- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
Az enyémmel is vannak sajnos hasonló érdekességek. A gépem mondjuk 7/24 megy és nagyon ritkán indítm újra és szinte soha nem kapcsolom ki. Néha elő szokott fordulni, hogy nem indul újra, a win rendesen leáll, de aztán monitor kikapcs és semmi nem törénik, ventik, vinyók mennek tovább. Ilyenkor vagy reset, vagy ki-bekapcs segít. Egyszer-kétszer elakadt a post után. Ha usb-re van dugva az egér akkor két indításból egyszer nem működik, pedig áram alatt van (mondjuk ez lehet az egér hibája is) ps2-n semmi probléma. Kifagyni nekem sem szokott, 1.C Sideeffect bios van benne.
Pár hete kaptam egy hibás winchestert, hogy nézzem meg mit lehet róla lementeni, rádugtam, de a tök halott volt. Visszaépítettem a gépet és nem indult többé. Na ilyen korábban még nem volt. Szentségeltem kegyetlenül, az nem segített, szétszedtem darabokra az egész gépet, kitakarítottam, akkor már újra is pasztáztam az összes chip-et, megdörzsöltem kicsit a memóriák és a videókártya érintkezőket, összeszereltem, és mintha mi sem történt volna, azóta is megy gond nélkül.
Mindenesetre kiábrándultam a cuccból, úgy érzem nem bízhatom rá magam többé, már egy új gépben gondolkozom, pedigrohadt drága mulatság lenne. -
marcee
addikt
válasz
strike-force #1476 üzenetére
Nekem a 3000+os venice-emet 289-es FSB-vel is meghajtotta stabilan (feljebb nem is néztem, mert csak a 2.6GHz-et akartam elérni), csak annyi problémám volt, hogy az 1-es és 2-es SATA csati ilyenkor lehal, de ha csak a 3-as 4-eset használtam, akkor teljesen jól ment.
Szerk: Ja, az igaz, hogy aszinkronban ment, mert a moduljaim (pláne négyen) szigorúan 400-at bírnak csak.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
A hazai pálya szerint 1900 pénz kb. [link]
Ellenben nekem már az eredeti nb47-et is meg kellett hajlítganom ezen a lapon, hogy elférjen a 9800 pro néhány kondija, szóval ez szerintem esélytelen. Viszont a 47-es is vitte passzívan, jó szellőzés mellett tuningolva a chipset-et! -
marcee
addikt
válasz
nagynorbi #1089 üzenetére
A winflash-el tudsz frissíteni és downgrade-elni bármilyen bios-t. A LiveUpdate könyvtárában megtalálod.
Megoldotta a problémádat a bios frissítés, mert ezt nem írtad?
Nekem valami sideeffect (vagy milyen) 1.c mod bios-om van most, de kb 3-4 naponta se szó, se beszéd kikapcsol a gép. (amúgy éjjel nappal megy a gép). Lehet, hogy visszarakok valami korábbit, mert eddig ilyen gondom nem volt. -
marcee
addikt
Nekem intenzív házhűzés mellett (két 7V-os 80-as elől be, egy oldalt be, hátul egy és a táp ki) lazán elment a passzív zalmannal még 289-es fsb-vel is. Probléma inkább a hellyel volt: ki kellett törnöm két bordáját, hogy beférjen a 9800SE egyik kondija, aztán amikor került a vga-ra egy AC VGA Silencer, akkor rakhattam vissza a gyári hűtőt, mert attól már nem fért el sehogysem.
-
marcee
addikt
Az én 3000+os Venice-em 2400-at tudott alapfeszen és 2600-at 5% feszültségemeléssel ebben a lapban, szóval van némi esélyed a 2000-re, úgy saccperkábé 100%.
Három beállítást kell változtatnod:
-FSB-t feltolod 223MHz-re (9x223)
-HT szorzót visszaveszed 4x-esre.
-''Maxmem clock''-ot beállítod 166MHz-re. Ez tulajdonképpen a memória visszaosztást vezérli, csak hülyén van megfogalmazva. Mindig ellenőrizd Everesttel, hogy éppen milyen ''CPU : FSB''-n megy a memóriád. Alapon ugye CPU/9. 2000MHz-nél a CPU/10 lenne a cél.
De én megnézném 2400Mhz-en is, amit 267-es FSB-vel tudsz elérni, 3x-os HT mellett és max mem 133Mhz-el. (bár így emlékeim szerint alatta leszel a 200MHz-es memóriasebességnek)
Re#674: Live Update 3. Azzal tudsz a netről BIOS-t és drivereket illetve utility-ket frissíteni. Az felrakja a WinFlash-t is.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Nekem most X2-es proci van már a lapban, csakis gyári bios-t használok, most éppen az 1.B-t, de 1.5 óta az összes volt még venice-szel.
Tuningolva van a proci, 10x240=2400MHz-en megy, a 4 db (!) memória modul vissza van osztva ''max clock'' 166MHz-re, így pont 400-on mennek. Eddig oké. Ehhez a sebességhez már +5% fesz kell a procinak, így atomstabil, de feljebb nem akar menni (igaz csak a 2500-at és 2600-at néztem +10% fessszel).
Lényegében egyetlen problémám van, ami azóta megvan mióta megvettem: néha - az esetek nagy részében - nem indul újra, a backbrackett-en mind a négy led pirosan világít. A windows szabályosan áll le, csak újra nem akar indulni. Ilyenkor reset sem segít, kikap, bekapcs és megy, mintha mi sem történt volna. Másik, hogyha újra is indulna, akkor meg nem hajlandó belépni a biosba, ha ilyenkor nyomo le a del-t, akkor post után végtelenségig villogó kurzort látok a bal felső sarokban. Hideg indítás után bármikor be tudok lépni a bios-ba.
Amúgy agép éjjel-nappal megy c'n'q-val több mint fél éve. Más hibát nem tapasztaltam.
Ja, másik, múlt héten felraktam az nvidia.com-ról az 5.11-es whql nforce3 winxp driver-t, ez felajánlotta az nVidia Firewall feltelepítését. Hagytam neki, bár azóta letiltottam, mert néhány programmal összeakadt, illetve nem tudtam rajta átengedni néhány programot amit használok, így maradt a windows sajátja. Az lenne a kérdésem, hogy akkor most van hardveres tűzfal ebben a lapban, vagy ez csak szoftveres megoldás? Mert akkor nem eröltetem. (amúgy is felrak néhány új processzt, például két darab ''apache.exe'' fut csak tűzfal webbes kommunikásciós felületéhez, én meg rühellem, ha sok a processz.) -
marcee
addikt
válasz
nemtommi #293 üzenetére
Jó Venice-hez, csak hivatalosan nem támogatja, nem ismeri. De menni megy vele, csak nincs c'n'q. Nekem eddig az 1.90-es gyári bios jött be legjobban. A chipset hűtőt meg lecseréltem egy passzív zalmanra, igaz ki kellett törni két bordát belőle, hogy elférjen a 9800se legalsó kondija, de faszán viszi így is 267-es fsb-vel. (igaz van házhűtő venti egy pár)
-
marcee
addikt
(Hajaj, nem tudom fejből. Most tuningolva megy a gép és éppen renderelek még pár napig, így nem tudom lemérni. Lentebb írtam, hogy jelenleg 9x267-en megy, így viszont 133MHz-re visszaosztott memória 166-167MHz-en megy, illetve dualban ennnek a 2x-esével. Most max ezen beállításokkal tudnék mérni, de minthogy a proci 100%-os kihasználtságggal pörög, nem sok értelme lenne. Arra emléxem, hogy valamely korábbi everestben egy k8n neo2 vitte a prímet késleltetésben, meg olvasásban is. Azoknak az értékeknek bőven alatta voltam. Gondolom a 3.0-4-4-8 2T miatt. Amire én használom ott inkább a proci a szűk keresztmetszet, nem a memsávszél.)
-
marcee
addikt
-
marcee
addikt
Kint van az 1.0B bios. Próbálta már valaki?
Az egyik hibát írják, hogy javítja amivel én is találkoztam, bár keményebben fogalmaznék: nálam az usb vezérlők 1.1 modban mentek az 1.0A bios-szal. De nem az volt a fő bajom, hanem hogy néhanapján újraindulgatott. Igaz tuningolva van: 9x267~2400MHz, 3000+ venice, alapfesz. c'n'q bekapcs, tehát amikor nem hajtom, csak be van kapcsolva 5x267~1335MHz-en megy 1.056V körül. És ilyenkor néha újraindult az 1.0A-val. Visszaraktam az 1.90-et, azzal ugyan ezekkel a beállításokkal atomstabil. Van aki tapasztalt ilyesmit 1.0A-val, de a B jó neki?
Másik kérdés, ha már itt vagyok: nem teljesen vágom, hogyan szorozgatja ki a memória sebességet. 4x512MB (PC3200, kétoldalas) moduljaim vannak, szeretném alapfeszes tuninggal a legjobban megközelíteni a 400MHz-es memória órajelet. A proci bírja kb 2500-2550MHz-ig alapfeszen, tehát az talán nem akadály. A fenti fsb-hez a memóriát ''max 133MHz''-re kellett állítani a bios-ban és így 267MHz-es fsb mellett 166/333MHz-en megy. Ha a memóriát max 166MHz-re állítom a bios-ban, akkor már el sem indul. Amúgy alapbeállításon megy a négy modul szépen dualban 400-on, de akkor ugye a proci csak 1800-on. -
marcee
addikt
Most néztem az msi honlapján, az nf3-as lapjaikon kívül az össszes 939-eshaz van már venice/sandiego/windsor támogató bios!
-
marcee
addikt
Nekem 1.5-ös bios volt benne és az is vitte a venice-t. A legutolsó moddolt bios az 1.37, állítólag azzal is megy. Szóval elméletileg nem fordulhat elő olyan eset, hogy ne menne, a nagyobb gon az, hogy olyan bios még nincs ami hivatalosan támogatja akár a venice-t, akár az x2 magokat. Ennek egyetlen hátrányát egyelőre abban látom, hogy a c'n'q nem működik. Tehát úgy tűnik venice működéséhez nem kötelező új bios-t kiadni, de az x2-khöz már kell, annélkül nem mennek. Tehát előbb utóbb lépniük kell a gyártóknak, akkor meg már csak beleveszik a venice-t is.
9800: Nekem 3000+ venice 9x289=~2600MHz +5% core fesszel stabil. 9x300-on is megnéztem, bár nem teszteltem sokat, ott már azthiszem +10% fesszel is dobott hibát a prime. Ergó a lap jónak tűnik tuningra, remélhetőleg jön majd új bios és annak moddolt változats, mert te azér vizzel adhatnál neki 10%-nál nagyobb feszültség emelést is, ha a bios engedné.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Nekem most csak a vga kártya van a gépben, de így is elő szokott fordulni, - kb 5-10 rendszer indításból 1x - hogy a usb-s a4tech (wop-49) egér nem megy. Ilyenkor kihúzom visszadugom és minden oké. Baromi idegesítő. De ugyan ezt játszotta az előző lapommal is (asus a7n8x). Az egér drivere nincs feltelepítve. xp sp2.
-
marcee
addikt
Ezt találtam: (C&Q doesn't work/is ignored with the venice unfortunately)
Igaz, hogy csak fórumhozzászólás az MSI-nél, de akkor is valami. Én meg elszarakodtam vele 2 napot, hogy miért nem megy a cnq, pedig fontos szempont volt.
Ideje megtudni, hogy ki akarják-e köszörülni a csorbát! -
marcee
addikt
Abban egyetértünk, hogy jól tuningolható lesz és a 10-es szorzóval könnyebb helyzetben leszel, de én nem törekednék a szinkron tuningra. Nem ér annyival többet, mint amivel költségesebb a memória hozzá. 2.6-2.7GHz-re számíthatsz, ahhoz meg minimum 533MHz-es memória kellene. Szerintem jobban jársz 2x annyi 400MHz-es memóriával, de ez szigorúan az én magánvéleményem.
reset: Nem kell, csak hibaüzenetre használják a speaker-t évek óta, de ezen a lapon arra ott a D Brackett 2.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Nem tudom milyen procid van, de ha csak 3000+os, akkor nem sok esélyed van szinkronban az égbe tuningolni. Nekem az van, elindul a windows 2700MHz-en ami ugye 300x9, ehhez szinkronban 600-as memória kellene. Nem mondom, van olyan ami tudja, de az aranyárban van.
Kérésedre: 2800MHz-en szénné gyaláz bármilyen szinkron kétezeröccáz körüli beállítást.
Van viszont egy kis problémám újabban: újra próbálgattam ma a tuning képességeit a gépnek, és úgy tűnik valamit elállíthattam, mert ha éppen nem windows-ban vagyok szép lassan teljes sebességre tekeri a CPU ventit. Tehát, ha újraindítás után belébek a bios-ba, kb 10mp alatt 5500rpm-mel megy a venti, amikor elindul a windows és betöltődik az msi CoreCenter kb. fél mp alatt 1000 rpm-re lassul a venti. Ez eddig nem volt így. -
marcee
addikt
Nekem 1.5-ös bios-szal jött a lap és ment venice-szel.
Nem tudja valaki, hogy a ''system'' hőmérő szenzor hol van a lapon? A chipsetben? Jelenleg 42 fokos a procim és 40 a system. Szeretném lecserélni passzív zalman-ra a chipset hűtőt, csak nem tudom, hogy elbírja-e tuningolva is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest