- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladohardver
őstag
válasz
Hegyirabló #23256 üzenetére
2ms. 5ms -nél már látszik behúzás ugyanazon a monitoron.... játékoknál...
-
Mikisys
őstag
válasz
Hegyirabló #23224 üzenetére
Ez a 120-160-200Hz-es frissítés közönséges átverés, ha nem változik a képtartalom, nincs frissítés. A 60Hz nagyon jó képfrissítésnek.
(Igen, az a fránya színenkénti bit-felbontás az lehetne mindenhol jobb, TV, Monitor, fényképezőgépek! Egyszer majd talán elérjük az analóg felbontás minőségét is.)
-
A probléma lehetséges attól, hogy a háttér-világítás a helyiségben nem megfelelő. Ezen lehet változtatni, vagy a gépet-monitort másképp elhelyezni.Üdv!
-
eladohardver
őstag
válasz
Hegyirabló #23240 üzenetére
Igen! Egy polarizált napszemüveg megfelelő szögben forgatva ugyan úgy működik mint egy polárszűrő. Trust me i have both.
-
miczo
tag
válasz
Hegyirabló #23241 üzenetére
A pixel inversion teszten azt nézd meg, higy nem kezd-e láthatóan vilogni, vibrálni a kép, illetve jelentkeznek-e fura lilás-zöldes tónusok a szürke képen.
Azért gondoltam én is a polár szűrőre, mert lehet hogy érzékeny vagy erre. A napszemüveg nem polárszűrő. Fotósok hasznalnak ilyet.
Ha tudsz, próbálj ki egy régebbi 27-es monitort, ami nem ledes, hanem fénycsöves (CCFL) háttérvilágítasú. Nekem amúgy jobban tetszett a CCFL hátterű kép, de ma már nem gyártják. Valahogy nyugodtabb, hosszabban nézhető képe van.
-
miczo
tag
válasz
Hegyirabló #23236 üzenetére
Megnézhetnéd a lentebb linkelt pixel inversion tesztet az összes pattern-el, amit ott felkinál.
Az hogy a monitorod jó magas frissítési frekin megy, nem jelenti azt, hogy nem lesz olyan látens villogás (mondjuk valami rejtett interferencia) ami annyira nem látszik, de mégis kikészíti az agyad/szemed.Ez a tesz azért is jó, mert rendesen megfingatja a panel elektronikáját, ha valami gyenge, ezen látszani fog: http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.php#invpattern
Ideális esetben homogén, nem vibráló szürke képernyőt kellene látnod.
Ha mozgatod a fejed és változik a képszög, nagyjából akkor is.
Ha egy monitor mindenféle színátmenetes jelenségeket, vagy villogást produkál, akkor nem tudja amit illene.A másik ami eszembe jutott, hogy az emberi szem nem érzékeny ugyan a polarizált fényre, de egy polárszűrővel is megnézhetnéd a monitorod, hogy tesztképeken mi látszik ha a polárt tekergeted (sötétedés egyenletessége, kontrasztváltozás, bármi furcsa jelenség.) Ha frekit váltasz változik-e valami?
-
humilislupus
tag
válasz
Hegyirabló #23234 üzenetére
Tulajdonképpen csak azért írok ,mert követni akarom mire jutsz,és így majd megjelenik a profilomnál és könnyen visszatalálok ide. Nekem elsőre az tünt fel a leírásodban ,hogy a 22colos meg a laptop stb nem okoz gondot,de a 27 colosok igen. Ha persze hosszú távon igaznak bizonyul ,hogy a képfrissítésben van a kutya elásva,akkor ez nem érdekes,de nekem eszembe jutott hogy a nagyobb monitornál olvasásnál,böngészésnl,többet(nagyobb mozdulatokat tesz) mozog a szemünk.
-
válasz
Hegyirabló #23232 üzenetére
Akkor nálad ez nem valószínű. De nekem ez okozta a problémát. Mondjuk nekem elfáradt a szemem is.
-
válasz
Hegyirabló #23230 üzenetére
Nekem addig fájt a fejem, míg nem lett szemüvegem, pedig csak -0.25, -0.5 dioptriás kellett. Utána megszűnt. Ugyanígy statik dolgoknál volt, amikor sokat olvastam gépen.
-
eladohardver
őstag
válasz
Hegyirabló #23228 üzenetére
😱 Fülcsengés... Őhhh azt mondanám mérjél vérnyomást mielőtt odaülsz, majd mikor már fáj fejed meg füled cseng... Ha nincs vérnyomásmérő, esetleg pulzusmérő...? Egy sima telefonnal is lehet pulzust mérni kamerával... Nem emlékszem az app-ra, de működik és pontos.
-
eladohardver
őstag
válasz
Iszol te eleget?
Sportolsz te eleget? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Szia!
Előre bocsátom azt a tényt hogy Én Nem vagyok orvos!
Viszont van egy sejtésem, ezért szeretném ha kipróbálnád azt hogy a magasabb kép frissítés böngészés közben, filmnézésnél vagy csak játékok közben okoz fejfájást neked.
Amennyiben csak játékok alatt okoz fejfájást a magas kép frissítés, akkor nem a monitorban lesz a hiba, hanem az okozza a bajt hogy a felhasználó vagyis te, nem tudod feldolgozni azt a rengeteg képi információt amit látsz. (ugyanis mozgó képek esetén a magasabb kép frissítés több információt is jelent)
Filmeknél ez nem jelentkezhet, és böngészés közben is jóval kevesebb a növekedés, statikus tartalom esetén pedig nincs is.
A másik lehetőség a PWM fényerő szabályozás lehetne, de az kisebb felbontáson is jelentkezne, de nem zárnám ki ezt a lehetőséget sem.
-
Sindare
csendes tag
válasz
Hegyirabló #19821 üzenetére
De ugyanazzal a kábellel a másik monitor hozza a tökéletes beállításokat. Mindegy, próba cseresznye, a hétvégén megnézem egy harmadik kábellel is, hátha csoda történik.
... de ha nem... mivel lenne még érdemes próbálkozni szerintetek?
-
Trevi
tag
válasz
Hegyirabló #7752 üzenetére
60hz alap a full hd monitoroknál ajánlott!
-
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7740 üzenetére
Igazán nincs mit.
Örülök, hogy sikerült!
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7738 üzenetére
Tartani nem kell a következményektől, de ha ez növeli a biztonságérzetedet akkor persze legyen tartalék kábel.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7734 üzenetére
Igazán nincs mit, esetleg megírhatnád majd, hogy bevált-e.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7731 üzenetére
Hali!
Lehet, hogy ez nem PnP képernyő?
Előfordulhat.Vagy lehet tán, hogy még is a kábel rossz?
Ha már úgy is általános megjelenítőnek látja, akkor a kábel végén a 12-es és a 15-ös lábat szedd ki (amennyiben VGA kábellel csatlakozik a monitor), mellyel letiltod a DDC csatornát.
Így bármit ráengedhetsz a monitorra.Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7729 üzenetére
Hali!
Mi az a DDC?
Az az a csatorna amelyen a monitor és a kártya kommunikálnak egymással. Ezért látja a kártya a monitor nevét ill. tulajdonságait.Az is lehet, hogy éppen a DDC akadályozza meg, hogy elállítsd tartósan a frissítést.
Azt nem figyeltem, hogy felismeri a notesz Acer kijelzőként
Ezt esetleg meg tudnád nézni?Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7727 üzenetére
Hali!
Szóval a noteszgép látja, hogy milyen monitor van rákötve. Bár attól, hogy a PC általános monitornak látja, attól még driverből akármit is be lehetne rá állítani.
Nem lehet, hogy a driverben le van tiltva a DDC?
Milyen oprendszer van az egyik ill. másik gépen és milyen grafikus kártya van egyikben, másikban?
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7723 üzenetére
Hali!
Az attól függ. Feltéve, hogy a vezeték DDC adatokat szállító pin-jei sértetlenek: vagy a monitor EEPROM-ja makkant meg, vagy a kártya azon része, amely az EDID adatokat olvassa.
Utóbbi esetben nem sokat tudsz tenni. Előbbi esetben fel lehet programozni egy chip-et a monitorod adataival és valahogy bevezetékezni a monitor és a kártya közé.
Esetleg, ha tudod akkor a monitort nézd meg egy másik karival, vagy a kártyáddal egy másik monitort.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Hegyirabló #7712 üzenetére
A kártya valamiért nem látja a monitor EDID-jét, szerintem. Valószínű ezért írja általános képernyőnek a Win.
Üdv,
J -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #7711 üzenetére
Érdekes, ilyenkor mindenki eltűnik...
-
El Kebir
őstag
válasz
Hegyirabló #7707 üzenetére
A windowst már jól megkeverted, mert "általános nem pnp képernyő"-ként kezeli a monitorod, miközben már jó régóta az összes monitor pnp (plug&play)...a monitor illesztőt telepítsd újra...
Pontosan milyen monitorral próbálkozol? Mert az lcd tft-k általában 60Hz-et tudnak, esetleg 75Hz-et (sokszor azt már csak kisebb felbontáson), ritka az amelyik többre képes.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #7706 üzenetére
Emellett van egy komolyabb problémám. Van egy Radeon 6790-es VGA-m. Nem tudom átállítani 60hz-nél magasabb frissítésre a kijelzőmet. Ha rádugom a noteszgépet, ott gond nélkül megy.
Illetve ha kipipálom a Catalystban ezt , akkor engedi átállítani itt .
De ha újraindítom a gépet, akkor megint visszaáll 60hz-re .
Nem tudja valaki, mitől van ez?
-
Mustármag
őstag
válasz
Hegyirabló #7597 üzenetére
Ennek a hírnek örülök!
Elfelejtettem írni hogy egy LG M2780D típusú Led Monitor Tv-röl van szó! -
misx
senior tag
válasz
Hegyirabló #2737 üzenetére
1440x900
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest