- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Az előző írásomban a
"gfx.font_rendering.cleartype_params.force_gdi_classic_max_size legyen 100" mégsem oldotta meg a problémát. Nem minden oldalon lett jó.Nem aktív az about:support szerint
WEBRENDER___opt-in by default: WebRender is an opt-in feature
WEBRENDER_QUALIFIED___blacklisted by env: No qualified hardwareDE mégis annak az értékét kellett állítanom 2-re és most úgy látom jó lett. Ez így elég érdekes. Nem aktív, de azért hatással van
-
Krystal_s
addikt
Intelre gondolnék én is, mert az Nvidias gépen jó. Bár volt egy időszak, amikor az sem játszotta le a Storykat..
Viszont, ha letöltöm ezeket a videókat, akkor jók és bármilyen más oldalakon sincs gond.
Intel HD4000 legújabb és egy korábbi driverrel sem változott.
Amennyiben VGA gond, akkor FF 63 és Chrome alatt miért nincs gondEzt nem értem.
Köszönöm mindenkinek, aki megnézte. Tudom, hogy másnál jó.
Syl: Normális eredeti Dell Win7 Prof (Dell Latitude notebook), a másik Toshiba Win7.
Apaxp: Megnézem majd az imagust... -
ledgeri
nagyúr
Én azt akarnám elérni, hogy ha az egyik parancsikonjára kattintok, akkor egy pakk profilt lásson a manager, ha a másikéra, akkor az egy másik pakkot! Mert jelenlegi állásában létrejöhet az, hogy 2 firefox fut egymás mellett egy profilt használva, ami szerintem nem a legbiztonságosabb:pl egyiken egy másikon másik új lapot nyitok... bezárom mind kettőt munkamenet megőrzéssel... Melyik nyílik meg legközelebb?? Stb..
-
ledgeri
nagyúr
Egy régről használt, frissített volt fent, mikor felraktam egy új telepítést, másik mappába, és mikor a másodikat indítom, az első profillistáját felkínálja!
Két friss telepítés kéne?
Ha az egyiknél rámegyek, hogy uninst, akkor a cuccaim maradnak? (Csak mert szerintem csak akkor tűnt el firefox gépemről, mikor windows is, így azt a részét nem ismerem)
-
Kékes525
félisten
"WebExtension biztonsági korlát, egyetlen kiegészítő sem működik a Mozilla weboldalain."
Ezt tudom, de ez nem igaz az S3.translate-ra, mint a fenti képek is bizonyítják. Habár nem értem a biztonsági korlát lényegét. Mi van, ha feltörik az AMO-t? Akkor még a biztonsági addonok valamit védhetnének, de így nem.
"Az S3 megtalálta az értesítés kiskaput, ebben egyetértek, csinálhatná a többi is így "
Segítséget szeretnék kérni. Nálam valami furcsa ok miatt kizárólag csak az S3.translator működik, a többi csak a telepítés után, de újraindításkor már nem. Az ikonja is üres.[kép] Természetesen egyszerre csak egy fordítót kapcsoltam be és letiltom az összes kiegészítő a különböző fordítók kivételével (mindig csak egy fordító van ilyenkor bekapcsolva) akkor is csak a telepítés után működnek. Az újraindítás után már nem. Mitől lehet ez? Valamilyen beállításommal nem férhetnek össze, de mi lehet az? [kép] Uninstalláltam az S3,translator-t, de akkor is az újraindítás után már nem működnek a többi fordítók.
Így nem fogom tudni őket rendesen lecsekkolni. Az S3 szelleme tiltja őket.
Most, az addon mizéria után telepítettem teljesen újra a Firefoxot, nem szeretném még egyszer megismételni.
-
Kékes525
félisten
Nálam minden nap 18 órakor automatikusan lefut egy profilmentő bat file [kép] :
cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\hh8nlhto.default-1557114504404\
C:"\program files\WinRar\Rar.exe" a -r -rr -dh -m5 -ag[YYYYMMDDHHMMSS] C:"\Program Files\Mozilla Firefox\"FEBE-BackUp\profile-backup.rar *.*
cd \Másrészt a Macrium is mindennap menti a rendszerpartíciót.
-
vlevi
nagyúr
"Nem fogjátok szeretni a 67-es FF-ot Nvidia + Win10 kombó mellett ;] "
Nem tudom, nekem portable-ben fenn van a Nightly, be van kapcsolva rajta a webrender.
Nvidia+Win10 van nekem is.
Néha-néha ránézek, hogy mi is van benne, de nem látom, hogy olyan vacak lenne a megjelenítése.
Kicsit hozzátartozik a témához, hogy a PH fórumnak az újabb változata, ami a fotótrend, vagy a mobilarénán van, az ebből a szempontból egy hangyányit rosszabb FF alatt is, de még határeset. Az a betűtípus, ami ezeken a fórumokon szerepel, nem olyan jó hagyományos asztali gép képernyőre, mint a régen használt Arial volt.
Chrome, Opera, de főleg Vivaldi alatt 1-2 perc olvasgatás után szó szerint égni kezd a szemem attól, hogy szét vannak folyva a betűk.
Nem olyan nagyon látványosan, hogy észrevennéd, de, ha belenagyítva ránézel, akkor látod, hogy nem olyan élesek a betűk kontúrjai, mint a Cleartype-s megjelenítéssel. Ráadásul, mivel Directwrite, ezért nem képpontra igazítva írja ki a szöveget, és mindegyik függőleges vonal más-más szélességű, ahogy az antialiasing kiadja. Ha valaki 4k monitoron 200%-ra nagytíva használja, az lehet, nem veszi észre, mert ott már csak negyed pixelnyit csúszik szét minden, de 23"-on, fullHD-ban ronda, és szar. -
kranazoli
senior tag
Hali!
Nem tudom ettől-e, de nyilván én is azt látom, hogy volt róka, nincs róka.
Látom 137 új üzenet. Napokban volt téma az add-on. (mondjuk ez egy örökös sláger a Fox-nál)xpinstall.signatures.required
Átállítottam false-ra a 66.03-ban, ill. bepipáltam, ezt:
https://support.mozilla.org/hu/kb/shield?as=u&utm_source=inproduct
Restart, aztán jó lett.
PS:
Nekem ilyenkor mindig van egy olyan érzésem, hogy vhogyan azt akarják, hogy mindenhol a Fox-ról írjanak... (reklám fogás) Mesterségesen generált hírek, amiknek úgyse lehet utána járni. (hivatalosan) De legalább az összes IT-s média címlapjára kerültek...
-
Roland-87
aktív tag
Akkor nem csak egyéni hiba hanem tömeges, pedig titkon reménykedtem hogy csak nálam ment el valami. Ezt a developer editiont honnan lehet megszerezni? És át lehet vinni a jelenlegi beállításokat arra egyszerűen? Könyvjelzők, mentett jelszavak, sütik stb vagy mindent megint nulláról kell beállítani? Mert attól agyvérzést kapnék, nemrég lett újratéve a gép egy ssd halál miatt és jártam végig a hadak útját mire mindent visszaállítottam nagyjából.
-
Kékes525
félisten
Köszi!
1 órája megvan a bug javítása, most teszteli a Mozilla. Twitteren írták. Mozilla Add-ons (@mozamo) | Twitter
Ezt figyeljétek: Certificate issue causing add-ons to be disabled or fail to install Néha nem jön be az oldal, mert túlterhelt.
(#58479) Gizmo94
Szerintem nem ez van. Valószínűleg a kódban elnéztek egy feltételes utasítást. Ennek javítása egyszerű, de tesztelni kell. Ilyen típusú hiba a legjobb fejlesztővel is megeshet. Aki programozott az tudja.
-
mzso
veterán
"Csak akkor keletkezik új profilmappa, ha új helyre történik a telepítés (ellenőrzi), verziófrissítés nem számít, illetve kipróbáltam és három "Developer Edition" is megfér egymás mellett, nem muszáj különbözőnek lenniük."
Most akkor meg is cáfoltad magad. Mert akkor már nem igaz, hogy új telepítésnél, ha három dev edition is megfér.
Újabb követhetetlen marhaság a Mozillától.
Szerk.:
"Zseniális"... -
mzso
veterán
Mondjuk ebből nem derül ki hová kerülnek a profilok.
Mindennek generál valamit hülye mappát? Hogy találja meg a sajátját?
Mondjuk veled ellentétben a bejegyzés csak azt emlegeti, hogy csak minden verzióhoz jár új profil.
Már előre látom, hogy tele lesz hányva redundáns profilokkal a rendszermeghajtó...
-
ledgeri
nagyúr
úúúúúúúúúúúúúúúúú
Lehet majd esetleg párhuzamos futtatást is mókolni? (Ahogy olvasom, igen!)
(#58349) prime_adam A sessionstore fájl, és a Session store backup mappa lesz a legközelebbi mókolásod helyszíne ha hasonló történne:
A bakups-ból visszanevezéssel, átmásolással vissza tudod nyerni a dátumnak megfelelő dolgokat, de pl ha úgy halt az egész, hogy a frissek nem mentődtek, akkor az nem ebből, hanem -a böngézőn keresztül- a böngészési előzményeken keresztül esélyes. -
junior11
veterán
Köszi, igen lecserélte vissza a 66-os stabilra, akkor ott hibáztam, hogy a bétát nem egy másik mappába telepítettem, na majd máskor esetleg. Amúgy az nem gond, hogy nem új, tiszta telepítéssel raktam vissza a stabil verziót, hanem a telepítő simán úgymond visszafrissítette a 66-osra?
-
Lex Icon
senior tag
A szélessége így is túl nagy.
Köszönöm a fáradozásodat, majd talán egyszer a Mozilla megcsinálja rendes toolbarként és nem treeview-ként. Csak annyi kellene, hogy a toolbar szerkesztéskor engedi áthúzni oldalra és a Gyorsindításhoz hasonlóan szélességtől függően több oszlopban helyezi el az ikonokat ill. kinyíló menüként működnek az almappák.Szerintem azért nem megy össze kisebbre, mert a fejlécében látszódnia kell a csillagnak, a lenyitó nyílnak és a kikapcsoló X-nek.
-
Lex Icon
senior tag
De akkor használhatatlan, mivel bekezdésekkel nyitja meg a listákat, így kell a szélesség a láthatósághoz, míg az eszköztárat simán lehetne függőleges formába is rakni sokkal kisebb méretben és a mappákat a mostani lenyíló menü formában, ahogy sok rajzprogramnál is működik az oldalsó eszköztár.
-
Lex Icon
senior tag
Mert böngészésnél a függőleges hely a fontos, mert az oldalak ebben az irányban foglalnak több helyet, míg oldalirányban többnyire nem töltik ki a szabad helyet.
A Win tálcáját is kiraktam oldalra, hogy annyival több hely legyen alul.A könyvjelző oldalsáv túl széles. Az eszköztáron nekem csak ikonok vannak.
-
-
Archttila
veterán
A regi gepen lementettem az %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ alatt talalhato mappat, majd az uj gepen bemasoltam az azonos verzioju Firefox %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ mappa ala.
A muvelet mint irtam sikeres volt, csak az FF beallitasai mentek a levesbe.
Kesobb meg ralesek, hatha csak en neztem be valamit.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Itt is fiók kell. Arra nincs már lehetőség, hogy fájlba mentsem, majd onnan betöltsem? Ha csak fiókkal jó, akkor maradok a Firefoxnál, csak nem tudom mit kell kijelölni az jelszavaknak.
Lehet az is elég ha a profilomból kimásolom a key4.db, logins.json fájlokat, és bemásolom egy másik gépen?
-
Szirtimorc
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged