- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59089 üzenetére
Hát nem tudom. Induljunk ki abból, hogy a telemetriával akar ügyeskedni, abból akar megélni. Így biztos, hogy közép és hosszútávon nem tud, mert elveszíti a táborát. Akkora pénzt meg a telemetriáért nem kap, amennyi pótolná, vagy meghaladná azt a keresetét, amit az 1-2% fizetett neki, amikor a kiegészítője az AMO-n volt. Másrészt a vírusirtók is felfigyelhetnek rá és törlésre kijelölnék a kiegészítőjét. De a vírustotál szerint teljesen tiszta [link]. Egyik irtó sem találta még gyanúsnak sem. Én ezekkel rendszeresen ellenőrzöm a rendszerem (az ESET-en felül): [kép] Itt is minden rendben van. Pedig az eset elég régi ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, ha valamilyen probléma lenne vele.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59056 üzenetére
Szerintem átestünk a ló másik oldalára. Az adott szoftver működéséről küldött információk nagyon fontosak lehetnek a szoftverfejlesztőnek következő verziók fejlesztéséhez. Ha névtelenül és kizárólag csak azok az adatok kerülnek elküldésre, amelyek a szoftver működéséről szólnak, akkor semmilyen személyiségi jogot nem sérthet és a névtelenség miatt sem a fejlesztő, sem az, akik esetleg ellopnák tőle nem igazán tudna direktben visszaélni. Persze még ilyenkor is fellehetne pénzszerzésre használni az adatokat (meglátogatott webhelyek például, mint érdeklődési kör), de ennyit szerintem ellehet viselni azért, hogy jobb szoftverek legyenek a jövőben. Még egyszer hangsúlyozom, ez csak akkor igaz, ha az anonimitás biztosított. Azért azt se feledjük el, hogy elsősorban olyan szoftverekről beszélünk, amelyeket kemény, sok munkával fejlesztenek és ingyen vannak. Erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni!
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59039 üzenetére
Ismert minden: Mozilla pulls S3.Translator and Screengrab Firefox add-ons from AMO
Azaz azért távolították el az AMO-ról mert megkérte a felhasználókat, hogy engedélyezzék a névtelen statisztikák gyűjtését (nem szükséges ezt engedélyezni). Alapértelmezésben le van tiltva a bővítményben. Én hagytam letiltva. [kép] Ja és a Thunderbird-é ott van az AMOn. [link]
-
kranazoli
senior tag
válasz
Cs1csó #58986 üzenetére
1.) Nem reklám, támogatás
(azt írtam, amíg él az előfizetésem a Ghostery Plus-t biztost nem kukázom)2.) Bővebben fejtsd ki, hogy szerinted miért lett felesleges?
3.) Senkivel sem szállok harcba. Ha Te ezt érzed, akkor ez azt jelenti, hogy magadra vetted. De erről én nem tehetek. Ennyi!
3.) Légy szíves idézd vissza, hol ajánlottam?
4.) Azt hiszem zéróhoz konvergál a jogod(közöd), hogy hol dolgozom. Főképp egy publikus fórum topic-ban.
Remélem értjük egymást!
-
Frawly
veterán
válasz
Cs1csó #58624 üzenetére
Nem értem nála miért nem jön elő. Pedig biztos nincs neki bekapcsolva a Studies. Debianban a firefox csomagot eleve úgy fordítják hogy kikapcsolják ezt a telemetriát.
Nálam Arch Linuxon azonnal előjött hajnalban. Igaz én nem a disztró tárolójában lévő Firefoxot használom, hanem a Mozilla oldaláról letölthető Developer Editiont.
-
bango
tag
válasz
Cs1csó #58604 üzenetére
"biztonságilag" "nem frissített" "több éves" agyamra mennek ezek a szlogenek
és főleg az elburjánzó frissítésre rákényszerítés
én tudom hogy ezeket kiválóan el lehet adni és megmagyarázni,
de ha egy "nem biztonságos" vagy fapados kőkorszaki böngészőt vagy op. redszert vagy egy 15 éves számítógépet szeretnék használni akkor hadd használjam a korabeli szoftvereivel. 15-20 éve még megtehettem ma már nem engedik. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #58514 üzenetére
Igen? Nálam 0 kiegészítő van fent, de reklámcunamival még nem találkoztam..
- Követők blokkolása minden ablakban
- Nem látogatott webhelyekről származó sütik tiltása
- about:configban pedig blokkolva minden felugró ablak (az erre vonatkozó alapértelmezett beállítások sz.rt sem érnek)Így a reklámok jelentős része eltűnik, ami marad az nem zavar. Egyedül a youtube reklámok problémásak, de alapvetően hulladék az a weboldal akármilyen blokkolóval együtt.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #58502 üzenetére
+(#58503) csako
Ez nem az addonok hitelesítése miatt van? Azokat nem egy felhőből kérdezi le a Róka? Mert úgy érthető, mert közben változtathattak rajta.
"Update: We have rolled out a partial fix for this issue. We generated a new intermediate certificate with the same name/key but an updated validity window and pushed it out to users via Normandy (this should be most users). Users who have Normandy on should see their add-ons start working over the next few hours. We are continuing to work on packaging up the new certificate for users who have Normandy disabled."
A Tor böngészőt is sújtja a probléma: [link]
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #58502 üzenetére
Nálam ujraindítás nélkül kb. 3 óra késéssel jalantkezett a másik eszközömön a jelenség. A harmadik még normális. Az első kettő sync-el is össze van kötve, de nem egy időben történt a leállása az add-onoknak. Mind a három eszköz egyszerre lett bekapcsolva ma reggel. Nincs rá séma, csak annyi, hogy rengeteg felhasználót és konfigot érint.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Cs1csó #58256 üzenetére
VGA probléma elméletielg nem lehet, gép diagnosztika nem adott rá ki hiábát és más mindennel nincs ilyesmi.
Kiegészítők nincsenek benne telepítve.
Malware nincs rajta.
Layer acceleration kipróbálva.
Újratelepítés megvolt, és más verziókkal is próba.
A hardwares gyorsítás kikapcsolása oldotta meg a problémát. Miért, mi ez tulajdonképpen és miért nem volt vele jó bekapcsolva? -
-
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #58074 üzenetére
Az aliexpress nálam is szépen betöltődik az elején. Sokat keresgélek rajta alkatrészeket. Amikor kb. 80-100-ik alis oldalt nyitom meg rajta (persze ami nem kell azt közben bezárom, így csak max 5-10 fül nyitott) akkor szokott jelentkezni a probléma. Friss telepítésű FF-nál és kiegészítők nélkül is jelentkezik. Az elmúlt 2 hétben legalább 30x telepítettem újra a Firefoxot mindenféle verzióban, registry és rendszertisztítás után, kiegészítők nélkül, MozBackup visszaállítással, cache alapbeállítással és módosítva is stb. stb. Azt nem értem, hogy kb. a 63-as verzióig semmi bajom nem volt vele most meg vacakol.
Gondoltam még víruskereső vagy rendszerhibára is, de ennek ellentmond, hogy az Explorernél nem jön elő ez a hiba. -
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #58052 üzenetére
Az a helyzet, hogy a cache az eredeti helyén volt, és így is jelentkezett a hiba. Az viszont kiderült, hogy az 1GB elérésekor jelentkezik a hiba. A Beállítások -> Adatvédelem -> Sütik és oldaladatok alatt kiírja a foglalt adatmennyiséget. Hogy a túróban van, hogy ez korábban nem jelentkezett? Valami nem gömbölyű a memória/tárhely kezeléssel. Most kínomban a browser.cache.disk.capacity -t 1GB-ról 4GB-ra állítottam, így később fog jelentkezni a hiba. Engem a végleges megoldás érdekelne mert ez csak dikicselés!
-
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #58049 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam az IM Translator-t! Helyi menüből nagyon szépen és gyorsan működik, viszont a komplett oldalak fordításában az nincs olyan jó mint az S3, sőt van ahol egyáltalán nem boldogul ahol az S3 gond nélkül működik. Így egyenlőre marad mindkettő. S3 a komplett oldalakhoz, az IM a helyihez.
-
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #58039 üzenetére
Az az érdekes, hogy amelyik gépről lementettem, ott kifogástalanul működik az S3. Azon a gépen jön elő a hiba ahová átvittem. Mindkét gép Win 7. x64 és a legújabb Firefox. Kipróbáltam, hogy MozBackuppal komplett áttettem az összes beállítást az új gépre és úgy kifogástalan volt az S3. A gond az, hogy a Firefox profil már nagyon túlhízott ezért friss FF telepítést szeretnék az új gépre. Hiába állítom be az S3-at ugyan úgy mint a másik gépen, vagy viszem át a lementett S3 beállításokat, hozza a képen látható hibát. A komplett backup rátöltéssel meg jó. Valahol valamit még át kellene állítani, de mit???
-
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #57891 üzenetére
Talán megoldódott a probléma, tesztelés alatt van. MozBackuppal mentettem a Firefox beállításaimat. Uninstalláltam a Firefoxot. Újraindítás után letöröltem minden könyvtárt és fájlt ami a Mozilláé volt és megmaradt. Utána a registryben takarítottam ki az összes Mozilla - Firefox bejegyzést (ez szép munka volt). A Windows újraindítása után feltelepítettem a Firefox 65-öt. MozBackuppal visszaállítottam a beállításaimat, és most látszólag jól működik. Hosszabb teszt után kiderül, hogy valóban megjavult e.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #57887 üzenetére
Például belépek a facebookra nem jön be rendes az üzenőfal vagy képeket se mindet látni,aztán meg sem áll az oldalé frissítése az aktuális oldal újratöltése,hol x et mutat hol csak a körbe nyilat felváltva.Vagy pl rá nyomtam az értesítéseken belül az értesítésekre amit meg akartam nézni,és bejött az oldal de nem ugrott a hozzászóláshoz csak be jött az oldal és kész.Edgén próbálva működik rendesen minden eddig.
-
Syl
nagyúr
válasz
Cs1csó #57881 üzenetére
UBO-t ismerem, nem kell magyarázni. De annyi biztos, hogy a képeid szerinti beállítással nem lehet kifizetni a UPC-t, mert mint írtam, a folyamatban van egy "külső" oldalletöltés, ami nem jelenik meg a böngészőben, vagyis nem tudod felvenni az UBO-ba. Tudom, próbáltam. Ezért intézem a fizetést másik böngésző alól.
-
Syl
nagyúr
válasz
Cs1csó #57874 üzenetére
> A biztonságos oldalakat egyből lehet "biztonságosnak" minősíteni
Azt hogy is kell? Mert a NoScriptben én csak olyat látok, hogy az oldalon található szkripteket (vagyis inkább azok származási helyét) egyesével jelölöm biztonságosnak. Az UBO haladó módja ebből a szempontból jobb.
De ott is megvan a probléma, hogy egy bankkártyás fizetésnél leakad a folyamat.
Saját példám: UPC-t mindig bankkártyával fizetem. A UPC-n szépen mindent engedélyezek. Indítom a bankkártyás fizetést, újabb oldalon kell engedélyezgetni (díjnet). Ám ez nem elég, mert a fizetek gomb megnyomására látatlanban behúz egy harmadik oldalt és mivel az nincs felvéve a "white list"-re (mivel maga az oldal / címe meg sem jelenik), így a fizetés leakad.
Ja és egyre több az olyan (banki) oldal, ami aktív UBO mellett nem működik normálisan -
-
brugo
aktív tag
válasz
Cs1csó #57871 üzenetére
A jelszavakat soha nem mentem el arra gondoltam ,hogy a hacker "virus" biztos azt a foldert fogja keresni.
A Ublock Origin fent van. Akkor egyelore ennyi ? Az ilyesztett meg hogy a Chrome bongeszo alatt levo outlook email fiokomon keresztul ( azonos nevu felhasznalo faszbuk oldala ) bejutott (biztos az illeto akaratan kivul) es kezd mindenhol megjelenni (komenteknel stb.) de csak a Chrome bongeszo alatt. En nem vagyok tagja a faszbuknak nem is voltam soha ( most mar nem is leszek még a hugyagyuak is othaggyak ). -
farkas-j
őstag
válasz
Cs1csó #57858 üzenetére
Már olyan szintre jutott a dolog, hogy szinte használhatatlan volt a Firefox. MozBackup-pal csináltam egy full mentést és uninstalláltam a böngészőt. A Windows újraindítása után töröltem minden Mozilla könyvtárt majd újratelepítettem a Firefoxot. MozBackuppal visszaállítottam mindent. Látszólag most rendben van, de majd csak ma este lesz időm hosszabb tesztet csinálni.
Ez a "Letöltés Menedzser (S3)" része a Firefoxnak? -
válasz
Cs1csó #57851 üzenetére
Fúú, hát eléggé módosult:
4 szimmetrikus 60-70%-os cpumag, és 0-2%-os GPU használatból lett
1 75%-os 3 30-40%-os maghasználat, és 0-5%-os alap, de 20-35%-os tüskés GPU használat.Érdekes...
Vannak teszter weboldalak, amit használva nézhetném milyenféle feladatnak milyen, mennyi erőforrás kell?
-
ArthurShelby
addikt
-
freezespider
tag
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Cs1csó #57790 üzenetére
A 2017-es frissítésnél (amiről pár hsz-el feljebb linkeltem, hogy lehet azon telemetry-ket tiltani) le lehetett about config-ba tiltani minden ilyen telemetria kapcsolódást, de akkor is pár hetet kellett rá a frissítés után várni amíg valakik rájöttek és megírták, hogy miket kell a config-ba tiltani, így szerintem most is meglesz a megoldás rá, ezért nem tartok attól amit írsz, hogy végleg 64-es verziónál kell maradnom, beta meg hasonlókkal (többek közt a sokszor jellemző instabilitásuk miatt) meg eddig sem foglalkoztam és ezután sem fogok, legrosszabb esetben ha mégsem fog a közeljövőben kiderülni, hogy lehet ezt tiltani akkor majd tűzfallal letiltom ezt az IP tartományt, hogy Fox ne tudjon hozzá csatlakozni és kész.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Cs1csó #57779 üzenetére
Azt használtam míg tele nem pakolták telemetria-t küldő dolgokkal vagy ezek a kapcsolódások lehet, hogy a program működéséhez szükségesek.
Ha jól emlékszem 1 éve volt UBO-nál egy frissítés és azóta minden Fox induláskor több IP címhez is csatlakozik a böngésző induláskor ha be van kapcsolva az UBO, annak idején írtam is erről a jelenségről itt a fórumban, de azt a tanácsot kaptam, hogy írjak a fejlesztőnek. Ekkortól használom újra az Adblock-ot és nekem teljesen megfelel.Közben meg gondolkodom meg nézem beállításokat és lehet, hogy a Követésblokkoló védelem miatt van ez a kapcsolódás, mert ez meg a harmadik féltől származó cookie blokkolás be van kapcsolva a Fox beállításoknál, és ez lehet, hogy ahhoz szükséges, de biztos, hogy a Firefox része.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Társasjáték topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest