Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
repvez #21760 üzenetére
Nállam nagyon sok tetű volt , így nem kísérleteztem a Teppeki egy tervekre kifejlesztett szer , sőt az imunis tervekre is jó!
A Teppeki por ( kis granulátum ) akár kiöntve egy papír lapra is ketté , de akár négy részre is osztható a 10 literbe való adag és akkor 2,5 liter vízbe kell tenni ! -
Csabroncka
addikt
válasz
repvez #21760 üzenetére
Olyat vegyél ami olajos (paraffint) tartalmaz, akár lemosó is... többször kezelheted vele. Az elve, hogy az olajjal lefújt rovar megfullad, nem tud lélegezni, a paraffint meg pár hét alatt lebontja az UV.
#21747 Ramoskaa, 5W-30, vagy 10W-30 a négyüteműekbe. Nekem felhívták a figyelmemet anno arra, hogy a léghűtéses négyüteműbe magasabb hőmérséklet tűrésű olaj kell, mert megéghet. Én raktam bele normál 5W-30 at, rendszeres (éves) csere mellett ilyet nem tapasztaltam (Honda GCV motorral)!
-
ncc1701
veterán
válasz
repvez #19677 üzenetére
Az ablak még a paradicsom palántának is kevés, tapasztalat. Én inkább kiviszem őket a fóliába, és talpmelegítővel tartok meleget nekik, úgy fényt kapnak. Meg be vannak téve egy kissebb helyre (2 raklapm raklap magasítóval, tetejére fólia, alatta 5cm eps), h ne menjen ki a meleg.
Majd képet tegyél fel, kiváncsi leszek. -
its_grandpa
tag
válasz
repvez #19641 üzenetére
Írtam már, úgy tűnik nem vetted [link] .
Mandarinok 1, 2. kép : túl kevés - nem elég mély - a föld és száraz is. Olyan cserép kellene mint a mangóé.
Pálma 3. kép: vízhiányos és még takarhatnád is, nagyon kicsik.
Mangó 4. kép: olyan mintha rothadna a gyökere a sok víztől és a föld sem az igazi.A szögletes műa. edények nem a legjobbak erre a célra, aljukra csináltál lyukat ?
-
ncc1701
veterán
válasz
repvez #19647 üzenetére
Pontosan így van. Jobb a levegő, jobban alszik az ember. És ha betartja a gyakori szellőztetést, akkor egy hőcserélős szellőztető gép energiát is spórol. A beépített szűrők miatt pedig kevesebb bent a por, plusz ha valaki virágporra allergiás, akkor használhat olyan filtert, ami azt megfogja.
A napi kettő szellőztetésnél meg nyilván nem spórol semmit, hiszen van egy 90%-os hatásfoka, ergo valamennyire hűti a házat. -
Dorian
félisten
-
its_grandpa
tag
válasz
repvez #19580 üzenetére
Citrom (saját) és datolya pálma (bolti nasi) saját tapasztalat van de nemsokára lesz grapefruit is.
A magokat kis műa. edénybe, virágföldre/be tesszük, megy rá vizes vatta (amit nedvesen kell tartani) és letakarjuk az áttetsző műa. tetővel.Kb. 1 hónap után óvatosan földbe tesszük a már kicsírázott magokat és továbbra is figyelünk a nedvesen tartásra, ha kell takarjuk tovább.
Most is van a dolgozó ablakban 3 edény mert az idei termésből sok citrom mag lett + 5 dl finom citromlé.
Nem kapnak sem fertőtlenítőt, sem tápoldatot.
Raktam fel képet [link] , rajta van az anya citrom, mögötte a télikertben az üveg mögött meg 3 saját szaporítás.Jobbról bekukkant a képbe egy datolyapálma.
Kísérleti jelleggel 1 pálma és 1 citrom ősszel kiment szabad földbe, jelenleg még élnek, nem volt nagyon hideg tél. -
Rive
veterán
válasz
repvez #19582 üzenetére
Csak a penész önmagában sajnos semmit se jelent, nyugodtan lehet elb@szott szigetelés, hőhíd, egyenetlen fűtés, száraz levegő mellett.
Viszont, egyszerűen: nem a fűtött szobában szokás teleltetni a citromot, narancsot. Nem oda valók, és kétlem, hogy a mangó jobban bírná.
Vidéken rokonnál idén fűtetlen (!!!) garázsban növénylámpa+ablak alatt virul.De: valszeg érdemes lenne valami szakosodottabb fórumot keresni.
-
Rive
veterán
válasz
repvez #19580 üzenetére
Szerezz egy páramérőt és rendezkedj be kiegészítő világításra.
A szubtrópusi /trópusi növényeknél nem feltétlen a magas hőmérséklet kell, hanem egyrészt a hosszabb megvilágítás és a megfelelő páratartalom. Márpedig ha itthon kint nulla fok körül van valamennyi pára, akkor bent elég sokszor már sivatag...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest