- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
A fast write, ill. sidebandadressing (sba) átkapcsolásait próbáltad már? Nekem az általános tapasztalattal ellentétben mindig bekapcsolva működött jól (stabilan), az összes gépemen.
A VGA, majdnem biztos, hogy nem lehet gond (ha egyébként hibátlanul működik máshol), mert én is X1950Pro-t használok, igaz, ez Sapphire. Viszont kb. 1 hétig szórakoztattam magam egy hasonló hibával. Aztán kiderült, hogy az alaplapi plusz 12V os csatlakozó (az a 4 gyűrűs) ki volt kicsit tágulva, gondolom, nem tudott akkora áramot átadni mindig és ezért néha lefagyott/furán viselkedett a gép. Az ASUS-nak van valami VIA-s lapja, azzal működne minden cuccod és még kapható is. A neve most nem jut eszembe, valami AV8, vagy A8V asszem'.
Egyébként simán lehet valami inkompatibilitási hiba is a háttérben. Azt hiszem, ide a topicba is írtam, hogy miután a San Diego-m le lett cserélve az X2-re, az addig tökéletesen működő 9600XT-m elkezdte fagyasztani a gépet. Az alaplap, a processzor és a VGA is tökéletesen működött máshol, csak a 3 együtt nem.Az alap ugye még meg van, a CPU és a VGA pedig azóta is gyönyörűen működik másnál.
-
Osiris
őstag
A tuninghoz még annyi, hogy a sata problémát orvosolni lehet az fsb csökkentésével... ilyenkor ha van még hova emelni a cpu szorzót, akkor még mindíg jó esélyel kihajthatjuk a procinkból a maximumot... akkor van gáz ha a szorzó már amximumon van mikor az fsb-t már nem bírja a lap satavezérlője.. és már a winyót is átdugtuk a proci meletti csatikra.
-
Osiris
őstag
Lehetséges megoldások a fent említett problémákra:
1. A cpu hűtő esetében (nálam Cooler Master Hyper TX) a megoldást (kb 8-10°C-ot mínuszban) az jelent ha sikerül valahogy a hűtőt 90° fokban elfordítani az eredeti felfogatáshoz képest a ventillátorral a gépház elje felé. Én szétcsavaroztam a Hyper TX alját, amivel a cpu tetején ül, és a hőcsöveket közrefogó 2 lap közül a felső alumíniumot (ami a felfogató heveder alatt van) leszedtem róla, majd a rajta található 2 horonyra (bevágás, vonal, stb.. ezekben fut végig a tertóheveder felfogatáskor) merőlegesen 2 újabb azonos mélységű és távolságú bevágást (fűrészelést) készítettem egy vasfűrészlap segítségével...ezek után a polcon porosodó eredeti AMD procihűtő felfogatóhevederét használva (mivel az TX-ét csak úgy lehet kiszedni, ha tönkreteszed így az már nem használható) és az én XT hűtőm esetében a hátsó felén található feleslegesnek mondható légterelő szoknyát (ollóval) levágva már pont a kívánt módon lehet felszerelni a hűtőt.
nálam -10°C!!!
2. A tuning-os probléma szerencsére nem ennyire bonyolult: a lényeg, hogy a CPU-hoz közelebb található SATA csatlakozókra kell rádugni a winyót, ezek ugyanis valamiért jobban bírják a tuningot, de ezek között is van különbség. A SATA4-es számú csatlakozó a legstabilabb tapasztalataim szerint. a BIOS-ban ekkor a negyedik sata masterként lesz felismerve a winyó, de ez semmit nem fog befolyásolni a rendszer működésében.. max a stabilitást, remélhetőleg pozitív irányba.(sajnos a sata problémán biosupdatelgetés nem segít)
Remélem a sorstársakat rengeteg szívástól sikerült megkímélnem..
-=OSI=- -
Osiris
őstag
Felhívnám mindenki figyelmét 2 dologra az MSI K8N Neo2 Platinum lap cpu hűtőjével és tuningjával kapcsolatban:
1. A legtöbb oldal írányú lappal párhuzamosan működő cpu hűtő ezen a lapon a felfogatás elheyezése miatt, a ventillátorával a vga felé fordul így nem tud levegőt szívni (mert a vga beteríti a felületét), vagy a ramok felé (ha fordítva szereled fel), és meleg levegőt szív, amit ráadásul lefelé (a fizika törvényeivel szembe) fúj. így a hűtés ezekkel a megoldásokkal nem az igazi (ahogy az előző hozzászólásomban írtam).
2. A tuningnál a legtöbb estben az elérhető +teljesítmény felső határát nem a processzorban rejlő tuningpotenciál jelenti (ahogy annak ideális esetben lennie kéne), hanem az alaplapon található sata vezérlők, amik valamiért (még ha a proci alapfeszen is bírná az adott tuningot) egyszerűen megadják magukat, így egy újraindítás után vagy a biosba sem tudunk már belépni (bios reset), vagy lassan megtöltik a winyót hibás adatokkal, ami a rendszer lassú, vagy gyors összeomlásához vezet (volt szerencsém mindkettőhöz).
Szerencsére valamiféle megoldás azért létezik a hibák javítására a lap cseréjén kívül is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Futás, futópályák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest