- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem jó dolog, mert ott vannak bacik is. Ezek szerint a folyó víz tetszik neki.
Lehet kapni itatókat, amik olyanok mint egy kis kút (forgatják a vizet).
Az vizét meg ki kellene hozni a fürdőből ha ilyet csinál. Gondolom az alom is ott van, így nehéz lesz leszoktatni a WC-ről. -
Kloden
senior tag
Mivel lehet leszoktatni erről? ...még egy macskával.
Egyébként majd kinövi.
Addig is ha szereti a lézer pointert, akkor érdemes egyet fellógatni a szoba közepére, hogy a szőnyeg szélére mutasson, majd megforgatni... Vagy 10 percig forog magától, utána meg a macska ezerrel. Ez pl kifárasztja ha nincs időd foglalkozni vele. Vagy egy másik kiscica... -
Kloden
senior tag
Több macsekot is figyelek kajálás ügyében, és nagyon nagyok a különbségek köztük, akárcsak az embereknél. Az enyém pl. baromi sokat eszik, napi 3x befalja a kaját, ez kb az állandóan kitett szárazkaja+víz mellett, olyan másfél-két púpozott evőkanál konzervet jelent. De a másik macsek, az meg több szárazat eszik, és csak napi 2x eszik 1-1 evőkanálnyi kaját. Alig eszik a másikhoz képest.
Szüleim macskája meg még kevesebbet eszik, igaz sovány is, de nem azért mert nem ízlik neki a kaja, hanem mert ilyen alkat, ilyen anyagcserével. Brutálminimálevő, bár az enyém lenne ilyen -
KTTech
veterán
Nálam Perfect Fit-en él a macsek (keverem a Pro-Sterile és az In-Home verziót 1:1 arányban), a pontos adagolás rajta van a zacskón.
Kiscicáknak van speciális junior verzió.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amit én adok neki kaját azon rajta van az adagolás. Sajna a többségben kapható macska kaják csak hízlalják a cicákat, nincsen benne megfelelő tápérték csak szénhidrát.
Kölyökkora óta ilyet kapott (nedves + száraz).
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amikor pici volt a mienk, egyik alkalommal, mikor jöttünk haza sehol nem találtuk a lakásban.
Kicsit megijedtünk, majd egyszer csak felbukkant a fürdőszobában. Ő nem a kád mögé mászott be, hanem a mosdó alatti szekrény ALÁ mászott be. Mondanom sem kell, hogy fürdetés lett a vége, mert ott elég ritkán takarítunk.Egy másik alkalommal a konyhabútor mögé bújt be.
Ezeket eltorlaszoltuk a megfelelő méretű cuccokkal (üres tejes doboz, stb). Más búvóhely nincs a lakásban, elég biztonságosnak mondható a lakásunk.
-
nincsisbéla
aktív tag
Részvétem!
Nekünk 2 macskánk volt eddig, mindkettőt megmérgezték. Tudom hogy mit érzelPedig az idősebb (fehér hosszú szőrű) már elég sok mindent megélt... (nyílt lábtörést, aminek az lett a következménye [a sok pénz mellett ami a műtétre-kötözésekre elment, de egy forintot nem sajnálok természetesen] hogy amikor jött a front kicsit húzta a lábát. De a fagyálló folyadék neki is sok volt
Mindig is édes "szájú" cicus hírében állt, a legjobban a meleg cukros tejet szerette (állítólag a fagyálló folyadék is édes), de a kukoricát is nagyon kedvelte (ilyenkor ki kellett zárni, mert elviselhetetlen szagokat árasztott, de ez nem volt könnyű folyamat, mert a bejárati ajtót is megtanulta kinyitni. Amúgy mindig bent volt a házba, csak éjjel raktuk ki, de volt hogy télen nem volt szívünk (amit persze hajnal 3-kor megbántunk, mert felkeltett hogy ő játszani akar).
Nem akartam ilyen hosszan, csak nekem is előjöttek az emlékek.
-
dízelracer
őstag
Nagyon sajnálom. A mi talált macskánknak a bal mellső lábán volt egy duzzanat ami nem akart múlni aztán a hasán is megjelent egy. Állatorvosi diagnózis: daganat. Ő kitapogatott még kettőt a hasán. Azt mondta nincs értelme műteni csak a macska szenvedését fokoznánk vele. 2hónap múlva el kellett altatni szegénykémet. Én elmentem otthonról mikor jött az állatorvos. Nem tudtam volna végignézni. Kóbor macska volt felnőtt korában az út széléről szedtük össze de nagyon a szívünkhöz nőtt. Jó pár éve volt de még most is hiányzik a kis büdös.
-
Kidus
őstag
Lenyomas nem olyan nagy dolog.
Csak nem kell belole nagy ugyet csinalni.
Csinalj ugy, mintha mi se tortenne. Simogasd egy kicsit, aztan lehet csinalni a kovetkezot:
Egyik kezeddel megfogod a macska fejet, es felfele forditod, hogy ugy alljon, mintha a plafont nezne. Ha jol csinalod, magatol kinyilik a szaja kicsit.
Masik kezedben csipeszbe fogva a bogyo, kinyitod vele a cica szajat, es letolod a torkaig a bogyot. Utana osszefogod kicsit a szajat, megvarod amig nyel. Ha nem akar, kicsit befogod az orrat, es akkor reflex-szeruen nyelni fog.
Ha a feje konkretan a jo szogben van a plafon fele, es a torok egyenes, nem tud rossz helyre menni a gyogyszer, es az egesz csak par masodperc.
Ha biztos vagy magadban, vagy bizol a macsekban, csipesz helyett ujjal is meg lehet probalni letolni, de ha nem jol csinalod, es rad harap, az nem tul jo dolog.szerk: amugy majkrem nagy talalmany, imadjak es elnyomja a gyogszert kicsit, de meg ha nem is, ha belekened a szajaba, nem tudja kikopni, mert krem
-
Kidus
őstag
A konzervnek kisebb a taperteke, mint a szaraznak, viszont sokkal jobban szeretik is.
Jo sokat esznek, felpuffadnak kerekre, es csak konyorognek erte.
Le kell szoktatni.
Ezt tudom mondani a masik problemara is ( "nem eszik meg a kajat" ). Ha eleg ehesek lesznek, majd megeszik.
Minosegi szaraz kajat kell venni, konzervet max. heti egyszer szoktam adni az enyemnek en is, de tenyleg elvetve.
Kutyakajaval meg jobb vigyazni, masok az osszetevok, nem feltetlenul tesz jot a macskanak.
Figyelmen kivul kell hagyni a nyavergast, ki lehet probalni 3-4 fajta szarazat, amelyik legjobban bejon, azt venni, es kesz. Neha valtani esetleg masikra, ha szereti. -
Kicker
őstag
kEz a kaja dolog érdekes, tesóm állandóan zabáltatja a mi macskánkat, én viszont mindig keveset adok neki, és ha kevés volt kaphat még, de nem borítom meg a tálat, mert benn hagyja, és utána már (pár órával később) nem eszi meg, csak amit a zacsiból teszek (ha nagyon éhes rámegy a pár órásra is, de sokat nyávog mire megteszi).
Ki kell tapasztalni mi a "tűrés" határuk, szokásuk és midnig friss víznek kell lenni előttük, mert van mikor kaját adod a macskának, vizet meg nem, aztán kiderül, nem is éhes, hanem szomjas...
Ezek a pempős kaják, pedig olyanok, hogy a tasak harmadát kell a macseknak adni, különben rászokik, és elviselhetetlen lesz.
-
cherilady
tag
Gondolom a foga miatt is eszik inkább konzerves kaját azt könnyebben lehet rágni! De amúgy nem szabad folyamatosan csak szárazat adni neki mert az árt neki!
Amúgy az én macskáim is ilyenek nyugi h folyamatosan zabálhatnékuk van. Ahogy megyek a konyhába ők már jönnek és nyávognak h kaja kell.
Amúgy ivartalanított a cicus?
Az én nőstényem és kan dögöm ivartalanított, de érdekes ha nőstényem sokkal dagadtabb 5kg. Gerzsi a kan ő nyúlánk, bár ő állandóan játszik, rohangál össze vissza mint pók a falon
A szerelmes macskádat megnéznémBelebújik a táskába avgy mit csinál vele?
-
Az enyéim sem esznek konzervet újabban, úgyhogy fogyókúrára fogtam őket.
Kapnak vizet, tejet, szárazat, sajtot, meg párizsit. Ja, és persze a konzerv is ott lesz elöttük, hogy ha kedvük támad ehessenek belőle.
Vitamint is kapnak. Azt szeretik.
Pár napja kezdtem az akciót, és már elfogyott az akkor eléjük rakott konzerv fele.
Kicsit megbarnult, de a pincében senkit nem zavar.
Hülye hájas szőrmókok. -
KrAt
veterán
Na megjött a macsek
Volt 2 rohadó / rohadt foga, kihúzta a doki, mostmár be is csukta a száját, és nyelve sincs kinn
Viszont az egyik mellén volt egy kis csomó, kapott egy injekciót, 2 hét múlva vissza kell vinni, és megnézi, ki kell-e venni neki.. Egyszer műtötték már kis korában (vmi ciszta volt?) és akkoris ilyesmi volt.. Most szárazat nem ehet (szinte csak azt szokott enni.. szegény mit fog szólni 2 hétig száraz nélkül?) meg tejet
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest