- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz
Pityu. #17414 üzenetére
A hálózati feszültség lehet eltérő különböző helyeken, de attól még butaságnak tartom az erre való hivatkozást, a konkrét esetben.
Ha új korától ilyen, az lehet ártalmatlan mechanikus rezgés, hanghatás, ami a PWM működésének sok esetben természetes velejárója. Ha elhasználódás során jött elő, akkor is lehet ugyanaz, illetve meg kell vizsgálni, főleg a kondenzátorokat.
Ha nem található hibás alkatrész, egyszerűen csak zúg valamelyik trafó / tekercs, akkor valamilyen barkácsmegoldással lehetne próbálkozni.
-
kasa85
őstag
válasz
Pityu. #15924 üzenetére
Pedig bocsi lehet téves a PWM es monitorok villognak ezt észre veszed vedd fel a telefonodat tedd kamerásba,és ha hullámzik PWM es a monitor helyenként jeleníti meg gyorsan a képet ezáltal kevesebb a fogyasztása.A vibráció amit nem látsz 12 óra egy huzamban érzed ha be csukod a szemed mintha vibrálna mintha diszkó lenne.Fogj egy telót meglátod PWM es a kijelző hosszú használat nézés során fárasztja a szemet,de nagyon.Keresd fel OldArtist ő Monitor guru nincs amit nem tudna szóval ajánlom őt nagyon szívesen,ha tudtam segíteni örülök
Ja igen kamerával a víz sintes sötét fehér csíkokat keresd akkor PWM.
-
Mikisys
őstag
válasz
Pityu. #15918 üzenetére
Ez, sajnos konstrukciós hiba.
Előfordul némely monitoroknál és TV-készülékeknél, számítógép tápegységeknél is ez a sípolós jelenség.
Függhet a fényerőtől, a képtartalomtól, a tápegység-inverter áramkör terhelésétől és belső hanyag szerelési, rögzítési és alkatrész hibáktól.
Ha zavar, akkor próbáld meg eladni, vagy elcserélni valakivel, akit nem zavar a sípolás.
Jobb megoldás sajnos nincs, a szerviz sem tud segíteni, mint írod, visszaküldik. Hiszen, a monitor működik megfelelően, a jelenség nem hiba az Ő szempontjukból, - bár a jelenséget okozó alkatrészt kicserélhetnék akkor is egy újra, ami vélhetően egy darabig nem fog sípolni.....
Elég szomorú, hogy tehetetlen a vásárló ilyen esetekben.Üdv!
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Pityu. #15918 üzenetére
Egyébként a szervizesek azt mondták,ha mondjuk 2 hónapos lenne a monitor akkor lehetne esélyem de régebbi garanciával nem.Ez fura a garancia garancia szerintem.Ja meg azt mondták,ezek a monitorok már biztos az elején is zúgtak volna,mior én anno állítgattam egy hangot sem adott ki.
-
Tikakukac
titán
-
Mikisys
őstag
válasz
Pityu. #15334 üzenetére
Igen, Én írtam, ne hagyd magad!
Ha zavaró a sípolása a monitornak, függetlenül attól, hogy a szervizes hallja, vagy mit ír erről a szerviz, vagy a gyártó, akkor is kötelesek javítani rajta, vagy kicserélni a sipoló tápegységet, vagy annak alkatrészét.
Ha a szerviz nem hajlandó ezzel foglalkozni, akkor bejegyzést kell ott azonnal írni a Vásárlók könyvébe és irány a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség és ott is lehet panaszt tenni, azok majd intézkednek.
Ha a sípolásról tudomása van/volt a szerviznek, a forgalmazónak, gyártónak, akkor erre a vevő figyelmét előre fel kellett volna hívni, tájékoztatva, hogy előfordulhat ilyen jelenség, ami nem hiba, csak "jellegzetesség".
Mivel ez szerintem nem szerepel a leírásában, így marad a javíttatás, csere, vagy Fogyasztóvédelem.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
Pityu. #15323 üzenetére
Vidd el a szervizbe és kérj egy tápegység felújítást, mert zavar a monitor-tápegységének a hangja és az ebből adódó aggodalom, hogy nagyobb hibája is lehetséges.
Ezt meg kell, hogy csinálják, pláne, hogy még garanciális.
Mindegy, hogy mekkora a fényerő, csöndben kell lennie, ha nem, akkor javíttatás, csere, stb.Üdv!
-
venndi
csendes tag
válasz
Pityu. #15321 üzenetére
Köszi Tikakukac és Pityu.
Igen, kb ilyen, de attól függ milyen szögből nézem. Ha lentebbről, akkor alul teljesen jó, ha peig kicsit felülről nézem, akkor pedig a fenti rész az észrevehetetlen...szóval ha középről, akkor kicsit észrevehető lentről is és fentről is.
Nem tudom, hogy a szín és a világosság szabályozásával csökken-e...én mindent alapjáraton hagytam...a szín is és a világosság is 75-ön van. Mondjuk logikus hogy az 50 lenne a standard, hiszen 0-100-ig lehet állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest