-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
Montesantos #5285 üzenetére
Mod is van fent, azt teljesen legyalulom, aztán kiderül...
(#5286) radi8tor1: az lesz. Legfeljebb marad low-on.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5282 üzenetére
Na de vájár, van itt még valami. GTA IV-et kipróbáltam, Steames, úgyhogy nem tudom egy pont hányas. A GTA IV furcsa mód mégis két giga vramot lát, direkt emiatt tettem fel, hogy mit szól a CF-hez. Ennek megfelelően engedte is felnyomni a grafikát maxra, amihez furcsa mód csak 1200 Mbyte RAM-ra volt szüksége. Viszont itt megint bugzik, de nem úgy, mintha a vram hiányozna. A látótávolság pazar, belógó dolgok meg hiányos textúrák sehol, viszont akármennyi és akármilyen minőségű árnyékot kapcsolok be, szaggat. No árnyék=faszán fut, Low árnyék egyenlő picit lassú, mediumnál már elég gyászos, ennél feljebb meg szaggat. Ilyet még 8800 GT-vel se csinált. Egyre furcsább az egész.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5282 üzenetére
Ettől ugyan nem lesz 2 giga VRAM, de ha jól értem, memóriasávszél-növekedésnek felfogható azért. Hiszen közösen oldják meg az egy kártyára jutó renderelési folyamatot. Minden esetre a Crysis 2 nem ezért szaggat. Egy darab 5750-essel is jobban futott, mint kettővel, és már nem értem, miért. 12.8-as hivatalos driver megy a gépen azonos CAP-pel.
-
Silenzio
addikt
CF alatt mivel érdemes tuningolni a kártyákat? Az Overdrive hatástalannak bizonyult.
-
Silenzio
addikt
Használ még valaki 12.9 bétát? Az a helyzet, hogy a Crysis 2 mind a MaldoHD-vel, mint a DX11 Ultra+textúrákkal gyászosan fut. A framerate pazar, 40-50 is megvan mindent kimaxolva (1440*900 csupán, szóval lehet is), viszont irtózatosan swappel, néha megáll a játék 20-30 másodpercre is. Vram kezelési hiba lehet. Más is találkozott ilyesmivel? A rendszer nem gyenge, a Battlefield 3 is teljesen ki van maxolva, és gyönyörűen fut, egy akadás nélkül.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5260 üzenetére
Én is meglepődtem.
Eddig alapvetően CF-ellenes voltam, de a jelenlegi driverrel (12.9 beta) ripityomra verte a két 5750 az 5850 OC-t. És alig fogyaszt többet. Mondjuk elég büdös a gép, úgyhogy a tápom biztos szenved. Meg melegszik is, mint a disznó, tőlem két méterre a teraszon jelenleg 34 fok van, úgyhogy nem is csoda. De akkor is megérte.
-
Silenzio
addikt
válasz
radi8tor #5258 üzenetére
Nem. A lapom hibája. Nem videokártyáról beszélek, hanem a hsz-emben lévő linkben a kép jobb felső sarkában található, sportszelet nagyságú kártyáról, aminek a forgatásával lehet bekapcsolni a Crossfire/SLI-t. Ha 2 nap alatt nem jöttem rá, hogy mehet beljebb is, csak fotókon volt gyanús, el tudjátok képzelni, milyen vacak konstrukció... A lapom olyan, mint a 80-as évek elején gyártott hifik, mindent fizikai kapcsolókkal kell rajta beállítani, elektronikai vezérlés nuku.
Viszont egyáltalán nem rossz alaplap. Vélhetően enyém az ország legjobb Phenom II-je, és ebben a lapban sem muzsikál rosszul: 3.8 Ghz környékéig elvan alapfesszel. Ráadásul az sem éri el az 1.3 voltot, mint sok társa esetében.Szerk: a legjobb proci tán túlzás, de Herr Z, aki AMD procikkal foglalkozik, mióta ph! tag vagyok, azt mondta, jónéhány évente akad a kezébe ennyire pompás példány. Licitre is bocsájtotta.
-
Silenzio
addikt
Kiderült a turpisság. Az említett kártyát kellett beljebb nyomni, de valami olyan brutál módon, hogy minden jóérzésű hardverkedvelőnek összeszorulna a gyomra. Késsel feszegettem be. LOL. Most működik. Nem is rossz.
-
Silenzio
addikt
Nemrég szert tettem a Sapphire 5750-esem mellett egy Vapor-X 5750-re is, gondoltam, kipróbálom a CrossfireX-et. Hát, nem megy. Meg se nyikkan, ami azt illeti.
Külön-külön működnek a kártyák, viszont CF-be téve a kettes számút nem is látja a Winfos. Se GPU-Z, se a Windows eszközkezelő nem jelzi, hogy egy kettes kártya is lenne a gépben.
Egy hidam van csak hozzájuk, elvileg elég az is, nem?
Mindegy, hogy áll a híd?
Asrock 790GX AOD alaplappal próbálkozom. Ebben egy kártyát kell megfordítani, hogy a 2x8-as mód aktiválódjon. Nekem mondjuk nem illeszkedik így, mint a képen, kb. 2 millivel kilóg ehhez képest. A GPU-Z szerint a lap X8-as módban van, szóval szerintem működik.
12.8-as Catalyst-tal plusz CAP-pal próbáltam, nem voltam benne biztos, látnia kéne-e a rendszernek. Kéne neki egyáltalán? Most a 12.9 beta van fent, ugyanaz, semmi javulás. Még arra is gondoltam, hogy az 1 molex-> tápátalakító miatt nem kap elég kakaót, ezért kicseréltem 2 molex -> táposra, de semmi javulás. Mit tegyek? Agyf@szt kapok lassan, gyűlölöm a gépem. Ja, még valami: nem látok vonatkozó BIOS beállítást, de a manual se írja, hogy volna ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest