- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MidnightBB #7394 üzenetére
"PSU: Corsair TX550M+
Lehet mindenhol hiba, de a táp elég jó minőség, tele minden védelemmel, ez akkor is egy lottó négyes valószínűség, minimum!
-
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7387 üzenetére
az jó, de az új 3xxx-eknek jobb az encode része, ahogy elnéztem érdemi előrelépés volt ilyen dolgokban
vram pedig sokat számít, attól függ mit csinálsz nyilván
én átmenetileg 2gb vram-os gt 1030-cal is elbohóckodtam 4k-nál, nem vágott még ki a sw ( : de effektelés nincs is, csak vágás
mostani helyzetben mondjuk teljesen mindegy, ha el is adod bármit veszel helyette úgyis drága, nem érdemes vele foglalkozni, csak zárójelben mondtam későbbre
majd ha rendeződnek az árak, a 3060 non-ti viszonylag olcsó de erős alternatíva lesz vágáshoz - ugye valahol 120-160e közt lenne az ára modelltől függően, hátha lesz még annyi egyszer, és nem évek múlva ( : - -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7385 üzenetére
ram sebessége vágásnál minimálisat számít, azzal nem kell foglalkozni, ha 4k akkor sok legyen ( : nem baj ha van 32gb
kingston-nal nincs tapasztalatom, b450m s2h/b450 i aorus/b550i aorus-ban pöccre mentek g.skill aegisek - hynix - és crucial ballistixek - micron e-die/b-die -, de zen 3xxx topikban biztos van gyakorlati tapasztalat kingstonokkal is
annyi a lényeg lehetőleg két modul legyen és dual rank felépítésű, négy modul már jobban terheli az imc-t, single ranknél pedig van némi teljesítmény vesztésszerk:
és ha "komolyan" vágsz, sokat effektelsz akkor erős gpu+sok vram, ami mostanában igen nehézkes - 3060 non-ti sztem nagyon jó lesz hozzá a 12gb vram miatt, ha a gpu nem is olyan acélos mint mondjuk egy 3070 -
davinci resolve-ot ajánlom, nekem nagyon bejött
de ez már nagyon off, befejeztem ( : -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7383 üzenetére
vizeket nem ismerem, de ahogy légben ott is sük különbség lehet
nem véeltlen hívnak sok vizet "játék víznek", beugró vizeket jobb légek verik, de jobb vizeket is megszorongat pl egy drp4, d14-5, ninja 5, stb
ha maxon akarsz használni egy 10900-et oda a hűtés is drga lesz, 1200 topikban látom d15 még kicsit meghajtott 10700-k-nál sem "50 fokos kategória" finoman szólva, az meg csak 8c/16t, nem 10c/20t
ha nem akarod túlboyolítani:
10900 esetén jelenlegi lap és hűtés, órajeleket le kell venni oda ahol még nem fő szét a lap és bírja a hűtés
egyéb esetben 3900x
szerintem összegezve jobban jársz az amd oldallal, most ha egy 10900-et 150w alatt járatsz lehet még 8magos 3xxx is behozza akkora fogyasztással, ha meg ki akarod maxolni ahhoz zsebbe kell nyúlni
és ha kimaxolod akkor zabálni fog, ami meg a villanyszámlán megmutatkozik, tehát hosszú távon nem lesz olcsó ha olcsón is kapod a cpu-t
persze ez annak erősen függvénye, egy hónapból mennyi idő az amit konkrétan vágással/renderrel tölt a gép
de átmenetnek ott van a 3700x/3800x páros is, azok 100-110e környéke újan, tesztet azokról is találsz, és lapból sem kell drága, talán még a 20e ft-os lapomban is jól muzsikálnának
hamarosan meglesz a 3800x majd lesz vele tapasztalatom filléres lapban mit szól hozzá a vrm, 3600-ot már szépen kihajottam vele egy jó példányt ( :
de rábeszélni nem akarlak semmire, nézz körül és számolgass -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7381 üzenetére
az számít hogy milyen fet, hány a terhelhetőségű és mennyi, na meg a vezérlő
pontosítok, gb-ból biztosan nem kapsz ilyen lapot olyan áron, mint amd alá a b550m aorus pro-p
kis extraként a b450/b550 lapokból a beugrók is tuning barátak, b460-nál ugye semmi ilyen lehetőség nincs, még ram oc-ra sem
most a b450m s2h-t használom, tudásban ott van mint a z490-es gb micro lap, csak az annyiba kerül mint a b550m aorus pro-p -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7379 üzenetére
ezért mondom ár függvénye, 3900x azért nem piskóta, nem mintha a 10900 az lenne, és újan az a pénz amit kérnek érte nagyon korrekt már
találsz róluk bőven tesztet
de sajnos olyat nem hiszem hogy találsz, mikor mindkettő mondjuk max 130-150w-ot ehet, úgy hogy alakul egymáshoz képest a teljesítményük
ha nem akarod agyon hajtani még a gyári hűtő is elég rá, barátom az új genes 5900x-et tesztelte azzal a hűtővel, persze szuper halk nem lenne ( :
lapból meg ami szimpatikus, sok jó lap van amd alá, gb fronton is
a b550m aorus pro-p pl drmos fet-es, 50e alatt van - a sima b550m aorus pro-ban nem drmos fet van -
a pro-p-nél 10 fázisú duplázott 50a fet-ek vannak, gyakorlatilag 250w, de a duplázás miatt jobb a hőeloszlás, intersil vezérlő is jó
ilyet ennyiért intelnél még csak a mesékben láttak -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7377 üzenetére
ha egy ilyen dögöt ki akarsz maxolni az nem lesz olcsó - nem mintha intel alá bármi olcsó lenne -, 80-100e kategória első blikkre
attól függ mennyiért veszed azt a 10900-est
amd-től ott a 3900x, 12c/24t, újan több értelmes boltból 150-155e ft közt
az is tud enni, viszont már 150w alatt is produkál érdemit, abból a 150w-ból nem az intel jönne ki győztesként, röviden
és nem kell alá csilliós' lap sem, 50e-től már bőven van ami kiszolgálja még oc-val is - aminek egyébként nincs értelme ilyen cpu-nál, max finomhangolásnak -, de még olcsóbb lapban is elkaristol
csak tippszerk:
nekem ez volt a legutóbbi gb lapom, itx, 540a-es - 6x90a - cpu részleggel ( : ha valami faca' arra kitérnek, ha nem akkor csak rizsa, de ez a többi gyártónál is így van
ebbe pl a jelenlegi csúcs 5950x is mehetne, itx létére 65e ft körül dobálják "full extrásan" -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7375 üzenetére
szívesen, szeretem ha valaki nem akarja zabáltatni a jószágot ( :
ránézésre nem egy gyilkos vrm, néhány fázis, gondolom azok sem acélosak, de sok érdemit nem találtam róla
150w-ig esélyesen jók ha melegebben is, utána majd látod
4+2 fázist ír, mellé meg ezt:
" Hybrid digital PWM + Lower RDS(on) MOSFETs design to support the latest Intel® Core™ CPUs by offering incredible precision in delivering power to the motherboard's most power-hungry...."
ez azt jelenti full beugró vrm, marketing rizsa
amelyik gb lapon komoly vrm van, ott elég alaposan kitérnek rá, akár közölve a fetek gyártóját egyenkéti terhelhetőségét, pl 50a drmos fet-ből 6 db már nem rossz combosabb cpu-hoz sem -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7373 üzenetére
nem kell tőle tartani, zabálni fog ha nem korlátozod be, ennyi történik
videóvágás pedig terheli a cpu-t, még ha 1080p is
fogyasztásmérővel tudod ellenőrizni mit eszik vagy nem a cpu és így a gép, 10100-aknál nagy csoda nincs, 65w-ból jól elvannak kimaxolva
ettől függgetlen nyilván ha csak annyit csinálsz a 10900-nél hogy némileg lecsökkented az órajelét, máris sokat nyersz fogyasztásban, miközben teljesítményből nem vesztesz annyit
ezt még win-ben is meg lehet oldani bios nélkül, energiasémánál cpu %-os beszabályzásával
hwinfo 64 is elég korrekten jelzi már a fogyasztást, de egy konnektoros mérő azért biztosabb -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7371 üzenetére
a lapod valószínűleg hamarabb fogy el mint az az aio, de ha tdp nélkül menne a cpu olyan lapban aminek a vrm-e nem égne oda akkor sztem még karcsú is lehetne az a hűtő
de majd látod mit virít a vrm adott beállított tdp limitnél
és nyilván attól függ mire használod, ha csak net nem zabálna tdp limit nélkül sem, de ha komolyabb munka - kovertálás, kódolás -, akkor enni fog keményen ha szabadjára van engedve -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7369 üzenetére
65w-ból amit az produkál te azt nem köszönöd meg ( :
így van, fake, amd-nél és intelnél is a legtöbb esetben, amd kisebbet hazudik
ha tudsz angolul - bár az sem feltétlen kell hozzá -, ezt ma találtam
nem mintha eddig is nem tudtam volna, de szépen összefoglalják azt a bizonyos 65w-ot, itt egy 10700 non-k-nál ami akár 200+ w-ot is bezabál
laptól függ hogy mit "gondol" defaultnak
ha picit belegondolsz, a 10100-ad is 65w-os
csak az 4 mag és 8 szál, viszonylag alacsony órajelle, teteje talán 4,2 körül
hogy fogyasztana már egy 10 magos 20 szálas magasabb órajelű genen belúli cpu szintén 65w-ot? ( : nyilván sehogy, csak béka s_gge alatti órajelekkel
10100 az kezes bárány, a 4c/8t és alacsony órajel kombó miatt, sok érdemit nem tudsz rajta elérni
a 10900 egy kazán tdp limit nélkül, találsz róla bőven tesztet
ha 10100-ra méretezett hűtőd van akkor instant cserélheted azt is
ez az x tdp kamu olyan, mintha az autóra azt mondanák 100-on 3 litert fogyaszt a v8...mindenképp, ha végig lejtőn megy -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB #7365 üzenetére
bele
leveszed a tdp limitet - vagy leveszi majd magától ha betrotylingol' a vrm miatt, én inkább előbbit javaslom -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest