Új hozzászólás Aktív témák
-
_stick_
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #8612 üzenetére
Sajnos nincs változás...
Töröltem a GCC-t és feltettem a gigabyte oldalról letölthető legfridsebb drivert.
Mivel friss a windows, még megpróbálkozom egy tiszta telepítés utáni teszttel, ha így sem megy, akkor írok a gigabyte supportnak első körben. -
_stick_
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #8610 üzenetére
Nem próbáltam, de délután ki fogom.
Mitől eredetibb a gigabyte oldalról letölthető LAN driver, mint a controll centre-n keresztül letölthető? Az gondolnám, hogy a GCC-nek épp az a feladata, hogy az alaplap drivereit naprakészen tartsa. -
_stick_
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #8608 üzenetére
Próbáltam a kényszerített újraellenőrzést és az az érdekes, hogy eddig minden elakadásnál bevált. De most nem segített.
Olvastam gigabyte alaplapokról és több helyen is láttam, hogy a control centre-en keresztül feltelepített driver, nem frankó és belassítja a netet. Viszont esetemben előbb jelentkeztek a fenti problémák és utána próbálkoztam a GCC drivereivel, persze eredménytelenül. -
Nyeste86
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #8579 üzenetére
Azért is vettem bővítőkártyát, mert ezt a sebességet mértem és az volt a gyanúm, hogy az NVME M2 kihasználtsághoz lehet köze. De nem hozott eredményt, a bővítőkártyával is ez a helyzet.
Összesen 2 NVME M2 van a gépben, és 2 SATA III eszközt szeretnék azokon kívül működtetni, de így ez bajos sajnos, és nincs több ötletem mi lehet a gond. -
Nyeste86
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #8577 üzenetére
Köszi szépen, valóban informatív diagramm. Így már érthetőbb miért "veszi el" a SATA portokat, amikor az M2 NVME slotok használatban vannak, de még mindig nem magyarázat arra, miért korlátozza le ennyire a két megmaradt SATA III port sebességét és miért történik ugyanez, ha egy dedikált PCIE x1 SATA bővítőkártyával próbálom kiváltani a két megmaradt SATA képességeit.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #8562 üzenetére
Szia!
Igen, láttam, csak amit én kaptam hatlap fejű távtartó csavart, az beleesik a furatba, mert 2-es menet, nekem meg 3-as van a lapon... -
elfelejtette
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #8560 üzenetére
Kaptam két olyat, mint a két baloldali, és azok beleesnek a lyukba, most egy sima ház oldallap csavar tartja a helyén kábé így:
-
elfelejtette
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #8558 üzenetére
Egy ilyen képet találtam én is:
Elvileg az alsó verzió kell nekem. -
honlapos5
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #8431 üzenetére
Detto.
Esetleg ismersz masik alkalmazast aminel szoftveresen lehet allitgatni a ventik gorbeit? -
kope1991
újonc
válasz
Glaz-dozfhut #8388 üzenetére
Köszi, jó ötlet!
Épp nincs 'itthon' másik, de megoldom valahogy, egy próbát megér. Ha azt is pörgeti, visszaküldöm.. -
válasz
Glaz-dozfhut #8098 üzenetére
Vérlázító -
válasz
Glaz-dozfhut #8094 üzenetére
Én se tudom a páromat. Ő nem IT függő
Neki darab, darab. Neki jó a belépőszintű Redmi telefon. Őt nem érdekli az órajel, meg MHz, neki nem számít milyen kijelző, milyen gyors. Menjen és az ennyi.
Nekem alap, hogy nem nyúlok hozzá az egérhez és billentyűzethez, hogy nem mosok kezet. Ő egy burger king kosarat megeszik a klaviatúra felett
Én 3 évig vigyáztam a laptopomra, karcmentes állapotban a páromnak adtam, 1 hét alatt megkarcolta a kijelzőt
Nem vagyunk mind egyformák, de talán nem is baj. -
válasz
Glaz-dozfhut #8092 üzenetére
Azt itt mindenki imádja
-
vanRobert
tag
válasz
Glaz-dozfhut #8000 üzenetére
15 másodperc...
Persze nem csúcslap csúcskomponensekkel.
"Csak" egy B365M-DS3H, 16GB DDR4 és egy i5 9600KF.
Azért ez valahol szánalmas, hogy évek (évtizedek) alatt sikerült a boot időt egy elfogadható szintre lenyomni, és most, a még sokkal modernebb, gyorsabb, szebb (és RGB-sebb) alkatrészek esetén meg 1 perc. Valahol az ember nem ezt várná... -
donki
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #8000 üzenetére
Kipróbáltam a fast bootot, és pont ez volt, nem lehetett belépni a biosba, csak resettel. De csak ennyit csinált, gyorsabb nem lett tőle.
-
válasz
Glaz-dozfhut #7984 üzenetére
Jaja, és ahogy látom, az általam kinézett M.2 SSD-k NVMe-k (nem is nagyon találok 2 GB SATÁ-t).
Köszönettel: MaCS
-
TIT
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #7921 üzenetére
Kombinát fogó van de az túl vastag,lehet a csipesz se fér oda,de ha kilehet kapni az jobb,aztán vagy kidobom vagy kiszedem valahogy.
Hát nem szívesen mondok le én se a gyári bordáról mert nem gagyi de így nem tudom használni,mert nem tudom becsavarni,max.levágom a csavart és egy másikat teszek oda. -
TIT
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #7916 üzenetére
Azért csavar a csavarban mert beletört
A közepén látszik,hogy bele van törve,ott egy luknak kéne lennie.
Ez gyárilag bevan csavarva,letört a feje,külön is van egy csavar igen zacsiba,az az alsóhoz.
Jó lenne ha ki lehetne csavarni,próbáltam kézzel balra,de meg se mozdult,fogóval meg nem mertem nekiesni.
Elvileg dobhatom ki a hűtőt is mert ezt a csavart nem gyógyítom le,esetleg levágni.
[kép] -
gorgo
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #7850 üzenetére
Kitartó voltam, sikerült!
Egy problémám van még. Alapértelmezetten a hdmi portot veszi első helyre, ami nálam a TV. Így a monitort be se kapcsolja. Mászhatok be az asztal alá, hogy bedugjam, ha olyan film van amit a tv nem játszik le.
-
válasz
Glaz-dozfhut #7762 üzenetére
Az a ramra írja sajnos. Ugye itt az is számít még, hogy a vga backplatje milyen magas.
Redditen pl panaszkodtak noctua15-el, hogy az belelóg, pedig direkt rákérdezett a noctua-nal, hogy befér-e. A noctua meg 7mm-el szélesebb csak (gondolom szimmetrikus mind a 2 hűtő szélességre). Sajnos nem találtam se képet, se videót, se semmit ami ilyen cuccokból állna össze.Mondjuk a hűtő sincs meg, max visszaküldöm ha nem jó, csak feleslegesen nem postázgatnék, meg fizetnék.
-
válasz
Glaz-dozfhut #7760 üzenetére
próbáltam, de nagyon milimétereken múlhat a dolog, nekem így nem egyértelmű sajnos.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Glaz-dozfhut #6293 üzenetére
Frissits duplán miután felment, ha van backup BIOS akkor írja felül azt így. Újabb Gigabyte biosokban már van erre checkbox hogy egyből frissítse azt is.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #6292 üzenetére
Szétkaparom magam. Frissítettem a bios-t gondoltam a legújabbra, ami az F11. Rá is került a pendrive-ra, le futott látszólag hibátlanul. Természetesen Bios alól frissítettem. És a végeredmény, hogy az F8-as került rá. Alapvetően nem lenne bajom ezzel a verzióval, csak a rendellenes működés fusztrál.
-
NY_A
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #6193 üzenetére
87 fokig sikerült melegíteni a procit. Ez így már annyira nem aggaszt, bár még mindig sokallom. De a 95-höz képest nyugtatóbb.
Nem tudom ez mennyire lehet általános, az előző 7700K-m 75 foknál nem ment feljebb.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. -
NY_A
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #6193 üzenetére
Első körben úgy nézem, hogy igen. Bár még ahhoz nyüstölöm egy kicsit.
Most 85 foknál megállt a legmagasabb maghőmérséklet, az pont 10 fok mínusz. -
NY_A
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #6189 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Beállítottam amiket írtál, illetve mutattál. Nekem az a vcore load line nincs a biosban. Ott az autot át tudtam írni high-ra, de semmi állítási lehetőség nincs.
Én most itt ezeket a számokat látom. -
NY_A
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #6183 üzenetére
Az energiaséma most kiegyensúlyozotton van. Előtte teljesítmény centrikuson volt de csak annyi különbség lett, hogy így terhelés nélkül nem pörgeti fullon a procit. De az órajelek továbbra is 4.8-ig mennek minden magnál egyszerre. 1.5 óra Battlefield alatt hihetetlen 90-95 fokos hőmérsékletet értem el, így amíg nem tudom mi a megoldás kikapcsoltam a turbó órajeleket biosban. (ehhez mertem csak nyúlni)
Feszültség beállítással még sohasem próbálkoztam. -
lanszelot
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #6028 üzenetére
Nem próbáltam házon kívül.
Szünetmentesem van sose áramtalanítom, csak most hogy szereltem. Valahogy meg kellett tudnom mi okozza a hibát, mert igy is vettem feleslegesen egy tápot. 9 éve vettem az alaplapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest