- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5244 üzenetére
Én arra a termékínálatra gondolok hogy bemegy az átlag ember notebook boltba és beletolják az arcába h itt van tessék.vagy neten nem csak .2-3 gyártó árulja és nem úgy kell behozatni a külföldről.persze ott az f5z meg a fujitsu, de ha jobban beledgondolok fujitsu-t éppeszű ember nem vesz.csak azon zsörtölődök ilyenkor hogy vennék már, de még nem kapni azt amit szeretnék.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5242 üzenetére
Ezt nem hiszem el.Tudnának versenyezni mert megcsinálják ugyanazt mint a konkurancia, sok esetben jobban és erre csak álmodunk róla mert kapni nem lehet.
Mióta jött ki a puma és mennyi adtak el belőle?vagy a 780gre épülö kis barbrone irodai gépeket?semennyit mert nincs.Mostmár van saját plattform.Miért nem kapni?ennyire leköti őket a szerverpiac kielégítése, a 45 nmre átállás?Lehet hogy az a fő bevételi forrásuk de ha összeadnák a notebook, irodai gép, vga, eepc ágazatokból befolyható összeget az kicsit sem elhanyagolható.Ha így folytatják Leviskének sose lesz gépe. -
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda #5218 üzenetére
A korábban bemutatott Deneb példányok is ugyanezzel a steppinggel rendelkeztek. A cpu-kről készült fényképeket összevetve a különböző számozások is teljesen megegyeznek, gyanítom van egy mérnöki példány ami körbejár az egyes tesztelőknél és mindenki publikál. De az előző cikkekben is mindenhol gyanusan ez a 2.3Ghz volt pedzegetve.
Egy korábbi OC tesztben több órajelet is bemutattak és csak 2.8Ghz-ig vitte alap feszültségen 3Ghz-en már emelni kellett 3.2-höz pedig jelentősebben ahogy ennél a tesztnél is. Ahhoz hogy menjen 3.2-ön ahhoz ott is kellene tartani az alap feszültséget, ami gyanítom a szivárgási áram miatt problémákba ütközik. Ezért is gyanus hogy mindenhol igen alacsony 2.3 Ghz- órajelen tesztelnek és fogyasztási adatot is csak arról adnak. Egyébként e legutóbbi cikk fogyasztás adatát nem igazán értem. Teljes rendszerhez ezek a számértékek túl kicsik, ha pedig csak a cpu-ra vonatkozik akkor pedig következtetett értékek lehetnek. Szóval visszatérve a magasabb órajelek esetén eddig nem igazán láttunk fogyasztás értékekről adatot, márpedig a szivárgási áram pont ott jelentene problémát. Az is lehet magas órajelen sokkal kisebb a fogyasztás különbség mint alacsony órajelnél, nekem azért gyanus hogy mindig csak ezeket az adatokat mutogatják.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5182 üzenetére
Ja persze arra ott van az 5 éves k8.Kiöregedő architektúrát eladják sempronnak.
Ezt az amit nem nagyon értek meg.Nem csoda h marketing el van cseszve és nem viszik annyira az amd-t.Ha már az ati chipjeit a TSMC csinálja akkor miért nem adják ki nekik 2 magos k10-es gyártást? ha az amd az "összes" erőforással a 45 nm denebre koncentrál legalább vmit a desktop oldalon lehetne szórni amd részről a népnek.Persze ők a szerver piacra koncentrálnak.intel részről viszont folyamatosan jönnek ki az újjabb változatú procik (k8hoz képest) és a marketingnek bedőlő suhancok meg veszik mint a cukrot, mert helyiértékben 1-el nagyobb számmal van ellátva a processzor kódja.Persze kijött az 780g, de látunk irodai alkalmazásra készített barbrone amd pc-t?Megfelelő mennyiségű erőforrás hiányában a gyártásba miért nem vesznek be vkit?Az IBM csak a gyártási technológiát adta át?
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda #5158 üzenetére
Sztem Te meg kóstolgatsz állandóan
, bármit linkelek vagy felhozok. Az a részvényes topicban nem esik szó egyik procigyártó részvényeiről sem. Nem is tudom ki linkelt a Phenom topicba hasonlót.
Mindegy...
Vitatkozni nem vitatkozhatunk, mert AMD fronton nem vagyok otthon, úgy mint Te, de kérdezni azért még lehet.
-
P.H.
senior tag
válasz
Oliverda #5155 üzenetére
Kérsz szakmai önéletrajzot?
A cache-tévesztések száma a méret, asszociativitás és line-size függvényében ([link]):
Ugyanez grafikusan, 32-byte line-size mellett:
A forrásból (18-20. oldal) kiderül, hogy ezek szimulált cache-eken tesztelt adatok, 5.6 MB adatot használó programmal, sebesség itt nem releváns. Viszont úgy gondolom, ha 45 nm-en nem tudják legalább 1x200 MHz-cel megnövelni az NB-órajelét, akkor nem az L3-latency lesz a legnagyobb gondjuk.
Itt lehet a kérdés nyitja:
In general, increasing the associativity of a cache above 8 seems to have little effects for a single-threaded workload. With the introduction of hyper-threaded processors where the first level cache is shared and multi-core processors which use a shared L2 cache the situation changes. Now you basically have two programs hitting on the same cache which causes the associativity in practice to be halved (or quartered for quad-core processors). So it can be expected that, with increasing numbers of cores, the associativity of the shared caches should grow. Once this is not possible anymore (16-way set associativity is already hard) processor designers have to start using shared L3 caches and beyond, while L2 caches are potentially shared by a subset of the cores.
(Mint azóta kiderült, nem lesz közös L2-megoldás a közeljövőben. Egy kisebb összeget felteszek arra is, hogy a VIA a kétmagos Isaiah-t FSB-n keresztül - PentiumD-hez hasonlóan - fogja megvalósítani, itt kiegyensúlyozott teljesítményt fog nyújtani a 16-way exclusive L1 és L2.)Az kérdéses, hogy kényszerű döntés volt-e a 6MB/48-way, vagyis jobb lenne-e a 8MB/32-way (ha elfért volna). Hajlok arra, hogy a (nagyrészt) exclusive cache-felépítés miatt nem kényszerű döntés; Nehalem-nél 16-utas lesz az L3, viszont teljesen más (MESIF) protocol-t használ (valamint "Nehalem’s 8MB and 16 way associative L3 cache is inclusive of all lower levels of the cache hierarchy and shared between all four cores.")
-
törölt tag
válasz
Oliverda #5147 üzenetére
A Via Isaiah (Nano) kapcsán merült fel egyszer hasonló kérdés. Ott az 1MB-os cache lesz 16 utas. Akkor sem tudtuk eldönteni mire lesz igazán jó, de talán P.H. fórumtárs megjegyzése állhat a legközelebb a jó megoldáshoz. Valószínűleg a több processzoros rendszerekben ez jól jöhet. ( Minél több társprocesszor kívánja megcímezni az adott processzor memóriáját, az annál jobban "töredezik". A sokutas cache jobban viseli ezt. )
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #5138 üzenetére
AMD revving up Atom competitor, but details remain foggy
Hümm. Ez érdekes lesz. Egyrészt az efféle utólagos megmozdulások tipikusan bukásszagúak: másrészt az IMC az adott szegmensben nagyobb előny, mint bárhol máshol.
Harmadrészt viszont az, amire a cikkíró tippel, nem egy specializált, hanem csak egy herélt proci - aminek majd a második generációs specializáltakkal kell majd versenyeznie. -
törölt tag
válasz
Oliverda #5119 üzenetére
Igen, az már könnyebben elképzelhető.
Épp számolgattam hogy ha nálam a Phenom 9600-as 30,2 másodperc alatt végzett 2545MHz-en, 1018MHz-en járó RAM-okkal az 1 megás teszttel, akkor ugyancsak pörögni kellett ott a ferdeszeműeknél valaminek, mert lineáris gyorsulást feltételezve is csak (=30,2 * 2545 / 3484) 22,06 másodperc jön ki, a RAM-ra meg 1394MHz. Ha azt veszem hogy az L3 cache 6MB-ra bővítésén kívül nincs más teljesítményt növelő változtatás, akkor az a +4MB L3 cache, legalább 10% gyorsulást jelent!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #5100 üzenetére
Mndjuk reménykedjünk mert fudis. Az biztos, hogy az amd-től ez baki lenne. Nem is kicsi. Na majd meglátjuk. Én inkább hiszek majd valami hivatalos forrásnak. Ha így is lenne akkor miért köhögné el az amd? A hd4800 szériáról se lehetett jóformán semmit tudni míg ki nem jött. Szóval baki lenne ez az amd-től. Föleg, hogy at intel a penrynnel lukra futtat mindenkit. Nem szeretnék csalódni, na!
-
Cagm^c
tag
válasz
Oliverda #5021 üzenetére
Hát igen. Talán lassan magukra találnak. 2008Q1-ben már alig volt veszteségük. Q2-re meg elkezdték szállítani a javított Opteronokat. Plusz a 10%-os leépítés. Q2-ben közel lehetnek az egálhoz.
A régen várt áttörés szerintem akár Q4-re be is következhet. Ha nem lesz gond a Sanghajjal, akkor Q4 akár nyereséges is lehet.
A Sanghajnak megvan minden esélye arra, hogy népszerű legyen. Többutas "olcsó" szerverekben teljesen versenyben lehet az Intellel. És ugye az olcsóság lesz itt a kulcsszó. Nemhiszem, hogy a Nehalem versenybeszállna az ár terén.
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda #5016 üzenetére
Na az jó lenne, mert sehol nem találtam olyan tesztet, ahol mutatnák, hogy SLI vagy CF esetén hogy skálázódik játékokban az FPS ill. egy 3DMark06-ban a pöttyök száma. Pedig tegnap egész este ilyet kerestem.
Amúgy az én 8800GT-met is kihatja a Phenom még 2,8GHz-en is.
Csak ugye a 9600GT SLI az majdnem 8800GT SLI. És abban nem vagyok biztos hogy, a Phenom 2,8GHz-en kihajtaná a két VGA-t.
Ez itt off is meg nem is.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda #4960 üzenetére
Ezek már sokkal hihetőbb, racionálisabb dátumok. A múltkori Istanbulos cikkeken csak mosolyogni lehetett annyira komolytalanok voltak, főleg azok a részek ahol már idén elinduló sorozatgyártást fantáziáltak, meg a dunninton ellenfeleként próbálták beállítani a terméket. Én legoptimistább esetben is 2009 nyarára datáltam az Istanbult megjelenését az előző hírek esetében, de ez a 2009H2 már egész reális dátum.
Én úgy gondolom az MCM 12 magosnak maximum egy nevedévnyi többlet kell a megjelenéshez, szóval ha a 12 magost már 2010-re prognoszitzálják akkor az inkább Q1, a 6 magos meg inkább 2009Q4. Nem hiszem hogy bármi indokolna fél évnyi difit e két termék között.
Ha bejön a tegnapi hír, az hogy 2009 végére az AMD-nek sikerül átállnia egy második generációs, javított 45nm-es gyártástechnológiára, ami már pariban lesz az Intel féle megoldással akkor jobb esélyei lehetnek ezeknek a termékeknek. Ha a 12 magos valóban 2010Q1-re kijön, az Intel 8 magos Xeon MP-je meg 2009Q4-re akkor elég közel lesznek egymáshoz, közel azonos gyártástechnológán alapulva. Az Intel oldalon lesz a több szál és a jobb IPC, meg kicsivel magasabb órajel a kevesebb mag miatt, AMD oldalon meg 1.5x több mag. Ez szerintem egy egálra elég lesz, többutas fronton erős és kiegyensúlyozott verseny lesz.
Viszont a 6 magos Istanbulnál mer közel sem lesz ilyen rózsás a helyzet, hisz addigra Intel szintén elindul a saját 6 magos Nehalemjeivel, ráadásul 32nm-en. A 6 magos Istanbulnak a 4 magos Nehalem jó ellenfél lett volna, ha már az SMT-t nem pártolja az AMD, ez a 1.5 több mag elképzelés egy jó irány lenne. Csak ezzel már valóban 2008Q4-re, a Nehalem érkezésére kellett volna elkészülni, nem pedig egy évvel későbbre, akkor versenyképesebb termékük lehetett volna.
A javított 45nm-es gyártástechnológia inkább csak arra lesz elég, hogy csökkenessen a különbséget a 32nm-es 6 magos Nehalem és az Istanbul között, de ezt a két terméket már nem érzem egálban.
2010-ben gondolom ezek mintájára jönnek majd a 6 magos desktop és mobil termékek mindkét gyártó részéről, az eltérés ismét a gyártástechológiában lesz. A tegnapi gyártástechnológiás hír is erősen azt erősíti 2010H2 előtt aligha valószínű 32nm megjelenése AMD fronton. Hisz ha 2009 végére csak egy második generációs javított 45nm-et jelentenek be, akkor a 32nm onnan még jóval később várható. Anno volt az a hír amiben az IBM arról regélt hogy felgyorsított az 32nm bevezetését és már akár 2009 végére megjelenhet. Anno akkor is azt mondtam, nem sok realítása van ennek AMD-nél, inkább egy évvel később 2010 végére valószínű. Most ez a második generációs 45nm várható dátum is erősen ugyanarra enged következtetni.
-
Thrawn
félisten
-
dokar
addikt
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #4725 üzenetére
1) B2 nem megy per pillanat csak 2.3Ghz max-on hivatalos kiadott termekben
2) B2 overclock megall 2.5-2.6Ghz-nel a legtobb darabnal
3) B3 kijon eloszor aprilisban ugyanugy 2.2 es 2.3Ghz-en mint most a B2
4) B3 kijon majusban 2.4 (95W + 125W TDP) es 2.5Ghz-en (125W TDP)
5) A meg januarban is emlegetett 2.6Ghz 9900-ast meg sem emlitik a B3 chip-ekel kapcsolatban a mult heten.Tehat a B3-nal ugyanazok a tulajdonsagok lathatoak orajel/TDP aranyban mint az AMD altal legeloszor is kozolt (aztan meg sunyin kicsit felfele is javitott) ertekek. Tehat ha a B3 jobb lenne skalazodas szempontjabol mint a B3 akkor talan nem kitoltak volna a 9900-at Q3-ra (ahogy az altalad is linkelt PH!-s hirben benne van) hanem kijott volna Q2-ben ahogy mondjuk januarban is jeleztek:
"AMD will now introduce the AMD Phenom 9700 and 9900 models in Q2 2008. This decision was based on OEM input on how AMD should prioritize its next two waves of AMD Phenom processor models. Based on these customer inputs, AMD will continue to prioritize volume-based Phenom products, including the AMD Phenom triple-core processor introduction for consumer and commercial markets this quarter, and now a new energy–efficient 65W AMD Phenom 9000e series processor in this quarter (instead of Q2). AMD Phenom 9700 and 9900 models will immediately follow next quarter."
Masik dolog ami szemet szurhatott volna mondjuk az a 2.5Ghz verzio felbukkanasa. Ez egesz idaig sehol nem szerepelt. Meg abban a februari PH!-s hirben is a 2.4-es szerepel majusra es a 2.6-os Q3-ra. Egy 2.5Ghz-s verziorol semmi info.
Amit meg mindig nem ertek: Hogy jon le egy majd valamikor a Q3-ban megjeleno es (az AMD szerint) 140W TDP-vel rendelkezo 2.6Ghz 9900-as megjelenesebol az hogy a B3 jobb orajel skalazodasa van mint a B2-nek. Nekem a szamokbol az jon le hogy mindketto egyforma ezen a teren. Ezert nem ertek egyet azzal hogy:
"Én pedig még mindig tartom magam ahhoz hogy ezek valamivel (+100-200MHz) jobban húzhatóak lesznek mint a B2. Szvsz a legtöbb simán megy majd 2.6GHz-et alapfesszel."
Alapfesz itt nem fog sokat jelenteni ha a proci mar azon az alapfeszen se fer bele a 125W TDP-be. Vagy csak egy par fer bele es lesz belole ket kategoriaba is tartozo (125/140) mint a 9700-bol.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #4717 üzenetére
"Én pedig még mindig tartom magam ahhoz hogy ezek valamivel (+100-200MHz) jobban húzhatóak lesznek mint a B2. Szvsz a legtöbb simán megy majd 2.6GHz-et alapfesszel."
Ezzel volt problemam. Ugyanaz lesz mint a B2. Ennek egy gyarilag 2.6Ghz verziohoz semmi koze. Pedig az is hova tovabb annal jobban ugy nez ki hogy az eredetileg 65nm 9900-bol nem lesz semmi.
-
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #4711 üzenetére
Par hete amikor felroppentek azok a pletykak hogy a B3 majd meghozza a magas orajeleket elojottek es megnyugtattak a nepet hogy nem kell almodozni. Majd otthon megkeresem ha lesz kedvem de nem biztos. Azt hiszem inkabb CoD4-ezek ahelyett hogy bizonygatnam
Ha gondolod megkeresheted hol mondtak hogy jobb lesz az orajel skalazodas a B3-nal
-
dokar
addikt
válasz
Oliverda #4711 üzenetére
In addition to fixing the TLB race condition, AMD will finally increase the core frequency of the Opteron series on the B3 stepping. After the initial OEM orders are filled, channel vendors like Newegg and TigerDirect will carry the new Opterons in frequencies ranging from 1.8 GHz to 2.4 GHz. Vendor estimates put this e-tailer ship date in early April.
AMD roadmaps also indicate the Phenom and Opteron lines will reach 2.6 GHz before this Fall on the new B3 stepping. In 2009 both lines will transition from the 65nm to the 45nm process node, codenamed Shanghai, with additional SKUs at higher clock frequencies.
na honnan idéztem?
fontos: B3 Opterons can be easily identified by the "GH" as opposed to "GD" at the end of the product number.
-
Raymond
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest