- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pirosvilamos #5982 üzenetére
Kisebb rozsda foltoknál is?
Most próbálom amim van abból kihozni a lehető legjobbat. A profilsín baromi drága
-
hargi
újonc
válasz
pirosvilamos #5808 üzenetére
Köszönöm válaszod!!!!!!
-
hargi
újonc
válasz
pirosvilamos #5806 üzenetére
Tillig EW1
-
prime_adam
aktív tag
válasz
pirosvilamos #5580 üzenetére
Ez komoly?
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #5553 üzenetére
Sokáig nekünk is úgy volt, igaz, nem porosodott, de nem is láttuk, így meg, ha nem is hajtom őket, de minden nap gyönyörködhetem bennük.
Nálad, a különböző méretarány egymás mellett különösen érdekes lehetne !
Egyszer majd csak lesz rá lehetőséged !Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #5547 üzenetére
A fenti linken megtalálható a rendezvény pontos definíciója.
Itt kimondottan modellvasútról szól a nóta.Mondjuk azt mindenki nagyon jól tudja, hogy amióta összeugrottak a másik nagy modellező csapattal, azóta ilyen gyenge a felhozatal. Tavaj már lego vasút sem volt. Idén sem lesz mellesleg.
Tény hogy valamivel fel akarják tölteni a fűtőházat, de szerintem marhaság. Inkább a kevesebb de több elvét követném. A falon túli rész kimondottan az RC modellekről fog szólni a fűtőházban.
Érdekes, meg szép is de köze semmi a vasútmodellezéshez.
Harminc évvel ezelőtt ha volt egy kiállítás Keletiben, Fradiban, stb, talán ha tíz asztal volt, de akkora tömeg, hogy az ember alig fért oda az asztalokhoz. Azután egyszer csak rengeteg kiállítás és asztal lett. A végén meg jött a szokásos veszekedés a pénzen. Utána meg egymás szivatása.
Tuti idén is rászerveznek a Temofesztre, Budapest másik végén. -
athomi
veterán
válasz
pirosvilamos #5407 üzenetére
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
pirosvilamos #5213 üzenetére
Igen. Régen a Piko N-ben és H0-ban gyártott. Most szélesebb a paletta.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #5194 üzenetére
Zsombor Varga néven fut a versenyző a Facebookon. Pesten, a VII. kerületben, az Izabella utcában lakik.
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #5181 üzenetére
Kevesebbre emlékeztem, 20 körül, mint a NOHABok valaha.
Üdv.
-
ztibor
senior tag
válasz
pirosvilamos #5072 üzenetére
Nem várok vagyonokat, csak szeretném belőni mit érhetnek, mert nekem nincs rá szükségem, így annyiért megy el amennyiért elmegy
A Ludmilla az a nagy mozdony gondolom, mert most hogy mondtad találtam egy beazonosíthatatlan nehéz dolgot, és most belepróbáltam pont belepasszol és bepattant a közepébe
A BR55 az a gőzös?
Az ilyen infok érdekelnének, hogy legalább megtudjam hirdetni :-) -
ztibor
senior tag
válasz
pirosvilamos #5069 üzenetére
H0 az biztos, ennyire még emlékszem a régmúltból :-)
Holnapra lövök pár képet, és előre is köszönöm a segítséget.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #5064 üzenetére
Igen keskeny ablakosról beszélünk. Abból volt két hosszúságban gyártva kocsi, volt olyan rövid, mint ez amiről beszélünk és a hosszabb háromtengelyes verzió. A kéttengelyes kivitel nekem nem jött be, a háromtengelyes az rendben volt kivitelezés szempontjából. Ott amivel nem igazán voltam kibékülve a középső tengely függőleges irányú elmozdulásának hiánya. Vagy túl kicsi mértéke. Pályahibákra, különösen ugye ívekben, nagyon érzékenyek voltak.
-
OceanStorm
tag
válasz
pirosvilamos #4898 üzenetére
A Marklin "DC" kerekek 2 nap alatt értek ide, és 1200 Ft volt a posta, igaz nem volt hozzá tracking. A WP kocsit illetve a Walthers trélerszállítót rendeltem még németből, mindkettő kevesebb mint egy hét alatt megjött 2-3 ezer pk-ért. Európa még annyira nem vészes, de Amerika már egy elég nagy lehúzás sajnos, extra még az állam is megpróbál nyerészkedni ha fennakad a csomag a vámon.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4898 üzenetére
Köszi!
Temofeszt októberben, A pálya meg ott lesz felépítve, simán belefér.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4896 üzenetére
Szerintem inkább valami ilyesmi lehet. A piros színű kereszt aminek kicsit nehezebb mutatvány a beszerzése. Bár a német EBAY-on nem lehetetlen. Ott csupán az a vicc, nagy valószínűséggel több a posta mint maga a vágányelem.
Legyártatni, legyártani is egy megoldás lenne, de ha a kiállításon egy authentikus Märklin M pályát akarunk összerakni, akkor rendesen megbontaná az összhangot két kisszériás, mi több egyedi építésű keresztdarab.
Mindent egybevetve, nem lehetetlen a dolog felépítése, 5202-es váltó van a lírás részeket pedig akár 5117-es váltókkal is meg lehet építeni, akkor növekszik a vágányok távolsága kb 1 cm-el. Peronok kiképzésénél nem utolsó szempont. -
hanzohattori
csendes tag
válasz
pirosvilamos #4805 üzenetére
Hali!
Ezeket (sem) adom el, most vettem egy 10-esért egy Z-s asztalt, a terep egy része és az épületek hiányoznak csak, a vágányok szinte mind, felső vezetékek egy része rajta van. A gördülőállomány egy vitrines gyűjtőé volt nem mentek egy cm-t sem (a gyári zsír beleszáradt a mozdonyokba, ripityomra szedés, tisztítás összerakás után kiválóan mennek) -
pchris
tag
válasz
pirosvilamos #4749 üzenetére
Szia!
Elméletileg jön már valahol egy német nyelvű példány a keresett piko pályatervekből, de azért minden ötletet szívesen fogadok, úgyhogy ha megadnád privátban a forrást...
Előre is köszönöm!
Ha megjön a füzet, beszkennelem, és igény esetén megosztom.
Üdv
Krisztián -
pchris
tag
válasz
pirosvilamos #4745 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Az elv mindkét trafóban ugyanaz. Sikerült is bekötnöm, működik szépen.
Üdv
Krisztián -
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #4730 üzenetére
No,erről is lemaradtam sajnos, külföldön vagyok.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4730 üzenetére
11 ok. temofeszt. 24-ről mit tudtok? Lesz valami buli 23-án?
-
MaciG
addikt
válasz
pirosvilamos #4709 üzenetére
Köszi. Szolnok az nem is lenne messze. Majd ha tudsz pontos részleteket, mikor,hol, akkor majd oszd már meg itt is légyszi.
-
sysrq
őstag
válasz
pirosvilamos #4610 üzenetére
Tizenévig úgy volt a fénykép után tehettem vissza rosszul. Nem nyerni akarok rajta csak bántana ha 3 forintért eladnám másnap meg 3000 látnám viszont hirdetve. A modellezés mindig szűk kör, ha ismertek valakit a ki TT-zik és nincs anyagilag elengedve, vagy ifjú titán( és nem három hónapi fellángolás részéről a modellezés) aki most építi a járműparkját annak ingyen is odaadom, gondolom őt nem zavarja majd hogy törött. A gumigyűrűn látszik sokat nem ment, de egy olajozás biztos ráfér.
-
sysrq
őstag
válasz
pirosvilamos #4608 üzenetére
Igen, ilyen, az első karom törőt, a kürt meg van.
Az érdeklődők az itteni apróhirdetéseket is böngészik, vagy menjek az index fórumára? -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4581 üzenetére
Jogos, ott a pont! Elszoktam én már a sok nullától. Itt nem divat az árcédulán telefonszám méretű összeget írni.
Kivétel ez alól a Rolls-Royce, Ferrari és Lamorghini szalon. Na ott láttam szép nagy számokat még angol fontban is.Na persze csak nézelődni mentünk be!
Viszont a 180 ezer az azért húzós lenne, még Marklinban is egy V200-ért. Ha esetleg 0-ás vagy 1-es méret akkor talán. De aki zsebre tesz egy 0-ás vagy 1-es mozdonyt az valószínű, hogy valami földönkívüli, mer legalább három méteres ürgének kell lennie.
-
Sarakrael
csendes tag
válasz
pirosvilamos #4574 üzenetére
Nem értek a modellvasútakhoz. A vasút kb. egyharmada kilógott a férfi zsebéből, az én zsebem mélysége kb. 20 centi, szóval ha tippelnem kellene, akkor ez úgy 25-30 centi lehetett. Lehet, hogy egy 300 forintos bovli volt, de az én laikus szememmel pont ugyanúgy nézett ki, mint a linkelt modell, valamint szerintem az sem véletlen egybeesés, hogy a férfi szinte pontosan azt az árat mondta, mint amit az Ebay-en láttam.
Elnézést kérek, ha a hozzá nem értésemmel, és esetleges tévképzeteimmel zavartam. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4519 üzenetére
Zsír!
Állapot? Esetleg kép róluk? Per darab ár? -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4517 üzenetére
A Marklinből melyik? Kék vagy fehér házas? Kék házas esetleg érdekelne...
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #4514 üzenetére
A fehér, vagy csontszínű billentyűsoros kapcsoló pultot kerestem, amit nyomni is lehet és felhajtva folyamatosan is bekapcsolva lehet tartani, de azt végül leltem itthon.
Viszont a sárga, nyomógombos pultból már nincsen, az érdekelne !Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4468 üzenetére
Ammás...
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4464 üzenetére
PECO Z flexi sín? valamivel olcsóbban kijönnél vele. Még magyar viszonylatban is. Itt 4.49L egy darab, de ha jól láttam a Medikernél 1400 huf körül van darabja.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
pirosvilamos #4301 üzenetére
Én is a dátumot kerestem rajta.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #4301 üzenetére
Naná ott leszek! Október 10-12 a dátum. 10-től nyit a kiállítás.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #4266 üzenetére
Már jó ideje létezik analoghoz is. Füstolajból 1-2 csepp kell!
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
pirosvilamos #4157 üzenetére
Alig bírtam eladni
Gondolom azért, mert a krokodil típusok alapvetően nem az olcsó kategóriás modellek közé tartoznak. -
Aaron14
őstag
válasz
pirosvilamos #4046 üzenetére
Eladó sorba kerültek vasútmodelljeim:
ALAPKÉSZLET
Roco Digitális Alapkészlet "A+B" HO Lokmaus 2MOZDONY
Roco DB-AG BR 215 63490VAGONOK
Roco ÖBB HO 45520Roco DR HO 45498
Roco SBB HO 2.KL. 44972
Roco SBB HO 1.KL. 44971
Roco DR HO 47741
Roco DBAG HO 47633
Roco DR HO 46909
JÁRMŰ
Roco MB 1850 1915SÍNEK
Roco 42533Roco 42532
Roco 42524 6xR4 x2
Roco 42538 Wl15
Roco 42539 Wr15 x3
12 darab 91 cm-es formázható
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
pirosvilamos #3853 üzenetére
Hogy őszinte legyek kinézetre tetszik, de jelen állapotában használhatatlan. Súly nélkül meg sem nyekken, ha viszont benne van, akkor megindul a motor, de felemeli az orrát.
-
alexnowan
aktív tag
válasz
pirosvilamos #3750 üzenetére
Szia!
Biztos lehet, de az ára....
A boltban mondták hogy próbáljam inkább így.De ha Te tudsz olcsón, szólj!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
pirosvilamos #3426 üzenetére
Ez nem keskeny nyomköz, hanem normál és bizony az üszögi rendező.
Bár a bányához tartozott, de ez a rész a régi erőmű és az azt körülvevő épületegyüttes és az azt kiszolgáló szénelőkészítő.
Maguk a bányák a két kiágazás másik végén helyezkedtek el, bár az egyiktől később részben, majd végig kihordószalagot építettek a város mellett.
Itt előrébb a Szentborbála-híd alatt, ahol a remiz véget ér és becsatlakozik az egykori 64-es fővonalba még ott lapul a géppuskafészek a borkorban.
Sajnos a vágányok nagy része már eltűnt és nem feltétlen azért, mert valaki fel akarta szedni őket.
Ez az utolsó videó, amiben még be tudott jutni az M43-as: [link]
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #3426 üzenetére
Hali!
Pár képet fellőhetnél arról a Z csodáról, érdekel a téma!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
pirosvilamos #3424 üzenetére
Oh.
Köszönöm a gyors válasz!
Legalább, ha egyszer rám szakad a nemzeti bank, nem kell mozdonyt is építenem.
Max. át egy meglévőt. Félek a tervek megvalósítása már akkor megbukna, ha az épületeket kéne valamilyen formában reprodukálni. Cseppet sem hétköznapi kocka tömbök ugyanis, amit hamar el lehetne intézni egy ügyes kartondobozzal...
Pár kép a linken. (elég nagyok amúgy). Hátha valaki kedvet kap.
Sajnos attól tartok, hogy hamarosan max. modellen láthatjuk ezt a helyet már csak viszont. Egyre gyakrabban mászkál a másik oldalon a dózer, ami a korábbi események után semmi jót nem sejtet...
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #3078 üzenetére
Igazad van! Ezt természetesen külön fejezetben kitárgyaljuk, a delta és hurok kapcsolás rejtelmeit!
Monjuk nekem különösebb problémát nem okoz a Marklinnél. A három sínes rendszer egyetlen előnye, nem kell semmi szakasz szigetelés szabadon építhetsz amit akarsz, mert a középső sín önmagába tér vissza. De vissza a kétsínes üzemhez, valóban evvel kapcsolatban keresek majd a neten anyagot, h. ne kelljen szkennelni. De! Az oldalamról le lehet tölteni A Gerhard Torst féle vasútmodellezés könyvet, szerintem abban benne van delta is hurok is!
-
MaciG
addikt
válasz
pirosvilamos #2897 üzenetére
Az lehet ,csak sajna nekem a legtöbb ilyen kiállítás eléggé messze van azt meg mindig csak utólag tudom meg ,hogy volt.
-
sztii
újonc
válasz
pirosvilamos #2873 üzenetére
Szia!
A postavagon hiányosságát leszámítva nagyon szép állapotban van, ráadásul eredeti állapotában, dobozában. Szerintem mindenképp megér ennyit, sőt...
Persze kinek hogy...
Azért tettem fel ide is, hogy hátha akad,akinek éppen ez hiányzik. Remélem így lesz. Meglátjuk... -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2871 üzenetére
[http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_modell/vasutmodell/vasuti_terepasztal_1564197977.html]
H0 Piko u profilos sinekkel -
MaciG
addikt
válasz
pirosvilamos #2845 üzenetére
Köszi. Erről valami bővebb infó?
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2845 üzenetére
Áh, ez nagyon jó, megnézzük !!
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
pirosvilamos #2831 üzenetére
Bútorlap
-
vasi89
őstag
válasz
pirosvilamos #2804 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek. Egyenlőre ismerkedek a modellezés ezen ágával de elsőként a váltók elektromosításáttervezem.
-
vasi89
őstag
válasz
pirosvilamos #2797 üzenetére
most kezdtem el a dolgot úgy h ebben a témában elég kezdő vagyok, de lényegében erre voltam kíváncsi h kell e újabb trafó is.
http://shop.modell.hu/piko-57111-startszett-gozos-teherkocsik-4015615571117.html
egyébként ezzel az alap startszettel rendelkezem egyenlőre
Meg annyi kérdésem lenne még, hogy esetleg valami nagyobb fórum/weboldal ami vasútmodellezéssel foglalkozik és magyar olyan létezik? mert nem nagyon találtam semmit, pedig fórumról sokat megtudhat az ember.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2799 üzenetére
Én is. De ezt kaptam, és nagyon megtetszett. Hatalmas a különbség az eddig itthon lévő modellek és eközött a szett között. Ez nem csak úgy össze van rakva. Ezt megcsinálták. A mozdony alján egyedi gyári azonosító szám. Z amúgy sem játszana, horror ára van. Ez jópofa, akár a szőnyegen is össze lehet rakni. Tekintettel a töltéses sínre, kosz nem nagyon tud bejutni a mozdonyba. A párhuzamos körök, meg érdekesek. a nagyjából 760 mm-es körön belül lehet összerakni egy mégkisebb kört ez összesen nyolc sínből áll mint a TT legkisebb köre. Persze vannak nagyobb átmérőjű körök is.
Ha már kaptam, marad a cucc. Műszaki érdekesség is, bár a marklin és pl. már a piko is gyárt AC vonatokat a mai napig. Mindössze az irányváltás fura egy kicsit. Egy pillanatra fel kell tekerni a trafót maximumra ekkor a 24 volt hatására átkapcsolja a mozdony a menetirányát. Ezt szerintem valami nyomó gombbal kellene megoldani a trafón kívül. Meg is oldható, mert van a trafónak egy 0, egy 7-16/24 és egy fix 24 voltos kivezetése. Ahogy képeket nézegettem, a nagyobb tápegységeken mintha lenne ilyen gomb, ami fordítja a menetirányt, persze nem biztos. Ez egy teljesen új terület, még csak kostolgatom.
Ettől függetlenül a két zeuke kardán kéne, ha találsz, mert láev motor még mindíg c vágányon vesztegel és az utasok már nagyon türelmetlenek! A gőzmozdonyos pótszerelvény nem olyan komfortos, mint a GANZ motorkocsi :-) -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2788 üzenetére
Üdv!
Azt igen megköszönném. LÁEV motorvonat áll kardánhiány miatt. Ha van és 7-én leszel a börzén kibaktatok érte mindenképpen!
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2767 üzenetére
Szevasz
Nekem Keszthely is nagyon jó volt, azért az sem kicsi és Magyar !!!
Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2704 üzenetére
Árak jöhetnek akár priviben is. Egy gyorsvonat kocsi az kellene. Forgóvázak is időszerűek lennének, elkészült két újabb bax kocsiszekrény az erdei vasutamra.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2702 üzenetére
TT gyorsvonat kocsi? Lehet régi Zeuke is, az Y kocsi előtti konstrukció. 1db. kellene.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2700 üzenetére
Üdv!
Konkrétan nem, csak nézelődni mennék. Szombaton voltunk a Pecsában a bolhapiacon, ott is szokott lenni egy ember, de most nagyon gyenge volt a kínálat nála. Lehet elnézek Lángba, csak a móka kedvéért.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2683 üzenetére
Hi!
No pont ezért kellene mellék kocsi, mivel két motorkocsim van nekem is. -
pirosvilamos
tag
válasz
pirosvilamos #2667 üzenetére
természetesen elbaxtam a linket...
www.rocket-modell.hu
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos #2593 üzenetére
14:30-15:00 pont jó lenne.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos #2591 üzenetére
Csütörtökön a Keletinél jó lehet. Attól függ, mikor.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos #2589 üzenetére
Rendben, ha tudsz, gyere. Szólok, ha idő közben elvisznek valamit.
Félrerakni neked már nem tudom.
-
kardy79
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2580 üzenetére
Szia ! A motor és a súly benne van , a teljes hajtás lánc hiányzik belőle. : a két kardán , elosztófogaskerék , meg a tengely két fogaskerékkel. Köszönöm ! Fényképet tudsz dobni a Mail cimemre , hogy milyen alkatrészeket találtál hozzá? Köszi !
-
kardy79
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2569 üzenetére
Szia ! Köszönöm , de már szereztem egyet . A BR 130 as hajtást sikerült megnézzni az alkatrészes dobozban? Köszi mégegyszer a segitséget !
-
kardy79
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2560 üzenetére
Szia ! Köszönöm a segitségedet ! Az alsó súly megvan , inkább alkatrész kellene. A motorból kijövő tengely is megvan, amin egy kis fogaskerék van. De útána nincsen semmi ! Nincs szivem széttbontani alkatrésznek a hajtás miatt.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2538 üzenetére
Semmi gond!
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2533 üzenetére
Nem inkább 4cm/m?
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2533 üzenetére
Hú, akkor nekünk jó erős emelkedőnk van, az 1m-en majdenm 10cm-t emelkedik !!!
A mozdony felmegy simán önmagában, bármelyik, de még egy rövidebb szerelvénnyel, 5-6 kisebb teherkocsival, vagy kettő személykocsival is fel tud menni a mozdonyok többsége.
A legjobban a NOHABok és a BR56-os, dupla tapadógyűrűs gőzös bírja.Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2524 üzenetére
Az tény, hogy a pálya már nem teljesen sik, anno kartonokra épült a pálya, a kartonok mára viszont már megsülyedtek, vetemedtek
Ez évben tervezem a pálya átdolgozását egy fixebb alapra.Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2523 üzenetére
Az jó, akkor majd értekezünk ez ügyben is !
Erre figyelni fogok, mikor megállitom a szerelvényt, visszamenetbe kapcsolom a mozdonyt, hogy picit megtolja a szerelvényt (ha nem eleve úgy álltam oda), gondolom, akkor nem fognak feszülni a kapcsok.
Köszi !Üdv.:
-
Nospa-pa
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2525 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Még tervezés alatt áll...az asszonynak lenne...Én H0-ban utazom...
Üdv: Nospa-pa
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2513 üzenetére
Szevasz
Az a helyzet, hogy emlékeim szerint, ha kézzel lenyomom sem akar rendesen leakasztani, de elektromosan működtetve semmiképpen sem emel ki elégg !
Lehet, épp egy selejtes példányt fogtam ki.
Lötyög az egész emelő lapja, alég gyenge alkotmánynak látszik.Üdv.:
-
sipos8
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2488 üzenetére
Helló
Sima síneket,parafából CNC-vel csinálok alá ágyazatot.Nem muszáj a Tillig,ha van más is ilyen ívekkel akkor az is jó.
Ha kell Wintrack van 7.0-om crackelve,ha kell szívesen át küldöm.Ja és a TT-nek milyen magasság kell az alagutakba?Most 10cm-re van állítva gondolom ez kicsit sok.Köszönöm a segítséged.
További szép napot -
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2475 üzenetére
Persze, nem 90 fokos kereszteződést akartam csinálni, az csak a a rajzon nézki annak !
Elvilg a váltókhoz kellene passzoljon a kereszt, de sehogysem megy szimmetrikusan a két oldala, az agyik váltóhoz után feles egyenes a másik után pedig negyed+kb. egy 5 talfás darab kéne !
Ezt nem értem, hogy miért nem szimmetrikusan két negyedes, vagy két felessel jön össze.De végülis nem teszek oda keresztet, mert nem feltétlen fontos, meg lehet oldani anélkül is.
Egyelőre csak a nagy (enyhébb szögű) keresztnek találtam értelmes helyet.
Üdv.:
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2478 üzenetére
Fent vagy az indexen?
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2471 üzenetére
Egy adag Gleisplane-t meg, egyebeket letöltöttem netről, azt bogarászom át, csak lesz benne valami használható infó !
Üdv.:
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2471 üzenetére
Fel kéne egyszer jutni Pestre a börzére. Még ebben az évtizedben szeretném megvalósítani a dolgot
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2467 üzenetére
Szevasz
Ok, köszi, utánanézek !
Ez az egyik problémám, a másik, hogy valahogy a kisebbik kereszt szögével sem tudok mit kezdeni, mert két váltóval összeépitve valahogy nem passzol a váltó és a kereszt szöge !
Ezért kérdeztem, hogy tervezték ezt annak ideján, milyen elemekből összerakva.Üdv.:
-
Ramius
őstag
válasz
pirosvilamos #2438 üzenetére
Ez bizony nagyon jó hely
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2422 üzenetére
Fincsi...
Ha én nem tudok menni akkor rádumálom hugomékat, hogy menjenek el hozzád. Ők is csípik a vasutazást, Lacának is van egy kicsi N-es terepasztala. Még lehet valami N-es cuccot el is nyomhatsz neki.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2419 üzenetére
Üdv!
Igazából szerettem volna eljutni a börzére. Közbejött a mindenki karácsonya című rendezvény itt nálunk, ahol megint csak villanyvonatozni kellett egyet. Most nem pénzért, hanem a helybeli gyereksereg szórakoztatására.
Maradt még forgóváz? A következő börzére már mindenképpen megyek, ha mégsem, akkor tesómékat elugrasztom, végül is Fótról kicsit közelebb van a Láng mint innen Eger mellől. Kellenek az alvázak, mert két bax kocsi itt ácsorog futóművek nélkül és már a pályán lenne a helyük, nem beszélve arról, hogy egy újabb mozdony is kellene, mert lenne vontatási feladat bőven és az egy szem Mk-48am kevés ennyi melóhoz.
Ez most miért is jelent meg duplán..?
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2419 üzenetére
Üdv!
Igazából szerettem volna eljutni a börzére. Közbejött a mindenki karácsonya című rendezvény itt nálunk, ahol megint csak villanyvonatozni kellett egyet. Most nem pénzért, hanem a helybeli gyereksereg szórakoztatására.
Maradt még forgóváz? A következő börzére már mindenképpen megyek, ha mégsem, akkor tesómékat elugrasztom, végül is Fótról kicsit közelebb van a Láng mint innen Eger mellől. Kellenek az alvázak, mert két bax kocsi itt ácsorog futóművek nélkül és már a pályán lenne a helyük, nem beszélve arról, hogy egy újabb mozdony is kellene, mert lenne vontatási feladat bőven és az egy szem Mk-48am kevés ennyi melóhoz.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2352 üzenetére
Én pedig elkezdtem a hakni vasutat építeni. Bár az erdei vasút asztalom nem túl nagy méretű, 180x130 centi, de baromi nehéz volt szállítani. Főleg az egész Agria Parkot végigsétálni az alagsortól az első emeletig a terepasztallal a hónom alatt, mivel nem volt egy normális lift amibe befért volna. Illetve mint kiderült a hazaszállításnál, van egy teherlift az épület másik végén, így csak odáig kellett cipelni.
Na. Szóval a hakni vasút H0 méretben épül, egy darab 170 x 50 cm-es állomás modul és két darab 110 x 100 cm es visszaforduló modul. A másik vágány amin a vonatok visszamennek az állomás alatt fog elmenni.
Ezekhez nem kell teherautó, saját autó hátuljában elférnek vidáman. Három vágányos állomás, mindkét irányból egy-egy PIKO blokkjelző bejárati jelzőnek, így még térközi közlekedést is lehet csinálni, két vonat kergetheti egymást a végtelenségig.
Valami laza terep, állomás és raktár épület, pár lakóház, tanya itt ott... Lényeg, hogy mozogjon, az alagút egyik oldala végig ablakokat kap majd, mert a gyerekek imádják a vonatot nézni ahogy az alagútban megy. Hadd rohangáljanak mellette, ide oda. Az egész valami baromi könnyű szerkezetű lesz, hogy egy ember tudjam mozgatni. -
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2375 üzenetére
Hy!
A szőnyegvasúthoz jó, de az asztalon tényleg elég múúanyagnak hat. Mivel az én napjaim is eléggé be vannak táblázva, értem a Szombatra isvalszeg áttehetjük a kérdést jövőre. Ráadásul az asztal sem áll még úgy.
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2368 üzenetére
Hy.
A könyv érdekelne, míg kiolvasom. Az ágyazatos sinekkel lehet, hogy mellé lőttem. Sebaj. -
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #2347 üzenetére
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2352 üzenetére
A 18-i börzére megpróbálok feljutni. Forgóváz alapból 4 de inkább 6 darab kellene.
-
MaciG
addikt
válasz
pirosvilamos #2350 üzenetére
Köszi.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2347 üzenetére
Halihó!
Mennék, de nem tudok, Bevállaltunk egy kiállítást Egerben az Agria Parkban jó pénzért, dec 16-ig ott villanyvonatozok reggeltől estig. (De szar már nekem
)
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2336 üzenetére
Tegnap voltam a pecsában, csak az öreg árult fent a színpadon. nem volt nála semmi forgóváz amit meg tudtam volna venni. Tehát mindenképpen érdekel négy darab TT forgóváz, lehetőleg a teher kocsik alá való változat.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2336 üzenetére
Üdv!
A konténeres alatt nem tudom milyen alváz van, a régi négy tengelyes hűtők, tartályok, fedettek alatt lévő szabvány TT alvázakra vadászok, sőt ilyen van a 4 tengelyes TT Startos személykocsik alatt is. Abból a fajtából kéne 4-6 darab, kerekekkel. Az egy szem eddig elkészült Bax kocsim ilyen alvázakon fut, immár több mint egy éve hibátlanul.
Idő közben elkészült két újabb Bax kocsi, világosabb zöld színben, mint az első. Ezek már csak forgóvázra várnak és mehetnek a forgalomba.
V-100 meg még mindíg kell, mert mindenképpen építenem kell belőle egy kajakos MK-45-öt, a hegyi vonalra. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2334 üzenetére
A fene enné meg. Pedig azt gondoltam így karácsony előtt minden hét végén üzemel a Láng. Ráadásul pár forgóváz is kéne Bax kocsik alá.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2329 üzenetére
Üdv!
Persze kellene a V100 vagy BR110 tök mindegy mi az! Elvileg hét végén - vasárnap - megyek börzére a lángba, már ha lesz! Gondolom így karácsony előtt minden hétvégén van. Ha ott leszel már vinném is, mert építeni kell egy gépet, a hegyi pályára, a három csatlós gőzmozdony küzd az emelkedőkkel keményen. Mk-48 asomat békén hagyom, arra az alvázra egy Mk-45-öt szeretnék csinálni.
-
lacika3221
újonc
válasz
pirosvilamos #2329 üzenetére
Csak analóg lesz. Sajnos nem olcsó hobbi. Így meg főleg, hogy még igen kezdő vagyok.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2306 üzenetére
Szia!
Pedig vártunk -
graben
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2298 üzenetére
Üdv!
rendben,és kösz előre is! -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2294 üzenetére
Kelet-pu-ból nagyjából óránként indul vonat. Nyíregyháza, Miskolc, Eger mindegy. Kál-Kápolna állomáson kell leszállni, Onnan vonatpótló busszal tudsz bejönni hozzánk, mert sín van, de személyvonat négy éve ment el az utolsó.
Részemről Egerbe induló vonatot javaslok, oda hétvégeken Talentek járnak, azok kultúráltabban néznek ki belülről, mint egy nyíregyházi, mátészalkai járat. Az utazóközönségről nem is szólva. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2289 üzenetére
Hali! Az nekem tökéletesen megfelelne, mivel egy teljesen házilag gyártott kisvasúti Mk-48 kaszni ugrana rá. Nem baj ha hiányos Mk kaszni ki lett súlyozva rendesen, ahová csak fért kapta az ólmot, nehéz mint egy H0-ás mozdony. Csak az a kéttengelyes hajtás... Egyrészt hülyén néz ki, másrészt az áramszedése nem igazán van a topon, annak ellenére, hogy kapott új áramszedő lemezeket. Valami árat gondolj ki és ha esetleg lejössz a kiállításra megboltoljuk, mert most nem tudok felmenni érte, amíg a kiállítás le nem megy. Utána persze fel tudok baktatni érte! Minden szabad időnkben a klub asztalt nyomjuk, hogy kinézzen valahogy a kiállításra mert egyelőre még csak tíz és fél méter OSB. Bár igaz, ma az egyik hurokban félig elkészült az ágyazat. Haverok tegnap elmentek Felnémetre, az örlőműbe. Hoztak 25 kiló olyan finom kő őrleményt mint a ROCO H0-ás ágyazat anyag. Kicsivel világosabb, de a szemcseméret stimmel. És nem került egy petákba se! Mint kiderült az örlőmű góréja is nagy modellező, úgyhogy elsőre segített rajtunk. Műszak végére értek oda, főnök telefonált, nem leállítani az őrlést, mert mennek oda! Hétfőtől teljes erő bedobással csináljuk a terepet. Sztem két három szabadnapot kell kivennünk és beköltözünk művházba, hogy elkészüljünk.
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2285 üzenetére
Ok. Akkor holnap!
További jó munkát. -
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2283 üzenetére
Ismertető jel? Piros villamos???
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2281 üzenetére
A MÁV oldalán olvastam, láttam a szétfűrészelt gépeket...
Lesújtó látvány.
Pirosvillamos: Nem baj úgyis még csak nézelődöm, ill. tervezgetek. Tehát akkor neked asztalod lesz a börzén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- EAFC 25
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest