Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hooper

őstag

Sziasztok!
    LRnél (legfrissebb, megvásárolt) raw feldolgozásnál találkoztatok már ilyen jelenséggel, esetleg tudtok megoldást?

Importnál embedded preview-val vannak behívva a nef fileok. Leválogatás után mikor váltok develop módra akkor kéne ugye újra generálni preview-t (catalog settings - size standard, quaility medium és high is kiprobálva, discad 1:1 never-re állítva)
    cache 30gb, gpu accelration ki/be mód kipróbálva, színprofil rendben.
    optimize, purge cache és társai megvoltak.

macbook pro 13" - d850 és d750 nef fileok vegyesen.

Korábban nem csinált ilyet és a fent leirt menet (embedded majd develoban preview generálás működött).
    Kiprobáltam utólag is az 1:1et rájuk rakni de ugy se töltötte be.

Ami történik: mikor váltok developban képet csak akkor jön be a loading preview ikon alul ha belenagyítok és vissza, ha ezt nem teszem meg akkor a gradiensek így szétesve jelennek meg. ha belenagyítok akkor betölt és jó a kép. de ha váltok a következőre majd vissza akkor megint ilyen.

Nekem az a gyanúm hogy valamiért a preview nem marad meg, illetve fit méretben nem kezdi el a legenerálását. a cachben illetve a rendszer mappában a preview mappa nem üres tehát elkészül csak nem tölti be hozzá.

A supportot probáltam de azon kívül hogy a kamerában, a presetekben keresték a hibát nem jutottam vele előrébb 1 óra alatt....

Hátha valaki látott már ilyet és tud tippet..

Köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák