- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Jotunblood
csendes tag
válasz
bolcsodal #3225 üzenetére
Sajnos semmi ilyen nincs nálam, sokkal szegényesebb ez az ablak (Megjelenítés/Beállítások/Speciális/Adapter fül).
Arra tudok tippelni, hogy ez az Intel videomegjelenítő nem a legalkalmasabb erre... Azért az a Radeon többre képes valőszínűleg. Haver laptopját lehet kölcsönkérem, azzal is megpróbálom mindenképpen. Na nem baj, köszi a segítséget azért, be kell érnem ezzel egy ideig.
-
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #3222 üzenetére
Ennyit tudnia kell a notidnak:
"Integrated RAMDAC:
The display function contains a 350-MHz integrated 24-bit RAM-based Digital-to-Analog Converter (RAMDAC) that transforms up to 1600X1200 digital pixels (Intel 852GM/852GMV GMCH) at a maximum refresh rate of 85 Hz. Three 8-bit DACs provide the R, G, and B signals to the monitor. "Szóval valami gebasz van...EDID, vagy DDC be van kapcsolva a VGA driverben?
-
Jotunblood
csendes tag
válasz
bolcsodal #3217 üzenetére
Ezt töltöttem le, és ugyanígy jártam el, de semmi eredménye nem lett... Találtam még más oldalon is drivert, de az ugyanez volt. Amúgy az "alapértelmezett monitor" verziója 2001.06.06. és ennek a drivernek 2001.08.06. Lövésem sincs, miért nem megy. Valami külföldi fórumon egy hozzászólónak a nevében láttam, ugyanilyen monitora van, és neki 1600x1200-ban 120 (!!!) Hz-en megy... Legalábbis ez volt odaírva, aztán ki tudja. Mindenesetre szerintem is mennie kéne.
-
Jotunblood
csendes tag
válasz
bolcsodal #3214 üzenetére
Nagy nehezen találtam driver-t, de ugyanaz, mint a windows-os. Sehogysem akar 1280x960-ban 85 Hz-nél nagyobbat... Szerintem is kéne, hogy menjen 100 Hz-en. Függhet ez a laptop videokártyájától (64 MByte RAM)?
Más gépen nem nagyon tudom megnézni jelenleg, tekintve, hogy a monitor 33 kg-ot nyom, nehézkes a mobilizáció. -
Jotunblood
csendes tag
válasz
bolcsodal #3211 üzenetére
Köszi, ha találok valami boltot, írok ide.
Valamint még olyan kérdésem lenne, hogy ugyebár az 1280x1024 az 5:4-es képarány, viszont abban megy 100 Hz-en. 1280x960-ban meg csak 85-ön... Nem lehet valahogy "megbuherálni", hogy menjen 1280x960-ban is 100 Hz-en? (és még a monitor se haljon meg vagy ilyesmi
) Amúgy laptopra van kötve, amíg nincs klasszikus asztali gép, szóval a videokártya olyan, amilyen (egy régebbi ASUS, A3L). Jelenleg inkább elnyújtva használom, de jobb a szememnek ez a 100 Hz...
-
grex4
aktív tag
válasz
bolcsodal #3182 üzenetére
tehát a moncsi csak áramba van bedugva, aza standby mód szentem, kiirja hogy no signal etc, majd rádugom az átalakitot és olyan mintha egy halott videókártyára dugnám tehát nemirja ki h no signal csak tök sötét lesz a képe és a bekapcs gombnál lévő ledek vagymik halványodnak de égnek. igy dugom rá a gépre és továbbra sincs semmi aktivitás. remélem érthető a szituácio már. még holnap tökölök vele ha nemlesz jo akkor marad egy d-subos videokari csere...
-
MPowerPH
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #3073 üzenetére
kis asztali lámpa annak számít? valamint elég közel (kb. 50 cm-en belül) van egy dokkoló, rácsatlakoztatva a laptop. igyekszem távol tartani a monitortól a többi cuccot, de nagyon kicsi íróasztalom van.
ha (elektro-)mágnesesség miatt lehet, akkor valamiféleképpen a dokkoló lesz a ludas, attól félek.
a használati szokásaim miatt (akkor használom a CRT-t, ha játszom vagy nagy képernyőn akarok filmet nézni - napi szintű böngészésért bőven elég nekem a lapos TFT-je is) nem szúrhattam ki eddig - a dokkoló viszonylag friss vétel.
ha így van, azt hiszem, a megoldás egy jóval nagyobb íróasztal lesz.
-
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #3068 üzenetére
Annyira nem vastag, 8 mm kb. de nagyon jó minőségű, külön-külön is árnyékolt.
Az expertes állítást követően még egy picivel jobb lett, kevésbé zöld, a konvergencia is javult. Most 90 helyett kb 93-94%-os lett az előző helyen.
Esetleg megpróbálhatod ezen beállításokban finomítani. Milyen mértékű a hiba? Pl. olvashatatlan a szöveg? -
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #3065 üzenetére
Bizony, egyforma típusú a moncsink.
A színhőmérséklet értékek lehetnek teljesen különbözőek, hisz a moncsik is különbözőek, tehát az nagyon relatív. Most levettem 9300K-re, így picivel jobbnak érzem. Az biztos, hogy lehet megint a beállításokkal szórakozni, de most arra nem nagyon van időm, és a returnnal eszméletlen lett alapban is.
Ha ezt is odaraknánk a Samu mellé, lehet, hogy zöld lenne, mint a fene.A konvergencia egész elfogadható, de kompromisszumok nélkül nincs CRT sem. A bal felső sarokban van egy kis homály, de így a többi részen teljesen jó. Ha %-ban nézzük, akkor a legjobb helyen van kb 99%, kicsit mellette, ill. a széleken 95%, a bal felső részen meg olyan 90%-os lehet. Azt megfigyeltem, hogy a konvergenciába a színbeállítás, moire, a landing, de még a geometria is bele tud szólni. Nem beszélve a vízszintes konvergencia alsó-felső állításáról. Ha egyiken állítasz, a másiknál mászik el..
Szerencsére nálam ez nem változott különösebben az elmúlt időben, most nem nagyon lenne időm vele szórakozni.Innen van a KCE-VGA típusú kábelből 3 méter jó csatlakozókra szerelve, meg vagyok vele elégedve.
-
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #3063 üzenetére
Noja, eleinte azt hittem, hogy ez a moncsi is elindult az elhasználódás lejtőjén, ami persze igaz, csak a mértéke nem olyan nagy, mint a hsz-ekből gondoltam.
Még nézegetek gépeket, meg a nokia-t is, hogy beállítsam, de nem tapasztalom zöldesnek. Szépen lehet variálni a menüben, de most a variable color mode-ban megy, 9600K-n. Experten tudsz az arányokon is állítani, csak macerás egy kicsit.
-
Cicero
őstag
válasz
bolcsodal #3025 üzenetére
neem, nem ilyenek. Addig stimmel, hogy fehér kis csíkok, de ezek a vonalak formáját követik balról jobbra haladva :S
mindjárt csinálok pár képet, csak lemerült az akksi...amúgy kihúztam a VGA kábelt, és tudod, akkor megjelenik egy kis konzol a képernyőn hogy kihúzták a kábelt, és ott is láthatóak voltak ezek a fényesebb vonalak a szöveg betűi mentén.. -_-
-
Krono
tag
válasz
bolcsodal #3016 üzenetére
Na, elfelejtettem megnézni, hogy hánytűs a VGA kábel.
A hátúl lévő BNC-k nincsenek használva.
A max felbontás:3200x1200, a max frissítési freq.:200 Hz. (a kártya drivere szerint)
Én 85 ill. 75 Hz frissítéssel használom.
Ugyanezzel a VGA kártyával (A9550) és kábellel minden más eddig használt monitor
specifikációit megjelentette az EVEREST.
Hol a gubanc? -
válasz
bolcsodal #3008 üzenetére
valami nejlon lett leszedve róla... mindenesetre már tárgytalan, pár perce adta el...
tudom, hogy nem a legjobb a képcsöve, de jelenleg meg van kötve a kezem, ennek a moncsinak kb 1-2 hetet adok max, napról napra kiábrándítóbb... ha van jobb ötlet, szívesen megfogadom, de jelenleg nem látok...
szegény jelenlegim 96-os gyártású, és E790 (ami akkor sem volt a legfejlettebb, bár a PT810-3-asomban is ugyanilyen belső volt, csak 21"-al)
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2976 üzenetére
ha minden igaz, pénteken teszt, ha OK, 10k-ért az enyém (és ebben benne van a szállítás is).
a topik-olvasgatásnak köszönhetően leszedtem egy Nokia Monitor Tester-et, meg gyűjtögetem a szempontokat, hogy mire figyeljek.
aztán már csak helyet kéne neki szorítani az íróasztalomon.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2968 üzenetére
De pl. bizonyos típusokról kevés infót találok. Nem vagyok újonc, amit lehet, elolvasok, használom a keresőt, meg a Google-t, csak aztán kérdezek. Így a topikon is elkezdtem pár napja végigrágni magam.
Azért kérdeztem ilyen összehasonlító tesztes-felméréses oldalt, hogy ne kelljen minden egyes monitorról, ami felmerül, de nem találok elegendő infót róla, egyenként kérdeznem, hogy "ez jó-e, mit tud, ajánljátok-e". De amint látom, nem úszom meg - fel kell tennem az információhiányból fakadó láma kérdéseket.
Nos, egy másik lehetséges jelölt a Dell UltraScan P911. Google barátom nagyon szűkszavú volt a tulajdonságait, jellemzőit illetően.
Szerinted?
Minden segítséget, türelmet továbbra is köszönök.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2964 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért szemeztem az M992-vel, mert relatíve olcsón (8500 körüli áron) láttam, de csak akkor, ha nem találok jobbat a 10k körüli árkategóriában.
Bár most láttam egy fekete IBM P260-ast, csak éppen túl van a jelenleg rászánható összegen az ára és 21'-es, ami valószínűleg már pont nem fér el nálam.
-
RoyalFlush
őstag
válasz
bolcsodal #2870 üzenetére
Rendben, oké, köszi szépen
A mostani Lite-On monitor elég gyakran produkálja a következő jelenséget: egy pillanatra (fél másodpercre) elmegy a kép majd visszajön, furcsa sercenő hang következtében. Ez mitől lehet? Persze, nem panaszkodhatok, nem mai darab, sokat volt használva. Ex barátnőm édesapjának ugyanez a típus hamarabb tönkrement.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest