gyári DVI- D kábelét, arra tenném az átalakítót, majd ebbe a HDMI hosszabbítót... Ilyet ti csináltatok már?
Ez anyagilag jó megoldás lenne, mert 3000 Ft-ból meglenne a hosszabbítás, és remélhetőleg a D-subnál jobb képminőség is. Ha az öreg monitorom két év múlva bekrepál, akkor is jobban jártam így, mert csak a 2000 Ft-os átalakító válik feleslegessé, amikor veszek egy modernebb monitort.
-
SzekeresPeti
tag
válasz eladohardver #23588 üzenetére
"Minél több "részből akarod összerakni" a kábeled... annál több hibalehetőség..."
Ez evidens, amit nem tudok, az az, hogy mekkora minőségromlással kell számolni egy ilyen kombónál... Ha valaki próbált már hasonlót, érdekelne a tapasztalata. -
nagyúr
válasz eladohardver #23636 üzenetére
Tényleg, jó ötlet! Biztos kiszáradtak a 10 év alatt.
Nagyon köszönöm!
(gondolom az elektrolitkondikra vonatkozik a javallat; táp oldalon is, és ha még mást találok benne akkor azokat is?)[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz eladohardver #23638 üzenetére
Mi másra gondolsz
Elnézést, elírtam: helyesen "...ha még máshol találok benne..."B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Tutti-amigo
tag
válasz eladohardver #23654 üzenetére
Megnézem és jelentkezem. Annyit megtettem hogy levettem a hátlapját időközben és megnéztem a nyákját. Azon egyelőre nem találtam semmi hibára utalót.
Visszajelzek.
Üdv
Tutti
-
AeSDé Team
őstag
válasz eladohardver #23658 üzenetére
A hiba első jelentkezése után többszöri ki/be kapcsolgatással, firmware resettel, másik bemenet használatával stb. próbálkoztam, és nem javult meg.
Közben csináltam egy videót a műsorról: [link]
Ezek után pedig úgy van ahogy mondod, bekapcsolt állapotban hagytam a monitort egy időre, és bármiféle kikapcsolás nélkül egyszer csak megszűnt ez a probléma. Még "aludni" sem ment el.
Most nem tervezem visszaküldeni, mert szinte biztosra veszem hogy nem reprodukálható az amit itt művelt, és nem fognak vele kezdeni semmit. Van még rá 2 év, addig ha el szeretne romlani akkor csak elromlik..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eladohardver #23636 üzenetére
Megnéztem az smd kondenzátorok kiforrasztását a jútúbon.
Úgy döntöttem, nem állok neki , félnék jobban elrontani.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Tutti-amigo
tag
válasz eladohardver #23654 üzenetére
Szia!
Kicsit lassan ment mert tápom egy másik ugyanilyen monitorhoz volt ami viszont nem volt nálam, ezért csak most tudtam kipróbálni. Na szóval a fehér képernyő az idő múlásával feketébe megy át. Először a káva körül kezdett sötétedni, majd belül is, fél óra elteltével pedig full fekete. Persze ehhez az átmenethez nem kellett fél óra. Kv 10-15 perc elég volt hozzá. Notim nem érzékeli a másik monitort.
Kiváncsi vagyok gyógyítható-e egyszerűbben vagy nagy woodoo kell hozzá
Üdv
Tutti -
Tutti-amigo
tag
válasz eladohardver #23675 üzenetére
A nyákján a kondik ránézésre rendben vannak. Az volt az első amit megnéztem nem púposak-e vagy látni-e a nyákon egyéb defektet.
Már biztosan nem garis, főleg gondolom úgy, hogy szétszedtem
Azt én nem tudom, hogy előtte miért fehér de így van. Csatolok képet. Nem voltak jó fényviszonyaim de a lényeg szerintem egyértelműen látható.
Bekapcsolás után:
10-15 perc elteltével:
Youtube-on egy hasonló moncsinal az LCD-hez közvetlen csatlakozó nyákon cseréltek egy kicsi kondit, viszont olyanból jópár van a nyákon, nekem max egy multiméterem van, de ahhoz tudnom kellene a referencia értékeket már ha egyaltalán tudok iyet mérni multival. Ezen a szinten mar nem vagyok kompetens. -
vakondka
őstag
válasz eladohardver #23679 üzenetére
WIN 10 van fent, egyből felismerte a monitort típus szerint.
ClearType-ot többször is próbáltam...https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Astroboy
őstag
válasz eladohardver #23687 üzenetére
Neked nem fura, hogy takkra középen van?
Adrenalin1: No para ha nem javul meg ki ne dobd, pongozni még faxán lehet rajta.
-
Astroboy
őstag
válasz eladohardver #23689 üzenetére
Ezt nem tudtam, még sose kaptam szét egyiket se.
-
Adrenalin1
csendes tag
válasz eladohardver #23689 üzenetére
Sajnos túl erős a burkolat, így nincs változás, de azért köszi.
Astroboy: Tényleg jó kis Pong célhardver lett.
-
tag
válasz eladohardver #23699 üzenetére
Abszolút semmi nem történt, elég erős nyomás esetén sem.
-
IO.sys
őstag
válasz eladohardver #23711 üzenetére
Erre a Backlight Ageing Correctionre nem jöttem rá, hogy kapcsolhat-ó vagy sem, vagy kötelezően benne van.
De ezek szerint BL led probléma van.A monitor a munkahelyemé, 2 ilyen monitor van, egyszerre lettek véve, a másiknak semmi baja.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Drizzt
nagyúr
válasz eladohardver #23717 üzenetére
Egyébként megnéztem a használati idejét a monitornak, már 16K+ óra van benne.
I am having fun staying poor.
-
ACE-
addikt
válasz eladohardver #23724 üzenetére
Hogy mondod?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest