- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5765 üzenetére
Direkt nincs átjárás a felső és az alsó sínek között?
-
ArthurShelby
addikt
Modellvasút+macska [link]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5706 üzenetére
Hangsúlyozom
-
ArthurShelby
addikt
válasz
marciart11 #5681 üzenetére
Ilyenkor van, mikor a fehérnépség kiakad, hogy már nem lehet lépni a lakásban, és egy nap alatt be is következik a baleset, mert nem figyel oda annyira, mint a társaság hím egyedei, és belerúg véletlen valamibe.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
OceanStorm #5645 üzenetére
Akkor tévedtem (bár az emberi dolog
)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
OceanStorm #5639 üzenetére
Jó kis roco gumiágyas sínek.
Nekem is ilyen van. (és ugyanígy tud lyuk lenni 2 elem között) -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5634 üzenetére
Ma a nyugati fele síntörés volt, az egy nehéz nap reggele volt számomra
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5631 üzenetére
Csak mert engem is izgatott a dolog (bár a te elmagyarázásodból is értettem) [link]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5611 üzenetére
Jut eszembe a felső vezetékben váltóáram megy?
Szóval minden mozdony, ami egyenáramos alulról, az felülről váltóáramot kap? -
ArthurShelby
addikt
válasz
prime_adam #5581 üzenetére
Igen, nálam így van legalább is.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5577 üzenetére
"Vagyis a mai gyártók próbálnak minél szélesebb rétegeket megtalálni a termékekkel és ehhez kell az olcsóság."
Azért a vasútmodellezés sosem volt egy olcsó sport/hobby, sosem volt a szegények sportja. Én nem érzem, hogy árban olcsóbb lett. -
ArthurShelby
addikt
válasz
OceanStorm #5519 üzenetére
A roco geoline sín megszűnik, visszatért a régebbi gumi ágyazatos (amilyen nekem van)
Mondjuk a logikájukat nem értem. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5511 üzenetére
Gratula!
A háttérben az egy hp6910p?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5498 üzenetére
Az, hogy milyen a környezet, azt az emberek alakítják. Jófejek, értelmesek, intelligensek, bunkók, pénzéhesek...
Nekem most az volt a lelombozó abban, amit meséltél, hogy ennyire a pénz irányít/beszél/ugat. Nyilván Angliában jobban keresnek az emberek (jobb kedvűek is esetleg, mert történelmileg szerencsésebbek), esetleg több idejük is van a kis vasútjukkal foglalkozni (kevesebb a munka), de ettől még lehetne egy jó kis összetartó társaság, és nem azt nézni, hogy hol lehet még egy kis pénzt kihozni a dologból. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5496 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményt/hosszú választ!
"Ennek persze oka van, mert a Temofesztről távol maradó csapatok egy önálló kiállítást rendeznek 2015-óta a Temofeszttel hajszál pontosan megegyező időben, a város másik végén."
Ennek mi a neve, és hol, azt esetleg tudod? -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5493 üzenetére
Bp-i vagyok, csak hát oda is el kell menni
(itt meg a gép előtt könnyebb bár kevésbé lényegre törőbb olvasni).
Erről a Temofeszt-ről sajnos még nem hallottam (ez az én saram). Itt regisztrálni kell, ingyenes? -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5490 üzenetére
Ezt linkelte elsőre a kolléga
[link]
-
ArthurShelby
addikt
Az első cikk amit linkeltél, nagyon hasznos, de még mindig maradt pár kérdésem.
A második cikk talán nem annyira jó (bár érdekes, mint tapasztalat, vélemény).Kérések: (mind digitális)
1. Ha a sínben egyenáram megy (én így tudom), akkor hogy mehet mellete még extra információ is váltóáramként? Az egyenáram miért nem annullálja azt, hiszen az minden frekvenciát kiolt (gondolom).
(egyébként én eddig azt hittem, hogy rádiósan megy)
2. Továbbra sem tudom/értem, hogy mondjuk egy piros lámpánál miért áll meg a vonat. -
ArthurShelby
addikt
Nem tudom digitálisban ki van otthon, de annál hogy működik a lámpa?
Illetve hogy lehet irányítani (váltó irányítóval?), durván mennyibe kerül?
A másik ami érdekelne, a hangegység (v nem tudom hogy nevezik), szóval hogy lehet megcsinálni, hogy dudáljon a mozdony? Emlékeim szerint ez is aránytalanul drága (de úgy mennyi, és miért?). -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5479 üzenetére
Csak csorgatom a nyálam.
Most nézem, hogy a sínt csavarral fogadtad le. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5477 üzenetére
De már látszódik, hogy milyen király lesz.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5473 üzenetére
Nagyon baró!! Jól néz ki nagyon!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5465 üzenetére
A marklint nem nagyon ismerem, csak azt tudom, hogy drága, márkás és minőségi (meg hogy középen is van egy sín, és most már értem is hogy miért).
Viszont ha jól értem, akkor a mozdonynak is marklin-nek kell lenni. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Quasi_modo #5462 üzenetére
Nekem kevésbé van rálátásom, de én olyan 35-65%-ra tippelem az analóg javára.
Meg az analógnál szerintem jobban lehet mókolni. Mármint ott neked kell megcsinálni/bekötni. A digitálisnál, meg bele kell tenni, és be kell programozni, hogy hányas. De nincs meg a vezetékeléses feeling.
Meg az ár miatt is jobban megy az analóg. Főleg akinek már megvan a saját cucca analógra (pl lámpa/szemafor) nem fog digitálisat venni (váltani), hogy a régit kidobja.
Anno a roco használatijában is nem véletlen volt részletezve több helyen is, hogy hogy kell összekötni a digitális és az analóg pályát. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5459 üzenetére
Köszönöm szépen!
Viszont mivel digitális sokkal drágább, és kevésbé javítható gondolom. Kíváncsi vagyok mit mondanak majd a rossz (kék, világítós) távirányíthatóra (hogy javítható-e, vagy csak cserélhető). Anno cserélhettük volna garanciába, csak kellett a világítós funkciója miatt.
Így néz ki egyébként az alapszett. És így néz ki nálam a távirányítózás, csak az egyik mellék helyén váltó irányító van. Így néz ki a kék.
Egy hibát még elfejtettem mondani. Ugyanis ez a gumírozott sín olyan szempontból rossz, hogy a váltóknál vágni kell, mivel túl széles, és anno nem a legszebben sikerült a vágás (igaz nem is egyszerű feladat). -
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Most találtam meg ezt a topikot.
Apukámnak volt még anno pico vasútja, aztán kb 10éve kaptam karácsonyra én is (akkor még nem volt válság). De ez már roco, és a mozdonyokat külön tudom irányítani egyenként (állandó a fesz a sínekben), még a gumi talpas sín (bár így utólag úgy tudom akkor volt kifutó modell már).
Alapból kaptam egy start kit-et (sima kör) plusz síneket hozzá (2 tojáskor, 4 váltó). Aztán időközben bővült a pálya (főleg következő karácsonykor), lett angolváltó, az egy belső vágány (állomás), meg a külső kör is kijjebb ment.
Időközben az összes váltó távirányítható lett (valamilyen modul kell bele), lett váltó távirányító is és egy másodlagos távirányító.
Problémák:
Lehet, hogy sokat volt fönn a sín és koszos lett, vagy a mozdonyok lettek koszosak, de néha nem kapnak/vesznek föl áramot (lehet hogy már relatíve túl nagy a pálya, és csak egy helyen kap áramot (a startkitből származik az elem). Lehet a mozdony moduljai rosszak?
Távirányítóból 3 van (egy jó sima fő piros, egy rossz sima mellék kék, és egy jó váltóirányító). A kéket azért szeretjük, mert annak a gombjai átlátszóak, és tud világítani (látszik pl, hogy a világítás, f3...be van e kapcsolva. Viszont nem lehet fő irányítóként használni (nem lesz áram a sínben), és csak később lehet bedugni, mint a főtávirányítót (mert annak az újraindulását okozza, viszont ha az már betöltött, akkor már be lehet dugni). Ez okozhat-e valamilyen hibát a rendszerben (elront e valamit)?Egyébként van egy v43-masom (még a legelején kaptam), 2 taurus-om és egy startkit-es dízelmozdonyom.
Kocsikból a 2 kicsit startkit-es teherszállító, 2 magyar utasszállító (1, 2 osztály), és apukám régijei (a legjobb a világító étkező kocsi)
Egyébként már rég volt felállítva a pálya, meg már én is öreg lettem azóta
, de megörültem, hogy megtaláltam ezt a topikot
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HBO Max
- Androidos tablet topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest