Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
LRnél (legfrissebb, megvásárolt) raw feldolgozásnál találkoztatok már ilyen jelenséggel, esetleg tudtok megoldást?
Importnál embedded preview-val vannak behívva a nef fileok. Leválogatás után mikor váltok develop módra akkor kéne ugye újra generálni preview-t (catalog settings - size standard, quaility medium és high is kiprobálva, discad 1:1 never-re állítva)
cache 30gb, gpu accelration ki/be mód kipróbálva, színprofil rendben.
optimize, purge cache és társai megvoltak.macbook pro 13" - d850 és d750 nef fileok vegyesen.
Korábban nem csinált ilyet és a fent leirt menet (embedded majd develoban preview generálás működött).
Kiprobáltam utólag is az 1:1et rájuk rakni de ugy se töltötte be.Ami történik: mikor váltok developban képet csak akkor jön be a loading preview ikon alul ha belenagyítok és vissza, ha ezt nem teszem meg akkor a gradiensek így szétesve jelennek meg. ha belenagyítok akkor betölt és jó a kép. de ha váltok a következőre majd vissza akkor megint ilyen.
Nekem az a gyanúm hogy valamiért a preview nem marad meg, illetve fit méretben nem kezdi el a legenerálását. a cachben illetve a rendszer mappában a preview mappa nem üres tehát elkészül csak nem tölti be hozzá.
A supportot probáltam de azon kívül hogy a kamerában, a presetekben keresték a hibát nem jutottam vele előrébb 1 óra alatt....
Hátha valaki látott már ilyet és tud tippet..
Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ASUS notebook topic
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Revolut
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest