Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #7323 üzenetére
bocs, nem működik a link, csak itt: [link]
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
gordonfreemN #7319 üzenetére
Először adatforgalomról ment mert nem akart csatlakozni, aztán utána ment wi-fi hídon keresztül
Az lemaradt
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
gordonfreemN #7317 üzenetére
Mivel nem létesített win10 telepítéskor már kapcsolatot az internettel, és nem is találta egyik drivert sem, telepíteni sem lehetett, jött a régi ősi megoldás, telefon usb kábellel gépbe bedug, alaplap wifi antennáját rácsatlakoztatni (már amelyiknek van) és megosztottam telóról wifit "Wi-fi-híd" hotspottal, és lett net addíg, amíg a rendszer elkezdte a frissítéseket leszedni, meg telepíteni... Utána még míndig nem volt ethernet, de viszont most kezdte el mindenkinek letölteni az új win10 valami 21H1 upgradet, leszedte, újraindult a gép, és megjött a hálózat...
onnantól kezdve alaplapi wi-fi kikapcs, és jőőő csoda
Akinek nem wifis a lapja, annak egy hálózati kártyát bekell szerezni, betenni, telepíteni, és utána fellehet tenni a Gigabyte oldaláról a friss drivereket, és működni fog hálózati kártya nélkül is.
-
laceszgamer
addikt
válasz
gordonfreemN #7304 üzenetére
Most végeztem velük, paszta biztosan friss volt, mert csütörtökön raktam össze, de azért kivettem procit is majd vissza, friss pasztát rá, ramokat stb, meg egy bő fél órát volt kinn gépből áram nélkül a lap míg ezeket megcsináltam.
Win települ szépen, de ugyanaz, jobb alul felkiáltójel, Win hibaüzenet azonos és drivert sem tudok telepíteni, ugyanezzel a hibával.
Bios most F3 van fenn rajta, illetve ott látszik a vezérlő, engedélyezve is van. -
olisadebe
tag
válasz
gordonfreemN #7273 üzenetére
Köszönöm
-
olisadebe
tag
válasz
gordonfreemN #7267 üzenetére
Kérdés !? Nem kellene előtte az UEFI : jelölésnek lennie ,hogy UEFI - ben ven telepítve a windows ..Most nézegetem a youtube videókat ..és nekem nincs előtte ilyen megnevezés
[kép]
-
olisadebe
tag
válasz
gordonfreemN #7267 üzenetére
Köszönöm ..Igen akkor UEFI módban van akkor ..igaz nekem csak ez az 1db ssd M.2 van behelyezve! ...UEFI menű nincs a bios-ban ,hogy enable vagy másra tudjam állítani...
-
ricsip
addikt
válasz
gordonfreemN #7153 üzenetére
Ezért megéri válaszolgatni random kérdésekre.. annyit se képes visszaböfögni a kerdező h. kössz te hülye, értékelem az erőfeszítésedet de nem jutottam vele semmire
-
Maxell014
senior tag
válasz
gordonfreemN #7135 üzenetére
Próbáltam biosban is meg programból is igazából ugyan az a kettő. Nagy nehezen sikerült elérni amit szerettem volna igaz nem olyan tökéletes mint ahogy akartam de megteszi. Viszont szégyennek tartom ennyi pénzért sőt drágábban is van és annál is ugyan ez....
-
ricsip
addikt
válasz
gordonfreemN #7092 üzenetére
Ha kiírod szövegesen is, nem csak 1 semmitmondó linket dobsz, akkor van rá esély hogy talán egyszer egyvalaki ráakad kulcsszavas kereséssel. Mert amúgy esélytelen ennyi millió hsz. között a prohardveren bármit is megtalálni, ha maga a szó egy-az-egyben nem szerepel a tartalomban kereshetően.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #7086 üzenetére
Ha más is keresné: [link]
-
7om
tag
válasz
gordonfreemN #6964 üzenetére
Értem, valójában halkabb lett az egész rendszer vagyis a hangfalak,áramkimaradás zenehallgatás közben okozhat ilyet-vagy esetleg windows frissítés után egyszer csak halkabb lett az egész és nem tudom miért, azért gondoltam hátha behalt az alaplapi hangkártya és pótolnám egy beépíthetővel.
-
ricsip
addikt
válasz
gordonfreemN #6935 üzenetére
Ok, rendben köszi, de ezt mondjuk épp tudtam. Véletlenül volt azon a kijelölés a screenshot-on.
Akkor megkérdezem konkrétan: van itt ph-n egy rövid összefoglaló, melyik BIOS beállítás/opció mire való? Több mint 3 szóban...? Vagy mind a 10 ezer ember egyesével kell megkérdezze amikor ide látogat? Vagy ez az elvárt, mert ez pörgeti az oldalt és a reklámokat?- Core performance boost: ha ezt letiltod, akkor nincs semmi boost, a base clock-ig megy csak fel az órajel. Lefelé viszont mehet idle-ben, de fölfelé (terheléskor) nem! Ha engedélyezed, akkor.....?
- AMD cool&quiet: ? ha engeded ez történik: X, ha tiltod, ez történik:X előnye? hátránya?
- SVM mode: ha virtualizalni akarsz, ezt engedelyezd, mert ez hardveresen gyorsítja a VM-kezelést. Ha letiltod, vagy szimolán el sem indul a virtualizációs szoftver, v. qrva lassú lesz a VM-ek futása. Hatása a boost-ra pozitív/negatív irányban?
- PPC adjustment: ?
- Global C-state control: a C-1-2-3-4-5-6-x egyre energiatakarékosabb üzemállapotok. Cserébe...?
- Power Supply idle control: ha a táp alacsony terhelésnél lekapcsolja a gépet szónélkül, itt kell átállítani auto vagy Low current helyett Typical current-re. A C6 enable/disable ezzel hogy függ össze?
- CCD control: ?
- CPPC: ?
- CPPC preferred cores: ?
- Downcore: le lehet tiltani bizonyos darabszamu magot (bizonyos kötött per-CCX-es bontásokban) pl. 2+2, 4+0 stb. Az oprendszer-ben letiltja a Sleep (alvó) módot az engedélyezése, nem fogod tudni altatni a gépet
- SMT mode: az 1 maghoz 2 logikai processzort rendelő (hyper-thread) funkciót lehet tiltani, SMT disabled esetén 1 mag = 1 logikai processzor lesz látható. Az SMT tiltása letiltja a Sleep (alvó) módot, nem fogod tudni altatni a gépet -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #6902 üzenetére
F51 biosra frissítés megoldotta!
-
Floyd80
addikt
válasz
gordonfreemN #6900 üzenetére
Bocs a kérdésért, másik VGA is van a gépben vagy csak az APU? Sok mindent nem lehet csinálni, load default setting esetleg, F40 BIOS-t ír amitől támogatja a lap, lehet azt kellene visszatenni.
Gondolom akkor ezek a menük se látszanak: Advanced Frequency Settings
GFX Clock Frequency (Note)
Allows you to alter the frequency for the GPU. After you alter the GFX Clock Frequency settings, make sure to adjust the GFX Core Voltage settings. (Default: Auto)
Note: The adjustable range is dependent on the CPU being installed. Auto lets the BIOS automatically configure this setting.
GFX Core Voltage (Note)
Allows you to alter the voltage for the GPU. (Default: Auto)
Note: The adjustable range is dependent on the CPU being installed. Auto lets the BIOS automatically configure this setting. -
Floyd80
addikt
válasz
gordonfreemN #6898 üzenetére
A peripherals részben van egy ilyen: Initial Display Output: IGD Video (Note) Sets the onboard graphics as the first display.
De ez nem biztos, hogy visszahozza a Integrated Graphics menüt. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #6897 üzenetére
Már nem fért bele a szerkesztési időbe, esetleg a gazda összeollózhatja az előzővel.
Szóval itt nagyon hasonló a probléma, a gond csak az, hogy nálam ujabb a BIOS verziója, de majd rábom a legfrissebbet, lehet megoldja.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gordonfreemN #2865 üzenetére
Téééényleg. Nekem anno IDE-s DVD író is volt amelyik villogtatta a HDD LED-et, hogy nem jutott eszembe.
HGyu
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #2864 üzenetére
Na a sata-s dvd írónak ugyan mi köze a HDD led-hez? Lehuztam, azóta kb rendben van.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gordonfreemN #2859 üzenetére
A win7 pakolgat, rendezget a háttérben, indexel, prefetchel, töredezettségmentesít.
HGyu
-
Gery15
addikt
válasz
gordonfreemN #2861 üzenetére
Sry még csak most látom, hogy SSD-d van.
-
Gery15
addikt
válasz
gordonfreemN #2859 üzenetére
Az indexelés miatt, a win 7 folyamatosan indexeli a fájlokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gordonfreemN #2856 üzenetére
Alacsonyabb feszt adnak a Gigabyte lapok bizonyos ventilátorcsatikon, amik egyáltalán nem szabályozhatók. Még az X58A-UD7 rev.2.0 is.
HDD LED: ha win7 az oprendszer, akkor normális...
HGyu
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #2856 üzenetére
Ez az én formám, ilyenkor valami rejtélyes okból felszívódnak az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest