- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salvador20
őstag
-
törölt tag
válasz
radi8tor #5377 üzenetére
igazából pont ezért nem kell cf rájöttem én már utána
. a gond csak az, hogy kell a 3 monitor, ami technikailag 5, mert 2 darab az úgy áll össze hogy 2x5megapixes panel van benne "egybetokozva", így egy ilyen monitorhoz 2 dvi kábel kell, 4096*2560 a felbontása összesen , és ebből kettő van egymás mellett. tehát az már 4 vga jel, és még egy sima monitort mindenképp kell vezérelni valamiről... van olyan lap ami simán bírja ha egy vga be van téve és mellette egy kapcsolóval biosból engedélyezed, akkor az igp is él, csak chipset kérdése szinte. a kérdés hogy ugyanez a chipset mit csinál ha két vga van beletéve cf nélkül, akkor is tudja e. a gond csak az hogy nem ebben a topikban derül majd ez ki, ill lehet hogy a ph-n se nagyon foglalkozott még ilyennel ember...
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5282 üzenetére
Na de vájár, van itt még valami. GTA IV-et kipróbáltam, Steames, úgyhogy nem tudom egy pont hányas. A GTA IV furcsa mód mégis két giga vramot lát, direkt emiatt tettem fel, hogy mit szól a CF-hez. Ennek megfelelően engedte is felnyomni a grafikát maxra, amihez furcsa mód csak 1200 Mbyte RAM-ra volt szüksége. Viszont itt megint bugzik, de nem úgy, mintha a vram hiányozna. A látótávolság pazar, belógó dolgok meg hiányos textúrák sehol, viszont akármennyi és akármilyen minőségű árnyékot kapcsolok be, szaggat. No árnyék=faszán fut, Low árnyék egyenlő picit lassú, mediumnál már elég gyászos, ennél feljebb meg szaggat. Ilyet még 8800 GT-vel se csinált. Egyre furcsább az egész.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5282 üzenetére
Ettől ugyan nem lesz 2 giga VRAM, de ha jól értem, memóriasávszél-növekedésnek felfogható azért. Hiszen közösen oldják meg az egy kártyára jutó renderelési folyamatot. Minden esetre a Crysis 2 nem ezért szaggat. Egy darab 5750-essel is jobban futott, mint kettővel, és már nem értem, miért. 12.8-as hivatalos driver megy a gépen azonos CAP-pel.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5260 üzenetére
Én is meglepődtem.
Eddig alapvetően CF-ellenes voltam, de a jelenlegi driverrel (12.9 beta) ripityomra verte a két 5750 az 5850 OC-t. És alig fogyaszt többet. Mondjuk elég büdös a gép, úgyhogy a tápom biztos szenved. Meg melegszik is, mint a disznó, tőlem két méterre a teraszon jelenleg 34 fok van, úgyhogy nem is csoda. De akkor is megérte.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5258 üzenetére
Nem. A lapom hibája. Nem videokártyáról beszélek, hanem a hsz-emben lévő linkben a kép jobb felső sarkában található, sportszelet nagyságú kártyáról, aminek a forgatásával lehet bekapcsolni a Crossfire/SLI-t. Ha 2 nap alatt nem jöttem rá, hogy mehet beljebb is, csak fotókon volt gyanús, el tudjátok képzelni, milyen vacak konstrukció... A lapom olyan, mint a 80-as évek elején gyártott hifik, mindent fizikai kapcsolókkal kell rajta beállítani, elektronikai vezérlés nuku.
Viszont egyáltalán nem rossz alaplap. Vélhetően enyém az ország legjobb Phenom II-je, és ebben a lapban sem muzsikál rosszul: 3.8 Ghz környékéig elvan alapfesszel. Ráadásul az sem éri el az 1.3 voltot, mint sok társa esetében.Szerk: a legjobb proci tán túlzás, de Herr Z, aki AMD procikkal foglalkozik, mióta ph! tag vagyok, azt mondta, jónéhány évente akad a kezébe ennyire pompás példány. Licitre is bocsájtotta.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #5181 üzenetére
Úgy érti,hogy 32 bites rendszer ha jól emlékszem 3.84gb memóriát tud kezelni(megcimkézni) a vga memóriájával eggyütt.Tehát ha van 2gb memória+2x1gb a videókártyán akkor az 4 gb ami már nem jó.Mondjuk a cf-nél ugye ne adódik össze,tehát a kérdés érdekes...
Winne: ajd futtatok egy friss 3.0-ás tesztet tuningal,azonos beállításokkal.
-
Winne
nagyúr
válasz
radi8tor #5172 üzenetére
Persze, engedélyezve van. Igazából először egy figyelmeztetés jött fel, amiben nem volt semmi, csak egy üres ablak volt. Ezután újra feltettem a legújabb drivert, hogy felismerje a kártyát. Első nekifutásra a feléig elment a heaven, most már a benchmark indítását sem várja meg.
-
daredar562
tag
válasz
radi8tor #5122 üzenetére
köszönöm gyors válaszod ... hát egy vga-slotosat akartam csak megakadt a szemem a cross fire lapokon, leírom milyen vasat raknék össze hátha tudtok segíteni alaplap választásban.
Processzor: AMD Phenom II X4 965
VGA: ATI Radeon 6770/HD MSI
Memória: 4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 (PC3 10666), Kingmax
TÁP: ATX 600Watt N PowerEz lenne az általam összepakolt vas, csak alaplapot nem tudok valamiért választani
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #5115 üzenetére
vannak még egyáltalán olyanok?
(ez most minden trollkodás nélkül, ideiek közül játszottam a Diablo3al, meg majd jön egy Far Cry 3 insane edition novemberben, szóval nagyon nem vagyok képben... polcon lévők közül a Sacred2ben meg a Metro2033ban vagyok biztos)
anno egyébként nézegettem leírásokat, de nekem nagyon macerásnak tűnt a kettő együtt, bár gyakorlatban sose próbáltam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor #5075 üzenetére
Oho', értem, így már tiszta sor, tehát akkor az ottani érték /2 a rendes érték. Akkor lényegében pont rendben van.. 1930MB körüli érték volt a max amit írt az afterburner.
(#5074) proci985: Igen, még amikor megjöttek a kártyák, és teszteltem, vagyis mértem a táp értékeit akkor csináltam így, FFT+furemark, és ment, nem fagyott be.
De majd adok neki még1szer, hátha.. De valszeg csak más játék alatt is megfagyna.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor #5036 üzenetére
Ahh, akkor nem vagyok egyértelmű.
Szóval, a kártyákon 1-1 CF csati van, szal rájuk nem tudom rosszul feltenni a hidat, viszont a híd csatijai meg vannak számozva, asszem van rajta egy JE1 és JE2 jelzés.. Vagy valami ilyesmi. Na, az a kérdés, hogy ez számít-e valamit, vagy nem?
Tehát arra gondolok, hogy 1. az 1. kártyára, 2. a 2-ra..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor #5020 üzenetére
Full csomagot tettem fel, mindent kiválasztva.
GPU tweaker monitorozik.. Mondjuk ez a 32bites mód a 2. kártyánál kicsit érdekes.
Ha terhelt módban monitorozok, akkor mutatja h 128bit, amúgy 32bit. A PCI-E 2.0 mód mostmár működik, terhelve szépen átállítja, és a 2. kártyát leveszi pci-e x1-re..
Nameg ha nincs terhelés, akkor a 2. kártya órajelei 0-n mennek, gondolom ez is normális.
OpenCL telepíthető külön?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor #4907 üzenetére
Ha már leveszem a hidat az is elég? Oho, csodás.
Tehát ha össze van kötve a két kártya, akkor is a procihoz közelebbibe kell a monitor? Pontosabban gondolom abba, amelyik bios-ban az elsődleges.
Akkor okés, lényegében ezekkel tervezek teljesítmény teszteket csinálni. Remélhetőleg holnap végre lesz rá alkalom.
Köszi!
-
SzO.okI
csendes tag
válasz
radi8tor #4898 üzenetére
De a AMD A8-3870K proci csak ezzel a kártyával "meg persze van másik is de azok kissebek" lehet cf-be kötni vele és azért érdekelt volna hogy most csak egy kártyát támogat vagy kettőt is vagy.. stb.
meg persze az is furcsa hogy a 6670-esen nincs cf csati vagy mi a szösz van a tetején és hogy akkor hogyan lehet cf-be össze kötni??
am értem hogy mit akarsz mondani!!
hogy lógumit nem érne a kari!!
-
AusWolf
őstag
válasz
radi8tor #4895 üzenetére
Én is próbálgattam a 7770-emet az x4-es foglalatban. Volt 1-2 kiugró eset, ahol 30-40% különbség volt (Dirt 3, NFS The Run, BF3), de a játékok többségében tényleg nem hoz észrevehető pluszt az x16. Az érdekelne még, hogy CF-ben ez mit jelentene, gondolok itt pl. a mikroszaggatásra (ugye az AFR miatt).
Szerk: Érdekes, hogy a techpowerup tesztben a BF3 simán fut x4-gyel is, míg az Alan Wake-et felhozzák negatív példának, miközben nálam a BF3-mal ellentétben semmi gondja nem volt.
-
88Prot
tag
válasz
radi8tor #4855 üzenetére
Na igen ha megnézed a teszteket, akkor FullHDnál még jó sőt 1920*1200 a felbontás amin tesztelik nem pedig 1920*1080 , Eyefinity-nél jönnek a csúnyaságok... de ha beteszi a második 7770-t is és a játékban jól van megoldva a dolog akkor 2GB-nak fogja látni a videókari memóriáját mint pl Max Payne 3... vagy GTA IV nél is először nem támogatta a több VGA-s rendszereket most mondom kipróbálom updatekkel 2GB-ot simán látja.
Egy biztos egy átlag felhasználónak aki nem vesz 3-6 monitort hogy az egész falat kitapétázza velük
annak elég lesz még jó darabig az 1 GB-is nekem ha nem kapcsolom be crossfire-t minden játék megy simán nem szaggat nem laggol FULLHD-ban maxon van minden...
nomeg nézd meg a 7950 árait...
Cseneles:
Lényeg a lényeg, hogy szerintem most így jössz ki ár/teljesítmény arányban a legjobban. Összesen a két megoldás közt még FULLHD is max 10-15 fps különbség van.
-
Cseneles
őstag
válasz
radi8tor #4855 üzenetére
Elsimitas, komolyabb szuresek nelkul szerintem kitart az 1Gb vmem akar full Hd ban is. De ennek meg utanna jarok kicsit. Azert gondoltam 7770 cross ra mivel 1van mar es+ 30000huf ert tudnek ujjan kicsit beszer ar felett venni. Kozel a legjobb ar/teljesitmeny lehetosegem lenne. Durvan szamolva kb70000huf bol Hd7950 kozeli teljesitmeny
-
válasz
radi8tor #4782 üzenetére
Pont a lehető legrosszabb tesztet linkelted be. Inkább ezt nézd meg!
A HardOCP tesztjeinél egyedül a lap alján található apple to apple összehasonlítást szabad nézni, mert az mutatja meg az azonos beállítás mellett mért eredmények egymázhoz való viszonyát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #4772 üzenetére
anno nekem az egy szem 3870el az volt. crysis, stalker, supreme commander anno kiette magát a memtérből rendesen. aztán swappeltek annak rendje és módja szerint, emiatt gyanakszom 32bitre (akkoriban egy elsőszériás WD raptorom volt, tehát hallottam, ha bármi swappelt ).
egyébként érdekes lesz az eredmény.
Yutani: mindenképpen kuriózum lenne, főleg így, hogy 4 éves kártyák CFXben mit alkotnak. szóval várom kíváncsian
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest