- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
Eladó az MSI K8N Neo2 Platinum lapom és minden ami benne van.. részletek a konfigomnál. Ha érdekel írj pü-t.
-
Osiris
őstag
Igen, a fast write és a sideband adress-t már rengeteget kapcsolgattam.. de semmi hatás
Sőtt a nagy rebbotolások közepette már sikerült valahogy tönkretennem egy ilyen msi lapot... : 7025v1D0RXZ mod bios-szal használtam, aztán az egyik reboot után, már cmos clear sem segített.... akkor még nem selytettem, hogy feleslegesen veszek meg használtan még egy ugyanilyen lapot..
..ez lett a vége a spórolós fejlesztésnek.. már rég kifizettem egy am2-es pci-e-s konfig árát..
Mostmár kénytelen vagyok a legolcsóbb megoldást választani, ami egy másik lap lenne a meglevő alkatrészekhez.
Megnézem azt az asus lapot. THX! -
Osiris
őstag
Üdv!
Láttam korábbi hszekben, h másnak is volt ilyen problémája, mint amivel most én is szívok:
k8n neo2 plat + X2 4200+ + HIS X1950pro, minden alapon van, a lapon a legújabb gyári bios. Valamiért 3D-ben egy idő után fagy a gépem, méghozzá úgy, hogy a kép kimerevedik (álltalában képváltáskor(!), pl.: TDU verseny vége és jön a menü..), de a win fut tovább a háttérben és a feladatkezelőt is elő tudom varázsolni, amivel a megfagyott progi kilőhető (jobb esetben).
Próbáltam már rengeteg catalyst verziót, próbáltam, a vga-t másik gépen ott nem fagyott, probáltam ezt a konfigot másik (egymagos) procival, tettem bele egy másik tápot, átállítottam az agp frekit 67mhz-re, volt win(xp) reinstall.. de a fagyás csak nem múlt el. A legfrisseb catalysttal a win indulásakor kékhalál van: ati2dvag.dll végtelen ciklusba került szöveggel. (erre a problémára google szerte nincs megoldás)
Most a 7.6-os catalyst Omega verzióját használom, ezzel legalább 2D-ben működik a gép...
Szerintem a probléma oka az nforc3 chipset driver vagy az ati driver.
Esetleg a k8n lap nem szereti ezt a vga-t..
Van esetleg valakinek ötlete, vagy megoldása erre??
Tudtok esetleg olyan lapot ajánlani, amibe belemenne a mostani konfigomból az agp-s vga, a ddr1-es ramok és az s939-es X2-es proci..? -
Osiris
őstag
A tuninghoz még annyi, hogy a sata problémát orvosolni lehet az fsb csökkentésével... ilyenkor ha van még hova emelni a cpu szorzót, akkor még mindíg jó esélyel kihajthatjuk a procinkból a maximumot... akkor van gáz ha a szorzó már amximumon van mikor az fsb-t már nem bírja a lap satavezérlője.. és már a winyót is átdugtuk a proci meletti csatikra.
-
Osiris
őstag
Lehetséges megoldások a fent említett problémákra:
1. A cpu hűtő esetében (nálam Cooler Master Hyper TX) a megoldást (kb 8-10°C-ot mínuszban) az jelent ha sikerül valahogy a hűtőt 90° fokban elfordítani az eredeti felfogatáshoz képest a ventillátorral a gépház elje felé. Én szétcsavaroztam a Hyper TX alját, amivel a cpu tetején ül, és a hőcsöveket közrefogó 2 lap közül a felső alumíniumot (ami a felfogató heveder alatt van) leszedtem róla, majd a rajta található 2 horonyra (bevágás, vonal, stb.. ezekben fut végig a tertóheveder felfogatáskor) merőlegesen 2 újabb azonos mélységű és távolságú bevágást (fűrészelést) készítettem egy vasfűrészlap segítségével...ezek után a polcon porosodó eredeti AMD procihűtő felfogatóhevederét használva (mivel az TX-ét csak úgy lehet kiszedni, ha tönkreteszed így az már nem használható) és az én XT hűtőm esetében a hátsó felén található feleslegesnek mondható légterelő szoknyát (ollóval) levágva már pont a kívánt módon lehet felszerelni a hűtőt.
nálam -10°C!!!
2. A tuning-os probléma szerencsére nem ennyire bonyolult: a lényeg, hogy a CPU-hoz közelebb található SATA csatlakozókra kell rádugni a winyót, ezek ugyanis valamiért jobban bírják a tuningot, de ezek között is van különbség. A SATA4-es számú csatlakozó a legstabilabb tapasztalataim szerint. a BIOS-ban ekkor a negyedik sata masterként lesz felismerve a winyó, de ez semmit nem fog befolyásolni a rendszer működésében.. max a stabilitást, remélhetőleg pozitív irányba.(sajnos a sata problémán biosupdatelgetés nem segít)
Remélem a sorstársakat rengeteg szívástól sikerült megkímélnem..
-=OSI=- -
Osiris
őstag
Felhívnám mindenki figyelmét 2 dologra az MSI K8N Neo2 Platinum lap cpu hűtőjével és tuningjával kapcsolatban:
1. A legtöbb oldal írányú lappal párhuzamosan működő cpu hűtő ezen a lapon a felfogatás elheyezése miatt, a ventillátorával a vga felé fordul így nem tud levegőt szívni (mert a vga beteríti a felületét), vagy a ramok felé (ha fordítva szereled fel), és meleg levegőt szív, amit ráadásul lefelé (a fizika törvényeivel szembe) fúj. így a hűtés ezekkel a megoldásokkal nem az igazi (ahogy az előző hozzászólásomban írtam).
2. A tuningnál a legtöbb estben az elérhető +teljesítmény felső határát nem a processzorban rejlő tuningpotenciál jelenti (ahogy annak ideális esetben lennie kéne), hanem az alaplapon található sata vezérlők, amik valamiért (még ha a proci alapfeszen is bírná az adott tuningot) egyszerűen megadják magukat, így egy újraindítás után vagy a biosba sem tudunk már belépni (bios reset), vagy lassan megtöltik a winyót hibás adatokkal, ami a rendszer lassú, vagy gyors összeomlásához vezet (volt szerencsém mindkettőhöz).
Szerencsére valamiféle megoldás azért létezik a hibák javítására a lap cseréjén kívül is... -
Osiris
őstag
Sziasztok!
X2 4200+-os toledo magos proci MSI K8N Neo2 Plat. lapban:
1. nagyon melegszik: 67°C terhelés alatt kb mind a két mag.. normális ez?
2. újraindításkor a gépem a POST-ig sem jut el: ki kell kapcsolnom majd újra be, hogy menjen. Utána minden ok (legalábbis eddig). Minden beállítás alapon van...
Tudnátok javasolni olyan CPU hűtőt ami bele megy ebbe a lapba és jó a hatásfoka?
CoolerMaster Hyper TX-el úgy jártam, hogy a ventit pont lefedi a vga így nem tud elég levegőt szívni... és így nem az igazi a hatásfoka, ahogy fentiek is mutatják.....pedig a ph!-s teszt szerint nagyon jók az eredményei..
[Szerkesztve] -
Osiris
őstag
Hi!
Nekem is ilyen lapom van.. valamiért a gépemen üzemeleő webszervert nem lehet a netről látni pedig minden tűzfal ki van kapcsolva.. legalábbis a windowsos. A hardveres nvidia tűzfalat nem használom, a hozzávaló utilitit telepíteni sem sikerült. Lehet, hogy alapból ez a hardveres tűzfal blokkolja net felől bejövő kéréseket? Ha igen, hogy tudnám kikapcsolni? -
Osiris
őstag
válasz
nemtommi #297 üzenetére
Az MSI CoreCenter nevű programjával le tudod szabájozni az NBventit, de a CoreCenternek minden indításkor be kell töltődnie, mert ha nem fut a frordulatszám újra felmegy 5ezer fölé.
C'n'Q-t még nekem sem sikerül rendesen használnom, egyszer kétszer láttam, hogy 10 helyett levette 5ösre az orajelszorzót és csökkentett pár tizedet a core feszkón, de vissza már nem sikerült állítania az eredetileg beállított értékeket..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest