- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #18311 üzenetére
Már emlegetjük ami idáig volt , pont a minap beszélgettem egy régi ismerősömmel , hogy jó nyáron nem esik , meg meleg van de jön a tél , és már két tél elmúlt , hogy nem kellett elővenni a hólapátot ! Gyerekkoromban egész télen szánkóztunk , a mostani gyerekek már nem is tudják , hogy mi az a szánkó !
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #18193 üzenetére
Vagy mint a gázosok ( igaz ők méjre rakják ), valamennyit temetnek , és sárga fólia csíkot tesznek a gödörbe , hogy ás valaki tudja , hogy alatta gáz van , és tavaly nállunk az utcában vetették a szenyvizet és így is megsértették , volt is sürgölődés , de szerencsére nem lett nagy baj !!
-
-
-
soldi3r
veterán
válasz
ncc1701 #18148 üzenetére
Szerintem nem erdemes egy fajtat nezni. En kezdtem egy sarga geppel, annyiba kerult egy furogep szett 2 akkuval, mint mondjuk egy pirosbol az alapgep. Aztan pl az utvefuro es az orrfuresz a pirosbol olcsobban jott ki a gep+akku, mint a sarga szinubol az alapgep. Igy pl a multivagot, sarokcsiszolokat mindegy volt melyikbol veszem, mert volt mindkettohoz akkum.
Most pedig egy merulofureszt nezegetek, amibol olcsobb a vilagoskek 2 akkuval, mint a piros vagy a sarga alapgep es mivel azt nem hasznalom sokat, nem feltetlen kell dragabb. -
ncc1701
veterán
válasz
ncc1701 #18145 üzenetére
Ezt nem tudom már szerkeszteni. Amikor akkus gépet nézel, és első akkus géped, akkor lépj hátra 3 lépést, és gondolkozz. Mert ez elsore nagy beruházás, mert mindenképp kell 2 akku+töltő, ami akár 100+eFt is lehet így. Úgyhogy ilyenkor jól fontold meg, milyen márkát veszel, mert a következő géptestet, mikor veszed, már benne vagy nyakig egy adott márkában.
Nekem makita cuccaim vannak, 40V-os aksikkal, ezért mondtam makitát. -
Stylewars_kp
őstag
-
modflow
veterán
válasz
ncc1701 #18117 üzenetére
Na túl vagyok a tengelyes témán, jól ment viszonylag.
Viszont mivel már sokat szenvedtem és már egész sokat is költöttem rá, problémásnak látom a hengerfejet, amit már mutattam is.
Szerintem itt elmegy a kompresszió, nem véletlenül van itt égési nyom is.
Itt hengerfej síkolás segítene, de már délben, ráadásul szombaton nem tudtam egy üzlettel se beszélni, de az is sanszos, hogy a cégek autó motorokkal foglalkoznak, ilyen pici hengerfejjel nem. Pedig az lenne a tuti.
Viszont ha mondanak egy 10.000 Ft -os, vagy feletti árat, annyit már nem ér, hisz 14 volt a fúrás, a kettőből már egy új hengerfejet lehet kb. venni.Most megpróbáltam én picit csiszolni, ha jó király, ha nem, akkor lehet venni kellene egy új hengerfejet, már a kapa többi része kb. már új, tehát túl vagyok azon a ponton, ahol már nem éri meg veszni hagyni a belefektetett pénzt.
-
v-man
őstag
válasz
ncc1701 #18095 üzenetére
A fehér az jobban megújul, szaporodik, több évig képes gyepet alkotni, a bíbor inkább zöldtrágya növény, egy idényre való. Érdekes az is, h a tyúkok a fehérért oda vannak, a bíbor zöldjét meg megeszik jobbhíján, de semmi extra érdeklődésük nincs rá. Legalábbis én ezeket szűrtem le rövidtávon tapasztalva, és elképzelhető, h tévesen
Vörös még nem volt.#18097Stylewars_kp akkor már a madársóska is jó, az nő magától
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #18069 üzenetére
Ugyanmár, hagyjuk ezt a romantikát. Nagyszüleink ideében tövig nyomták a DDT, meg a többi szart, a házikerti permetezés is sokkal durvábban ment, stb.
A mikroműanyagok lehetséges , h okoznak vmit, de jelenleg semmi bizonyíték sincs rá.
Az étkezesből bevitt vitaminokat kiegészítem.
Ami bejött a modern élettel az a folyamatos stressz, ami egy idő után kinyír. En pl. tudatosan választottam stresszmentes munkahelyet a kevesebb fizetés árán is.
Aki nem néz utána, az valóban nem tudja, nekem ez mondjuk úgy, h az egyik hobbim, de semmiképpen nem művelem beteges szinten (az egy határon túl szintén káros), simán megiszom egyegy sört, vagy egy pohár bort vagy egy mézes-vajas kenyeret ha éppen megkívánom. Csak nem ez az alap, a mérték a lényeg. Alapvetően viszonylag sok fehérjét és kevés szénhidrátot, sok zöldséget, sok halat eszem, amit lehet azt nem ipari forrásból. És persze a sportot se felejtsük ki.
Igen, ki merem állítani, hogy messze-messze egészségesebben élek, mint a túlnyomó többség, és szerencsére hozott dolgaim is kevesen vannak. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #18033 üzenetére
"Az IR mérhetősége: Van egy sor olyan direkt és indirekt teszt, amely segít abban, hogy meghatározzuk a kockázatot. Ilyen lehet az HOMA-IR teszt, derék / magasság arány (nekem 0,44) és a többi ilyen mérés, pl. vér glükóz (nekem 4,5). Természtesen a terheléses inzulin teszt tovább árnyalja a képet. A C-peptid (nekem 0,23), triglicerid (nekem 0,78) és kolerszterin (nekem 5,2, de azért, mert a HDL magas, nem az LDL) mind lehetséges, hogy indirekt módon mutat még kockázatot. Az IR gyakran a háttértben sok éve dolgozik, és mire megmutatja a valós arcát, az már II-es diabétesz vagy PCOS formájában jelenik meg, és ilyenkor mindenki meglepődik, pedig a többség esetén van ennek jele és majd 10 év előtörténete. A hA1c teszt nem alkalmas az IR kimutatására, az itt mért magas érték jellemzően már a II-es magas kockázatát vagy diagnózisát jelenti. A bőr elszíneződése egyes területeken, a skin tag-ek megjelenése – fibróma – mind újabb puzzle darab, egyike – és érdemes erre is figyelni és egyeztetni a diabetológus szakorvossal."
Nincs az az isten, hogy én méregessem a makrótápanyagaim, viszonylag egészségesen élek és szerencsére a családban sem jellemző a rák és a hasonlók, az anyai és apai nagy- és dédszülők jellemzően (2 kivétellel) 89 éves korukig éltek. -
6030D
addikt
válasz
ncc1701 #18036 üzenetére
Jó, azért a 150 g zsír pótolja, abból 40 g is elég a szervezetnek.
Akkor ez gyakorlatilag ketogén diéta, nem rossz dolog annak, aki bírja. Ha kezdesz túlzottan ideges lenni, akkor azért emeld majd a CH-t.
A - 10 kg megsüvegelendő, valamint az is, hogy ehhez megnövelt fehérje társul, így nincs izomvesztés. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #18029 üzenetére
Ezmiatt nem aggódom. Alapértelmezetten nem eszem sok szénhidrátot, és nagyon jó az inzulinreakcióm, az éhomi vércukrom 4,5, a testzsírszázalékom 15 körüli.
Szóval időnként simán belefér az édesség, kifejezetten szeretem a nagyon édes dolgokat.
Csak nem kell gyakran és kétpofára zabálni, mint egy drogos, hanem mértéket kell tartani. -
H-Zol
senior tag
-
btraven
őstag
válasz
ncc1701 #17872 üzenetére
Szóljál neki (finoman) hogy x fát kell y négyzetméteren fenntartani. Ha van nálatok ilyen előírás.
Nézem a nyugati ostorfáimat. 0 öntözés mellett gyönyörű zöldek. De ez inváziósnak számít. Mondjuk jó sok pár centis csemetét találtam a héten. Sarlóval vágtam a gyomot és ilyenkor látom mit vágok. mert ugye a fűnyíró az ledarál mindent. -
-
válasz
ncc1701 #17850 üzenetére
idén én is tettem ki indító MasterGreen High-N-t, de jövőre teljesen bio trágyázásra akarok átállni - aminek 'sajnos' következménye lesz, hogy a burkolt trágyákkal ellentétben többször kell majd kezelnem a füvet
de valami olyan talajéletet akarok kialakítani ebben a szörnyű monokultúrában, ahol kevesebb víz kell.
már idén is alkalmaztam huminsavat és Esstence Origo növénykondícionálót a gombásodás elkerülésére
gondolkozom a humuszban is, és egyéb bio trágyákban -
Essejó
veterán
válasz
ncc1701 #17817 üzenetére
Tavaly májusig Soroksáron laktam kb 4-5 utcányira a Kis Dunától.
Egy a '30-as években épült házat béreltünk. Hajdan borkereskedő építtette. A pincében még ott voltak a hordó fogadók. A lényeg, hogy a pincében volt az ásott kút is. Hét gyűrűt számoltam a víz felszínéig, és összesen 13-at. Ugyanis a költözést megelőző nyáron volt olyan időszak, hogy 2 egész percig tudott menni a locsoló szivattyú, utána elfogyott a víz a kútból -
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #17737 üzenetére
Nállam nem volna gond , az asszony ilyen vízi , lápos helyen nőt fel , mesélte , hogy soklóból is van több színű világos sötét színű, sárgás , barna , szürke stb , amitől félt az a Pióca
, gyerekkorában többször rá ragadt , és szívta a vérét
( nincs már erre semmi , tényleg sivatag lessz a vége ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #17705 üzenetére
Nem mondom , hogy érték a metszéshez
, van sok fám sokat olvastam , még több videót megnéztem , és egy pár éve áthívott a harmadik szomszéd , hogy látja hogy nállam mennyi gyümölcs van a fákon, nálla még alig , alig , igaz idős fajai voltak ( a házzal vette , és rosszul voltak metszve ) na ott három év drasztikus fiatalító metszés kellett és most nálla is szépen terem minden
!
Nem kell felni a visszavágástól , sokszor az az orvosság ! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #17607 üzenetére
Az szár szilárdító , csökkentő, jó fajtákat kell választani és nincs vele gond , az nem egy egyszerű szer mert hormonális alapon működik ! Mi nem használjuk , jó búza fajtával megyünk de ha mégis ledől azzal se nincs gond , felteszem a kalászemelőt és úgy aratom le ( nagyapám mondása volt , hogy csak a jó búza dől le
) !!
-
totron
addikt
válasz
ncc1701 #17591 üzenetére
Az éjszakák hosszabbak legalább már.
(#17588) H-Zol, a hektikusság a csapadékeloszlás egyenetlensége mellett a kiszámíthatatlanságát is jelenti szerintem, vagyis egyre inkább igaz az, hogy csak 1-2 nappal a jelzett időszak előtt lehet érdemben előre gondolkodni vagy még akkor sem. De mindegy is, mert úgy is tudjuk mi a valószínűbb.
(#17589) btraven, ez fa alatt mondjuk érdekes. Árnyékos-levélhujjtott területen nehezebben jön azért össze a beton.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #17585 üzenetére
Mi itt idáig a Dél Alföldön megúsztuk ( szerintem a rovarok , poloska is megsült
)
Még idáig szép a paradicsom , paprika stb , ami nem bírta a cseresznye levele , azt hiába locsoltam ( 4 különböző fajta fa ) , a felső levelek megperzselődtek és lehullottak !
A porszívó jó ötlet , már emlegetem az asszonynak -
soldi3r
veterán
válasz
ncc1701 #17581 üzenetére
Gyapottok-bagolylepke. Nemreg jartam en is utana. Okorszivnel 100%, San Marzanonal 50+% a veszteseg. Elobbit a hetvegen en is kivagtam, elastam. Jovore mar nem is vetem. Helyette Balkonstar, Ace 55, Bolíviai vadparadicsom kozul lesz valamelyik.
Nemetorszagban elvileg a paradicsomra is engedelyezett a neem olaj, jovore kiprobalom. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #17295 üzenetére
Én a gyümölcsfák lemosóján kívül szoktam virágzáskor 3x gomba ellen, ez kihagyhatatlan, és 1x tetű ellen.
Meg amikor kell a dísznövényeket és veteményest tetű ellen. Ezt igyekszem minimálisra szorítani, de sajnos néha szükséges.
Idén viszont valahogy nagyon kevés volt a kártevő. A rózsát kellett 1x és a paprikát egyszer tetű ellen és ennyi. Nem volt földibolha sem, a poloskák most kezdtek el jönni, de azok is alig vannak.Meg persze permetezés az is amikor kálciumot vagy egyéb lombtrágyát fújok, de ahhoz nem öltözök be.
-
totron
addikt
válasz
ncc1701 #17176 üzenetére
Ha szaga van már kapcsolatban vagy vele - molekulái többek között az orrodban - az is párolgás. Tegye, ha nem árt, így viszont ez nem garantált. S nem az amerikai módihoz ahol literszámra párolog a formaldehid a bútorokból, padlószőnyegből mérem az egészséges verziót, hanem egy ténylegeshez. Utána is nézek ennek a gyártástechnológiának olaj ügyben (=nézzen már után valaki, nincs lelki erőm).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Netatmo Weather Station
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest