- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Szilágyi84 #19112 üzenetére
A társas darazsaknál az áttelelő egyedek minden évben új fészket kezdenek, máshol. A nyári dolgozók ősszel elpusztulnak.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szilágyi84 #19112 üzenetére
Ez így bosszantó ! Komoly ásatást csináltál , látom idős sárgabarack fa , elárulja a mohás törzse !! Én is láttam földi darazsakat de nem nállam van a fészkük , valószínű a szomszéd műveletlen portáján van a várjuk !!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Szilágyi84 #19102 üzenetére
A lépek kiásását nem úszod meg. Nekem a fa gyökerére telepedtek meg azon voltak a lépek. Kemény meló... A járat mindenképpen legyen meg, hogy tudd merre kell ásni!
-
eldoble
aktív tag
válasz
Szilágyi84 #19102 üzenetére
Rágcsáló irtó füstpatron, azt le kell takarni, hogy befelele menjen a füst, az letakarva is füstöl.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Szilágyi84 #19091 üzenetére
Ilyenkor - már nagyon kellene döglődniük? Nálam nyáron voltak, 30 ezerért kihívtam az irtót - nálunk sajnos már volt az én kiirtom a darazsat témából tragédia
, 7 tányér méretű lépet szedett ki a srác földből.
Igazából a kiirtás csak úgy megy, hogy a fészket kiszeded a földből. Csak szólok, hogy ezek a rohadékok nem a mezei papírdarazsak vagy padlás darazsak amiket ilyen házi lóf@szkákkal kiirtasz, megtámad egy 400-700-as kolónia neked véged. -
totron
addikt
válasz
Szilágyi84 #19096 üzenetére
Semmilyen mélyen. Felejtsük már el ezt. Kora reggel mikor még kábák egyzuttyintásra alkalmaznék rájuk minél tömörebb földet, talicskából mondjuk, határozott mozdulattal. Ésvagy füstölés, szintén reggel.
-
Rive
veterán
válasz
Szilágyi84 #19096 üzenetére
10-15 centi.
Korábbi tapasztalat alapján mostani eszemmel letolt gumicsövön keresztül tolnám be a benzint... -
lakisoft
veterán
válasz
-
Rive
veterán
válasz
Este, amikor már beszálltak beönteni és rájuk gyújtani fél-egy deci benzint.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szilágyi84 #18612 üzenetére
Itt [link] a Wikipédia , hát ez aztán sok névre hallgat
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #18621 üzenetére
Valamilyen Zsálya.
-
User_2
tag
válasz
google, image file feltölt:
hamvas zsálya ? -
hiperFizikus
senior tag
válasz
van az interneten valahol, ami kép után megmondja a nővények faját
keresd meg, próbáld ki, és linkeld be ide
-
Essejó
veterán
válasz
Mirabella link
-
angelside77
tag
válasz
Ringló (szilva)?
-
v-man
őstag
válasz
Szilágyi84 #18528 üzenetére
Én idén nyáron vettem virágzás után leárazva, még kicsi is, kb 50 cm csak, remélem megmarad és szép lesz jövőre, ennek a két váratlan virágnak is örülök
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Szilágyi84 #18436 üzenetére
Leylandi ciprus van mint opció, de azért azokat is ki lehet rohasztani.
-
válasz
Szilágyi84 #18327 üzenetére
Levendula a kedvence nálunk
-
v-man
őstag
válasz
Minden olyanra jár, amibe jól bele tudja dugni a nyelvét, nálunk pl. a vinkák, petúniák a kedvencei
.
-
Prémvadász
tag
válasz
Petúniát is szeretik.
-
Csabroncka
addikt
válasz
levendula pl, de ajakosok is akár...
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #18292 üzenetére
Nem kell ilyen hosszan letakarni, viszont fontos, h néha ki kell takarni pár hétre, utána vissza. A magok sok évig is csírázóképesek maradhatnak.
-
Dorian
félisten
válasz
Persze, h ez lesz, ha folyamatosan takartad. A magok sok sok évig elállnak a földben, ha nincsenek olyan körülmények, h csírázni kezdjenek.
Ha gyommagmentesítés volt a cél, akkor takarás után fel kell szedni, megvárni míg elkezdjenek nőni , aztán ismét letakarni, megint felszedni, h az újabb magok is csírázzanak, stb. Így pár alkalom után az összes mag kifut -
Rive
veterán
válasz
Gyomnövények magjai miden további nélkül életképesek tudnak lenni akár tíz évig is.
Csak a haszonnövények ilyen gyöngék, hogy 2-3 éves mag már alig kel...
Szóval ez így ~ az, ami várható volt. -
totron
addikt
válasz
Talajsűrűség hogyan alakult? Mik a tervek most vele?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #10881 üzenetére
A cseresznye ha érés közben megázik vagy ha kukacos, akkor könnyen berohad gombáktól. Talán lehetséges valamilyen megelőző permetezéssel megoldani, de pont érés közben szokott ez lenni, és ha kivárod a két hetet, akkor addig lehullik az egész.
-
eldoble
aktív tag
válasz
-
Dorian
félisten
válasz
Bogyóképződéskor hűvösebb és nagyon csapadékos idő. Most mindenkinél ez van
-
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #10846 üzenetére
Paradicsomot 2x lehet egy évben Mospilannal, legkésőbb a kis bogyók megjelenéséig. De elvileg 2 hétig az hat a növényben, én még nem permetezném. Ez nem olyan cucc, hogy rá se száll tőle a kártevő, hanem gyomorméreg. Megkóstolja és utána döglik meg.
Én zöldségeket max 1x szoktam Mospilannal, a korai időszakban, ha szükség van rá. Ha később még szükséges, akkor mást használok, pl. Lamdex. Egyrészt ugyanaz a hatóanyag nem halmozódik fel, másrészt a Lamdex rövidebb idő után kimegy a növényből, az érés kezdetéig lehet vele fújni. -
totron
addikt
válasz
Szilágyi84 #10846 üzenetére
Mármint mik vannak? Paradicsomvészen kívül én nem nyúlok semmivel a paradicsomhoz személy szerint. Embertársaimnak is ezt tanácsolom.
DonThomasino, vesszen a száraz ág, a gombásodás melegágya. Száraz időben nyissz lehetőleg.
A muhar mondjon le, komplett egybefüggő mezőket is alkot eső után, pofátlanul apró egységekben, kapálni majdhogynem felesleges, csak belemasztolja az ember a talajba, gyk. előkészíted a következő eső utáni, mégintenzívebb felmagzására. Csodálatossága, hogy míg a többségi gyommagot a talajban, inaktívan lehet tartani nem szántással, addig ennél az átoknál ugyanehhez pont a fordítottja kellene, vagyis forgatás nélkül a legaktívabb, ahogy a cikk is írja, szóval nincs jó megoldás, illetve hát választhatunk a gyomok között - az is valami...
justmemory, illetve van egy olyan is, hogy gyomelnyomó képesség. Amiknél ez közepes/elfogadható vagy jó, ott valóban csak a tű fokán kell átjutni az elején, utána már OK. Van viszont aminél ez pocsék, pl. sok tökfajta is ilyen. Hiába tűri jól az előnytelen talajt, a szárazságot, ha teljes életciklusa alatt könnyen támadható a gyomok által.
-
Winne
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #10631 üzenetére
Hát akkora, hogy még ne sápadjak le az árától, aztán lesz ideje nőni, inkább csak pont az a kérdés, hogy "cserépben" is jól érezze magát ahogy nő.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Szilágyi84 #10597 üzenetére
Lehet kapni mezőgazdasági boltba kétoldalas ragasztó szalagot.
Azzal körbe tekered a fa törzsét, így a hangyák nem tudnak felmászni, hiszen a levéltetvek által termelt mézharmatot imádják, ezért védik is őket.
De ha nem tudnak felmenni, akkor a tetvek se lesznek ott, hiszen a hangyáknak dolgoznak.
Nálam a meggyfánál bevált.Igen. ahogy előttem írták a katicák meg felzabálják a tetveket, ha nincs ott hangya.
-
User_2
tag
válasz
Szilágyi84 #10592 üzenetére
próbáld meg a hangyákat kordában tartani, levéltetű kolónia hangya nélkül nem sokáig él.
20 nap alatt a levéltetveknek "magától" el kellene tünniük.
egy katica tojás kikel kb 10 nap alatt, lárvák lsznek amik förtelmes pusztítást végeznek a levéltetvek között. a lárvák 3 nap két hét múlva katicává alakulnak, a katicák újra tojásokat raknak, de ekor már rengetegen vannak a katicák, ha kevés a hangya a katicák elvégzik a levéltetveket.
ha a levéltetveket lepermetezed a katicákat is kiírtod.próbálj meg hagymát, fokhagymát ültetni a fa tövébe, és fűnyíróval nem levágni a hagymákat.
a fatönk amit írtál, lehet tele van hangyával, biztos éhesek is, úgyhogy szépen farmolják a levéltetveket
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #10597 üzenetére
Ha semmi nem tetves, csak az a fa, akkor én otthagynám csalinak.
-
Rive
veterán
válasz
Ha mindent ugyanúgy kap, mint a többi, akkor a talajra gyanakodnék.
Nem volt ott valami korábban? Meszesgödör, sittrakás, szemétdomb... -
inf3rno
nagyúr
válasz
Érdemes, mert akkor arra mennek a tetvek, és nem a többi fára. És elég kb. azt az egy fát rovarirtóval lefújni.
-
Chris0321
veterán
válasz
Hello.
A tetű ellen szoktad permetezni? -
H-Zol
senior tag
válasz
Szilágyi84 #10563 üzenetére
Én egy kicsit át csúsztam a határ túl oldalára , de a Magyar határ zónára dolgozzuk a földeket Battonya , Mezőhegyes , Makó nagyon közel vannak hozzám !
Nekem is a korai virágzásu sárga barackok elfagytak , szilva is fagyott el egy fajta de a többi minden meg úszta !
A gyümölcs fájim 30% elfagyott a többi megmaradt . -
justmemory
senior tag
válasz
Szilágyi84 #10121 üzenetére
Mi úgy ültetünk, hogy előzőleg beáztatom (meglocsolom) a területet este, majd másnap megy ki a növény. Fekete fóliát rakok (több éven keresztül használva; eleve ismerőstől levetettet; mulcsolást próbáltam, nem igazán vált be), majd a lukakba a növényeket. Leszúrható esőztetővel kapják a vizet. Tavaly a kánikulákban sem volt bajuk a paradicsomoknak. Dél-Alföld
-
ncc1701
veterán
válasz
Csepegtetve öntözd sztem, és mulcsold a tetejét 5-10cm szalmával, ezzel minimálisra csökkented a párolgást.
-
totron
addikt
válasz
Gyökérrohasztóak az említett megoldás és maszatolás csak (tudom, nagy keletjük van amúgy a fejekben). Klasszikus módszer/józan paraszti ész amit tudok ajánlani: Kiültetésnél a laza homokú gödörbe öntesz vizet, betakarod a parit (nem kell tömöríteni), onnantól kezdve lefelé törekszik a gyökere, s minél lentebb jut, annál jobban tűri a kánikulát is. Persze oda kell rá figyelni a továbbiakban is, ha nagyon pöndörödik a levele - csökkenti a párologtatási felületet - akkor már lehet neki adni. Jobban szeretik az egyszerre nyakonöntöttség állapotát ritkábban. Ha feldúcolod a földet kapával a paradicsomok körül*, akkor 1x-1x árasztással tudod megkínálni őket. Túlzásba azt sem szabad vinni persze, mert a ló túloldalán meg a paradicsomvész vár, de az már egy szélsőséges eset, s bokros fajtáknál fordulhat elő inkább. A lényeg, hogy nem csepegtetést szereti a paradicsom, csak feljön tőle a gyökere ésvagy kirohad a ledugott táplálásoktól, ritkábban egyszerre többet kell. Nem kell bedőlni mindegyik újfeltalált spanyol viasznak.
Gyümölcsfáknál 1. szezonjuk alatt ha van nagy kánikula, ott lehet reális a ledugott cső, talán, de talaj- és esetfüggő, alapvetően ott is a lefele törekvést kell elősegíteni, az ilyen meg ugye pont ellentart annak. Mindent összevetve később megvan a böjtje az ilyen módszereknek, úgyhogy inkább ne. Paradicsomnál azért érezhették sikeresnek egyesek, mert hosszú távú hatásai, visszanyalásai nem keletkeznek, na meg a közösségi- és viaszélmény. A növény ezekről az emberi trendekről, képzeltségekről, félműveltségekről nem tud, szóval csak a természetes viselkedését várhatjuk el.
*nem tövenként, hanem az összes körül, téglatest/négyzet alakban
(#10123) fulton, fújkálja rátok a szél róla aztán a permetanyagot (a biztonsági adatlapra, azon belül is a H-mondatokra javasolnék 1 rápillantást). Lakótér közelében én nem permeteznék semmit, illetve olyat választanék amit nem kell.
(#10122) t72killer, jaja, irtani kell egyértelműen, csak szomorú, hogy ennyire eltolódott valami a rendszerben, hogy ilyen szinten konfrontálódni kell.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Szilágyi84 #10113 üzenetére
Nem zengek róla ódákat, mert még tényleg csak részeredményeim vannak vele: [link]
-
válasz
Szilágyi84 #10058 üzenetére
Sürgősen nagyobb földbe ültetni + egy kis komplex tápszer, amiben mikrók (réz, vas, mangán, stb) is vannak. Ki fognak kupálódni sztem.
#10066: a korán induláshoz fullos ellátmány kell lámpával, trágyával, fűtéssel.
-
justmemory
senior tag
válasz
Szia,
mi annyira korán vetettük, hogy 3 hete ki kellett ültessük őket, gyakorlatilag 0 szoktatással. Ugyanezt csinálták, mind helyre jött, van, amelyiken már jön a bogyó.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #10064 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy jobb később vetni. Vagy legalábbis amiket vettünk palántákat, azok jobban működtek, mint amik ilyen csenevészek voltak, mert 2 héttel korábban vetettem őket, mint kellene. De idén megpróbáljuk ládában trágyázva meg gerilla kertészkedéssel a városban elszórva a maradékot, hátha valahol felismerik és meghagyják.
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #10061 üzenetére
Mire elkezd teremni, a szabad földet is kimerítik...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #10061 üzenetére
Nekem literes dunsztos üvegekben is bőven kevés volt ekkora palántáknak, sokkal több föld kell nekik. Én tennék még rá trágyát. A hirtelen sok naptól még megéghettek a levelek, a fentiek meg már lehetnek újak, amikben napolaj termelődik.
Én szerintem megmarad, ha kiülteted. Ha vársz még pár napig, az talán nem számít olyan sokat. Én leszedném az alsó leveleket még most, és tennék rá egy kis trágyát, akkor van ideje begyógyítani a sebet, és nem fertőződik be a földtől, aztán ha egy hét múlva kiülteted, akkor mélyre tedd, hogy a szárából tudjon még gyökereket hozni, és ne kelljen annyit karózni. Én legalábbis így csinálnám.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szerintem ideje lenne átültetni, nálam kétszer ennyi föld is kevés volt ekkora palántáknak. Az időjárás most nem kedvez neki, nem szereti ezt a hideg nyirkos időt, de kint mégis jobb helyen van, mint bent ennyire kevés földdel. Ha még várnál, akkor tegyél rá tápoldatot, golyót vagy rudat, mert ez a föld nagyon kevés neki.
-
ncc1701
veterán
válasz
Tápanyaghiány nem lehet? Eléggé ki tudja meríteni a kis földjét a paradicsom, mikor már ilyen magas.
-
Winne
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #9591 üzenetére
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #9535 üzenetére
Fóliába most ültettük ki az ágyásokba. Paprikával együtt. Ha fagy max akkor fűtünk rá 1-1 éjjel.
-
Dorian
félisten
válasz
Jövő hétvégén fogjuk
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Ha már nincs fagy, akkor lehet. Később talán nehezebben szokja meg, hogy kint sok a napfény. Felhős időben ültetném.
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #8100 üzenetére
Mennyi zajjal és szaggal járnak?
Tudtommal a telet nem kedvelik a szabadban, pincébe meg nem akanám rakni őket, élelmiszert is tárolunk ott, illetve konyhaként is üzemel "szagos" kaják készítésekor (tepertő, lángos, csülök készítés). Ami még opció lenne, hogy télre levágni, de erre kellene keresni egy embert, mert én nem csinálnám. -
Panthera
őstag
válasz
Szilágyi84 #8094 üzenetére
A házi fürj az a vadon élő védettel nem megegyező faj, ugye? A házi is pitypalattyol?
Nyáron éjjel szoktam néha hallani a hangját, de azt én vadon élőnek gondolom (nagy rét van a közelben). -
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #8094 üzenetére
Nagyon régi vágyam fürjeket tartani, de itt a városban a családi háznál nem igazán megoldható, a kinti semmi közepén lévő kertben meg ketrecestől vernék pofán.
-
noorbertt
őstag
válasz
Szilágyi84 #8083 üzenetére
Köszönöm, olvasgatok a témában én is. Hely van és kedv is.
Az a 30-30 nem sok egy ilyen kis helyre? Nem zsúfolt? Átlagosan mennyibe kerülnek? Mármint a tartásuk -
válasz
Szilágyi84 #8083 üzenetére
de szép "színes" tojglik
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #8072 üzenetére
Valami 60 körül volt, házhoz szállítva. A fuvarost nem ők adták, és ami érdekes, h alig akarták vállalni.
-
noorbertt
őstag
válasz
Szilágyi84 #8074 üzenetére
Fürj,, nagyvonalakban mennyire nehéz a tartásuk és mit csinálsz velük? -ha nem titok.
Dobnal fel fotót a helyükről?A kert végében van egy néhány nm és mivel a szomszéd tyúkot tart így nekem is megjott a kedvem.
nem tudom mennyire off
-
Rive
veterán
válasz
Szilágyi84 #8074 üzenetére
Szárnyastrágyához érdemes hamut is keverni, ha van (saját vagy szomszédban).
-
noorbertt
őstag
válasz
Szilágyi84 #8072 üzenetére
8800/m3 és érte kell menni. Mai info.
-
justmemory
senior tag
válasz
Szilágyi84 #7967 üzenetére
Mi februárban.
-
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #7961 üzenetére
Lakásom társasház belső udvarra néz, élnek ott denevérek: nulla szúnyog. Kint az utcán meg támadnak.
-
justmemory
senior tag
válasz
Szilágyi84 #7955 üzenetére
Leírtak a többiek mindent
Egyébként a fecskéknek lenne a közelben bőven víz/sár, az nem lenne gond. Egyik nyáron a bejárati ajtó feletti lámpára építettek fészket, de sajnos mivel nyitott volt, mindhárom fióka kiesett... Azóta sajnos sehova nem akarnak, csak nézelődnek. Van a környéken madár egyébként, de jó lenne minél több
Az odúkat minden költés után ki kell takarítani a betegségek miatt is. A verebek simán telihordták, nem kellett nekik semmi; télire aludni használják, nálunk forgács nélkül is.
-
Panthera
őstag
válasz
Semmit nem kell bele tenni, maguk megoldják. Idén az egyik odúban volt "másodköltés" is, látszólag nem ugyanaz a cinke pár foglalta el. Költés után meg kell nézni, hogy maradt-e benne elpusztult fióka, ősszel pedig ki kell dobni belőle a régi fészekanyagot. [link]
Az odút télen is használják a cinkék, figyelem őket, bejárkálnak napközben az biztos, gondolom éjszaka is. -
Rive
veterán
válasz
Fecskének a közelben mindenképpen nagyobb állandó víz terület szükséges...
Igazából nem. Amíg sok volt, addig főleg az elterjedt istállózó állattartás miatt volt sok.
-
Dorian
félisten
válasz
"Denevért miért lenne jó a keretbe ?"
Mert mondjuk szúnyogal meg ilyesmivel táplálkozik. Meg tök jó nézni őket ahogy vitorláznak.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Szilágyi84 #7878 üzenetére
Dorian/Szilágyi84
köszi a válaszokat, remélem nem lesz gond, meglátjuk
pesten vagyunk éjszakára -2 fokot mond -
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #7878 üzenetére
Nálunk ma éjjeltől - 5 fok lesz a min. hőmérséklet. Ha ott is, akkor nem sok esélyt látok.
-
Rive
veterán
válasz
Szilágyi84 #7826 üzenetére
Csak az számít, hogy akkor ne fagyjon (vagy essen
), amikor permetezel.
Nálunk pl. még ~ 40% lombban van az almafa -
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #7826 üzenetére
Mit vesztesz vele?
-
Panthera
őstag
válasz
Szilágyi84 #7507 üzenetére
Normál kerti szivattyúra is lehet kötni, elbírja azt a nyomást?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #7486 üzenetére
Milyen géppel csináltátok? Nekem a turmixot leégették a magok, nem bírja, ha annyira sűrű. Gondolkodok, hogy food processort vagy malmot vegyek e legközelebb. A malom elvileg jobb, de ritka és drága.
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #7435 üzenetére
Én ilyeneket ősszel kezdenék el szétszórni. Fű is akkor jött be, a tavaszi vetés már nem az igazi.
-
Barret001
addikt
válasz
Szilágyi84 #7435 üzenetére
Nézz körül,kinél látsz! Én idén rengeteget behoztam földdel...Mindenhol kel,ahova nézek
És ha kap vizet,nő mint a bolondgomba!
-
válasz
Szilágyi84 #7345 üzenetére
Tessék ültetgetni az apróságokat!
-
válasz
Szilágyi84 #7342 üzenetére
"Se nem ág se nem levél. Mi ez ?"
Termés!
-
Prémvadász
tag
válasz
Szilágyi84 #7336 üzenetére
Nekem van.
-
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #7137 üzenetére
Szomszéd felé a gagyi kerítésre feszítetem ilyent dróttal, 3 éve. Kutya baja azóta is.
-
justmemory
senior tag
válasz
Szilágyi84 #7137 üzenetére
Ismerősöm most több száz négyzetmétert hálózott le a vetemény védelmében; ő kötelet használt a kikötéshez, de ezt a hegymászó-szerűt, ami sok szálból van összesodorva/fonva. Teljesen jól bírja, bár olyan 3 hete van kész kb., hosszabb távon nem tudom mennyire bírja.
-
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #7107 üzenetére
A magaságyás egyvalamire jó: ha ne kelljen hajolgatnia az embernek. Kb. minden másban hátrány, árban főleg.
Ill. az általam írt problémát nem oldja meg. -
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #7104 üzenetére
Nem nagyon van sok táli csapadék. A kert őszi felásásával ugye lazítjuk a talajt, ezt szükségesnek gondolom, de így egy sokkal több nedvesség tűnik el belőle, valamivel le kéne fedni. Viszont ott meg a kártevők telelnek át. Igazából fogalmam sincs mi a jó megoldás.
-
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #7044 üzenetére
Min. 5-6 centi. Aljára apró, tetejére nagy.
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #7027 üzenetére
A telek Sopronkőhidán van.
-
Dorian
félisten
válasz
Szilágyi84 #6999 üzenetére
Sztem kb. örök élet. A vágott széleit visszahajtva rögzíteni kell, különben egy idő után felbomlik.
-
Prémvadász
tag
válasz
Szilágyi84 #6997 üzenetére
[link] Én ilyesmit használok.
-
bringasisti
őstag
válasz
Szilágyi84 #6958 üzenetére
Az tényleg nem jutott eszembe
-
Csaby25
őstag
válasz
Szilágyi84 #6934 üzenetére
Most akkor van értelme tenni?
Illetve ezen filóztam én is, hogy geotextil vagy fólia? Olcsóbb változat érdekelne, a fólia átengedi a vizet?
-
justmemory
senior tag
válasz
Szilágyi84 #6871 üzenetére
A képeket a pari miatt raktam föl, valóban, csak aztán átterelődtünk a háttérben látszódó kukoricákra
Ne gondold, annyi parit is simán megennénk
El sajnos nem rakunk még semmit. Illetve tavaly raktunk el egy doboz ribizlit
-
justmemory
senior tag
válasz
Szilágyi84 #6868 üzenetére
Kukoricából itókát...?
Dehogy. A terv, hogy megesszük, esetleg fagyasztunk le belőle.
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #6866 üzenetére
Banános csoportban pár embernek megsínylette a magas uv sugárzást. A basjoo egész jól bírja, a termő banánom nem tolerálja.
Kertészetben vettem, asszem 5000 ft volt. Az imént mértem, 30+ centis már a levél, tegnap délben 17cm volt. :)
Ma citromfát rendeltem, illetve szeretnék még pár gránátalmát is.
Netes rendelésekkel sincsen gond, jól csomagolnak, meg a banán egy fűféle, nem kényes. -
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #6844 üzenetére
Ez a basjoo, ennek nem ehető a termése (3-4m). Több ezer banán fajta van, méretileg mind más. Van ami 1 méterre nő meg, valami 7-8.
A háttérben alatta (musa acuminata) 2 méreresre nő meg, és ehető termést hoz.
Banánfa fajták/vásárlás [link] -
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #6840 üzenetére
-
lemmy71
őstag
válasz
Szilágyi84 #6759 üzenetére
Idővel majd rájön, a második harmadik évi termés pusztulás után, megérti hogy miért is kell a vegyszer a hókusz-pókusz helyett
Én is jobban örülnék ha nem kellene ennyi kemikália, főleg ilyen "heroin" árak mellett, de ez van a mesevilágból meg már kinőttem
-
válasz
Szilágyi84 #6670 üzenetére
Színre/állagra teljesen átlagosnak mondanám, viszont elég hamar agyagossá válik, ha elkezdek leásni...
inf3rno! Tudsz adni támpontot, merre keressek olyan személyt aki beméri a földet?
lemmy71! Mint írtam, a műtrágya megszórása SEMMILYEN VÁLTOZÁST nem eredményezett... Előtte is sárga volt, utána is pont ugyanannyira... Annyi pozitívum mondjuk lett, hogy cserébe elég szépen elkezdtek nőni a fák. Annak ellenére hogy sárgák.... csak hát a sárgulás nem szűnt meg... -
dkaro
őstag
válasz
Szilágyi84 #6637 üzenetére
Oh tényleg, baromi nagy szél volt, az eszembe se jutott.
-
válasz
Szilágyi84 #6393 üzenetére
Tavaly még rendben volt a cseresznyefa ez a legidősebb, és igen, volt rajta a korábbi pár évben már... Idén is hozott termést... Nem tudom mi lesz belőle... A többi fa még kicsi azokon nem igazán volt még gyümölcs... Cserébe jó lassan fejlődtek...
Hát jó megpróbálok akkor ilyesmi műtrágyát azt hátha... -
inf3rno
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #6389 üzenetére
Persze lehet, hogy más gond is van. Lehet talajvizsgálatot kérni, nem annyira nagyon drága, de nem tudom most pontosan mennyibe kerül meg hogy mit vizsgálnak. Van ilyen mintavevő talajfúró jellegű készülék, amivel mintát lehet venni.
Nálunk a Bakonyban most a vízhiány a legnagyobb probléma. 3 méterrel feljebb szokott lenni a kutak szintje és olyan tavak, patakok vannak kiszáradva, amik ilyenkor teli szoktak lenni. Ahogy ezt leírtam elkezdett esni.
-
válasz
Szilágyi84 #6389 üzenetére
Hááát.. van olyan fa ami 3 évesen elkezdte
Nem lehetséges hogy az egyik fa előbb, a másik fa később érte el a föld azon részét, (a gyökér) ami nem jó neki?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Moderátort keresek a fórumhoz! (változás: a jövőben jelentést lehet csak leadni)
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest