Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Nekem van egy 6 éves naspojám , Holland óriás , idáig is szépen termett , de most rogyásig van rajta gyümölcs , és igénytelen , és tavasszal ültettem még kettőt, Szentesi rózsát, de az egyik nem fogta meg ( látszott is rajta , hogy kevés volt a gyökér ) , egy ismerősömnek van egy nagyon öreg szentesi rózsája és minden évben több vödör gyümölcsöt szed le róla ( fagyasztóba tárolja és télen , egész tavaszig fogyasztja az egész család ) !
-
-
ncc1701
veterán
Én mindig filózom rajta, h megcsinálom az előkertet egy full zárt walipinis üvegháznak. Az valami 6x10m lenne. Fa vázat nem számoltam, az volt a terv, h 5m magas azért legyen, h kissebb gyümölcsfa aláférjen, de 1.5M lenne csak a dupla falú polikarbonát. Gondolom 3-4M-ból állna meg a sztori. Elengedtem.
-
H-Zol
senior tag
Itt meg már 30 fok körül van a hőmérő, igaz holnap bezuhan 17 fokra de szépen fokozatosan a jövő hétvégére megint 28-29 fokot mutat !
Pár nap alatt nem elhinni való , hogy , hogy belevelesedtek a fák , és az új kis facsmeték is szépen megindultak !
Virágzik az orgona , pedig az májusban szokott . -
den89
tag
De azért választanék, ha nem haragszol. Látom, most nagyon ki lett hegyezve a méh témára és rám a dolog. Szerinted, ha nem permetezek a kertben, attól nem lehet beteg a családom? A sok szartól, amit elfogyaszt az ember? A stressz, a rossz levegő, a genetika, stb, stb?
Ahogy írtam, vigyázok a méhekre, amennyire lehet. De ne tegyük már egyenlővé a családom óvását, a méhek óvásával. Most engem akartok győzködni, hogy ne permetezzek? Folytassátok még több száz millió emberrel, akik sokkal jobban károsítják a környezetüket, mint én...
Nektek hogy néz ki a kertetek? Sok virágzó növény, virág, fa van? Vagy csak fű és örökzöld? Nem permeteztek semmi ellen? A fűben sem a gazt? Nem műtrágyázzátok a füveteket? Nem locsoljátok a füvet? Meg szoktátok hagyni nagyra a füvet, akár gazosan is? Vagy 5-7 naponta nyírjátok? Mert ez mind-mind hasonlóan káros akár a méhekre, a földre, a környezetünkre, mint a gyümölcsfa permetezés.
Csak otthon megtermelt, bio gyümölcsöt és zöldséget esztek? Vagy megveszitek a boltban? Igen, én próbálom minimálisra venni a permetezést. Fentebb is írtam, hogy papíron kellene úgy permetezni, ahogy leírtam, de én nem szoktam annyiszor. Sőt bioszereket és rovar csapdákat is használok.
A lemosóra is hiába mondják, hogy bio. Az sem 100%-ban az...
-
Dorian
félisten
Nekem nincs ágdarálóm, így én is elvitettem a diófa nagymetszése utáni lombor vékony ágakat. (a vastagabbakat megtartottam grillezni), és a 3 fenyő kivágása után is az ágait (A törzseket pedig megtartottam bográcsozni). + 3 szüreti láda tűlevelet összeszedtem, az mind ment a málna alá talajsavanyító mulcsnak.
-
User_2
tag
óvatosan a hamuval, mert iszonyat lúgos,
ezt ritkán emítik.tehát ott tudod talaj javításra használni, ahol egyébként savas a talaj.
a lúgosságot lehet tompítani, ha nem a hamut szórod ki,
hanem a komposztot, amihez korábban vékony rétegben adtál hamut is.hogyan győződj meg arról hűjeség-e amit írok:
oldj fel 100g fahamut 10 liter esővízben, elegyítés után mérd meg a hamuoldat pH-ját,
kontrollként ezt követően nézd meg ennek az oldatnak a pH-ját még a következő pár hétben is, hátha változik. -
H-Zol
senior tag
Nállunk meg már lassan nem is tavaszi , hanem nyár eleji idő van , hátha így is marad és megússzuk már fagy nélkül , mert másképp itt minden el fog fagyni !
Majd a jövő hét közepén akkor még február lessz csinálok képet , szerintem akkor több kajszín egy virágba fog lenni , sőt az őszi barack is , de a körtéken is lesz a jövő hét végére virág !! -
H-Zol
senior tag
Nagyon szép
Nállam is esznek , fakopács nincs , de több fajta cinege , Zöldike , veréb , Vad galamb , egy nagy közös tálcában van napraforgó, búza , kukorica és mindenki ki választja a neki valóta vadgalambok előszeretettel eszik a kukoricát a cinkék a bozótosokon , futó rózsán törik a napraforgót !!
-
H-Zol
senior tag
Én is etetem a madarakat , az idén rengeteg a cinke , de eszik itt veréb , vadgalamb , stb, mindenki talál magának való magot
A vadgalambok előszeretettel eszik a kukoricát !
Amikor kemény telek voltak , akkor sok erdei madár is ide járt , de mostanában nagyon enyhe telek vannak , ma is élő jöttek a legyek , 10+ fok volt !! -
H-Zol
senior tag
Az szép lehetett
annyira nem olvastam utánna , hogy télen , itt is fehér bundára vált , ahol , mostanában nincs is hó .
Késő ősszel , tél elején én itt még kétszinűket láttam !
A nyáron meg sokat láttam az út mentén el ütve , ez is a felszaporodás jele , amikor hörcsög invázió volt , hörcsög is sok volt az utak mellett el ütve ! -
-
Kifejezetten elgondolkodtatott, hogy hol tartják be azt, hogy a kertet körbe vetetetik nagy fákkal, hogy árnyékos legyen a terület. Itthon nem igazán láttam ilyet, pedig van is "oktató videó" arról, hogy ez jól jön.
-
totron
addikt
A téli módi bemutatása is éppoly izgalmas, amit még fokoz is, hogy külföld, hó! Jöhet még majd szerintem. A köbméteres szabályozás tűzvédelmi szempontot takar? 8 méteren túl gondolom lehet, sokaknak még ma sincs meg, hogy alaposan kiszárított fával érdemes csak etetni a kályhát, a tüzépek állításai nem sokat érnek, legjobb a saját felügyelet mellett aszalt.
Falu széle, utolsó utca, nem véletlenül mozdultunk ide.
Bölcs.(#13358) hiperFizikus, már csak a radioaktív felhő hiányzik, ami mit is okoz ?
Azt tényleg inkább ne, nem tudnánk megtermelni a következő évi bespájzolandót, de még a csontvelőnk elfolyósodására is megnyílna az esély. Az meg olyan lehangoló.Erre nincsenek belvizek, csak napfény most, kézfejjel, pofalemezzel gyűjtsétek ti is a D-vitaminhoz szükséges eredeti Napfotonokat.
-
H-Zol
senior tag
-
szezso15
addikt
Hasonló eredménnyel kiegyeznék én is.
Holnap hozza a GLS, beszámolok majd az eredményekről. Ma reggelre legalább nem fogadott egy adag kula a kertben, de azt láttam, hogy körbe lett járva az egész teraszbútor.
#12987 ncc1701: Szeretem az állatokat, de lakásba én csak olyat tartok, ami elvan egy elzárt, saját területen (törpenyúl, hörcsög, hal, teknős, stb.). Takarítok én eleget a gyerek után, nem kell plusz gond.
Ja plusz tegnap mondta a szomszéd hogy még le is fog pujálni a macska hamarosan, szóval nagyon remélem, hogy működni fog mert a végén még egy egész rezervátum fog a teraszunkon ülni... -
Stylewars_kp
őstag
-
-igu-
veterán
Teljesen el se tudom képzelni magam előtt, amit mondotok.
"beletenni a követ, és elhúzni a betont rajta."
Ha a beton alul van, akkor hogyan húzod el rajta?A probléma az oldalról érkező folyamatos terhelés, a lapok kiforfulása ellen hiába teszek pár centi betont alulra, attól még kifordul néhány év alatt. Főleg, hogy a hólé abban az irányban hagyja el a birtokot a talajban.
Vagy nem értem.
-
Stylewars_kp
őstag
Nem nagy kunszt. Ide elég szerintem 2 toliga beton, még talán sok is. Talicskába megkevered. Nem kell végig önteni. Teszel az elejébe meg a végébe egy-egy kupacot meg a találkozásokhoz. Esetleg amerről nem lesz magas a föld feltöltöttség ott teszel még egy kis betont támasztéknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest