- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #9159 üzenetére
Alapvetően azért van ez így, mert van egy ún. állatrendőrség. Ha valaki bántalmazott állatot lát, akkor kihívja őket és elég keményen büntetnek is. Itthon is büntetik már az állatkínzást, de az emberek még nincsenek ráállva.
De állatmentők itthon is vannak szép számmal. Most hirtelen ilyet találtam: [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #9156 üzenetére
Nem reklám, de mostanában lett felkapott ez a videó.
-
KTTech
veterán
válasz
wertigo1984 #9088 üzenetére
... és azon belül a cicalbumot tele képpel
-
mishubi
tag
válasz
wertigo1984 #9081 üzenetére
Az az igazság, hogy pár éve ismerem és amennyire emlékszem mindig is ilyen volt. Sőt.. régebben volt még két lógófülű is ott a háznál, akik nála is nagyobbak voltak.. emiatt nem is volt annyira "nyitott". De ez az ábrázat mindig rajta van. Elsőnek fura volt, de már megszoktam. Ha kényeztetik akkor is csak ez a kifejezés és mellé a dorombolás, meg ha úgy akarja dörgölőzés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #9056 üzenetére
Nyugodtan rakd be a képet, nem én készítettem.
Abonyi témára:
-
3shae
aktív tag
válasz
wertigo1984 #9011 üzenetére
Úgy lesz, köszönöm neked!
Mi looney tunes papírzsepiket vettünk tavaly - gondolhatod hogy felvásároltuk az összes Szilveszer macskásat
-
válasz
wertigo1984 #8985 üzenetére
Lehet, hogy a nagy meleg miatt rosszabbul aludt mostanában a cica, és egy mély szippantás a gazdi munkáscipőjéből azonnal álomba szenderítette.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
wertigo1984 #8985 üzenetére
Lehetséges. Mondjuk szinte mindenféle pózban el tudnak aludni, szóval akár az is lehet.
-
3shae
aktív tag
válasz
wertigo1984 #8938 üzenetére
Most még el kell telni egy kis időnek, hiszen az új cicában a régit keresném és ez nem helyes. Igaza van radiátor kollégának. Meg tudjátok azt is hogy nem a gazda választ macskát hanem a cica választ gazdát.
Üdv nektek!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8938 üzenetére
Ilyenkor nehéz egy új cicust elvállalni, de egy cicabarát mindig is cicabarát marad.
-
Mukorka
addikt
válasz
wertigo1984 #8901 üzenetére
Nálunk lakásban ilyenkor csak a konyha vagy a wc ahol kibírják 2d-s hanyattfekvésben mert csak ott van kő padló
Gyakran a nyelvük is kilóg
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8886 üzenetére
Igen, mert erre a kérdésre várja a választ: [link]
Én már válaszoltam volna, de sosem volt még cica almunk. 2 hónaposan vettük a mienket.
-
atish15
aktív tag
válasz
wertigo1984 #8876 üzenetére
Az a legszomorúbb és amit én észrevettem hogy sokan a macskát nem nézik semmibe talán még annyiba sem mint a kutyákat.
-
patomi
őstag
válasz
wertigo1984 #8876 üzenetére
Nem, hanem azért mert az ember a leggusztustalanabb állatfaj. .. Szomorú ez.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8874 üzenetére
Persze. Volt egy olyan video, ahol a bébiszitternek esett neki a macska, mert az kiabált a gyerekkel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8869 üzenetére
Nem, de akár lehetne.
Még sosem volt kint a cicánk. Talán, ha kertesbe költözünk. -
patomi
őstag
válasz
wertigo1984 #8793 üzenetére
Miénk bablevest evett fecskendőből és imádta. Úgy szipirtyűlte, hogy nem kellet nyomni a végét ment befelé magától
Azóta már 6 macsekunk van innen-onnan befogadtuk őket. A legkülönösebb egy vörös fehér kandúr. Egy maréknyi volt mikor párom találta, most ö a legnagyobb és kancsal
.
-
mishubi
tag
válasz
wertigo1984 #8785 üzenetére
Ráférne már egy fésülés, csak az 3 személyt vesz igénybe.
-
Vistaboy
veterán
válasz
wertigo1984 #8793 üzenetére
Kiscicáknak életveszélyes is lehet a tehéntej.
"A fiatal kiscicák szervezete egy laktóz nevű enzimet tartalmaz, ez segít nekik megemészteni az anyjuk tejét, de a tehéntejnek teljesen más az összetétele. A laktóz szintje magasabb, a kalcium-foszfor aránya más és nem tartalmaz annyi fehérjét és zsírt, ami a kiscica táplálásához és növekedéséhez szükséges. Amellett, hogy nem tartalmaz elegendő tápanyagot, a tehéntej komoly hasmenést okozhat a fiatal kiscicáknak, mivel annyira eltérő attól a tejtől amihez ők hozzászoktak. A hasmenés a kiscicáknál hamar életveszélyessé is válhat a dehidratáció miatt."
-
Vistaboy
veterán
válasz
wertigo1984 #8791 üzenetére
Én úgy tudom, hogy tehéntejet nem szabad macskának adni, de lehet, hogy tévedek. Próbáljátok ki, lehet kapni kimondottan kiscicáknak való eledeleket (Junior jelöléssel), ha azt megeszi, akkor nem lesz semmi gond.
-
atish15
aktív tag
válasz
wertigo1984 #8772 üzenetére
Nagyon komoly
Hol lehet venni? Csajomnak vennék egye alvósnak
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8746 üzenetére
Megnéztem a filmet (le lehet tölteni 1-2 helyről), nagyon hasznos infókat mondanak a cicákról benne!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8725 üzenetére
Nem is kell, tenni kell ellene! Azzal ha leírod nem érsz el semmit.
-
Polllen
félisten
válasz
wertigo1984 #8698 üzenetére
Az állatvilágban ez alap. És már egészen kicsi korukban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8698 üzenetére
Persze, vannak dominánsabb picik is, gondolom anyacica az ilyeneket helyre teszi. (vagy nem
)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8654 üzenetére
Nem, csak fehérnél gyakori, de annál sem minden egyednél.
-
OgKush
senior tag
válasz
wertigo1984 #8648 üzenetére
Az miert baj ha kek a szeme?:s
ja, ami érdekes, hogy először még tejet se tudott enni tálból, de 2nap alatt nagyon szépen megtanult enni, és ma kunyizott egy kis husit is ebédnél, nem korai ez még neki?
radi8tor1: értem
-
válasz
”A fajtától függetlenül minden újszülött cica szeme kék. Ezután nagyjából egy hónapot kell várni, amíg teljesen kifejlődik a látásuk.” - [link]: a súlya alapján még az életkorát is meg lehet becsülni születés után pár hétig.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Melóhelyen dolgozzál!
OgKush: Nagyon édi!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #8630 üzenetére
van ilyen cica, fb-n van rajongoi oldala is.
genhiba ugyanugy mint a fekete macska, csak eppen a puffer kiirasakor 50%-nal megtelt a lemez
(meg par nullaval ritkabb elofordulasu)
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8626 üzenetére
Nagyon közel jártál, maine coon.
Majd jobb minőségben is megörökítem, ha alkalmas lesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8611 üzenetére
A cicafanság már jelent egyfajta intelligenciát.
-
SUPREME7
őstag
válasz
wertigo1984 #8601 üzenetére
Nagyon érzi, és keresi még mindig. Állandóan a s*ggébe volt, krampi már néha menekült előle
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8568 üzenetére
Amikor mi voltunk és felmászott a cica az asztalra rögtön odajött egy ott dolgozó és levette az asztalról. Utána mondta nekünk is, hogy ne engedjük fel őket oda..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8393 üzenetére
mieink folyamatosan mozognak, mindkettőnek van vagy 5-6 helye napszaktól függően.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8393 üzenetére
Minden cica más. A mienk időről időre változtatja fekhelyét.
-
3shae
aktív tag
válasz
wertigo1984 #8390 üzenetére
Jogos!
Amúgy ilyen korukban a leg lököttebbek, nagyon édik tudnak lenni. Volna még pár kép, de majd folyamatosan teszek fel párat ide.
Egyszerűen mindegyik cica egy egyéniség. Én is szeretek vele aludni, csak az a baj, hogy éjszakánként azzal ébreszt, hogy dorombol, dagaszt, nyalja az orromat, a szememet, és végül már az egész arcomat. Sőt bele is harap az orromba, de akkorát
Haragudni viszont nem tudok rá. Olyan sok hülyeséget csinál, hogy elképesztő. Pl most hétvégén barátnőm felmosta a konyhát, és a mopot utánozva, ő is elkezdett kúszni, hemperegni a vizes kövön
Én nem is láttam még ilyet.
Ahogy eszembe jut egy-két ilyen dolga, azt megosztom veletek!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8390 üzenetére
Kicsi korában a mienk a párna csücskén aludt. Attól féltünk éjjel ne hogy leverjük onnan. Aztán ahogy felnőtt, már nem alszik ott (szerencsére)
-
venge
aktív tag
válasz
wertigo1984 #8375 üzenetére
Radi8torékkal voltunk egyidőben. Nyitás után, hétköznap voltunk ott, akkor (még) nem voltak sokan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8371 üzenetére
Őket már nem is lehetett látni pénteken...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8366 üzenetére
Az túlzás, ő talált meg minket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8364 üzenetére
Lehet kevered a két helyet. (két Cat Cafe van Budapesten). Mi a Révay utcaiban voltunk a földszinten.
Vasinger!: Szerintem ha nincs barátnőd, akkor is érdemes eljönni egyedül. Jó sok csaj jár ide egyedül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8360 üzenetére
De az élmény megfizethetetlen.
-
venge
aktív tag
válasz
wertigo1984 #8300 üzenetére
Na? Tapasztalat?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #8300 üzenetére
Nem tetszik vissza olvasni?
[link] -
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #8231 üzenetére
amikor mar a kozelembe kerul, rogton
-
public73
senior tag
válasz
wertigo1984 #8202 üzenetére
igen, brit rövid szőrű a kincsem...
ja-ja ő terminátor akkor is, ha kaja kell, vagyis jutifali!
olyan kitartó, mint egy gép, képes órákig sírni, nyávogni, könnyes szemmel nézni ránk.
amint megkapta és bezabálta már szarik ránk! -
KTTech
veterán
válasz
wertigo1984 #8182 üzenetére
"Meh is an interjection, often used as an expression of indifference or boredom. It can also be used as a verb, (rendering something uninteresting, boring or useless to the beholder) and an adjective, meaning mediocre, boring, or apathetic. The word gained popularity due to its use on The Simpsons"
-
wertigo1984
őstag
válasz
wertigo1984 #8162 üzenetére
-
Weeman1
veterán
válasz
wertigo1984 #8158 üzenetére
Nagyon cukik.
-
KrAt
veterán
válasz
wertigo1984 #8158 üzenetére
-
válasz
wertigo1984 #8155 üzenetére
Sajnos picit vad, simogatás-dorombolás közben is gondol egyet és elkezd karmolni, harapni, még fújni is. Olyan mintha nyűgös lenne, pár perc múlva lenyugszik, visszafekszik az ölembe és alszik tovább. Most próbálom picit megnevelni, ha rájön a dili akkor finoman megbököm (mint a csodálatos Kutyadoki), ilyenkor meglepődik, és abbahagyja a verekedést. 4 videót is felraktam róla, ezen pl meglepően nyugodt a többihez képest.
A macskák mini oroszlánok, az enyémre különösen igaz, hogy "ne ébreszd fel az alvó oroszlánt". Ha a cicának sok energiája van, akkor érdemes egy ping-pong labdát odaadni neki, kis ideig leköti.
-
madstunt
addikt
válasz
wertigo1984 #7542 üzenetére
konkretan ez a kep: [link]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #7542 üzenetére
az újabb filmből.
-
madstunt
addikt
válasz
wertigo1984 #7495 üzenetére
macskakent teged felnyomna agyilag ha egy nap 200 ember simogatna a bundadat amit nagy korultekintessel tisztitasz meg igazgatsz mikor epp nem alszol vqgy a dazdi ellen tervet szovogetsz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7495 üzenetére
Már a múltkori kiállításnál is mondtam, hogy nem lehet simogatni a cicákat. Max a komoly vevőknek mutatják meg közelebbről.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7462 üzenetére
49nm-es panelban lakunk.
Britek nem vágynak ki annyira, mint más cicák. Kényelmes fajták ők.
Ivartalanítani érdemes, különben (ha nőstény) 2 hetente bele bújik a kisördög, ha kandúr, akkor jelölni fog minden idegen szag után. Ivartalanítás az ivarérettség után ajánlatos (kb. 6 hónapos korban). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7458 üzenetére
Jaja, bírja az utat, de a komp miatt be durcizott, lent volt majd' 2 órát egyedül a kocsiban. De a 2x12 órás úton (2 nap oda, 2 nap vissza) ki sem akart jönni a házából. Végigaludta az egészet.
Cicatej az felesleges. Nincs szüksége ilyenre az anyatejről leválás után. 3 hónaposan kapod meg a kiscicát úgy emlékszem. A jó minőségű macskatáp fontosabb.
Ilyet kapott 1 éves koráig: Leonardo Kitten. Most pedig a Leonardo Kacsa és rizs a kedvence. Ebben nincsenek olyan függőséget okozó anyagok, mint Whiskas, Royal Canin, stb-ben vannak és emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagból készül (kevés hamutartalommal).Függönyt meg lehet cserélni, ha leszokott róla, olyan 1 évesen. De, ha lesben álltok mindig, és kapja a vizet a nyakába, akkor nem lesz olyan jó buli neki. Sokat kell vele játszani és akkor nem a függönyön fog lógni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7456 üzenetére
Csendes cica és nincs nagy mozgásigénye.
Imád utazni (bár ez gondolom egyedfüggő), tavaly Skóciába is jött velünk a 2400 km-es útra.
Nekünk Premium Excellence vagy mi a neve alom van (pont egy Brit cica van rajta - Fressnapf termék).
Szurit annyit kap, amennyit az orvos mondja. Évente 2-3x kell vinni kb. gyerek korában többet.Igen, van sokféle technika a karmolás ellen. Gyerek korában rendszeresen a függönyre mászott, ekkor vízipisztollyal kapott hátulról.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7454 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7452 üzenetére
Háát, nem túl meggyőző a két hely. Személyesen voltatok már náluk? Sokat számít az is, milyen állapotokat látsz náluk. Meg kell nézni a szülőket, a tenyésztőket.
Mi itt vettük, kaptunk hozzá "szerződést", ami garantálja, hogy nincs genetikai betegsége a macskának. Ivartalanítás után pedig megkaptuk a törzskönyvét is.
Sajnos sok cicáról 2-3 évesen derül ki, hogy valami baja van.
Ha megnézed a képeken a cicák orrát, láthatod, hogy nem teljesen fekete, hanem foltos.
Az is a túltenyésztés jele.Az utolsó linket remélem viccnek szántad. Ilyen helyekről tilos cicát venni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7449 üzenetére
Megvan már, hogy kitől veszitek a brit rövidszőrűt?
-
Weeman1
veterán
válasz
wertigo1984 #7449 üzenetére
Hát én úgy tudom ha nincs ivartalanítva akkor igaz.
-
válasz
wertigo1984 #7429 üzenetére
Szegenykem, o a legaranyosabb.
wertigo1984 neha faziskesesben is van...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7421 üzenetére
Ragdoll volt, oroszkéket nem láttam.
Birmanok is szépek voltak. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7419 üzenetére
Szupi volt, 1-2 HSZ-el előbb írtuk.
Holnap is kimehettek. -
Mawyx
őstag
válasz
wertigo1984 #7361 üzenetére
Nálam 1macska, 1 alom. A másik macskámnál is így volt.
-
Weeman1
veterán
válasz
wertigo1984 #7361 üzenetére
Szerintem nem.
Nekünk 2 cicánk van itthon,és 1 almot használnak közösen. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #7355 üzenetére
szovjet
az orosznak más a szövege
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7286 üzenetére
Tényleg, az a Szibériai macska.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7284 üzenetére
Lehet az hamarabb is. Van ún. kopasz macska (kicsit randa, de nem allergén).
-
bubi92
őstag
válasz
wertigo1984 #7262 üzenetére
hallod, anyám volt a legnagyobb állatellenes mióta kutyánkat elaltatták. még egy hörcsögöt se engedett(és nem az életkorom miatt), hanem szimplán "ebben a házban nem lesz állat, majd a sajátodban". úgy alakult, hogy mamáméknál kismacskák születtek, épphogy kinyílt a szemük anyjukat megmérgezték. megbeszéltem anyámmal, hogy, amíg magukat nem tudják ellátni addig maradnak nálunk. (panel 4.emelet). ez volt anyám végzete. beleszeretett a macskákba egy nap alatt
azóta egy nálunk lakik. másik hármat meg mamáméknál nevel.
más: most én is akarok egy macsekot ide az albérletbe. vöröset, házi macsekot, amint bevásároltam neki mindent, cicawc, tálkák, kaja, stb. elkezdek nézeldni expresszen utánuk.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #7262 üzenetére
akkor csinálni ke' képet róla előbb, hogy megmutasd
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
wertigo1984 #7257 üzenetére
Nem minden macska szuicid... A miénk szeret odafeküdni a nyitott ablakhoz és bámulni az autókat, vagy épp cserebogarakat hoz be az erkélyről a cipőinkbe.
Mr.Csizmás: Beindult a fűtésszezon, ki se lehet robbantani a fürdőkádból. A kád külső oldalában van egy jókora fűtőtest, ami a teljes hosszán melegít. 40-50°C-ig felmegy a kád oldala tőle.
Amúgy dombóvári a cicánk. Faterék ott voltak horgászni. Dél körül fater bedobta a botot, és elment egy szendvicsért, mikor kapása lett. Ő nem vette észre, de egy kétmaréknyi vörös gombolyag mászott elő a nádasból, és elkezdett játszani a fel-le mozgó csörgős kapásjelzővel.
Ezt már meghallotta apám is, de mikor megfordult már nem a kapás volt a fő attrakció...
Kb 6 törpeharcsa után a cica elvonult sziesztázni, majd pár perccel indulás előtt visszatért. Édesapám nem akart állatot, de édesanyám úgy szállt be a kocsiba, hogy a pulóvere alá rejtette. Félúton anyu hasa nyávogni kezdett, de akkor már nem volt visszaút, jött szépen haza...Az elmúlt 12 év bővelkedett jópofa szitukban, sok csodálatos emlékkel gazdagodtunk.
És még nincs vége...
sz: Ja, és van egy érdekes mániája. Neki mindig valamin feküdnie kell. Telefon, távirányító, újság, egy kurfli a takarón, küszöb...
Ez egy utána-kép. Kissé morcosan ébredt, mikor megcsörrent alatta fater mobilja, és nem is volt hajlandó visszaaludni, míg be nem toltam alá egy távirányítót.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #7259 üzenetére
nem fogja nézni, hogy mekkora és milyen drága ágyad van. nálunk egy lom selejt ágyon szoktak gombóckodni
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #7257 üzenetére
felhajtod a függönyt
vagy ha talál magának jobb dolgot (szennyeskosárban aludni, stb.) akkor békénhagyja a függönyt. a mieink csak a zuhanyfüggönnyel játszanak, de nem másznak fel rá, hanem alatta bujkálnak, és kapkodnak egymás után (a kicsik)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
wertigo1984 #7253 üzenetére
12 éve van macskánk.
Panel, 9. emelet.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nem kell venni, adok én neked. még választék is van
batman cicához mit szólnál? (felül fekete a feje, és a szája vonalától lefele fehér
)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mi is panelban lakunk. Ha játszol a macskával, akkor nem baj a panel.
Sőt még előny is, mivel az utcán rengeteg veszélyforrás van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konteó topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest